Više respekta prema Aston Villi, puno više. Mi ne igramo u Premier Ligi, ali oni igraju. Tu su s razlogom iako nisu bili od Kupa Prvaka 1982./1983.
Realizacija je Bayernov problem od odlaska Flicka. Mi možemo zabiti 100 golova pod Nagelsmannom, ali to ne znači da smo ih zabili Real Madridu, Aston Villi, Manchester Cityju na jednoj utakmici između 6 i 9 golova.
Nemamo igrače koji mogu zabijati, a 13 godina igramo samo s jednim isturenim napadačem s urođenim gol-instinktom. Kada taj 1 ne zabije gol(Lewandowski, Kane), onda oni koji to primarno ne znaju - moraju. Kada oni ne zabiju, onda smo u problemu.
Euforični ljudi i pumpači ovog Bayerna i Kompanyja(ranije Nagelsmanna i još nekih trenera) su u pravilu prvi koji po njemu krenu i udarati, kritizirati, od navijača do samih medija.
Kompanyju treba vremena i prostora, prije svega vremena kojeg Nagelsmann nije dobio(a morao je) a ne bljuvotine u razini 13-godišnjaka koji proglašavaju Belgijca boljeg nego Heynckesa, Flicka i Guardiolu zajedno.
Ne zaboravimo da sada nema velike buke oko Xabi Alonsa, druga puna sezona je u opticaju, a put do potvrde kvalitete i ugleda je još dobrih 6-7 godina, pa i više. Svatko stigne propasti, baš svatko.
Ja sam mislio par dana prije utakmice da ćemo mi uz određene poteškoće dobiti Aston Villu 1:3 sinoć i to nisam temeljio niti na Leverkusenu ni još manje Dinamu, Kielu i ostalim utakmicama. Poraz nije dolazio u obzir jer toliko Englezi nisu jaki i nisam vjerovao u nikakva iznenađenja i senzacije, to rezultat i sama utakmica po prilikama potvrđuje. No Emery i ono mučki, tiho i bez nekih prijetnji one lopte poput onog prekida i onog zaleđa na centru je što sam itekako očekivao da će se dogoditi 3-4 puta na utakmici i jedno je prošlo.
Dogodilo se da smo ponovili u neku ruku Leverkusen, ali bez kampiranja u njihovoj polovici i bunkeru 70 minuta utakmice bez ikakvog prostora za kontre. Ovi su odradili što Leverkusen nije mogao.
Idemo dalje, sada idemo uvijek nezgodnom Eintrachtu i tu bi se isto svašta moglo dogoditi. Izvrsno su startali u prvenstvu i 1 bod zaostaju za nama.