Prva utakmica je bila fantastična tamo do negdje 60. minute. Odigrali smo vjerojatno najbolju utakmicu u gostima u LP-a pod Pepom, totalno ih ubili na njihovom stadionu, nismo im dali disat i poigravali se s njima kao da se radi o nekom osrednjem BL klubu. Nismo imali neku realizaciju (što je standardno za nas nažalost), ali smo opet vodili 2:0 i sve je mirisalo na lagani prolaz Bayerna.
Dolazi kiks Kimmicha koji doslovno poklanja gol Juveu koji je morao napast u drugom dijelu. Umjesto da što duže držimo tu ogromnu prednost od 2:0 u gostima mi njima poklanjamo gol i tako vraćamo momentum na njihovu stranu. Nakon tog gola momčad igra poprilično zbunjeno, nestala je sva dominacija iz prvih 60 minuta te nakon još jednog glupog dodavanja Neuera primamo nepotrebni gol za 2:2 i bezze kompliciramo već riješeni prolaz.
Uzvrat na AA.
Prvo što mi se nije svidjelo je igranje Alonsa, čim sam vidio njega i Vidala u prvoj postavi (trebalo je biti Thiago i Vidal) osjetio sam da bi mogli odigrati mlitavu utakmicu. Od prve minute se osjetila nervoza i večina igrača je igrala debelo ispod svojih mogućnosti, Juve je krenuo sa visokim presingom što je dodatno zbunilo Bayern. Nakon par minuta već imamo šansu za veliku prednost, ali Vidala ne uspijeva štopati odličan Costin pas.
Nakon toga još jednom poklanjamo gol ogromnim kiksom Alabe i Neuera :
https://streamable.com/p88c
Benatia stišće Morattu, ali mu ne uspijeva uzet loptu, nema ga na svojoj poziciji, Alaba i Neuer reagiraju ko kokoši bez glave, Kimmichu lopta prolazi kroz noge dok Alonsu fali par cenata da blokira šut. Nepotreban gol kojim ispuštamo prednost i sami sebe dovodimo u vrlo neugodnu situaciju.
Momentum je na strani Juvea, Bayernovi igrači se ne mogu sastat sa loptom i igraju jedno od najgorih poluvremena pod Pepom. Po zadi curi na sve strane, Benatia i Alaba igraju ko igrači iz Županijske lige.
Neuer još jednom kiksa i to je već trebao biti drugi gol :
https://streamable.com/kkfc
Prima se drugi gol :
https://streamable.com/nrp6
Alaba bezze gubi loptu naprijed iz čega proilazi na prvi pogled bezazlena kontra. Alaba prati i stišće Morattu (mogao je napravit faul), ali po meni je još gora reakcija Benatije koji jednostavno mora uzeti loptu Moratti kojeg Alaba od zada štišće i otežava mu dribling. Benatia ispada poput Maloče te Moratta nastavlja solo prodor od 60 metara. Kimmich isto ispada poput amatera, Vidal ide zatvorit Morattu koji je izbacio 3 igrača te ostavlja Cuardada koji šalje Lahma po čevape, Benatia ima šansu za spasit pogrešku od prije, ali opet kasni.
Ajde napokon jedan Juveov gol gdje su nešto i odigrali.
Nastavlja se nervoza, Bayern totalno izgubljen, nema nigdje one samouvjerenosti i igre na koju smo navikli na domaćem terenu, od dominacije ni d. Juve je već tada mogao sve riješiti, bila je ona jedna odlična šansa gdje je Neuer jedva isčupao udarac od Cuardada, obrana je i tu bila totalno izgubljena. Mi smo imali onaj jedan šut Mullera i to je to.
Poluvrijeme završava, ajde Hvala Bogu, gore od ovoga ne može.
Svi pizdimo ko ludi i nije nam jasno šta se dešava. Pepu sve po spisku psujemo, momčadi također jer znamo da ovo nije pravi Bayern i da smo dosta kvalitetnija i bolja momčad od Juvea. Osobno sam na poluvremenu očekivao odmah vađenje Alonsa i stavljanje Thiaga. Od toga nije bilo ništa što je čudno. Ulazi Bernat umjesto Benatia, na prvu mi je bila wtf reakcija i j.... sam Pepu sve živo, ali se na kraju ispostavilo kao dobra zamjena. Ideja je bila počet s Benatijom u slučaju da Juve bude išao na duge lopte, Juve je iša na visoki presing tako da ništa od toga. Benatia je uz Alabu i Neuera svakako bio najgori u prvom poluvremenu pa je zasluženo išao vani. Prebacili smo na obranu iz prve utakmice, Bernat je valjda ušao zbog brzine (može bolje pratiti ove Juveove kontre) i što prirodno stoji više što nam je svakao trebalo jer smo jurili rezultat.
Drugo poluvrijeme je bilo bolje, Juve se povukao te je samim time naša smiješna obrana izgledala stabilnije. Uspijevamo nekako zabit ta 2 gola što nas dovodi do produžetaka. Juve se cijelo vrijeme dobro branio, ali eto posrećilo nam se sa ta dva ubačaja što je i normalno nakon konst. pritiska.
Čudno mi je bilo što Pep nije ranije uveo Thiaga (tijekom drugog pol.), cijelo vrijeme je visio rezultat a mi smo imali još jednu zamjenu. Tek je u produžetku uveo Thiaga jer Ribery više nije mogao (iznenadio me koliko je prodora uspio napraviti, ali uvijek bez konkretnog pasa, prođe 2 igrača i onda kuruza).
U produžecima smo ih dominirali i zasluženo poveli. Nakon toga opet slijedi čudna naša igra, ali srećom Coman iz one jedne kontre posprema Robbenovski gol. Nakon tog gola Juve opet bez problema probija Bayern i dolazi do šansi. Imamo sreće što smo zabili taj 4. jer bi inače povlačenjem nazad loše prošli. Obrana opet šuplja, Mandžo faliva zicera (koja je to krntija od igrača, jedva se vuče terenom, izlaskom Moratte smo mogli još više pritiskati jer je Mandžo prespor i da hoće ne može istrčat kontru), Sturraro faliva odbijanac nakon Mandžnine prilike te nakon toga još par puta Bonucci ulazi u neke poluprilike. Uglavnom ni tada ne stojimo stabilno i prelako dopuštamo prilike za Juve.
Nekim čudom dobivamo tekmu, ali s više sreće nego pameti.
Naravno da ukupno gledajući "zaslužujemo" proći. Oni nas nadigrali na AA prvih 60 min, mi njih tamo itd...
Ali poanta cijelog posta je što sebi bezze život kompliciramo s fatalnim greškama u obrani. Nije mi jasno kako nam još fali te stabilnosti pri vodstvu ili pozitivnom rezultatu. To mi je najveća kritika za Pepa, nikako da odigramo rutinski dvomeč, ili nam polazi sve od ruke pa taremo nemilice protivnika ili pokušajemo čuvat rezultat i sami sebe svojim individualnim greškama uvaljujemo u govna.
Nema one stabilnosti iz njegovih Barcinih dana gdje su bez problema ubijali protivnika monotonom igrom. Kad nam ide ide nam bez problema, igramo dominantno, protivnika tjeramo u mišju rupicu, konst. pritišćemo i stvaramo prilike, presing od zada radi te brzo oduzimamo loptu. Eh a kad dođe period gdje treba sačuvati stvorenu prednost, odigrati pametno i rutinski ubiti igru mi radimo glupe greške i protivnika vraćamo u igru.
Druga kritika je raspad sistema u pojedinim periodima utakmice kad primimo gol. Primjer protiv Porta u gostima, primimo prvi gol i totalno se raspadnemo pa slijedi još par komada. Umjesto da je ostalo na tom jednom golu mi primimo još par i otežavamo uzvrat. Polufinale protiv Barce također, moglo je ostati na onom jednom, ali je uslijedio raspad te opet dodatno dobivamo 2. Ista stvar protiv Juvea u gostima, poklonimo gol pa opet voda u ušima pa primamo i drugi. Sinoć ista stvar prvi poklonimo, umjesto da nakon toga igramo dominantno doma kako znamo, opet raspad gdje je Juve mogao/trebao zabiti još par komada.
Sad smo se izvukli, ali u budućnosti nemamo nikakve šanse u LP-a sa ovakvim mentalnim rupama u igri. Pep očito nije uspio prenijeti onu mirnoću u igri pri negativnom rezultatu ili pri čuvanju rezultata i to mu je najveća kritika od mene.
Drago mi je za Pepa što smo se izvukli, ima svojih grešaka, ali shitstorm koji bi nastao ispadanjem bi izazvao totalno krivu ocjenu njegovog perioda u Bayernu. Kod nekih ljudi jednostavno vlada mišljenje, kad igraju dobro to je zbog igrača i unatoč Pepu, kad igraju loše to je zbog Pepa.
edit :
doro napisao:
Jako loše vođenje od trenera u ove dvije tekme što nas koštalo skoro ispadanja od bitno slabijeg protivnika....lik je bio pogubljen umjesto da bodri muški svoju momčad(jedva čekam da ga ne vidim u Bayernu!! Kao ključno za naš prolaz bi naveo fenomenalan nabačaj Coste i taj prvi gol..to nam je trebalo da maknemo labilnost..nakon Mullerovog gola sam bio 100% siguran da prolazimo i to bez penala(znaju oni s kojim sam gledao tu tekmu) i da bu Coman zabil zadnji gol...jako puno je to bilo lošega al naravno najbitnije da smo prošli jer Bayern je prije svega..sad molit boga da ne dobimo barcelonu pa ni real neću još ... ostale sve bi morali proč u 2 tekme.....
Evo tipičan primjer, trener je uvijek za sve kriv.