Transferi i špekulacije o DOLASCIMA igrača!!!

Dolasci, odlasci, špekulacije...

Re: Ljetni prelazni rok

PostPostao/la Red passion » 17 ožu 2011, 12:01

Adler - može
Höwedes - može
Aogo - može
Beck - može
dodao bi i Diekemeiera
Vidal - apsolutno može
Gündogan - hmmm... može
Farfan - može itekako
Marin - apsolutno(Robben neka ide, taman ko šlag na tortu nam Marko)

A moglo bi se tu i Shaqirija i Hazarda negdje probati ubaciti.

Dok od svih na Antonovoj listi, najviše sam protiv Westermanna. Tip jednostavno je limitiran igrač i ja njega nikako za njega ne bi dao ni eura, osim da ga se uzme nakon isteka. Dok Elia jednostavno je precijenjen igrač i ništa ne donosi HSV-u spram jednog v.d. Vaarta koji je uvijek i u krizi HSV-a znao dignut koju stepenicu više.
Ima tu još nekih igrača koje nisam naveo, ali i ovi su sasvim dovoljni. Uvjeren sam da bi ginuli na terenu i sve dali od sebe.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la normala » 17 ožu 2011, 13:11

http://www.fussballtransfers.com/bundes ... wehr_18029

Breno hoće u Sao Paolo, a Lucio bi se rado vratio u Bayern. "Moje srce i dalje kuca za Bayern. Kada LVG ode, Uli me može zvati." Lucio bi bio dobro pojačanje. Brzo bi se uklopio jer poznaje klub i ekipu, a svojim iskustvom bi mnogo pomogao pogotovo mladim igračima u odbrani. Volio bi ga opet viditi u dresu Bayerna.
normala
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Miki » 17 ožu 2011, 14:57

[quote="FCB_general"]Adler - može
Höwedes - može
Aogo - može
Beck - može
dodao bi i Diekemeiera
Vidal - apsolutno može
Gündogan - hmmm... može
Farfan - može itekako

E, sta si ovdje nabacao, pa yo je strasno. Ja ne znam kako vas ne mrzi da pominjete neke kvazi talente tipa neki Ekici, Ilicevic i slicna boranija. Bajernu trebaju prava pojacanja. Ne zelim da budemo kao Arsenal, da forsiramo samo mlade igrace,da 6 godina stvaramo tim, i nikad nista ne uzmemo. Bajernu trebaju extra pojacanja, igraci za koje cemo biti sigurni da ce donijeti prevagu. I cuj Robena pustiti da ide? Simpatisali ga ili ne, mora se reci da smo bez njega slabii bar duplo, lik razbija. Znam da je Nerlinger rekao da ga nece dati ni za koje pare. Vidi covjek da nam od Robena mnogo toga zavisi. Koga god da dovedemo, ako pustimo Robena, bicemo slabiji nego trenutno, to je cista istina. Treba se raspitati kod Barse za Pikea, ili mozda Arsenala za Vermalena, strasni stoperi. Lijevo Koentraa dovesti, na golu Nojera, kakav Gundogan i Farfan, nisu oni za Bajern,Aogo niposto, Bek i Vidal mozda, Marin dobrodosao kao rezerva, Hevedes ne znam. Alo, mi smo Bajern, a ne Salke, da kupujemo prosjecne igrace. Da bi bili u rangu Reala, Celzija i sl., moramo da kupujemo pojacanja u pravom smislu rijeci. Kakav Ekici, Ilicevic, to je 3.klasa, ne lupajte gluposti. Nece valjda njih dovesti, pa da nam i naredna godina ode u K., dok njih sacekamo da mozda nesto nauce da igraju. Cekali smo Rensinga, Brena, Badstubera, ma niko nista nije pokazao, Kraft nista posebno. Talentovan je, ali naspram Nojera je skoro nista. Trebaju nam BUM pojacanja, da se protivnici skenjaju kad cuju ko sve dolazi u Bajern. Imamo love, drijesite kesu,sad ili nikad. Ne znam u cemu je problem.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 17 ožu 2011, 15:02

@Miki

Moraš obratiti pozornost na ovo:

anton 1983 napisao:ovo su po meni igrači na koje bi Bayern trebao baciti oko ovoga ljeta. Napisat ću i neke koji nisu idealna rješenja, no na popisu moraju biti reda radi. nećemo u BUNDESLIGI sad nači igrača svjetske klase koji će nam automatski dignuti kvalitetu, no ovo su sve igrači koji bi nam eventualno mogli pomoć. To neznači da bi ja sve sa ovog popisa dove u klub i bio zadovoljan!

