doro napisao:Ma sad mi nemamoi nikakve zvijzde osim dve pri kraju karijere Neuer i Muller te jedinu pravu koja je Kane.Ovo ostalo ni blizu nikakvih zvijezda.Imamo potencijalne mlade De Ligt,Stanišić,Tel i Musiala al moraju još puno žganci jesti.
Pa vidi doro, obzirom na našu lošu sezonu u BuLi mnogi su bili pesimisti za LP i za sam duel protiv Arsenala i našu ekipu vide sa brojnim manjkavostima. Ali u suštini je ovaj kadar poprilično dobar, možda treba malo na njegov strukturi poradit i nekim korekcijama. Ali ako je Tuchel nešto uspio pokazati je to da smo mi opet u stanju i s ovim kadrom igrati defanzivnije i tako i uspješno, a dugo to tako nismo radili.
Isto tako u ovom kadru je dosta igrača koji su osvojili 2020. godine LP i druge titule, ali neki su sad dobro pali, dok su neki samo u krizi sa formom.
Ali generalno gledajući i kroz duži period, uz ove koje si naveo kao svjetska klasa (iako Muller je na zalasku pa to više baš i nije), internacionalna klasa (znači kategorija odmah iz svjetske klase) je većina naših igrača kao npr: Kimmich, Goretzka , Davies, Musiala, Coman, De Ligt. U suštini su po kvalitetima tu u toj grupi i Gnabry i Sane. Prvi je razarao u ovoj spomenutoj triple sezoni, ali jednostavno sada je dugo i van forme i često ga povrede uništavaju, a i zapustio se nekako. Dok drugi ima kvalitete da bude u toj kategoriji, ali mu previše osciliraju igre i forma i predugo ga čekamo da čovjek zablista veći dio sezone, a prije svega u onim ključnim dijelovima sezone, ključnim utakmicama u finišu sezone.
Znači u suštini imaš ti tu igrače koji jesu visoka kategorija, imaju klasu i nisu daleko od svjetske klase. Musiala bi trebao u budućnosti biti apsolutno svjetska klasa, ali sam ga sada eto stavio u kategoriju ispod.
I onda naravno imamo igrače poput Tela i Pavlovića koji itekako imaju potencijal. Ovaj drugi je strašan napredak brzo napravio i mogao bi postati bitan dio tima.
I onda imaš igrače poput Mazraouija koji jeste iznadprosječan igrač, ali neka viša klasa bar za sad nije.
Boey nije se mogao procijeniti.
I Sarr je jedini od kojeg nade nema i spada u katastrofalne...
I da se vratimo ovoj temi, evo sve se više čini da će sudije za svoju grešku biti žestoko kažnjene od UEFA-e....
width="960"