Around 2020, with their contracts nearing expiration (2021), Bayern faced decisions on Thiago Alcántara and David Alaba, with Rummenigge initially wanting extensions but eventually accepting Thiago's desire for a new challenge (he left for Liverpool), while Alaba's future remained uncertain, leading to eventual sales for both players as they sought new clubs, highlighting the common dilemma of extending star players vs cashing in before they leave for free.
This situation illustrates Bayern's common strategy: try to extend key players, but if they desire a move and won't sign, sell them for a fee (like Thiago) rather than lose them for nothing (like Alaba), balancing sporting ambition with financial prudence.
Mi se nismo odmaknuli od toga i gotovo. Nastavljamo po istom i s time se vodim zadnjih 4 i pol godine.
anton 1983 napisao:Ti pretpostavljaš da mi svakom našem igrači dvije godine prije isteka ugovora nudimo novi ugovor, al to NIJE TAKO i bilo bi glupo da je tako.
Baš suprotno jer to nisam nijednom rekao. Niti smo tada ponudili niti smo od 2020. počeli nuditi, a Karlova priča u tom trenutku je bila kako to trebamo ili krenemo prodavati kako bismo zaradili po ovome kopiranom. Ista stvar kao i s Ballackom 2006. i Ulijeva da se vitalni igrači više ne puštaju bez odštete, a puštali su se.
anton 1983 napisao:Svako malo u svojim postovima pišeš stvari tipa:
Dosadni su čovječe, dosadni. Imaju sve i opet su predosadni i bolesni u glavu.
Pa nema komunizma reći da je preseravanje i plakanje nekakvih likova u desecima milijunima eura kretenizam i da bi za sport stalo se na kraj s restrikcijama i daleko jačim pravilima.
Zaboli me za neku njihovu 'egzistenciju' koju može već preksutra prokockati. Hoćeš igrati nogomet i igrati za neki klub ili nećeš, a ne 12 mjeseci gori nego curice koje ne znaju ni što žele svakih 15 minuta. Sve ostalo je sve veće preseravanje.
anton 1983 napisao:Mi sad imamo taj problem s Upamecanom i mi možemo napraviti ono što ti želiš - produžiti ugovor, ali ne možemo napraviti ono o ćem ti sanjaš - prije dvije godine pogledati u kristalnu kuglu i znati da će se Upamecano popraviti i dat mu truli ugovor ili ti sada produžiti za malo para jer ti to tak paše. Pa mislim jel si ti svjesTan da smo Tahu dali 12 + 3 i signing on fee da bi došao jer se to danas tak plaća! Nije sve tolko loše i Bayern radi puno bolje i puno je manje grešaka.
Da li smo trebali prodati Upamecana - ne znam.
Da li smo mogli prodati Upamecana ovo ljeto - ja bi reko ne! Bar ne za više od 30 milja.
Kakva kugla čovječe, kakva poboljšanja... ja sam Upamecana prije 2 i pol godine prodavao i tjerao iz Bayerna uz još par ljudi ovdje, eto tek toliko o predviđanju i prošlosti.

Onda su ga mogli prodavati i tražiti 50-60 dok je vremena bilo(i ne bi nam to ponudili izvana jer mi Bayern dobivamo posebne tarife)

.
Ista stvar i prošle godine. Ovo ljeto nismo za ništa i sada ne možeš ništa, sada si u njegovoj šaci. Daš ponudu i ako je ne prihvati ili ti njegovu ne prihvatiš, ode i igrač i odšteta koja je već otišla prošle i pretprošle godine.
J. Taha smo isto previše platili, strava koliko smo ga platili. Grozno čovječe! To što neću biti kreten, rezati si vene zbog toga, svaki dan razmišljati o tome nego jednom u 1-2 godine se sjetiti te istine i fokusirati se na druge stvari u Bayernu je skroz nešto drugo.
anton 1983 napisao:Prema tebi Laimeru sada treba ponuditi ugovor i ako ga on odbije nek ide proč - pa bljuje mi se od te pomisli! Treba kičmirat do zadnjeg trenutka!
A bljuj, plači, što god te volja. Proći će kao i dosad što je sve bilo. Ne samo tebe već svakoga od nas.

Ja primjerice neću ni jednu jedinu suzu pustiti ni jedan živac aktivirati jer mi klub ide pravac 2. liga u HR zbog kretena u upravi zadnje 3 godine. Nije banda vrijedna toga. Osijek volim kako god se okrene.
Laimerov ugovor je do lipnja 2027. Znači, klub rješava ugovor ili prodati na ljeto nego ostati i bez odštete i bez igrača 2027. i onda kukati ili gunđati kako smo tu izgubili, nemamo love, štednja, prodaj-kupi, kadar onda tanak zbog nedostatka kvalitete i dr.
Mi Bayern smo glavni, a ne igrači. Klub ostaje, plaćenici dolaze i odlaze, legende i karizmatici se slabo rađaju u nogometu i sve ih je manje što si sam rekao za identifikaciju ove godine. Nema se tu što 6-20 mjeseci razmišljati. Hoćeš igrati za klub ili nećeš, prestani biti sebičan. Ta nije svaki od njih buduća ikona ili legenda kluba jer nosi dres FC Bayerna.
Nismo skoro ništa napravili ovo ljeto osim Taha i Díaza, a sve se velikom srećom okrenulo na odlično zahvaljujući treneru koji je sebe sredio spram prošle sezone i onda brojne igrače.
anton 1983 napisao:Uzmemo Barcu, Real, PSG, Asrenal, City, Pool - klubove koji su u rangu Bayerna i u svakom od njih će bit BRUTALNIH greški, ali Bayern ne smije griješiti!!! Ono wtf!
Izuzev kriminalne organizacije iz Barcelone koja plaća isključivo svoju aroganciju i iluzije te po diktatu saveza troši, svi ostali nemaju brige oko svojih grešaka i financijskih problema. Štoviše, Barcelona sada radi najbolju stvar sa igračima iz vlastitog pogona i to ih jedino može spasiti pošto su dužni narednih 20-30 godina ne znam kome sve već ne.
Mi svoje plaćamo znatno skuplje zbog okolnosti gdje se nalazimo i ne postupamo kao svi ostali, po tome i jesmo jedinstveni - barem tako naš klub za sebe govori. No opet manje griješimo nego ostali.
U stvarnosti @Antone, naše brutalne pogreške nisu tako brutalne kada koristimo tuđe kriterije već su čista kamilica, ali po kriterijima naših otaca u 2 odbora, to je gadno. Mi svoje ispravljamo, ali onda i znamo iznova bezveze griješiti, tj. iznova raditi propuste kada ne bi smjeli i to baš onda kada dođemo do vrha i situacija više bolja od toga ne može biti. Promašaji i sve ostalo je sastavni dio posla, no tajming je ama baš uvijek bio kriv od ljeta 2014. do danas.
S trenerima smo katastrofa. Te reputacije se sada klub mora očistiti narednih 4 godine. Ako ni Kompany ne može 4-5 godina biti trener neovisno o rezultatima, onda ne znam što nas čega nakon toga.