To je jako bitno!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la normala » 17 ožu 2011, 15:20

Miki napisao:
FCB_general napisao:Adler - može
Höwedes - može
Aogo - može
Beck - može
dodao bi i Diekemeiera
Vidal - apsolutno može
Gündogan - hmmm... može
Farfan - može itekako

E, sta si ovdje nabacao, pa yo je strasno. Ja ne znam kako vas ne mrzi da pominjete neke kvazi talente tipa neki Ekici, Ilicevic i slicna boranija. Bajernu trebaju prava pojacanja. Ne zelim da budemo kao Arsenal, da forsiramo samo mlade igrace,da 6 godina stvaramo tim, i nikad nista ne uzmemo. Bajernu trebaju extra pojacanja, igraci za koje cemo biti sigurni da ce donijeti prevagu. I cuj Robena pustiti da ide? Simpatisali ga ili ne, mora se reci da smo bez njega slabii bar duplo, lik razbija. Znam da je Nerlinger rekao da ga nece dati ni za koje pare. Vidi covjek da nam od Robena mnogo toga zavisi. Koga god da dovedemo, ako pustimo Robena, bicemo slabiji nego trenutno, to je cista istina. Treba se raspitati kod Barse za Pikea, ili mozda Arsenala za Vermalena, strasni stoperi. Lijevo Koentraa dovesti, na golu Nojera, kakav Gundogan i Farfan, nisu oni za Bajern,Aogo niposto, Bek i Vidal mozda, Marin dobrodosao kao rezerva, Hevedes ne znam. Alo, mi smo Bajern, a ne Salke, da kupujemo prosjecne igrace. Da bi bili u rangu Reala, Celzija i sl., moramo da kupujemo pojacanja u pravom smislu rijeci. Kakav Ekici, Ilicevic, to je 3.klasa, ne lupajte gluposti. Nece valjda njih dovesti, pa da nam i naredna godina ode u K., dok njih sacekamo da mozda nesto nauce da igraju. Cekali smo Rensinga, Brena, Badstubera, ma niko nista nije pokazao, Kraft nista posebno. Talentovan je, ali naspram Nojera je skoro nista. Trebaju nam BUM pojacanja, da se protivnici skenjaju kad cuju ko sve dolazi u Bajern. Imamo love, drijesite kesu,sad ili nikad. Ne znam u cemu je problem.

Potpis! :bravo:
Dosta je više Brena, Sosa i ostalih "talenata"! Nama trebaju provjereni i dokazani igrači pogotovo u odbrani. Dobar primjer su Real i Mourinho. Mourinho je dolaskom u Real kupio Carvalha za 8 miliona €! Strašan štoper, provjeren i dokazan. Istina ima 32 godine, ali on može još par sezona igrati na visokoj razini i sigurno će im se isplatiti. Real je u prethodnim sezonama imao mnogo više problema u odbrani nego mi. Ove sezone to izgleda drugačije. U ligi su primili samo 20 golova u 28 utakmica i imaju drugu najbolju odbranu iza Barce. U ligi prvaka u 8 utakmica primili su samo 3 gola, a u Kupu u 8 odigranih utakmica primili su 4 gola. Velike zasluge pored Mourinha za to ima Carvalho koji je kao iskusan štoper unio sigurnost i čvrstinu u odbranu. Nama treba jedan sličan štoper u odbrani! Uz jednog takvog igrača sigurno bi profitirali i Badstuber i Contento i mogli bi dosta toga naučiti. Mourinho zna recept za uspjeh. Ekipa se gradi iz temelja, a to je odbrana. Mi smo je počeli graditi u napadu, a odbranu smo zapustili. Bez dobre odbrane nema uspjeha!
normala
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 17 ožu 2011, 15:25

