FCB_general napisao:effe__sa napisao:A šta se reklo? Pitao bih i šta se trebalo događati, ali dobit ću dubok odgovor koji će mislim biti daleko od istine...
Jedno vrhunsko pojačanje svako ljeto. Ne znam da smo mi to radili prošle i pretprošle sezone osim ako se Alonsa,
Vidala, Bernata, Costu i slične uzima kao top igrače...
Uf ti baš Vidala ne smatraš top transferom?

Ovo mi je sad žestoko....

Pa ne znam ako to nije top transfer, šta je onda...Ovdje nekad se igrači puno manjeg kalibra smatraju velikim ribama i smatra se da bi bilo nešto veliko da se dovedu, a eto jedan Vidal po tebi ispade da nije... A Alonso je bio jedan zanimljiv transfer, radi se o velikom imenu, dobrom igraču, samo je došao ipak u poznim godinama, pa zato ga sada ne možemo toliko uzdići na toj nekoj ljestvici transfera...
FCB_general napisao:Bayern u Njemačkoj nema konkurencije i jedina konkurencija je on sam sebi kao u slučaju 2010-2012.
Šta je zapravo konkurent za titulu? Šta je konkurencija? Nakon što smo sada zaredali titule u seriji, nama je odjednom konkurencija slaba i odjednom ona ne postoji. To se uvuklo kod mase Bayernovih navijača. Jel neko samo konkurent ako ti zgrabi titulu pred nosom? Da li je zaista BVB skroz prestao biti konkurent nakon 2012 (ili možda 2013, jer tada su iako su bili loši u BuLi igrali s nama finale LP). I onda kada neko sa strane kaže:
Ma sreća što je prvi pratilac Bayerna RB pa im je lako uzeti titulu.. 
Znači, zbog dosade smo počeli malo ili malo više sebe potcjenjivati, a i samu ligu potcjenjivati...
Iako je naravno grozno i neshvatljivo kada ekipe poput Schalkea i Leverkusena, koji imali tu neku nabrijanu atmosferu, dobre transfere, pa nisu nešto puno ni prodavali prethodne 2 godine, kod ovih prvih stigao novi menadžer, s novim trenerom i sve ti se čini da bi mogli se gore skroz umiješati, a oni posrnu, padnu i blamiraju se...To je ta druga strana medalje, ta strana zbog koje bi mogli reći da nam je lakše doći do titule...
Ali malo zanemarujemo i prvi dio, posebno i činjenice da su i Pep i Carlo igrali faktički stalno s najjačim postavama i maksimalno se posvetili osvajanju BuLi. S Pepom je ekipa u BuLi i pregorila, jer on je forsirao da se stalno bude na maksimumu. I pored sve kritike na račun konkurenata ili potencijalnih konkurenata, ne treba ni ove stvari zaboraviti.
effe__sa napisao:Pa ne znam... Sličnosti vidim u tome što se onda trošilo 9-12 mil. € na nove zvijezde, a sada 20-35 mil. €, dok se na veće iznose poput 70-80 mil. ne želi odvažiti kao u slučaju De Bruynea.
Pa dobro da li bi taj iznos bio opravdan za De Bruynea, pa koliko god mi se dopadao kao igrač to je druga stvar. Možda je neka bolna granica bila 50-tak miliona.