Momčad i sve vezano za ekipu 2023/24

Sve vezano uz Bayern što nije obuhvaćeno forumima gore...

Re: Momčad i sve vezano za ekipu 2023/24

PostPostao/la cruz » 17 stu 2023, 08:33

Red passion napisao: ...a onda premalo ili ništa autoriteta i karizme, ekscentričnost, izostanu rezultati na kraju ili čak osobe koje uopće nemaju iza sebe igračku i trenersku karijeru

da se o tome pričat, nije potrebno imat sad neku veliku igračku karijeru da bi postao top trener. Veliko razumijevanje igre imaju mnogi koji nisu bili talentirani ni tehničari ni najbrži itd. Iako je svakako prednost ako si igro godinama na nekom nivou, ako si doživio sve u svlačionici itd.

dosta tih laptop trenera je igrala profesionalno (većina, ne svi), makar kratko ili u nižoj liZi.

psihološki aspekt - ne znam na koga misliš ako kažeš da nemaju sve te osobine. Nagelsmanna je dosta bivših igrača respektiralo, većina čak, iako im je po godinama bio vršnjak ili generacija. Plus, zašto bi takvi klubovi zapošljavali mlade geekove bez karizme kada već mogu bivše nogometaše iz nekog starog romantičnog doba?

"izostanu rezultati na kraju" - ahh... mislim da je to prekompleksna tema jer za rezultate ti se toliko toga treba posložiti u životu i u tom vremenu. No dobro...

Marić je dobio zanimljivu ulogu di se baš traži napredno analitičko znanje. Došao po preporuci managera i trenera, što je velika stvar.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 17 stu 2023, 08:43

UPDATE - Davies

Bildovci tvrde da je agent u Münchenu započeo pregovore s Bayernom!

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1725291752569893002

cruz napisao:treba sačekat i vidit šta će na kraju biti točno, jer su sve te vijesti "agent-driven". Sve je moguće.

Možda je ovo samo igra na vrijeme, da dobije što bolji ugovor u Bayernu, a možda stvarno želi ća.

Ispostavilo se eto da smo pogodili kako one vijesti da "neće pregovarati s Bayernom" nisu bile točne.

Samo neka ne čeka kao Lucas pola godine s odlukom...
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 17 stu 2023, 14:27

Bayern's position regarding players with contracts expiring in 2024 and 2025

• Eric Maxim Choupo-Moting (2024) - If a suitable offer comes in January, Bayern would be open to selling

• Manuel Neuer (2024) contract talks will take place soon - if Neuer stays fit and performs, he'll be given a new deal

• Thomas Müller (2024) - remains important for the team and a fan favourite despite limited game time - contract talks will take place soon, outcome open

• Sven Ulreich (2024) - Bayern want to extend for one year plus a possible option for another year

• Bouna Sarr (2024) - his contract won't be extended. If there's an offer in January, Bayern would sell

• Alphonso Davies (2025) - contract talks have been re-opened last week. Bayern are determined to extend

• Leroy Sané (2025) - Bayern are determined to extend. First round of negotiations to take place after the international break

• Joshua Kimmich (2025) - no talks so far, but Bayern want to extend his contract. Kimmich negotiates for himself

[@BILD]
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 18 stu 2023, 17:33

Mislim da mi više pravimo neke gluposti oko stvari koje su na prvu sitne, a po meni ipak značajne. Mislim evo mi sada imamo u napadu killera Kanea, a imamo Tela i Choupu koji dosta posluže sa klupe. Dobro Tel više, Choupo je malo pao u pozadinu. I sada smo toliko varijabilni naprijed, imamo više opcija, ali mi razmišljamo da prodamo Choupu na zimu.
Znači koliko god je nazad stiska i zafali neki igrač, nema toliko širine, toliko naprijed stvari dobro izgledaju i posložene su kao 2013. kada su u timu bili Mandžo, Gomez i Pizarro. Sada čak ima opcija da Kane može na desetku (tokom utakmice on tamo i ode i rotira se), a da ti Choupo igra naprijed i on je prednost jer je dobar isto i u skoku. Tel je jedna drugačija opcija i u napadu unosi tempo i drugu vrstu svježine.

Dobro je da se pregovara oko Daviesa, dosta se tu prašine diže i nadat se da tu bude uskoro neke izvjesnosti i konkretnih pomaka..
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 20 stu 2023, 17:07

Tema Sane

Leroy je prije tekme s turskom izjavio "Bayern je naravno prvi Ansprechpartner. Sve ostalo ćemo vidit, to dođe samo od sebe."

Sportbild i španjolski "Sport" pišu o velikom interesu Barce i Reala. Ito za iduće ljeto, ne tek nakon isteka.
A situaciju pozorno prate Liverpool i njegov bivši klub City (!)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 20 stu 2023, 20:13

:haha:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 24 stu 2023, 19:16

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1728073232652066876
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 25 stu 2023, 19:51

https://twitter.com/MunichComps/status/1728359595905843273

Kakva igracina. Moze glat da igra i 10-ku. U svakom slucaju moze da obori rekord Lewandowskog.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 28 stu 2023, 16:02

Neuer i Ulreich produžili do 2025.