Samo čekajte da vam dođe Anton i objasni neke stvari oko novca :lol:
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la mladjo_dj » 17 ožu 2011, 15:40

normala napisao:Dosta je više Brena, Sosa i ostalih "talenata"! Nama trebaju provjereni i dokazani igrači pogotovo u odbrani. Dobar primjer su Real i Mourinho. Mourinho je dolaskom u Real kupio Carvalha za 8 miliona €! Strašan štoper, provjeren i dokazan. Istina ima 32 godine, ali on može još par sezona igrati na visokoj razini i sigurno će im se isplatiti. Real je u prethodnim sezonama imao mnogo više problema u odbrani nego mi. Ove sezone to izgleda drugačije. U ligi su primili samo 20 golova u 28 utakmica i imaju drugu najbolju odbranu iza Barce. U ligi prvaka u 8 utakmica primili su samo 3 gola, a u Kupu u 8 odigranih utakmica primili su 4 gola. Velike zasluge pored Mourinha za to ima Carvalho koji je kao iskusan štoper unio sigurnost i čvrstinu u odbranu. Nama treba jedan sličan štoper u odbrani! Uz jednog takvog igrača sigurno bi profitirali i Badstuber i Contento i mogli bi dosta toga naučiti. Mourinho zna recept za uspjeh. Ekipa se gradi iz temelja, a to je odbrana. Mi smo je počeli graditi u napadu, a odbranu smo zapustili. Bez dobre odbrane nema uspjeha!

sto se mene tice nek vrate Lucia kuci tj. tamo gdje i pripada ako na trzistu nemoze dovest pravog ŠPEKA al doslovno pravog i ja sam zadovoljan ali mozda samo trenutno jer su kod njega godine u pitanju i svake sezone moze posusatati.
Liga prvaka (5x):
1973./74., 1974./75., 1975./76., 2000./01., 2012./13.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Deutscher Meister wird nur der FCB
mladjo_dj
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 17 ožu 2011, 17:26

ja neam ništa protiv dovođenja talenata ili nekih "nepoznatih" igrača za do 10-15 miljona eura ako se pokažu dobrima i ako su kupljeni za prvih 11. Igrači poput L. Gustava su uvijek dobrodošli u klub, bar kaj se mene tiće. Imajte na umu da je LG bio skuplji samo zato kaj je došao na zimu...Druga je stvar kada se kupuju igrači tipa Sosa i Breno, a ti u biti neželiš da ti on igra.

Sa svojoj 21 godinom Boateng je za mene bio talent prije nego kaj je otišao u City, a oni koji se sječaju znaju da sam ga ja itekako htio. Primjera radi..
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 17 ožu 2011, 18:08

anton 1983 napisao:ja neam ništa protiv dovođenja talenata ili nekih "nepoznatih" igrača za do 10-15 miljona eura ako se pokažu dobrima i ako su kupljeni za prvih 11. Igrači poput L. Gustava su uvijek dobrodošli u klub, bar kaj se mene tiće. Imajte na umu da je LG bio skuplji samo zato kaj je došao na zimu...Druga je stvar kada se kupuju igrači tipa Sosa i Breno, a ti u biti neželiš da ti on igra.

Sa svojoj 21 godinom Boateng je za mene bio talent prije nego kaj je otišao u City, a oni koji se sječaju znaju da sam ga ja itekako htio. Primjera radi..

Nisi jedini ja sam ga također htio jer se radi o odličnom mladom igraču!

