(22. kolo) Leverkusen 0:0 Bayern

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2024-25

Re: (22. kolo) Leverkusen 0:0 Bayern

PostPostao/la doro » 17 vel 2025, 16:07

Sve si dobro opisao al to je krivnja trenera nicija druga sa tim stilom smo lošiji nego sto zapravo jesmo,visoki presing,loša krila i gdje fali još jedan ratnik u sredini a kad se branimo i tri, nas bude koštao ispadanja u Lp vec sljedece kolo ako prođemo Celtic.

Laimer je sad totalno za vezni red sa oranjem pomogne Kimmichu a i Palihna bi trebo unutra da igramo 433 al ovaj VK je tvrdoglav ko bik i to nebu napravio.

Ovak mi moramo igrati:

Kane
Musiala-Olise
Laimer-Kimmich
Palihna
Davis-Ito-Upa-Stanišić
Neuer
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 17 vel 2025, 16:15

Ja ne bi rekao da mi tak MORAMO igrat, nego samo treba postojati takva opcija koju ti tamo valja koristiti...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 17 vel 2025, 16:45

Upravo to sam htio reć. Mislim da je najnormalnije - kad se ekipa nađe u takvim situacijama - da MORA postojat opcija jačanja veze i prilagodbe neke.

Ne bi trener trebao bit tvrdoglav. Ta vidi koliko je sati.
Ako je ono pak bio game-plan onda je bio jako loš, jer sasvim slučajno nismo primili nekoliko golova.

Netko će reć da se u sri sezone ne uigravaju nove stvari.
Mislim da se uopće ne radi o nečemu što je totalno drugačije.
Niti da je to nešto šta SVI igrači već nisu igrali u prošlosti.

----

Nadam se da je trener to uvidio i da će evo povratkom Palhinhe pokušati nešto u tom stilu, kada dođe opet ovakva tekma i agresivan protivnik koji se ne boji Bayerna.

Dosadašnja statistika ide mu u obranu, ali eto, ova tekma je ostavila dojam da nije baš fleksibilan.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 17 vel 2025, 20:45

Ma dok se ne riješimo panjeva na krilima nema nam pomoći. I treneru su sigurno donekle vezane ruke...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 17 vel 2025, 21:10

Svakom treneru su više-manje u potpunosti vezane ruke. Dobije jednog čovjeka od željenih 5, dobije od uprave ostalih 2, a 2 uopće ne dođu ni od njegovog zahtjeva ni od uprave same.

Krila su zakazala zadnjih 3 i pol godine, a 2 čovjeka ne mogu to vući. Mislim, Oliséu svaka čast za 1. sezonu u Njemačkoj, dečko zapravo razara u ovakvom Bayernu i bilo bi ga zanimljivo vidjeti kako bi se uopće snašao da je u ovom trenutku Bayern iz 2012./2013., 2013./2014. i 2019./2020. i 2020./2021., no ovdje je odličan i uz Kane vodeći igrač ove sezone bez ikakve dvojbe.

Ni Jamal to nije jer ne rješava utakmice, ne asistira na traci ko nekoć De Bruyne ili naš Müller prije 3-4-5 godina pod Flickom.

Krila su problem i ova trojica moraju ići.

Što se tiče sredine terena, @Cruz je nažalost u pravu. Ne bih se previše kleo ni u Kimmića koliko god mi drag bio, no on ne posjeduje kvalitete Schweinsteigera, Modrića, Kroosa, Thiaga, pa i Brozovića u najboljoj formi.
Barem mogu reći da nije u njihovoj kategoriji kao što to nikad nije postao ni Kovačić unatoč tome što sada kod Guardiole ga je super išlo do ove krize u Manchesteru. Jebiga, to je jednostavno tako s njime.

Palhinhu ne stavljamo pored njega svaku utakmicu kao Martíneza pored Bastiana i Kroosa svojevremeno, a ovu četvoricu mi nemamo.

Sredina nam još poprilično daleko od apsolutnog stroja. Goretzka je banana, a vrijeme gubimo s Laimerom na beku umjesto da je u sredini jer nemamo desnog beka već koju godinu i nikako tu poziciju riješiti u miru jedno 6 godina s izvrsnim rješenjem.