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1729515879690338753
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 28 stu 2023, 16:30

Ne znam kako vi mislite, ali iako smo srali pun k po Neueru kad je strgo nogu, od kad se on vratio meni naša obrana i izgleda jednostavno sigurnije nekako. Igra nogom, autoritet, ma sve. Ja ne znam kako ćemo mi takvog čovjeka zamijeniti...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 28 stu 2023, 17:40

Sigurno. Razlika je imati Neuera u ekipi i ne imati. Velika razlika.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 28 stu 2023, 17:51

ivan napisao:Ne znam kako vi mislite, ali iako smo srali pun k po Neueru kad je strgo nogu, od kad se on vratio meni naša obrana i izgleda jednostavno sigurnije nekako. Igra nogom, autoritet, ma sve. Ja ne znam kako ćemo mi takvog čovjeka zamijeniti...

Zivio sam u doba Kahna i Neuera. Ja sam blagoslovljen.

To se nezamjenjuje... Bit ce nekako ali se nece zamijenit.

Mislim da mi daju Isusa da igra na krilunon meni ne bi zamijenio Riberya, a opet smo i bez njega osvojili LP.

Ja se iskreno pitam da li je Neuer najveci igrac koji je igrao za Bayern...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 28 stu 2023, 19:15

Znali smo još prije 12 godina da Ribéryja i Robbena nećemo moći zamijeniti i ponoviti takvo nešto jer to je jedinstveno u nogometu. Priča se o MSN-u i BBC-u, ali oni takve kombinacije krila nisu nikada imali unatoč pokazanome i uspjesima. Ovo je kategorija za sebe.

Kahn i Neuer su obilježili zadnjih 29 godina Bayerna s pauzom od 3 godine kada se tražilo Kahnovog nasljednika - četvrt stoljeća 2 od 3 najbolja njemačka golmana svih vremena!

Neuer na terenu donosi sve što se tiče igre i suigrača, klasu i mirnoću. Ono što on nije uspio u nogometu je dati karizmu koju je Kahn imao, a on je jednostavno nema. Određene stvari koje se ne toleriraju su se njemu tolerirale iako je prešao svaku granicu, a slučaj Tapalović i skijanje su upravo to. Skoro si je uništio karijeru u siječnju ove godine, no eto u upravi ima nedodirljiv status što ovaj 2-godišnji ugovor potvrđuje.

Pomaknuo je sve granice kada je golmanska pozicija u pitanju kao nitko prije iako zadnjih 4 godine ti njegovi sweeper-keeper pečati su uvelike se smanjili, no klasa je i dalje je tu. Zadnjih 12 godina je nešto čudesno kakav je put imao od dolaska gdje je griješio pa nakon toga samo briljirao.

Realno, zadnjih par godina nema niti jednog top talenta među Nijemcima da bi eventualno Neuer izgubio poziciju ili osjetio barem sitno neku potencijalnu ugrozu. Niti njih nema niti on propada koliko god njegov nivo igre nije od prije, ali i dalje je to samo takav top nivo. 8-)

Bit će zanimljivo jednom kada ode.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 29 stu 2023, 18:39

Several Bayern youngsters are currently on loan abroad to gain match practice in professional football that they cannot get with the first team due to the high level of competition. And this is exactly where Freund and his new concept come into play. Freund hired Richard Kitzbichler in the newly created position of “talent development coordinator”, who'll take care of the players out on loan, a task that had been ignored for a long time.

Kitzbichler is in close contact with the agents and families of youngsters such as Paul Wanner, Malik Tillman or Arijon Ibrahimović, asks about them and gives feedback. Freund himself is also available to offer advice and support

In general, you can feel there is more and more movement in terms of youth work at FC Bayern. Freund is determined to bring to life President Herbert Hainer's clearly formulated demand at the annual general meeting that “more players made by FC Bayern” are needed again.[@kerry_hau]
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 30 stu 2023, 09:32

U zadnja dva tjedna uprava dovela dvojicu novih koordinatora, izmišljaju se nove pozicije.
S pravom, kada vidimo da Kampus postaje efektivan. A postoji tek 6 godina.

- Campus je proizveo Musialu, ponajboljeg mladog igrača u Europi, našeg najskupljeg igrača.
- Prodajom i posudbama se već inkasiralo cca 23 mil (Zirkzee 9, Richards 12, posudbe 2)
- Stanišić i Wanner su bili i bit će dio kadra; a Pavlović i Krätzig su već tu i pomalo igraju.
- Prodaja Ibrahimovića, Vidovića, Tillmanna tek predstoji - ako se ne nametnu na ljeto.

Ne može naravno nijedan kampus izbacivati Musiale ko na traci, ali početak je obećavajući, svake godine je 3-4 igrača kampusa u kadru prve momčadi.
Glavni je cilj pripremati igrače za prvu momčad, ali je i sekundarni itekako važan - prodaja.
Prodaješ igrače u koje nisi puno uložio a zbrojno se nabirika fin iznos...

___

Nastavi li se ovako skautirati i ulagati - mislim da možemo očekivati da ćemo imati više od 4 igrača svake godine u kadru i više od jednog prvotimca.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Općenito o Bayernu