@miki...nemožeš kupit Ozila,Ronalda,Iniestu il Messia da budu alternativa Robbery-u..koji je tebi kurki :lol:

Za rezervu treba dobar i sličan igrač njima što znači brz,pokretan tehnički jak al opet da se ne plače kaj bu na klupi...dečki bitna je sinergija..pogledajte MU i sl. klubove kaj je kod njih sve puno sv. klasa...NIJE al su super posloženi...treba uklopit igrača u start elf kao i napravit sinergijski njihove zamjene...u obrani nam fali naravno i kvalitete a to se sad konačno bude i nabavilo(2 stopera i bek)....da su to prije napravili mi bi sad branili LP te igrali 1/4 i bili 1 u BL....loša sinergija igrača neadekvatne zamjene po stilu prvotimaca jer npr Kroos nemože mjenjat Ribery-ja i sl.
Sad koje stopere ja sam za 1 iskusnijeg može i 30g i 1 mlađeg špeka koji je bolji od trube i brene..bekovi Coentrao,baluba iz Lyona ili Beck pa Lahm na lijevu stranu,golman Neuer il Adler....vezni 1 mlađi Gundagon(Ekici) i 1 iskusniji...
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 17 ožu 2011, 18:23

anton 1983 napisao:ja neam ništa protiv dovođenja talenata ili nekih "nepoznatih" igrača za do 10-15 miljona eura ako se pokažu dobrima i ako su kupljeni za prvih 11. Igrači poput L. Gustava su uvijek dobrodošli u klub, bar kaj se mene tiće. Imajte na umu da je LG bio skuplji samo zato kaj je došao na zimu...Druga je stvar kada se kupuju igrači tipa Sosa i Breno, a ti u biti neželiš da ti on igra.

Boateng je izuzetak, a gdje su ostali??? Manimo se corava posla i dovodjenja neprovjerenih igraca. Ako je iko na svijetu grijesio sa pojacanjima, to je Bajern. Kakve smo samo mi promasaje imali, tj. kakve je Henes imao bisere sa tim pojacanjima, pa to je za nevjerovati. Sjetite se Slaudrafa, Karimija, Altintopa, Hasemijana, Ismaela, Hercoga, Borovskog, Fringsa, pa Sose, Demikelisa, Van Bujtena, Pranjica, Brafhajda i jos mnogih drugih. Koliko je samo novca baceno bezveze, mogli smo za ove pare kupiti bar 2 extra igraca da ostale boli glava od njih, a mi kupili obicne balvane. Trebaju nam bomba igraci, koje i ostali traze, dajte malo ozbiljnosti. Za Evropu trebaju mnogo ozbiljnija pojacanja od ovih koje mi dovodimo. Ako ne zelimo uspjeh u Evropi, ok. Onda cemo i dalje skrtariti iako imamo love da se useres i dovodimo onda Ilicevica, Gundogana i slicne tukce, dosta nam da u Bundesu budemo medju prve 3 ekipe i da u kupu predjemo bar 3 kola. Je li to hocete? Nije mi jasno samo kako tako lose razmisljate i tjesite se da cemo sa takvim igracima nesto postici. Alo, dozovite se malo. Da bi bili konkurentni moramo pazljivo birati pojacanja, kao i pozicije koje trebamo da pojacamo, a ne da kupujemo ko bajagi, samo da bi nekoga doveli i od doticnih igraca po forumima stvarali novog Vidica, Ronalda, kao sto su pojedinci radili sa Trubom, Brenom, tim jebenim Ekicijem, Ilicevicem i slicnom boranijom.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Miki » 17 ožu 2011, 18:27

doro napisao:

Nisi jedini ja sam ga također htio jer se radi o odličnom mladom igraču!

@miki...nemožeš kupit Ozila,Ronalda,Iniestu il Messia da budu alternativa Robbery-u..koji je tebi kurki :lol:

Za rezervu treba dobar i sličan igrač njima što znači brz,pokretan tehnički jak al opet da se ne plače kaj bu na klupi...dečki bitna je sinergija..pogledajte MU i sl. klubove kaj je kod njih sve puno sv. klasa...NIJE al su super posloženi...treba uklopit igrača u start elf kao i napravit sinergijski njihove zamjene...u obrani nam fali naravno i kvalitete a to se sad konačno bude i nabavilo(2 stopera i bek)....da su to prije napravili mi bi sad branili LP te igrali 1/4 i bili 1 u BL....loša sinergija igrača neadekvatne zamjene po stilu prvotimaca jer npr Kroos nemože mjenjat Ribery-ja i sl.
Sad koje stopere ja sam za 1 iskusnijeg može i 30g i 1 mlađeg špeka koji je bolji od trube i brene..bekovi Coentrao,baluba iz Lyona ili Beck pa Lahm na lijevu stranu,golman Neuer il Adler....vezni 1 mlađi Gundagon(Ekici) i 1 iskusniji...

