Transferi i špekulacije o DOLASCIMA igrača!!!

Dolasci, odlasci, špekulacije...

Re: Transferi i špekulacije o DOLASCIMA igrača!!!

PostPostao/la doro » 27 vel 2024, 16:28

cruz napisao:Taman se pitao 'pa ima li ijedan švapski lijevi bek?'
Odem na tm.de i vidim zašto se traži vani. :roll:

Pazite top 3 švapska LB po transfermarkt cijenama:
1. Raum (RBL) 17 mil
2. Netz (BMG) 10 mil
3. Rothe (Holstein Kiel/BvB posudba) 6 mil

Golemo!

Naravno, te cijene su li-la argument, sve razumim. Ali evo, pregledate listu - tu nema 3 poznata imena u top 15, a jedan od ta tri je Krätzig.

Gastritis :mrgreen:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 27 vel 2024, 18:23

Brehme, Ziege, Lahm - to je ono što ja vidim od lijevih bekova Njemačke zadnjih 30-ak godina. Dalje od toga ne treba.

Katastrofa koliko su Nijemci postali loši sportaši. No zato nema balavca koji ne dimi THC, guta bombončiće i eksere. od ljudi naših godina koji mi u lice nisu rekli kako su konzumirali droge u mladosti i odrasloj, zreloj dobi. Nitko o nogometu i sportu ni ne priča kada razgovaram s njima ove 2 godine, čak ni stariji. :roll:
To je izgleda sport zajedno s novima u regenbog'n i kontiki/slanina ideologijom zadnjih 20 godina.

I onda zašto djeca i unuci stranaca vladaju apsolutno u omladinskim reprezentacijama i skoro u seniorskoj... stranaca je 20 milijuna, možda koji milijun više ako se maskira kroz izostanak državljanstva roditelja i djedova, sve ostalo Nijemci.

Gledao sam lijeve bekove, napadače i desne bekove njemačke, pa donekle i klasične zadnje vezne unazad 4 godine na TM-u. Kategorija Češke i Mađarske mada potonjima treba čestitati koliko odlično na turnirima igraju s obzirom na razinu talenta i kvalitete.

Njemački nogomet je propao 100x gore nakon Eura 2016. nego tamo 1999.-2005. s mladim igračima jer su se dignuli tamo 2006.-2012. s fantastičnom strategijom razvoja i rada, poharali sve selekcije titulama i zlatom i onda odjednom instant rasulo s mladićima. Sjećate se tamo 2014. kada je Ginter bio kao 'blistava' budućnost i nada Njemačke? Pa onda Arnold i Brandt i ostali Wolfsburgovi dijamanti koji nikada nisu zasjali?

Nisam živio 2000-ih u Njemačkoj da mogu shvatiti kako se tada disalo i sada ovo zadnjih 10 godina, ali neobjašnjivo je da se s takvom infrastrukturom, urednim financijama, nogometom kao sport br. 1 može toliko propasti. Fanatizam oko kontriranja privatnim i stranim bogatašima i investitorima u klubove je fascinantna, ali to im ne donosi ništa po pitanju bazena vlastite djece u nogometu.

Zato sam govorio tijekom zadnjih 10 godina... kada ćemo u Bayernu više proizvesti čistokrvne njemačke napadače, bekove i golmane u vlastitom pogonu bez dovođenja izvana osim eventualno radijusa od 250 km od Minhena?
Štoviše, ne moraju uopće ni debitirati i igrati za nas prve profi utakmice, ali ajmo ih do neke razine stvarati, odgajati, proizvoditi i onda barem baciti Augsburgu, Stuttgartu, Freiburgu, Mainzu gdje će stasati, izbrusiti se i vratiti doma ko mladi igrači Reala i Barcelone zadnjih 15 godina. Pri tome ne govorim o posudbama nego o prodajama bez fige u džep(buy-back klauzule i slične pizdarije) nego crno na bijelo.

Ta trulež me smeta jer djeca ispada kako ne vrijede ništa osim kada se dogode opet stranci poput Stanišića, Pavlovića, Vidovića, Ibrahimovića, Sansonea i koga već ne.

Jeste li primijetili kako je zadnjih 6-7 godina presušila i Stuttgartova nogometna akademija po pitanju Nijemaca bilo da igraju kod njih ili pobjegnu drugdje da zaigraju? Nema ih ni u svojim redovima ko inače a ni u drugim klubovima poput Hoffenheima, Leipziga ili Gladbacha kao prije.
Ista priča i Schalkeova akademija koja je svojevremeno štancala u kratkom periodu Neuera, Fährmanna, Özila, Höwedesa, Draxlera, Meyera i dr. Ni pustinjski lavići iz Minhena više ne izbacuju 2-3 igrača svakih 3 godine.

Problemi su iz ove moje perspektive ajme grozni i zato gdje god u Njemačkoj nešto gledamo sve je kriminal.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 28 vel 2024, 19:23

Andy Robertson to join Harry Kane at Bayern?!

https://www.goal.com/en-gb/lists/andy-r ... 636bc42e2f
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 28 vel 2024, 19:28

Sviđa mi se ideja. Nisam protivnik Engleza, Velšana, Škota i Iraca u Bayernu već jedino su neki malo kasno počeli dolaziti umjesto da su dolazili prije 5-6 godina dok s Bellinghamom nikakve šanse nismo imali.

Theo, Robertson i još par stranih imena mi se sviđa, samo je pitanje možemo li ih prvo platiti, a onda privući.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 01 ožu 2024, 08:48

2.5 mil transfer :bravo:
Neću ništa reć već da je zaslužio još godinu.

Dobro nam funkcioniraju tottenhamovi bivši igrači, ima li još ijedan 8-)

[x]https://x.com/iMiaSanMia/status/1763470268834500764?s=20[/x]
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 04 ožu 2024, 16:15

Vezano za dovođenje novih igrača, govorio sam da o FILOZOFIJI i STILU ovisi dosta.

No gledajući i strukturu igrača, naravno da je Bayern imao uvijek dosta stranaca, ali isto tako treba reć da je previše ne-švaba u Bayernu.

Od 26 igrača u kadru, imamo 12 s njemačkim državljanstvom, a tu ulaze teške rezerve poput Buchmann, Peretz, Ulreich i Choupo. Od preostalih 8 - tu imamo i Gnabrya, Sanea, Musialu i Pavlovića - baš ono teške švaburine.

Ne kažem da je to bitno (gledajući primjerice stav Tel-a prema Bayernu), ali isto tako ne mislim da je i nebitno.
Jednom švapskom igraču FC Bayern München znači nešto drugo nego nekom francuzu, španjolcu ili englezu ili nekom whatsup mješancu koji je glavom u new york fashion week. Bar ja tako gledam.

Doveli smo Zaragozu, ok, najbolji dribler La Lige. Ali zašto npr nismo doveli Maxija Beiera umjesto Bryana (dok je cijena prihvatljiva) koji cijelu sezonu igra ko mašina i koji bi se svojom dinamikom i marljivošću uklopio dobro?
ili zašto smo platili 30 mil za jednog Boeya, a naš bivši igrač Weiser jedan od najvažnijih igrača Werdera kroz cijelu sezonu, odigra klasa partiju protiv nas i zabije nam traumtor. Nije Weiser možda najbolje ni najdugoročnije rješenje, ali smo za rezervistu dali 30 mil (!). Weiser bi bio rezervista za manje od pola tog iznosa... Ovo su naravno iz glave bezze primjeri, ali kužite na šta hintam...

____

Za godinu dvi odlaze Neuer i Müller. Ostajemo samo na Goretzki i Kimichu kao jedine prave švabe.
Treba se znat da je Bayern njemački klub, nećemo valjda postat prosječni engleski multi-kulti klub, čime se gubi taj mia san mia mentalitet...

Netko će reć kako nema dovoljno dobrih švaba. Što je točno! Ali isto tako bi se trebalo upitati za iduće godine di igraju Wirtz, Ter Stegen/Nübel, Beier, Havertz i neki novi dečki koji će isplivati do tada...
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 04 ožu 2024, 19:37

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1764702599624724565

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1764703540520395069

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1764704286116618532

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1764704637800616014

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1764707293294203349
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 05 ožu 2024, 10:13

Njegovi zadnji pasovi su samo jedna od mnogih kvaliteta, ali evo mini pregled istih.
Koliko bi svi profitirali od njega...
Da se mene pita prodao bi i Sanea i Comana i Gnabrya itd. -> da se skupi novac za Wirtza. Bolji je od svih njih.
To bi značilo da se mičemo od dosadašnjih taktika koje ovise o krilima...

Musiala, Wirtz, Kane, Tel
Bolesno!

Postavlja se pitanje jel to nerealno. Možda je nerealno... Ali ono, daj ako ikako može.
Najbolji igrač lige a još pravi švabo. To mora doć u Bayern!

cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 05 ožu 2024, 21:57

Tako i ja razmišljam jer mi pun kurac sanea,comana i gnabrya s tim da bi vjecitu zamjenu comana možda i ostavio.

Ali trojac Wirtz,Musiala i Tel je mrak samo da nadjemo pravog zadnjeg veznog uz Leona iza njih i na konju smo!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 06 ožu 2024, 08:54

Bayern odgodio investiciju od 100 mil eura u Trening centar na Säbener.
Razlog? Novac ide u nove igrače ovog ljeta. (SportBild)

"Eberl i Freund traže pojačanja za nekoliko pozicija. Za svaku poziciju imaju 3 do 5 kandidata. Primarna pozicija: Zadnji vezni." (Tuchel na aparatin)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 06 ožu 2024, 12:20

Auu znaci mozemo da sanjamo o Wirtzu! :smile10:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 09 ožu 2024, 17:29

melodyne napisao:Auu znaci mozemo da sanjamo o Wirtzu! :smile10:

Wirtz i zadnji vezni su top prioritet naravno i zamjena za Daviesa.

Ta 3 bi mogla koštat oko 230 milja al nije uopce problem ak prodamo:mazru,rupamecana,šanea i gnabrya i daviesa,ocekujem oko 200-210 milja od ovih velemajstora :mrgreen:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 13 ožu 2024, 14:08

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1767630478138372216

:yes:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 14 ožu 2024, 16:16

Ako dodje Frimpong tko onda ide proc Kimmich ili Leon?!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 15 ožu 2024, 12:33

doro napisao:Ako dodje Frimpong tko onda ide proc Kimmich ili Leon?!

dolazak frimponga bi meni više bacao na odlazak Daviesa i jednog od Boey/Mazra.
a ako dođe frimpong to valjda znači i da je transfer thea hernandeza logičniji...
Mislim da se Kimmich vraća brzo u sredinu i da pingpong nema veze s njim. Možda se varam, ali sumnjam da ćemo Kimmicha pustit
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Transferi