anton 1983 napisao: to je greska u Almanahu... jednostavno nije moguce da je to Kusen!
melodyne napisao:Cestitke Leverkusenu. Bilo je vreme da osvoje titulu posle 120 godina postojanja.
Red passion napisao:melodyne napisao:Cestitke Leverkusenu. Bilo je vreme da osvoje titulu posle 120 godina postojanja.
Da. Sada samo još izgubiti 2-3 utakmice i lijepo je priča zaključena u našu korist.
effe__sa napisao:Red passion napisao:melodyne napisao:Cestitke Leverkusenu. Bilo je vreme da osvoje titulu posle 120 godina postojanja.
Da. Sada samo još izgubiti 2-3 utakmice i lijepo je priča zaključena u našu korist.
O čemu ti samo razmišljaš.... Ma neka ljudi pobijede sve do kraja, a kakav bi to tek sex bio da osvoje EL...Da ne govorim o tome da mi dođemo do kraja LP.
Kup im želim isto da osvoje, jer bolje da naredni na tabeli BuLi ide u Evropu nego K'lautern. Iako onako ono ne bi mi bilo mrsko da i K'lautern priredi senzaciju, bila bi i to neka draž. Ali da sada Leverkusen uzme EL , to bi tako dobra stvar za BuLi bila.
Neutralno gledajući i samo iz perspektive Bundeslige, onda bi Leverkusen pored toga što je prekinuo niz Bayerna, osvojio bi EL, dodatno se uzdigao, a na taj način još više potvrdio kvalitet BuLi. Ljudi igraju fantastičan fudbal i što ne bi sve pobijedili i sve osvojili.
A mi ćemo imati nove izazove, jer nećemo samo onako pomalo mlako posmatrati BuLi i priželjkivat konstantne konkurentne nego ćemo bi željni i naloženi da se opet uzme titula u BuLi.
Red passion napisao:A što ti pišeš... potvrda kvalitete Bundeslige pune razvojnih centara. Umro kada sam ovu rečenicu pročitao. Jedan zalutali metak nakon 9 godina i odmah kvaliteta, a Schalke, HSV, Kaiserslautern i dr. plivaju svjetski po 2. ligi godinama i čak namiguju na 3. ligu pomalo.
Red passion napisao:Ipak, to ne znači da kao navijač Bayerna i dalje želim da uništavaju ono što smo mi stvorili i naštimali prije 11 godina. Toliko dobri nisu i to će se pokazati kroz naredne 3-4 godine, sve ostalo mora biti iz čuda u čudo jer kažem... ni Super Bayern ovo nije u 5 puta jačoj ligi uspio prije 10-11 godina s Heynckesom i Guardiolom što oni sada rade.
Protiv svojih tako neću navijati, to je totalno anti-Bayernovski @effe.
cruz napisao:Svi govore kako je Bayern luzer ove sezone u BL.
Po meni je to šupački statement.
Najveći gubitnici su Dortmund i Leipzig.
Jer su oni davali izjave "kada Bayern oslabi mi želimo biti tu". E pa di ste?
5 kola do kraja, oba kluba u zaostatku od 23 boda do prvog mjesta.
Bayern igra najlošiju sezonu a opet im bježi 7 bodova.
MI ŽELIMO BITI TU!
effe__sa napisao:Pa naravno da bi bila potvrda kvalitete ako 2 kluba u dva različita takmičenja dođu do kraja. Pa ti si prvi koji je uvijek vrijednovao Špancima osvajanja EL. Ja sam uvijek govorio jeste to značajno kada osvoji ekipa poput E.Frankfurta, ali svako četvrtfinale pa čak i osmina CL više vrijedi od osvojene EL.
effe__sa napisao:Ovo što navodiš ove tradicionalne klubove, to je često smiješan argument koji se ustalio kod određenih fanova Bundeslige. Pa ovi klubovi su zamijenjeni drugima...Jedan Schalke i ako se vrati u BuLi ne može biti jači od jednog Leipziga koji je u svojoj mladoj historiji već bio u polufinalima LP i EL. Vremena se mijenjaju. Ti hoćeš da Nijemci mijenjaju svoje tradicionalne vrijednosti, a glavni ti argument što su HSV, Schalke i ovi drugi u drugoj ligi. Dobro je da se vrate, ali nije presudno.
effe__sa napisao:Ti hoćeš da Nijemci mijenjaju svoje tradicionalne vrijednosti, a glavni ti argument što su HSV, Schalke i ovi drugi u drugoj ligi. Dobro je da se vrate, ali nije presudno.
effe__sa napisao:A Leverkusen kada se ovako uzdigao (što i meni djeluje ludo i nevjerovatno, za nepovjerovati) time dobivaš dodatnu ozbiljnu ekipu. Meni je Leverkusen prije ovoga pao ispod nivoa BVB-a i Leipziga, jer ova 2 su mogla dogurati do određenih faza CL, dok Leverkusen prije Xabija nije mogao više u ovim prethodnim godinama ni šesnaestinufinala EL proći....
effe__sa napisao:A ta priča o razvojnim centrima, ti razvojni centri postoje svugdje, u svakoj ligi izuzev Engleske.
effe__sa napisao:I mi smo sve više naivci, mi koji smo fanovi BuLi, jer nama su mnogima prodali muda pod bubrege da je BuLi kao razvojna liga i da ona za ostalima mnogo zaostaje. Na primjeru Engleske se često vidi da ta liga jeste jaka i ima dosta podjednako jakih klubova, ali da isto tako ne dominira toliko u Evropi i da i tamo se previše prvaci ne mijenjaju, da Man. City prečesto lako ligu pregazi, da je Arsenal luzerski klub i da jedino još ovako Liverpool može titulu uzeti. A da su Chelsea i Man.Utd dobro krahirali.
effe__sa napisao:Ma ja ti kažem da ti je to samo opterećavanje nebitnim statističkim stvarima.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost