(10. kolo) Union Berlin 2:2 FC Bayern

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2025-26

Re: (10. kolo) Union Berlin 2:2 FC Bayern

PostPostao/la anton 1983 » 09 stu 2025, 14:07

Pa eto sam si sebi odgovorio "znao je Raphael s Kimmichim odigrat". Tako ce kak sam i napiso i BiPsic sigurno s Kimmichom odigrat, ali ih ne vidim kao magicni duo poput Pavlovica i Kimmicha. Pavlovic i Kimmich jedan drugog nadopunjuju, dok BiPsic i Kimmich su jako slicni igraci. Ja ih nemrem zamisliti kao ajnc A Bayernovu vezu kao sto mogu Pavlovica i Kimmicha.

Siguran sam da su Kimmich i Thiago igrali skupa odredeni broj tekmi i to se ziher moze dogoditi.

BiPsic sigurno nije igrac koji kak si ga ti opiso "kaj ce nam onda" jer je i Kimmich na slican nacin zapoceo karijeru u Bayernu, ali bi rekao uz jos težu konkurenciju. Zato ocekujem od BiPsica minute, al sad da buju on i Kimmich buducnost Bayerna u vezi, to jednostavno ne vjerujem. Ne znam kako onda nadoknaditi "robusnost".

Njih dva tek moraju non stop poceti igrati skupa da bi me uvjerio da oni to mogu. I ak to se pocne dogadat o upali, ja cu prvi rec pogrijesio sam; moze se i s dva pinkleca u vezi...

Ono sto mene smeta je sranje kako VK forsira Leona, a to uopce nije istina, nego bas radi kaj treba unatoc tome sto mu da igrati!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Axe » 09 stu 2025, 15:17

U ovom slučaju će najviše profitirati Elf jer je Kimmich tamo na desnom beku a uz Pavlovica osim Bischofa nema nekog kvaliteta pogotovo ako Bischof počne dobijati još vise minuta.

O Karlu neću ni pričati jer će se za svoje mjesto na desnom krilu veoma lako izboriti protiv Adeyemija.
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 09 stu 2025, 18:33

anton 1983 napisao:Pa eto sam si sebi odgovorio "znao je Raphael s Kimmichim odigrat". Tako ce kak sam i napiso i BiPsic sigurno s Kimmichom odigrat, ali ih ne vidim kao magicni duo poput Pavlovica i Kimmicha. Pavlovic i Kimmich jedan drugog nadopunjuju, dok BiPsic i Kimmich su jako slicni igraci. Ja ih nemrem zamisliti kao ajnc A Bayernovu vezu kao sto mogu Pavlovica i Kimmicha.

Meni to baš nije tako. Bischof je puno dinamičniji, može igrati 6-icu i raditi defenzivne poslove za razliku od Kimmicha koji je oduvijek bio 8-ica iako je on sebe u svoju glavu stavio kao 6-icu.

Mogu takva 2 igrati bez problema baš kao i Guerriero, pa i Laimer isto. Samo Goretzka je još uvijek tu i on tu isto kupi i dalje svoje što mu treba.

anton 1983 napisao:Siguran sam da su Kimmich i Thiago igrali skupa odredeni broj tekmi i to se ziher moze dogoditi.

To ne da se moglo dogoditi nego je to već bilo spremno biti sve ovo vrijeme stvarnost i konstanta da Brazilac nije tražio transfer iz Bayerna u Liverpool, čovječe.
Ono što je trebala biti osovina je odmah krahiralo kada je Pavard izostao u LP na desnom beku pa se Kimmića do kraja guralo tamo. Thiago ode, propadne nam vezni red prije nego li se i zagrijao razarati i onda zbog malo eksplozije Goretzke s 10-tke na neku 6-icu se to amenovalo i ispalo jako gadno kada se pogledaju točno zadnje 4 godine u ovo doba godine do danas.

https://x.com/PIettifraud/status/1987365870163927153
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 10 stu 2025, 08:26

Red passion napisao:Meni to baš nije tako. Bischof je puno dinamičniji, može igrati 6-icu i raditi defenzivne poslove za razliku od Kimmicha koji je oduvijek bio 8-ica iako je on sebe u svoju glavu stavio kao 6-icu.

Mogu takva 2 igrati bez problema baš kao i Guerriero, pa i Laimer isto. Samo Goretzka je još uvijek tu i on tu isto kupi i dalje svoje što mu treba.

Ja govorim o konstituciji igrača, a ne ko kako igra :D Prvenstveno pričano o dva niska igrača u vezi.

Red passion napisao:To ne da se moglo dogoditi nego je to već bilo spremno biti sve ovo vrijeme stvarnost i konstanta da Brazilac nije tražio transfer iz Bayerna u Liverpool, čovječe.
Ono što je trebala biti osovina je odmah krahiralo kada je Pavard izostao u LP na desnom beku pa se Kimmića do kraja guralo tamo. Thiago ode, propadne nam vezni red prije nego li se i zagrijao razarati i onda zbog malo eksplozije Goretzke s 10-tke na neku 6-icu se to amenovalo i ispalo jako gadno kada se pogledaju točno zadnje 4 godine u ovo doba godine do danas.

To je sve hipotetski...

Ono što ja želim naglasiti, je da se prestane srat o tome kako VK forsa Leona - na to se koncentriram, a ne na to da li BiPsić i Kimmich mogu postati magični duo.

Možda će se to i jako puno isprobavati u skoroj budućnosti, no teško mi je sada za vjerovati da će BiPsić imat isto poštovanje u ekipi kao Pavlović iz perspektive da takav tip igrača više paše Kimmichu nego tip igrača da se tako izrazim, viši od 180cm.

