(23/04/2013) FC Bayern München -:- FC Barcelona

Bayern u najjačoj ligi na svijetu...

Re: (23/04/2013) FC Bayern München -:- FC Barcelona

PostPostao/la effe__sa » 17 tra 2013, 22:08

E i ja sam malo se sjetio tih duela Njemačke i Španije, prolazili su mi kroz glavu pred ovaj duel.

E sad ima tu jedna bitna stvar, ili tačnije par bitnih stvari....

Kao prvo kad su se Njemačka i Španija sastale 2010. godine u polufinalu SP, Low je odigrao defanzivnije protiv Španaca, promjenio je stil igre za razliku od prethodni utakmica na tom prvenstvu. Kada je na zadnjem EURO-u u polufinalu se sastao sa Talijanima, opet je promjenio taktiku i previše toga usmjerio na Pirla, tačnije dao zadatak Kroosu da ga pokriva, da mu suzi prostor.

Jupp protiv Juvea se fokusira na Pirla, ali na njemu mijenja više igrača, te kao prvo ne mijenja stil Bayernove igre, nego se trudi da Bayern nametne svoj stil. Opet mi moramo provesti svoj stil i ne mijenjati puno, s tim da trebamo suziti prostor Messiju. Ali što više proturiš i nametneš svoj stil igre, to su protivnikove šanse manje. A ako neko to može (nametnut svoju igru) protiv Barce, onda je to FC BAYERN, s malim modifikacijama. Svi drugi moraju drastično promjenit igru, da bi savladali Barcu. E sad samo to treba uspješno provest na terenu, nije lako, ali nije neizvodljivo.... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 17 tra 2013, 22:31

2010. je i Mulac dalio svabama... sjecam se da je Kroos bio prokocko prilike za 1:0
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Spaske123 » 17 tra 2013, 22:39

Trenutno smo u boljoj formi od Barselone. Ali mislim da je vreme da im se osvetimo za sve. Svakako da nece biti lako, ipak je to Barsa, igrali su lose protiv Psg-a ali moramo da budemo maksimalno skoncentrisani. Samo da ne primimo gol kod kuce.
Spaske123

PostPostao/la marac » 18 tra 2013, 11:48

Osobno, uopce nemam sumnje da Gomez na AA mora igrati u vrhu napada.

Ipak, imam dvije dileme:
- staviti kao defanzivne Schweini-Martinez ILI Gustavo-Martinez (a Schweini na cenera)?

- ako je "iza" Schweini-Martinez, koga staviti u sredinu na cenera - Mullera ili Pizarra?

Iako je Spekiri odigrao vrhunski sad protiv Wolfsburga, mislim da bi ga tek kao zamjenu iskoristio. Takoder, svidjelo mi se kak je Pizarro odigrao proslu BL tekmu na ceneru ... hm ... nisam ni sam pametan :D
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la TiLe » 18 tra 2013, 12:45

ne vjerujem da će osram ići izmišljati toplu vodu niti treba to raditi.
nismo mi ekipa koja se treba nekome prilagođavati pa makar na drugoj strani stajala i moćna barca.

vjerujem da izlazi ovakav sastav:

-----švajni-----martinez-------

------------muller---------------

umjesto martineza može i gustava staviti. neće ni s njim pogriješiti sigurno jer taj nikada nije veliku utakmicu loše odigrao.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la dbriseva » 18 tra 2013, 13:08

mozak, i volja ce pobijediti, motiviranost, i fizicka svjezina, trcanje, mozda eventualno malo srece tko prvi da gol....
Fiat iustitia et pereat mundus!
dbriseva
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Miki » 18 tra 2013, 14:06

Strah me i efekta Vemblija. Čak 2 titule je naš naredni protivnik tu uzeo. 1992. i 2011. A, kažu kad uzmeš 2 x nešto i treći ćeš put. Nadam se da se i mi sada pitamo! 8-)
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la CroCHEF » 18 tra 2013, 15:04

nista od koreografije u utorak
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 510&type=1

imate detaljno fuuuul objasnjenje na njemackom i kratko na engleskom pod kometarima

