(2. kolo) FC Bayern 2:0 SC Freiburg

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2024-25

Re: (2. kolo) FC Bayern 2:0 SC Freiburg

PostPostao/la Red passion » 01 ruj 2024, 21:42

[instagram]https://www.instagram.com/fcbayern/reel/C_Yo52Eo1rn/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/fcbayern/p/C_YrIKrO0YE/[/instagram]

Kralj!
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 02 ruj 2024, 07:58

Sad tek vidio gol od Mullera remek djelo!

A i fini nabac Gnabrya takvi golovi i jednostavna rešenja nam više trebaju a ne trkeljanje naokolo.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 02 ruj 2024, 09:47

doro napisao:Sad tek vidio gol od Mullera remek djelo!

A i fini nabac Gnabrya takvi golovi i jednostavna rešenja nam više trebaju a ne trkeljanje naokolo.

Mislim da je "trkeljanje naokolo" najčešće plod toga što protivnici igraju 130% protiv Bayerna.
Ne zato što naši ne žele pojednostaviti.

A tada je Freiburg već pokazivao znakove umora i dekoncentracije, Thomas je to iskoristio i gle na kakav način.

Ali njegovo postavljanje i nos... To je jednako vrijedno kao i onaj first touch.
Baš je se na TV-u zahvalio van Gaalu koji mu je pokazao upravo taj "van-Basten-Lauf", koji ga je doveo u onu poziciju.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 03 ruj 2024, 12:19

Primjećujem da Kompany u doslovno svakom interview-u spominje "pravi mentalitet".
Svjestan je da ekipa ima skillset. Ali svjestan je da je ekipa ranjiva.

Protiv SCF je postavio potpunu ekscentriku.
Ko što je Kimmich reko "znali smo da protivnikov igrač ne igra pravo krilo već roam-a, pa nam nije trebao desni bek uopće, zato sam bio u sredini stalno."

Kakav je mentalitet kojeg Kompany traži?
1. Gnabry je bio možda najbolji igrač na terenu, s disciplinom da pokriva desnu stranu i u obrani.
2. Davies je primjer labavog mentaliteta, pa ga je trener ostavio na klupi. Ima igrača s čvršćim mentalitetom, a trener nema problem davati priliku rezervama.
3. Minjae jest odigro kriminalno protiv WOB, ali sam čitao da je od tada treniro ko lav. Trener je nagradio taj mentalitet i postavio ga opet u prvi sastav. U prošloj tekmi Kim je kiksao u dodavanjima, a u ovoj je oborio rekord točnih dodavanja.
4. Ekipa još nije našla optimum, još se muči da zadrži koncentraciju i ritam kroz 90 min. Ali protiv WOB su 1:2 preokrenuli u 3:2 za 25 minuta, u gostima, na početku sezone, protiv agresivnog provokantnog protivnika. Mislim da lani recimo ne bi uzeli pobjedu nakon te situacije.
5. Sad protiv Freiburga je opet bilo plivanja, nekoliko razloga. Ali opet se pobijedilo. A znamo da je Freibrug zeznuta momčad koja je prije toga dobila Stuttgarta i koja generalno pravi jako malo grešaka.

____

Znamo da nije sve dobro sada, daleko od toga... ali sviđa mi se što trener stavlja fokus na taj mentalni aspekt, koji je zadnjih godina bio Bayernov primarni problem. Ta nikad nije falilo skillseta ako ćemo realno.

Posebno se nadam da će obrana poraditi na stabilnosti i da će kroz kontinuitet dobrih tekmi doći i samopouzdanje. To je naša najslabija točka ali sam uvjeren da će se popravit, samo da uđu u neki kontinuitet bez kardinalnih felera.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 03 ruj 2024, 15:20

Mentalitet je problem broj jedan a do njega ozljede!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2024-25