Nije to baš šaraj... kad se pogleda, imali smo do prije 4 godine gotovo 10 Francuza u kadru prve momčadi(Coman, Tolisso, Pavard, Hernández, Sarr, Nianzou, Cuisance...) pa gdje smo na kraju s njima prispjeli koliko god da su prije 5-6 godina doslovno slovili da imaju 3 reprezentacije za najveće domete.

Ima 4-5 priča za svakog od njih kako i zašto su otišli iz kluba.
Iz Portugala nam jednostavno baš ništa ne ide. Guerreiro je ispao najbolji a stajao nas je 0 € odštete i ne nekog velikog ugovora(8 milijuna €). Sanches i Cancelo nisu uspjeli, a hvala dragom Bogu da nismo nijednog trenutka razmišljali o J. Félixu.
Nizozemci su bili u par valova i ništa osim one stare škole poput Makaayja i Van Bommela te malo mlađeg Robbena nije se ukorijenilo u Bayern. De Ligt je baš ono pravo razočaranje za mene, a umirao sam od želje prije 8 godina u ovo vrijeme da ga imamo. Gravenbercha isto pa je došao skoro do depresije u Bayernu pod Nagelsmannom po njegovim riječima.
Nizozemska i Portugal jesu baš zemlje za nas po tržištu, talentu, odštetama i sve to, ali jednostavno nas ne ide. Francuska kao što sam prethodno spomenuo.
U Belgiji ništa ne pronalazimo, u Danskoj nikako se više ne rađaju Laudrupi, u Švedskoj Melberzi, Ljungberzi, Larssoni, Svenssoni itd.
Argentina i Brazil su nam otrovno voće mada smo tu trebali najmanje 4 igrača u zadnjih 15 godina ići dovesti - nismo ni pokušali se zainteresirati. Urugvaj, Kolumbiju i Čile nikada nismo ni poznavali gdje recimo jedan Atletico Madrid i još neki Španjolci su pecali buduće urugvajske i svjetske zvijezde unazad 25 godina, a Portugalci(Porto u prvom redu) uredno Kolumbijce.