Postao/la Red passion » 02 ruj 2024, 20:18
Na uzorku od zadnjih 14 godina i tko nije osvojio a morao je - dvoličnost i pristranost. 2010., 2012., 2013., 2020., 2021., 2023., sve je tu jasno tko, što, kako i zašto. Dno dna. Gori od njih su ovi novi nogometaši koji se na to lože uz LP umjesto da razaraju nogomet u klubu i reprezentaciji, sve ostalo će doći ako bude suđeno.
Tu nagradu sam potpuno odstranio nakon što sam gledao onu perverziju o Copa Américi kada je Lewandowski pojeo svjetsko govno drugu godinu zaredom i ovo za dodjelu 2023. gdje se namješteno SP igrano 2022., međutim, dala se nagrada liku u 2023. koju je imao za totalni kurac.
I zamisli ti to... odjednom se "gledala" sezona 22./23., a ne kalendarska godina kako pravilo nalaže jer po apsolutno nijednom kriteriju čovjek nije mogao u 2023. dobiti nagradu osim na račun imena i prezimena, čak ni za 2022.
Meni je u nogometu najveća nagrada kada ti daš svom golmanu iz akademije, grada, okolice od 18 godina startnu postavu ili 9-tki sa 16-17 godina ko u slučaju Rooneyja i Lamine Yamala startnu postavu i onda recimo takvi likovi ti sutra pišu povijest i rekorde kao Thomas Müller i ranije brojne legende Bayerna koje čak nisu ni karijeru završile u Bayernu osim neponovljivih Seppa, Katschea, Klausa Augenthalera i baš Thomasa koji će to učiniti. Ta francuska nagrada se kompromitirala kada je došlo do fuzije s FIFA-om i onda se 2015. opet razdvojili i na kraju opet isto sranje ostalo, a ne kao prije 2010. To ti je ona: "in an absolute world".
Kaneu treba DFB-Pokal i Bundesliga i čovjek će moći odmah preksutra nakon tih titula moći se umiroviti i reći da ga boli uvo za sve više u nogometu jer je dobio što je htio.