I volio bih tog drugog napadača da dovedemo i u Bundesligi igramo s 2 isturena kada je rezultat riješen i poneku utakmicu startamo protiv slabijih protivnika, da se više šara u strategiji onda pošto vidim i da u Cityju sada Marmoush je zabio u 14 minuta hat-trick, a igrao je s njime i Haalandom od 1. minute.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 17 vel 2025, 21:14

S druge strane, Kompany ima i onu drugu - mora preživjeti kao trener u jednom od najboljih klubova na svijetu i kako bi to ostvario, mora sve učiniti da uspije, taman i odstupati od samog sebe i ne raditi prevelike promjene kada su one zapravo za nas nužne na nekim utakmicama.
No opet, tu je i njegovo veliko trenersko neiskustvo, ipak je on naš 5-6. izbor, to nikako ne smijemo zaboraviti jer su nas ovi prije njega poslali u krasni qrac. Ne želim ga popljuvati, no isto tako nikako uzdizati jer toga on nije vrijedan i dalek je put za njega kao trenera.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 18 vel 2025, 09:52

Ne slažem se baš - da tijekom utakmice ne može napraviti nešto što je potrebno.
To se od trenera očekuje, zar ne? Bez obzira što nema idealan kadar ali ima 4-5 tipova veznjaka. Ako treba izvadi krilo, stavi pojačanje u sredinu. Tako te stvari on smije, može i treba uraditi :idk:

Neke od odlika svakog obrog trenera su reagiranje 1) tijekom tekme 2) planom B kada se radi o posebnom protivniku.

Kompany do sada nije pokazao tu praksu.

Cijenim naravno što trener forsira uigranu taktiku, ali šta ako ne funkcionira nekad?
Anton se dotako teme rotacije. Sad je vrijeme ustaljene 11-orice, ako su već zdravi.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 18 vel 2025, 10:25

Tako je pod moramo sam mislio intelegentno se prilagoditi danu i protivniku prema oklnostima te imat plan B i plan C a ne ko mujo udri samo isto!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 18 vel 2025, 10:53

ivan napisao:Ma dok se ne riješimo panjeva na krilima nema nam pomoći. I treneru su sigurno donekle vezane ruke...

Ne volim ovakva uskogrudna razmišljanja, čak bi se usudio reći "zadrta".

Dajte malo otvorite oći i pogledajte činjenice.

1.) Ako gledamo tu liniju od 4 igrača naprijed onda su najviše igrali Kane, Musiala i Olise - u kojima "nije problem". Sane, Coman i Gnabry imaju puno manje minuta. Tu i tamo neko od njih troje odigra dobru tekmu...

2.) Pa ne gubimo mi svaku tekmu i igramo loše zato što su Sane, Coman ili Gnabry na toj tekmi loši.

3.) Radi se o prilagodbi protivniku ako vidiš da si profulo način igre. Recimo Kusen ili Xabi je reko, igram bez špice, ali će svi trčati ko manijaci tako da imam sve pressing igraće na terenu.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 18 vel 2025, 12:29

Ali nam je Čabi podvalio zajebanu igru, bekovi su mu povremeno prelazili na štoperske pozicije jer su štoperi i DM-ovi proganjali Musialu i Olisea i Kanea.

Ne sviđa mi se što puno ljudi sad priča "Ovo je kao masterclass Alonsa, a di je bio kad je Bayern imao 18:2 udarce"
Ljudi, nije lako neutralizirat Bayern, oni su nas kroz 100 minuta rasuli. Ništa nismo uspili, nismo opalili po golu.
Da protivnik, koji ima najveći broj udaraca u Euripi, ne uputi nijedan? Ako to nije masterclass onda ne znam šta jest?
Uz takav defanzivni lajstung, oni su imali nekoliko bomba prilika. Nije trener kriv što nisu zabili.

Alonso je klasa i ne znam koliko puta mora to još dokazati?
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 18 vel 2025, 16:52

anton 1983 napisao:
ivan napisao:Ma dok se ne riješimo panjeva na krilima nema nam pomoći. I treneru su sigurno donekle vezane ruke...

