Bundesliga 25/26

Pišite o događanjima u njemačkom prvenstvu...

Re: Bundesliga 25/26

PostPostao/la Red passion » 10 svi 2026, 20:03

Jučer sam se potencijalno radovao kako Elversberg s današnjim danom ulazi u 1. ligu po prvi put u povijesti, no ono kifla - gadan poraz u Düsseldorfu od Fortune 3:1 i u zadnjem kolu moraju ići na pobjedu umjesto da su danas pobijedili i 'ladno uživati u promociji, a ovako drama do kraja. :neee: Gol-razlika im ide u korist da idući vikend upišu poraz, no morat će doma se naorati za 2. mjesto. Sranje u pičku materinu, a stignu i završiti 4. što je najgore.

Ako zadnju momčad i novog trećeligaša Preußen Münstera ne mogu dobiti doma, e pa stvarno... :roll: Volim ovakve klubove namjerno u Bundesligi jer su šamarčina 50+1, katastrofi od velikih gradova, financijskom siromaštvu tih istih klubova već 20 godina, nepostojanost svake sezone u borbi za naslov i u LP, a na kraju gledamo ih u drugoligaškom nogometu godinama.

Heidenheim odlazi, a Elversberg dolazi. Mada sam očekivao da će Heidenheim preživjeti pa da iduće sezone gledamo Hoffenheim, Heidenheim i Elversberg kako šamaraju jedno 6 klubova koji su drugoligaški, a morali bi po mojim kriterijima biti prvi razred i to non-stop.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 11 svi 2026, 10:11

Nisi spomenuo Hannover koji ne može osrednji Bochum da pobedi u gostima. :D Imao sam ih na tiketu.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 11 svi 2026, 15:21

Nemam ih što spominjati. Tragedija koliko godina i oni sada stanuju u 2. ligi.

Hamburg je recimo pošteno i pravedno platio svoj dug za ono višegodišnje provlačenje od ispadanja zasluženim stanovanjem jedno 7 godina u 2. ligi. Toliko prilika su dobili da nešto naprave, a svake godine iznova su bili čvrsto na 16. mjestu. Slična priča i sa Stuttgartom.

Jedino ne znam koji klinac izvodi 1. FC Nürnberg... baš me živciraju koliko su zaronili i ne znaju više što je prvoligaški nogomet. Taj klub bi svake sezone trebao igrati minimum EL ili KL. Imaju preko pola milijuna stanovnika a s okolicom svojom gotovo 1,5 milijun stanovnika.
Franci žive u Bavarskoj koja je najrazvijenija, imaju povijest od 9 naslova prvaka(samo jedan u Bundesligi no svejedno), a oni klošare i klošare i klošare. Još su de facto dom diva Adidasa, pripijeni njemu.

Zbog ovoga bi trebalo imati neke sjajne domaće i strane investitore - da ti gradovi, klubovi, stadioni, povijest, dresovi imaju u svakom smislu sjaj. Stuttgart, Hamburg, Frankfurt, Köln, Nürnberg, Mönchengladbach, Gelsenkirchen,

Recimo Augsburg nisam nikada nešto gotivio prije 11-12 godina, ali su postali stalni prvoligaš baš kao i Mainz. Jedan dobar grad od 301 tisuću stanovnika.
Imaju čak simpa stadion čiji je izgled i cijena svih ovih godina bila apsolutna uvreda(cijena: 45 milijuna € :lol: ) i hračak jednoj Hrvatskoj koja ne zna skoro 30 godina sagraditi u Zagrebu stadion od 50-60 tisuća mjesta za davno prije ajme manje novaca.

No ipak bolje je imati Hoffenheim, Heidenheim i Elversberg kao prvoligaše ili dobiti jedan komercijalni razvojni klub poput Leipziga koji još uvijek ne mijenja Red Bull politiku da postane elitist i udara na titule prvaka. Problem je tih klubova isto što su limitirani i ne mogu rasti iako imaju izvrsnu struku, ali nemaju resurse za održivost i (konstantan) rast.

p.s. Wolfsburga mi nije žao. Kako su ideja i smisao bili samo rad i industrija usred ničega, zadnjih 11 godina propadanje iste te industrije, pa samim time i kluba te grada. Nisu znali stvarati novac kroz nogomet kada se moglo ulagati u ona vremena prije prve titule da stvore veliki klub i zadnjih godina okreću monstruozne novce.

Uvijek ista priča kada su nogomet i Nijemci u pitanju već 25 godina.
Ne infrastruktura(stadioni, trening centri, tereni, travnjaci...), ne oprema(dresovi, majice, kopačke, pa to svako selo kada ovdje vidim ima skoro u rangu prvoligaša iz sjeverne, istočne i jugoistočne Europe), ne kvaliteta nogometa i stil igre, ne navijači u 20-ak zadnjih godina rasprodanim arenama i stadionima nego samo ambicija, upravljanje, njuh, prava i velika ulaganja, rast i rast.

Jedino na što ne mogu istinski utjecati su klima, vrijeme i vlastiti jezik(koji traži prilično vremena za učenje). :D Slobodno dodaj i ostalo ako nešto znaš.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 16 svi 2026, 14:28

Gledat St. Pauli - Wolfsburg ili konferenciju?
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 16 svi 2026, 16:48

Stuttgart imao nevjerojatnu sreću na u zadnjem kolu kada pogledam koliko su se prosipali zadnjih 5-6 kola u ligi. Sreća pa je Hoffenheim totalno pregažen od Mönchengladbacha s 4:0, a Loserkusen samo 1:1 s Hamburgom odigrao i zaključio povratak tamo gdje im je bila stvarnost prije 2023.

Freiburg pregazio Leipziga i osigurao si Konferencijsku ligu. Odlična sezona za njih koju trebaju odraditi protiv Aston Ville i gospodina Emeryja koji ide svoje natjecanje osvojiti po 6. put.

Eintracht završio na 8. mjestu ovu sezonu. Za mene najveće razočaranje ove sezone u ligi.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 16 svi 2026, 20:02

https://x.com/slimSCF/status/2055684956341289066
Murta
Sekretar
Sekretar

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga