Postao/la cruz » 08 kol 2024, 08:07
Eberl i posebno Freund su dovedeni što su na prethodnim poslovima dokazali da imaju nos za mlade igrače.
Na tim poslovima su morali "vidjeti" daleko u budućnost i prepoznati ono što ne vidi baš svak.
Sada imaju posao čišćenja i obnove momčadi.
A uza sve to, imaju još jedan jako težak zadatak - rezanje razine plaća.
_____
Ne usudim se davati izjave poput kolege Generala, kako "plivaju ko jazavci u transferima". Na kraju krajeva, još imaju preko 3 tjedna za transfere.
_____
Želim reći, Doue i Olise su u krugovima skautinga - u kategoriji nadolazećih mladih igrača - top nivo. Ja se u to ne razumim, zato sam čitao šta pišu neki iz branše i konsenzus je će Bayern napravit vrhunski posao dovodeći Olisea i Doue-a (ako uopće i dođe, al recimo da hoće). U tim krugovima ta dva momka su kategorija "ogroman potencijal".
Ovaj transfer rok se vjerojatno ni ne može odraditi kako oni žele, morat će zadržati Leona, Gnabrya, možda Comana, Sanea. On je jednako vizionarski kao i "sadašnji".
Ali hipotetski, ako Sane, Davies i Müller ne produže, ako prodamo Leona i jednog od Comana i Gnabrya, imamo za 2025. mladu ekipu s dosta potencijala: Musiala, Tel, Olise, možda Doue, Pavlović, Stanišić, Ito, Aznou itd, uz par iskusTnih igrača poput Kanea, Kimmicha, Palhinhu i pokojeg štopera.
______
Dakle, ovaj prijelazni rok se možda čini bezveznim, ali gradi se (jako) talentirana momčad, koja bi u ovoj sezoni trebala napadati postojeći "prvi sastav". Ekipa u kojoj će samo apsolutna svjetska klasa imati preko 15 mil. plaću.
Ja sada vidim kaos koji je nužan za budući red. Teško je praviti velike rezove, to valjda znamo. Moramo očekivanja stoga prilagoditi da se neće moći sve izvest, posebno jer je tržište tako teško sada. Možda sam preoptimističan ali smatram da ovo ide u dobrom smjeru.
Mi smo od dolaska van Gaala pa sve do Treble 2013 imali isto kaos. Ali imali smo viziju. Igrali su nam svakakvi igrači poput van Buyten, Lell, Breno, Sosa itd. Ali to je bio put do one super momčadi koja je ušla u povijest.
_______
Zaključak je da trebamo sačekat i vidit šta će bit. 1) Smanjenje plaća, 2) prodaja igrača kojima je dobro i 3) vizionarsko pojačavanje momčadi - to su jako jako teške zadaće.