Ne volim ovakva uskogrudna razmišljanja, čak bi se usudio reći "zadrta".

Dajte malo otvorite oći i pogledajte činjenice.

1.) Ako gledamo tu liniju od 4 igrača naprijed onda su najviše igrali Kane, Musiala i Olise - u kojima "nije problem". Sane, Coman i Gnabry imaju puno manje minuta. Tu i tamo neko od njih troje odigra dobru tekmu...

2.) Pa ne gubimo mi svaku tekmu i igramo loše zato što su Sane, Coman ili Gnabry na toj tekmi loši.

3.) Radi se o prilagodbi protivniku ako vidiš da si profulo način igre. Recimo Kusen ili Xabi je reko, igram bez špice, ali će svi trčati ko manijaci tako da imam sve pressing igraće na terenu.

Ma krivo si malo shvatio... Više sam se referirao na ono što si i sam rekao prije par dana ako se dobro sjećam a to je da se gotovo uvijek mijenja krilo za krilo. Tu je dojam kao da ne smije stavit trećeg veznog nego ovi moraju dobiti svoje minute a beskorisni su i inače, a pogotovo u tekmi gdje je očigledno da postojeća taktika ne funkcionira...
Ali par postova prije sam i jasno kritizirao trenera, mislim da je njegova odgovornost velikim dijelom. Jer kad fulamo zicere a nadigraš nekoga (kao Leverkusen nas) tu nemaš što zamjeriti treneru, ali kad te netko tako razbije onda jebiga ne može svih 11 igrača imat loš dan
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 18 vel 2025, 17:15

Samo znate kaj je najsmješnije - on je ubacio tog veznog o ćem mi pričamo, ali tek u 85. toj minuti i onda se pitam da li će se nešto dogoditi u skoroj budućnosti.

Nije u biti tak sve crno bijelo.

Recimo meni se gadi zatvarat utakmicu kad vodiš 1:0 sa ubacivanjem trećeg štopera - to je ono kaj je Tuchel napravio protiv Arsenala i prošlo mu je - TO MI SE GADI!!!

S druge strane to je Tuchel napravio i protiv Reala, ali tamo to nije prošlo...

Oću reći da i te sve stvari koje se naprave ne znaći nužno da će bit dobre. Dapaće kad ispadnu loše mi ćemo srat kao što seremo sada kad ništa ne radi jer smo LICEMJERNA GAMAD. :D

No kaj je da je kod VK-a se vidi da u nekim fazama baš mora NEŠTO drugačije radit bar da proba jer nije dobro...

A možda se sve posloži sad akad debosi potpišu ugovore. No nekako imam dojam kao da su nam svi igrači nezadovoljni, pa ćak i oni kaj su sad dobili nove ugovore - ne znam kakav vi imate dojam.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 18 vel 2025, 18:41

Mogu biti nezadovoljni jedino trenerom koji je neiskusan i jednolican to nikako nije dobro.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 18 vel 2025, 20:55

Anton dobro zbori kada to kaže. Mi možemo i sve produljiti, dovesti opet novog trenera i to mega iskusnog i uspješnog, opet će klima unutar kluba, tj. u igračima biti ista. Ne znam koji im je vrag. Ovo da preslikaš 15-20-25 godina unazad kakvo je stanje u samom FC Bayernu, igrači tada bi tada poludjeli od sreće. Ništa im ne fali, ali oni ne grizu 400%, ni za sebe a kamoli za klub, navijače. Preporodili bi se, a ne ono jebote... kao da imamo starački dom, igrače između 31 i 40 godina u klubu. :D

Ne znam što se treba dogoditi da se to okrene. Na stranu ono moje tjeranje Goretzke i 3 krila, prodaja Rupamecana i da je na vrhu svijeta i dr. :mrgreen: , no doista sve je to čudno. Kompanyju ne mogu ni zamjerati kada vidim kako su prošla zadnja 3 trenera u klubu.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 18 vel 2025, 21:17

Cemu se cudite ko pura dreku pa preplaceni su i prerazmaženi plus whats up ekipa!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2024-25