Opet se ti svezao Ekicija. O, Bozeeee. A sta je sa Eslijem Jangom, sto njega niko ne pominje??? Samo ste se svezali glupog Ekicija. Ne trazim ja da dovodimo Mesija, Ronalda i sl., ali mozemo dovesti nekog extra igraca, tipa Jang,De Rosi i sl. Siguran sam da ih jos ima, samo sto se ne mogu trenutno sjetiti. Pa za tim Jangom i De Rosijem juri pola Evrope, a ja ne vidim da ih ej iko od vas ovdje spomenuo ili mozda Gereta Bejla. Mozemo i neke igrace ukljuciti u transfere, ionako imamo puno otpada u svojim redovima, a samim tim bi i manje novca potrosili i ubili 2 muve jednim udarcem, tj. rijesili bi se otpada i doveli igraca svjetske klase.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la mladjo_dj » 17 ožu 2011, 18:41

anton 1983 napisao:ja neam ništa protiv dovođenja talenata ili nekih "nepoznatih" igrača za do 10-15 miljona eura ako se pokažu dobrima i ako su kupljeni za prvih 11.

nisam imao ni ja nista protiv mladih igraca cak sam i vise volio da nam dolaze mladi talenti i da mi s nasom skolom stvaramo igrace, nisam volio da budemo ko Real, City, Chelsea i nekolicina klubova koji nemaju skoro ni jednog igraca iz svoje vlastite skole nego samo kupuju gotove igrace ali ove sezone sam izgubio strpljenje sto se tice obrane, dakle samo obrane i zelim da kupimo provjerene igrace, špek igrace jer ovo vise nema smisla cekati nekog stopera dok sazrije u pravog igraca, a ovisimo o kvalifikacijama za LP i takve stvari... sto se tice veze i napada tu sam uvijek za to da imamo mladih igraca iako vjerojatno to sada govorim jer nam u vezi i napadu ne skripi i ipak su u tom dijelu formacije pogreske manje vidljive nego u obrani. :zivio:
Liga prvaka (5x):
mladjo_dj
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 17 ožu 2011, 18:41

Bale ima klauzulu od oko 50 milja eura i sigurno nece iz PL u bundesligu.
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 17 ožu 2011, 18:44

Ljudi pa vi raspravljate!!!1 :shock: :smajl007: :smajl007: :smajl007: :smajl007: :smajl007: :yes:

Moram priznat da me to jako veseli! :navijac:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la mladjo_dj » 17 ožu 2011, 18:45

Miki napisao:Opet se ti svezao Ekicija. O, Bozeeee. A sta je sa Eslijem Jangom, sto njega niko ne pominje??? Samo ste se svezali glupog Ekicija. Ne trazim ja da dovodimo Mesija, Ronalda i sl., ali mozemo dovesti nekog extra igraca, tipa Jang,De Rosi i sl. Siguran sam da ih jos ima, samo sto se ne mogu trenutno sjetiti. Pa za tim Jangom i De Rosijem juri pola Evrope, a ja ne vidim da ih ej iko od vas ovdje spomenuo ili mozda Gereta Bejla. Mozemo i neke igrace ukljuciti u transfere, ionako imamo puno otpada u svojim redovima, a samim tim bi i manje novca potrosili i ubili 2 muve jednim udarcem, tj. rijesili bi se otpada i doveli igraca svjetske klase.

sto se tice njih trojice DeRossi i Bale ja sam siguran da nemamo sanse dovesti, a Younga jako ali bas jako tesko tako da ih zato vjerojatno niko ni ne spominje ali daj Boze da nas uprava iznenadi sa tako nekim igracem kojemu se najmanje nadamo i to jos kad bi se dogodilo u dijelu obrane :smile30:
Liga prvaka (5x):
mladjo_dj
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Transferi