S jedne strane meni bi ovo SP vrijedilo jedino da smo ga osvojili. Ovo ako si došao među osam najboljih ili da smo ušli polufinale skoro da ne vrijedi, jer se to neće spominjati. Drugačije je to nego u CL, zato što je za ovo neki širi interes manji.
Ali ono što jako nervira i što se mora proglasiti problemom i konstatovati je da mi nekih 3-4 godine u par internacionalnih utakmica kada se lomi, kada je K.O. faza u pitanju, opće nemamo tu odliku pobjedničkog mentaliteta niti odliku velike top ekipe. Znači individualno slabije generacije našeg kluba su to više imali nego ova.
Tu se svakako mora kao problem detektovati, što je nas Kimmich i čak Goretzka, trebali su da budu ti nosioci, da nas predvode, da budu lideri, ali oni to ne uspijevaju. Ovaj drugi kada ne ide dobro i kada vidi da mu nije dan se krije, a ovaj prvi bi htio biti lider, htio bi biti Schweini i Effe, takav tigar na terenu i strateg, ali on to definitivno nema u sebi.
Osvojio je Kimmich LP, kao i Goretzka 2020. i bili su bitan dio tima, ali su tada jako bitni kotači i u većem naponu snage bili Muller, Neuer, pa smo imali Alabu i Thiaga i još svježijeg Comana. A bili su Boga mi i igrači poput Perišića, koji zna s loptom ali je bio i prznica, radilica, kako god.. U duboku bi se analizu moglo ići, ali sve je manje one apsolutne uvjerenosti u pobjedu, sigurnosti. Sve manje dajemo golove u prijelomnim trenucima, u finišu, sudijskom vremenu. Budemo bolja ekipa igrom, ali promašujemo šanse i protivnik nam strpa gol.
Veliki je problem što nam se to opće dešava protiv velikih ekipa, skoro protiv nijedne više ne možemo prelomiti rezultat u K.O. fazi, ali nama se ti problemi javljaju i protiv ekipa tipa Villareal, Aston Villa, a čak i protiv Feyenoorda smo pokazali kako možemo potonuti kada gore ne pogodimo i nazad se izmakne sve kontroli.
Scenario prečesto isti: Kontrola lopte, dominacija šanse (treba tad dokrajčit protivnika), primanje gola, raspad i plivanje nazad, nered u igri, anarhija....
Postalo dosadno, ja navikao Bayern gledat koji iz malo šansi zabije gol, koji pobijedi nadmoćnijeg (individualno) protivnika , koji se vrati iz ponora, koji zabije u zadnjim minutama. Dobro godinama baš ovoga nema, ali smo zato imali te zadnje LP sa apsolutnom dominacijom u igri. A sad mnoge ne možemo da izdominiramo do kraja, a ovo naše šuganje i neki Dusel kao da su skroz nestali. U zadnjih 4-5 godina toga na kapaljke ima samo. Kud dalje, kada toga ni u kupu Njemačke skoro da nema nikako.
I danas smo mi u jednom trenutku izdominirali PSG, oni su bili kao da igrača manje imaju, koliko smo djelovali i s loptom i fizički moćno, ali mi onda doživimo takav raspad da onda s dva igrača više u tih par minuta ne možemo stvoriti šansu i padamo u paniku.
Mi što prije moramo promijeniti naš koncept i gledati više karakterno igrače i ostavit se toga da budemo fancy i da tražimo napucane zvijezde (pa se sad mučimo takve dovest a i kad dovedemo ne dovedu nas one toliko naprijed), nego tražit mlađe igrače, jednostavnije, a da imaju to nešto ratničko u sebi. Ovo će inače postati samo dalje bacanje para na te neke igrače, plus bacanje para na odštete trenerima, bilo zbog toga što ih dovodimo ili što im zbog otkaza isto plaćamo.
width="960"