Iako smo se u zadnje vrijeme malo razilazili u mišljenju, moram reć da se u potpunosti slažem s antonom. Sve što si napisao u ovom pretprošlom povećem postu je točno ono što i ja mislim.
Gle, ne moramo mi razarat i dominirat svakog protivnika tako da imamo 10 puta više šuteva i posjed 70-80 posto. Da, ne moramo. ALI... to bi za mene vrijedilo kada bi smo mi bili takva ekipa. Eto igrat ćemo bunker, jaku obranu, pobjeđivat 1-0, maksimalno 2-0. Ala talijani. Ali mi nismo takva momčad. Zadnje desetljeće nas ipak više krasi dominiranje i napadački nogomet. Zašto smo onda u nekom limbu?
Iako mi sada pobjeđujemo, ovo ipak izgleda kao da mi želimo igrati napadački, dominantno, atraktivno, ali jednostavno to ne uspjevamo. Nismo mi igrali brutalno obrambeno pa da kažemo eto tako smo ih taktički pobjedili. NE, to nije bio slučaj.
Želim se još dotaknut dvije stvari: svi smo pljuvali, ili ajmo blaže reći kritizirali Riberija jer ne igra dobro. Slažem se. Sve i da igra "dobro", Coman je apsolutno zaslužio mjesto u prvoj postavi + to je igrač koji nam je budućnost. Ribery to nije. S druge strane manje više svi smo nekako bili složni da je Robben u boljoj fizičkoj i igračkoj formi i da treba ostati. Ako već jedan treba. Na kraju krajeva za njega kao nemamo direktnu zamjenu u ekipi, dok je Coman zamjena za Riberija.
ALI, opet jedan veliki ALI ljudi moji. Reći ću to najjednostavnije moguće. Robben u ovom dijelu sezone nije odigrao dobru utakmicu. Igra za kurac. Svaka čast na inteligenciji, držanju lopte, mirnoći - ipak je to iskustvo i godine igranja. Ali što je on to tako dobro napravio? Nikoga više pretrčat ne može, a izborit se za poziciju za šut ljevicom da i ne spominjem. Lik jednostavno NE MOŽE. A upravo to treba radit igrač na takvoj poziciji. E sad je li to trenutačno ili konačno, to je drugo pitanje. U svakom slučaju ne može puno nabolje ići. Tako da sam ja zbog toga skeptičan kada su naše šanse za LP u pitanju i realno gledajući, unatoč imenima, taj dio ekipe nam je "najtanji".
Druga stvar je sljedeće: svake godine ja govorim da ne možemo gledat utakmice u prvenstvu zasebno od ostalih natjecanja. Iako je konkurencija kurac, ekipi se neda, velika bodovna razlika, imamo već 5 naslova zaredom - SVE STOJI - ali jednostavno je NEMOGUĆE psihički i mentalno prebacit se na LP način rada kao na prekidač. NEMOGUĆE i to je dokazano prošlih sezona. Tako da ovo kad pokušavamo relativizirat ove tekme u prvenstvu nikako ne drži vodu. Naravno može se uvijek poklopit pa da mi taj LP i uzmemo kako anton veli, Jupp bi to znao vjerojatno isplanirati...
Dolazimo do treće stvari koju nisam mislio ni spominjat

Ova rasprava o dobroj igri/trofejima. Ja ću uvijek reć da gledam nogomet zbog dobre igre i više se naživciram kad pobjedimo krumpiranjem i očajnom igrom nego kada izgubimo a igrali smo super. Naravno ključne utakmice za trofeje (finala) tu ne računam. Ali ostatak sezone želim gledat atraktivan nogomet. Pa kad uzmeš klempu da možeš fino reć: E MI SMO NAJBOLJA MOMČAD U EUROPI. Kao što je bilo 2013. Znam da je trofej trofej, ali pamti se ko je osvojio ciganski a tko gospodski. Barem romantičari pamte...