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la TiLe » 18 tra 2013, 15:34

CroCHEF napisao:nista od koreografije u utorak

imate detaljno fuuuul objasnjenje na njemackom i kratko na engleskom pod kometarima

i opet će biti kazališna atmosfera na stadionu :(
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 18 tra 2013, 15:42

Dobro su na kraju poentirali sa ovim :
Nächste Woche gibt es dann wohl auf der größten Stehplatztribüne der Welt wieder eine Choreografie, und im Stadion mit dem kleinsten Heimstehplatzblock der Bundesliga: Klatschpappen…
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la CroCHEF » 18 tra 2013, 15:52

zalosno... je da ce Barcina biti placena s strane kluba ali opet...

vjerovatno opet serem koreografije s bojama katalonije...

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 18 tra 2013, 17:00

ich muss leider, am Dienstag nach Munchen fahren :(
Werde dort ein fussball Spiel gucken und ich hasse Fussball
Ich denke Bayern spielt gegen Barcelona, bin nicht sicher :(
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 18 tra 2013, 20:09

Jebiga... Preočito je s godinama postalo kako su navijači postali nebitni klubu, a postali važni posjetitelji i sjedeća mjesta.

I dalje ništa ne rade po pitanju crvenih stolica već i dalje stadion izgleda ko kakva tuga u onom 'neutralnom' sivilu.

Scar je stavio onaj super video sa Olympiastadiona gdje atmosfera i pjesma su izgledale moćno. Još kad se sjetim onih koreografija... To su bila vremena. :bravo:

Sve ovo vrijeme upravo nedostaju te koreografije i žestoka pjesma. Čak ni onaj lik više ne trubi s trubom na stadionu kao što je radio tamo do neke 2009. Premalo viču Bayern, Bayern... Sve se to primjećuje u zadnje 3-4 godine kako je opalo.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 18 tra 2013, 21:54

Ma malo i pretjerujete sad s atmosferom na stadionu. Atmosfera je npr i protiv Wolfsburga bila super, a radilo se o kup-utakmici, a ne sjećam se da je prije na utakmicama kupa bilo toliko dobro.
Prošle sezone protiv Reala je atmosfera bila sjajna, ove protiv Juve hajmo reći dosta dobra.....Znam da neki misle i da su one udaraljke (ili kako ti već) što se upotrebljavaju u košarkaškim i rukometnim dvoranama bezveze, a po mom mišljenju ono je dobra stvar.

Što se koreografije tiče, tu štopamo u zadnje vrijeme .....A što se tiče navijača koji tamo ostave prazan prostor, oni stvarno seru....Meni ne ulazi u glavu, da neko zbog strožije kontrole na stadionu, sere. Znači trebali bi jednom doći i reći, mi hoćemo bombu na stadion da unesemo, a oni nam ne daju.... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 18 tra 2013, 22:03

effe__sa napisao:Ma malo i pretjerujete sad s atmosferom na stadionu. Atmosfera je npr i protiv Wolfsburga bila super, a radilo se o kup-utakmici, a ne sjećam se da je prije na utakmicama kupa bilo toliko dobro.
Prošle sezone protiv Reala je atmosfera bila sjajna, ove protiv Juve hajmo reći dosta dobra.....Znam da neki misle i da su one udaraljke (ili kako ti već) što se upotrebljavaju u košarkaškim i rukometnim dvoranama bezveze, a po mom mišljenju ono je dobra stvar.

Što se koreografije tiče, tu štopamo u zadnje vrijeme .....A što se tiče navijača koji tamo ostave prazan prostor, oni stvarno seru....Meni ne ulazi u glavu, da neko zbog strožije kontrole na stadionu, sere. Znači trebali bi jednom doći i reći, mi hoćemo bombu na stadion da unesemo, a oni nam ne daju.... ;)

Prije prigovaranja navijačima bi bilo dobro da se upoznate sa samom problematikom.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Liga Prvaka