Pavlović je ipak 188, Leon 189...

Imam dojam da svako malo to pišem... I pitam se, a zašto Bayern ne bi smio imati zamjenu za Kimmicha? Zašto Bayern ne smije igrača upropastiti, kao i drugi klubovi? I zašto bi neki igrač zato kaj je mlad i švabo baš MORO igrat?

Najbitnija stvar je da je mali BiPsić ŠPEK i da skuplja svoje minute i da nikom ne padne na pamet da se Leonu produži / ponudi ugovor.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 10 stu 2025, 10:57

Tvoje predrasude o visini igraca za vezni dio su cista bedastoca a oprgavaju te hrpa tandema kroz povijest nogometa u praksi.

Da Leon se forsira i koristi samo zato de se vidi dal ga produziti ili ne to je prvi razlog kad je vec tu to je maslo iznad trenera sugestija jel ako hoces odmoriti Kimmicha ili Pavlovica ubacujes boljeg igraca a to Bischof je a ne panj i smetalo leon,on treba igrat kad nitko drugi nemre ili vec rijesena tekma jer mi imamo dovoljan izbor igraca za centralnu vezu i leon je zadnja opcija a ne druga ili treca u tom je poanta.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 10 stu 2025, 16:16

O visini se skoro nikada prije 10-ak godina nije pričalo kao nekakav faktor, sada je odjednom počelo biti faktor, barem na forumu.

Qué época! :popcorn:
anton 1983 napisao:To je sve hipotetski...

Samo znam da Thiago i Kimmich u veznom nisu hipotetika već činjenica i stvarnost koja se nije zahvaljujući Cigi nije dogodila nakon te sezone kada je otišao, a događala bi se jer ne bi sigurno Thiago ispao iz momčadi kada smo Nijemca vratili u sredinu i tamo od tada do danas non-stop igra.

Ja sam po ovim pisanjima sada ipak prije 15-20-25 godina bio ispred svog vremena - svi igrači moraju biti minimum 180 cm visoki - golmani 187-194 cm, stoperi 188-196 cm, napadači minimum 188 cm pa naviše, krila 180-188 cm, srednji i zadnji vezni 184-192 cm, ofenzivni/10-tke 184-190 cm, a bekovi 180-185 cm. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ako se ne varam, Elf je 2006. bio 180 cm pa naviše s iznimkom Lahma(170 cm).

Bischof i Kimmich sada baš moraju igrati što više da se pokažu kako mogu razarati. :mrgreen: cool0044
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 11 stu 2025, 11:35

Ne znam sad dal ima smisla selit temu jer se roka po svugdje.

Da razjasnimo nešto kao prvo i prvo.

Postoje dvije struje rasprave po ovom pitanju "visine" :

1.) Da li VK forsira Leona?

2.) Da li BiPsić i Kimmich mogu halati skupa?

Ove dve teme su ziher povezane. No prvenstevno ja tvrdim da VK NE FORSIRA Leona.

NE forsira ga jer imamo samo 4 vezna igrača. U jednom trenutku u ovoj sezoni su i Pavlović i BiPsić bili ozljeđeni pa je Leon moro skupljati minute htio ili ne htio. Isto tako je Leon morao igrati i na štoperu ak se ne varam. I ono što dodatno tvrdim je da si Pavlović i Kimmich više pašu ili se bolje nadopunjuju nego BiPsić i Kimmich. To ne znači da BiPsić i Kimmich neće nikada igrati u vezi, dapaće siguran sam da hoće jer će se ziher dogoditi takva slagalica u ekipi po pitanju eligible igrača da će jednostavno morat igrati skupa. Ja ne tvrdim da Leon mora igrati prije BiPsića, ali mi je jasTno zašto zasada ima prednost, koju će možda s vremenom čak i u ovoj sezoni izgubiti.

Nama ide jebeno dobro i VK mora paziti, da kad dođe trenutak da će se morat osloniti na Leona (od koje pomisli nam se svima bljuje), da će tada Leon dobro odigrati.

I to je sve.

Da; ja smatram da dva niska igrača nisu idealan par i da je bolje visoki i niski ako se igra sa dva zadnja vezna.

Ja se nemrem sjetiti takvog para koji sada negdje igra nogomet u nekom top klubu. Nemre mi sad niko reć, pa znaš tamo 1994 dok smo bili u pelenama igrali su Modrić i Maradona skupa na centralnom veznom...

Ti Generale kažeš da si Thiago i Kimmich TREBALI igrati skupa, ali NISU!!!! I basta bolonjeze s Maggy Fixom!

Najbliže ćeg se mogu sjetiti je tamo davne..., nešto Barci kad su imali i Mascherana i Iniestu i Xavija. No njih je bilo 3 i brijem da je tada Iniesta više igro krilnu poziciju, ali me nemojte držati za riječ.

Teško je dominirati veznom linijom, ako si u skoku banana. Možda je to moguće nekako drugačije nadoknaditi, ali sam oću reći da je teško.

Dok BiPsić i Kimmich halaju u vezi ja smatram da moraju imati još nešto preko 185 iza sebe. Jebiga to je tak, a neka me vrijeme demantira.

PS.

VK NE FORSIRA Leona i BiPsić tek mora zaraditi svoj status i minute u Bayern i smatram da sve ono što je VK napravio s njime je prejebeno i da radi baš onak kak treba, a BiPsić mi zasada zgleda kao legitimni nasljednik Kimmicha.
anton 1983
Uli Hoeneß

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2025-26