(16. kolo) Borussia Mönchengladbach 0:1 Bayern München

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2024-25

Re: Borussia Mönchengladbach vs Bayern München

PostPostao/la anton 1983 » 12 sij 2025, 10:21

Bas onakva tekma kakvu sam ocekivo, ako i bude na jedvite jade! Pravi rovovski fajt! Svaka cast ekipi :legendo:

Kod Sane u prvih 5 minuta znas (bar ja) dal ce odigrat dobro ili ne. To ne znaci da ce zabit gol, asistirat itd. nego samo dal ce odigrat dobro. Tu se odmah vidlo da ovo nije njegova tekma.

Uglavnom super je to odrađeno uz dozu peha i sreće. No to ke tak kad ides u Gladbah, Gladbach, MuČeNgladbach...

PS.

Opet sam si reprizu pogledo, vješto izbjeagajuci mogucnost saznavanja rezultata :mudrac:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 13 sij 2025, 08:36

Nisam pratio samo tu i tamo bacio pogled jer imao goste,ocekivano-neocekivano teška tekma kojaje trebala završiti nekih 4:1 za nas al nekad ke 1:0 najslađe a to je baš sad.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 13 sij 2025, 08:59

doro napisao:Nisam pratio samo tu i tamo bacio pogled jer imao goste,ocekivano-neocekivano teška tekma kojaje trebala završiti nekih 4:1 za nas al nekad ke 1:0 najslađe a to je baš sad.

Kod nas je to prokleto jer njihov prvi udrac opčenito koji je bio tek u drugom poluvremenu je "moro bit" za 1:0 za njih i onda bi bilo, tu ti ga ja šuknem...

Sad smo "imali sreće" kaj nam ga nisu metnuli.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 13 sij 2025, 10:31

Moje razmišljanje je:
fulamo dosta prilika, ali zašto?
međutim ne radi se uvijek o prelaganim pozicijama za šut.
Olise igra fenomenalno zadnjih mjesec dana i upravo on kreira drugima najbolje prilike.

Ali šta je s ostalima? Musiala je neka druga priča, ali šta je s drugim krilima?

Može li bit da je neefikasnost plod toga što nemamo drugo krilo na razini Olisea?
Ribery nije kreirao samo puno prilika, on je kreirao puno LAGANIJIH prilika za druge. Na to aludiram.

Sane je odigrao nešto lošije i tek je ulaskom Comana i Gnabrya došla ta neka opasnost s lijeva, tada je i Davies ulazio u opasnije situacije - zbog Comanovog utjecaja ali i zbog izlaska Müllera. Müller je mogo zabit gol dva, bio je na pravim mjestima u pravo vrijeme, nije upalilo, ali Thomas nije kreirao drugima velike prilike, kako je prije znao.

Ali mišljenja sam da nam treba još jedan tehnički verziran igrač na lijevom krilu. Sane i Coman imaju tu brzinu nenormalnu, Gnabry je uvijek u potrazi za prilikom za šut, ali generalno mi djeluje da nam treba netko ko je tehnički verziran i da traži Kaneu i Musiali/Mülleru najlakšu situaciju.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 13 sij 2025, 11:14

Ajmo reč ovak, ja sam za kupnju novog krila i to je sve kaj ću reći....

Što se tiće tekme gegen Gladbach, treba za ovu cruzovu tvrdnju par faktora sagledati.

1.) kako je Gladbach igrao u prvom, a kako u drugom poluvremenu - u 2. poluvremenu Gladbach se malo otvorio i odmah je došlo do toga da smo i mi mogli kreirati više šansi.

2.) Naravno da smo iz tehničke perspektive sa Saneom, Comanom i Olisehom bili jači nego sa Saneom, Mullerom i Olisehom, pa se odma više moglo drkati...

Ja se poserem na te tvrdnje "promašivanja prilika". Za mene to ne postoji. Svi klubovi koji igraju dominantan nogomet poput nas MORAJU BRUTALNO PUNO promašivati. Kada ne bi promašivali imali bi 250 golova po sezoni s 15 golova po tekmi. Pa ko to ima?

Svi promašuju, svi su promašivali i svi će promašivati. To je jednostavno tak. Ljudi koji misle da se 2020 ili 2013 nije promašivalo su senilni nogometni nostalgičari u zabludi...

Kada se igra "na kontre" i oni koji su to u stanju igrati taman da imaju jednu priliku na tekmi, ta prilika će najvjerojatnije biti izglednija od 10 onih koje igraju napadački nastrojene ekipe, jer napadački nastrojene ekipe napadaju obranu, a obrambeno nastrojene ekipe su iskoristile grešku i sad idu 1/1 s golmanom... Tak da neku posebnu veću efektivnost neoćekujem i takva je bila tekma. Protiv hoffenGhnoja bumo zabili 5 - 8 komada od kojih pola uopće nebuju šanse...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 13 sij 2025, 13:39

Nisi vjerojatno razumio to što napisah vezano za promašivanje prilika. Nisam toliko aludirao na količinu, svjestan sam toga što si napisao, nego na KVALITETU prilika. Zato sam spomenuo Olisea i Riberya.

Htio sam reć da bi nam MOŽDA bolje sjeo neki 'playmaker'-krilo od trenutnih brzih krila. Brza krila su jako vrijedna za svaku momčad, ali fantazisti igraju drugačije, vide i kreću se drugačije. Ništa drugo.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 13 sij 2025, 14:11

cruz napisao:Nisi vjerojatno razumio to što napisah vezano za promašivanje prilika. Nisam toliko aludirao na količinu, svjestan sam toga što si napisao, nego na KVALITETU prilika. Zato sam spomenuo Olisea i Riberya.

Htio sam reć da bi nam MOŽDA bolje sjeo neki 'playmaker'-krilo od trenutnih brzih krila. Brza krila su jako vrijedna za svaku momčad, ali fantazisti igraju drugačije, vide i kreću se drugačije. Ništa drugo.

Ma jesam, kako nisam shvatio :lol:

Većina se plaće kak puno promašujemo, ne samo ti :D

Sane i COman jesu "playmakerska" krila. Evo daj ti meni 4 primjerjera tih playmakerskih krila - uopće nije bitno dal ih mi možemo il ne možemo dovesti.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 14 sij 2025, 06:11

Daj ti meni 10 primjera.. :doh: kakvo je to pisanje brate?!
Navest ću ih 60 ali samo 2-3 može pomoć odmah.

Evo ti jednog dostupnog za kojeg sam maltene uvjeren da bi pomogao odma: Kvaratskhelia. Od zasad nedostupnih - Wirtz.

Preferiram takav tip igrača - nego Sanea, Comana ili Gnabrya
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 14 sij 2025, 06:18

Jos jednog!

Znaci ti i biti ne zelis krilnog igraca na krilu? Tipa ajmo Havertza piknut pa ga denemo na krilo?

To je drugi par cipeloF jer Ribery je bio bas krilo.

Jako je velika razlika izmedu krila tipa Salah, Gnabry i Sane, Coman.
anton 1983
Uli Hoeneß

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2024-25