Jedna stvar kod Kompanya koju nitko ne želi primijetit
Kad si mlad i neiskusTan trener a dobiješ priliku voditi Bayern, sasvim je logično da ćeš forsirati starije igrače umjesto da potičeš razvoj mlađih.
Mislim na Tel-a, Pavlović-a, Aznou-a, Irankundu itd.
Zašto? Prvo zbog raspoloženja u svlačionici, drugo - zbog kvalitete na koju moreš računati.
Nije lako rukovat sa Goretzkom kojeg klub želi prodati a dali su ti opciju u Pavloviću. Leon je popularan u ekipi, nameće se... Moraš mu dat priliku makar Pavlović bio bolji i zdrav.
Nije lako razvijati Tela (a da ne pričam Irankundu) ako imaš Kanea, Comana, Gnabrya i Sanea.
Nije lako stavljati Aznoua kada imaš Daviesa koji se bori za novi ugovor i ima kontinuitet.
Ne moš razvijati Arijona kada moraš Müllera držat zadovoljnim - kojem je Musiala uzeo mjesto.
U prvoj polusezoni u klubu trener je "žrtvovao" razvoj mladića da bi stvorio super ozračje.
Iskreno, ja bi isto tako postupio.
___
Ali ako u ovoj sezoni uzme naslov prvaka i ako odu neki igrači, uvjeren sam da će dogodine biti slobodniji glede mladih igrača, bar će imat neki 'backing' kojeg sada nema. Ne može si to jednostavno priuštiti u ovoj sezoni.
Puno se utakmica igra, pa uvijek se piše o Bayernu, stalno neki Störfeuer oko kluba; treneru nije lako i najveći prioritet je stvoriti i zadržati formu i dobro raspoloženje.