(4. kolo) Paris SG 1:2 FC Bayern

Podforum za utakmice Bayerna u Ligi Prvaka u sezoni 2025-26

Re: (4. kolo) Paris SG 1:2 FC Bayern

PostPostao/la effe__sa » 05 stu 2025, 00:38

Prvo poluvrijeme - sadašnji Bayern, Bayern ovog doba, moderni, dominantno. S tim da i tu je bilo interesantno vidjeti, protivnik ima posjed, mi krademo lopte zabijamo. Pravovremeno pritišćemo, vrebamo i apsolutna odlučnost u duelima. Ali tu se već pokazalo kako ne mora biti uvijek sve na posjed.

Drugo poluvrijeme - neka vrsta Hitzfeldizma :D , ovo me podsjetilo na neka stara vremena prelaza dva stoljeća i kada je s Hitzfeldom osvojena LP, zabiješ pravovremene golove i onda tako pobijediš Reala i ManU-a sa 1:0 na njihovom stadionu (tada npr 2001.). S tim što večeras s igračem manje, onako se dobro nazad sortirati, igrati dobru odbranu i bukvalno skoro odbranu, to vjerovatno na ovakav način i nismo vidjeli 20-tak godina.
Dobro je što ova ekipa može igrati raznovrsno, što se opet ko nekad dosta prije zna posložiti nazad i odigrati na kontre, što zna u posjedu biti dominantna, a isto tako balansirati posjed i prepuštat ga protivniku po potrebi.
Može se reći da na momente Kompany ima svašta nešto u svojoj igri od svojih uspješnih prethodnika, ali da je dobro to sve smiksao i da je ekipa spremna i na nepredviđene događaje tj neke šokove tokom utakmice, kao što je večeras bio crveni karton.
A one krađe lopti, golovi, zbog onog je Diaz tu. Malo je prenaglio kod faula i dobio je crveni, kod kojeg se nekad i progleda, ali nije ga nezasluženo dobio. Ipak bespotrebno se on kritikuje za promašene šanse, to je skoro i nebitno, jer on toliko prilika stvara i ove njegove krađe lopti, stalno vrebanje i nevjerovatno zalaganje su izuzetno korisni.
Odbrana je fantastična bila, jako puno toga dobrog odradili i Taha i Upa. Neuer izuzetno dobar, cijela ekipa sjajna. Koliko je Kane lopti iznosio i koliko se borio. Ma nijednom se igraču ne može naći zamjerka.
Velika pobjeda i opšte se ne plašim Arsenala . Možda su sada stabilniji nego ranije, ali ipak oni nama leže. Još mi imamo nevjerovatan zalet.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lennon » 05 stu 2025, 07:12

Samo ću reći da od 2020. odnosno 2013. nisam gledao bolji Bayern.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 05 stu 2025, 08:20

effe__sa napisao:Dobro je što ova ekipa može igrati raznovrsno, što se opet ko nekad dosta prije zna posložiti nazad i odigrati na kontre, što zna u posjedu biti dominantna, a isto tako balansirati posjed i prepuštat ga protivniku po potrebi.

Može se reći da na momente Kompany ima svašta nešto u svojoj igri od svojih uspješnih prethodnika, ali da je dobro to sve smiksao i da je ekipa spremna i na nepredviđene događaje tj neke šokove tokom utakmice, kao što je večeras bio crveni karton.

Dokle smo došli, od ljeta s mnogo kritika jer "nemamo širinu i fleksibilnost" do toga da hvalimo ekipu i trenera zbog fleksibilnosti - bez da imaju Musialu i Daviesa na raspolaganju.

Lennon napisao:Samo ću reći da od 2020. odnosno 2013. nisam gledao bolji Bayern.

Dodao bi još i onaj Bayern iz Pepove zadnje sezone. Ali sadašnja ekipa ima full package.

----

Dok te ide trebaš ostat na zemlji. Teško je ovako nastavit kroz cijelu sezonu, ne teško nego nemoguće. Ali sad-zasad samo pohvala! Dečki su ko tigrovi.

I opet ponavljam ko pokvaren radio - najviše me fascinira fizička sprema i trka ove ekipe. Imaju nogometne vještine bez dvojbe, ali mora neđe bit nekih statističkih podataka o trci i naročito šprintu. Nije normalno ovo, ja ne bi mogo izdržat 10 minuta takvog ritma sve da sam top spreman. :lol:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 05 stu 2025, 08:38

Kompany ko pravi lider drži loptu na zemlji..

"I always tell my players: 'When there's hype please don't believe it, you're not that good - and when you lose a game or you have a bad performance, don't believe that you're bad, you're not that bad' - that's something I always keep with me. Now we've won 16. But from tomorrow it's back to zero and we have to win the next game"

"We got three points, which is good. But nobody wins trophies in November. We have to stay calm and focus on the next game. We were put in different situations recently and we were there. On Saturday we rotated heavily and the boys were there, today we had to defend with 10 men for 45 minutes and we were there. That gives us a lot of confidence"

"The Champions League winner is not decided now. Otherwise PSG wouldn't have won it last season. Now it's about moving to the next round, and we made a very positive step. We have to keep ourselves in a position where we can fight for trophies at the right moment"
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 05 stu 2025, 08:56

Iako ljudi oko mene bacaju drkicu i salju poruke. Ja sam odgovoram, eh da je sad svibanj....

Nemres ti sad ne bit oprezan i "skeptican". Da jaki smo, debeli, špekastični i masTni i to je ono najbitnije. No da buju dosla teska vremena, ziher budu.

Isto tak, ko nam brani da sad uzivamo? :anton5:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 05 stu 2025, 11:29

Barcola: "Njihova dominacija nas je iznenadila. Znali smo da će biti teško, ali iskreno nismo očekivali baš onako nešto."

Očito nisu bili dovoljno pripremljeni. Jer, kako bola nećeš znat o kakvom se protivniku radi? :hehe:
Malo su se umislili očito. Staneš na tračnice i očekuješ fiću
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 05 stu 2025, 14:02

Zanimljivo je kako su Kompany, Neuer i drugi sinoć izjavili - da već neko vrijeme intenzivno treniraju scenarije s igračem manje ili dva manje.

Jedan od najgorih mogućih suparnika kojeg možeš dobiti s igračem manje je PSG.
A naši su 50 minuta obrambeno odradili top.

Možda je ovo drugo poluvrijeme vrijednije - nego da smo ih zgazili 3:0 - 4:0...
Sada cijela Europa vidi ful raspon snage Bayernove.
Svakome je Bayern = napad. No malo se priča o obrani - koja je do sada bila svakako jako dobra. Ali sada su dečki dokazali sebi i drugima da mogu i ovako.

Također, ovaj rekord. Neviđeno je da prvih 16 sve pobijediš. Ali kad vidiš protivnike, nisu to samo Farmers League mali klubovi...

PSG 2:1
Chelsea 3:1
Dortmund 2:1
RBL 6:0
Kusen 3:0

U gostima 29 komada zabili u 9 tekmi.

_____

anton 1983 napisao:No da buju dosla teska vremena, ziher budu.

Isto tak, ko nam brani da sad uzivamo? :anton5:

Uživam koliko se može uživati i sve da dođe loša serija di se sasere dojam, kada znam kako ekipa MOŽE, uopće me nije strah ako proljeće ne počne dobro. Ova ekipa MOŽE - i HOĆE osvajati!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 05 stu 2025, 14:06

Laimer nakon maratona "Još nisam umoran" :hehe: :bighug:

https://x.com/FCBayern/status/1986009241014993139
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 05 stu 2025, 15:47

Treba sam spomenuti Gnabrya koji se pretvorio u novog tipa playa i jucer mozda bio najbolji u Bayernu,lakoca i jednostavnost bez petljanja s to turbo pase kod ovakvih tekmi,Musiala bude imo problema i trener da napravi balans.

Jedini sam ja reko da Gnabry treba zadnji ostat od krila dok "veliki znalci" na forumui govorili da je smece i da prvi mora otici :lol:

Takodjer Tah koji je nas najbolji stoper ove sezone igra tako smireno i lik kao covjek tih i na mjestu dok ovdje 90% govorilo da je smece i bljuje im se njegov dolazak necu ih spominjati. :no:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 05 stu 2025, 16:48

cruz napisao:Kompany ko pravi lider drži loptu na zemlji..

"I always tell my players: 'When there's hype please don't believe it, you're not that good - and when you lose a game or you have a bad performance, don't believe that you're bad, you're not that bad' - that's something I always keep with me. Now we've won 16. But from tomorrow it's back to zero and we have to win the next game"

"We got three points, which is good. But nobody wins trophies in November. We have to stay calm and focus on the next game. We were put in different situations recently and we were there. On Saturday we rotated heavily and the boys were there, today we had to defend with 10 men for 45 minutes and we were there. That gives us a lot of confidence"

"The Champions League winner is not decided now. Otherwise PSG wouldn't have won it last season. Now it's about moving to the next round, and we made a very positive step. We have to keep ourselves in a position where we can fight for trophies at the right moment"

Ma kralj! Ovo je pravi FCB stav i stav općenito jednog pravog trenera.

Baš sam sretan što se kod nas kao trener razvija na idealan način i još k tome nadmašuje sva očekivanja.

Presretan sam da je uspio silne igrače dignuti i kapitalizirati od toga, prvenstveno Boeya i Karla. Laimera je u zvijer pretvorio.

Stanišić i Pavlović su sjajni kod njega. Još kad krenu stvari s Biscofom na vevznjaku izgledali odlično, onda je budućnost osigurana. Kimmich neće uludo potrošiti naredne godine.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 05 stu 2025, 17:02

Meni se VK svidio od drugog dana. :D

Al lako za to. Kak vi mislite da bu Bischoff jako puno igro na veznom? On bu se moro rotirat po pozicijama nekak da dobije svoje minute, jer jebiga on i Kimmich su ipak preniski. Xavi i Iniesta su bili takvi, ali su ipak iza imali Biskvita.

Trenutacno su mi Pavlovic i Kimmich mass aller dinge. Za Bischoffa mi je bitno, kao i za Karla samo da dobiva minute.

Ne ocekujem od obojice da tak brzo budu prve violine u klubu, a s obzirom na godine ne moraju ni bit tak skoro.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 05 stu 2025, 21:42

Mali Karl he strassn igrac al pono ovisi kolki budu Olise i Diaz ubhakoj formi,to je jos decec bitno da dobiva onak balsns minute a vec ta 1-2 g bi mogo nwpast start krilnu poziciju za ozbikjnije.

Bischofu se smjesi polivalentna pozicijska karijera bar naredne 2 godine.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 06 stu 2025, 09:34

Najbitnije je da igraju, bilo mladi bilo stariji igrači. Na kojoj poziciji je manje bitno, dok igraju dobro - tamo di ih trener postavi.

Karl je toliko mlad, da mu je sada 20 godina i dobiva pomalo minute ko sada - ne bi se bunio.

Najbitnije je da si Karl i Bischof zasluže minute i da napreduju, tada će treneru biti lakše, kao i momčadi.

doro napisao:Treba sam spomenuti Gnabrya koji se pretvorio u novog tipa playa i jucer mozda bio najbolji u Bayernu,lakoca i jednostavnost bez petljanja s to turbo pase kod ovakvih tekmi,Musiala bude imo problema i trener da napravi balans.

Jedini sam ja reko da Gnabry treba zadnji ostat od krila dok "veliki znalci" na forumui govorili da je smece i da prvi mora otici :lol:

Nešto se ne sjećam da je itko htio odlazak Gnabrya PRIJE Sanea, jedino prije Comana možda. krajem sezone smo većina shvatili da može bit koristi od Gnabrya ali samo ako se fizički dotjera, što je i učinio ovog ljeta.

S druge strane, iako Gnabry igra dobro, ja osobno nisam baš do te mjere oduševljen. Realno, igra zato jer smo ostali bez 4 igrača (Musiala, Sane, Müller, Coman), što je iskoristio i to je odličan znak, ima neke kvalitete koje možda Musiala nema, ali Musiala ima 20 kvaliteta koje Gnabry nema...

Bit će zanimljivo kako će Kompany igrat bez Diaza iduće 1-2 tekme u LP. Oće li se Gnabry i Olise pomaknuti ulijevo a Karl na desno krilo? ili će probat nešto drugo?
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 06 stu 2025, 09:47

Znate li koji je igrač poslao najviše dugih lopti i najviše preciznih dugih lopti - u jednoj utakmici Lige Prvaka? (u ovoj sezoni)

Manuel Neuer sad protiv PSG-a

:hehe: :hehe:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la jozotg » 06 stu 2025, 10:40

Momci ,uživajte u trenutku...ovo je nezaboravno razdoblje.
16 utakmica zaredom dobiti je ČUDOOOO..pa iako smo imali atomske momčadi 2013 i 2020 ,uvik se desi mlaki ulazak u igru,protivnik napaljen i popušiš...ali ovi grizu ko da sutra ne postoji :D

Šta se desilo s ekipom?

Pa Leimar igra u životnoj formi,Neuer može još barem 2 sezone,nema Mullera i Sane koji usporavoju igru,
mladi grizu ,Biscfoh i Karl već sad znaju sve s balunom ,a rast će...pa čak i ozljede Davies i Musiale usu u neku ruku dobro došle(samo sad kad se vrate da se ne poremeti ritam..jebote čega se bojim)....Diaz trči,leti,oće se dokazat

Tah se pokazao jako koristan,čak i duge balune dijeli solidno
A Kimmich je još sazrio dodatno

Kane neću komentirat ,samo ga zadržati još barem 3 godine..

I Vincent očito nije glup,rotira dovoljno,zna se i branit ,što je prošle godine bila boljka.

UŽIVAJMO
www.mot.hr najbolje mjesto za pisače u HR

Još talijanima nisam oprostio sječu Velebita,ni Velog Jožu.Niti ću ikad.
jozotg
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Liga Prvaka 2025-26