Švapska repka

Pišite o događanjima u njemačkom prvenstvu...

Re: Švapska repka

PostPostao/la ivan » 02 pro 2020, 19:09

Budimo realni - za postat profesionalni nogometaš osim talenta i sreće trebaš jako jako puno truda i muke. Mi svi gledamo kako ti nogometaši zarađuju milijune, ali zaboravljamo da su oni kao tinejdžeri dok smo mi navlačili kožicu imali svaki dan treninge. Za vikend doki smo se opijali, oni su igrali utakmice. Pa tako i sada stalno treniraju/igraju, na putu...
Poanta priče je da jedan njemački (govorim o švabama 1/1) klinjo kojem starci imaju kuću, dobre poslove, prihode od više (desetaka) tisuća eura - jednostavno nema razloga odlučiti se na takav težak korak da se bori za kruh na igralištu. Rijetki to žele, to mora bit posebna ljubav prema sportu itd.

Pa gdje su ti Francuski talenti koje hvalimo? Koliko je bjelaca? Samo sirotinja rođo moj... I to je potpuno logično. Mislim da je najbolje neka sredina - dovoljno gladnih da grizu, a opet dovoljno dobri uvjeti za trening da se ne gubi na razvoju u tom smislu
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 02 pro 2020, 21:06

Nebitna je boja koze al general to ne gleda rasisticki koliko skuzio vec da Njemci kao velika nacija kad maknemo strance i mjesane nemogu imat spicu,bekove i stopere.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 03 pro 2020, 08:49

doro napisao:Nebitna je boja koze al general to ne gleda rasisticki koliko skuzio vec da Njemci kao velika nacija kad maknemo strance i mjesane nemogu imat spicu,bekove i stopere.

Ivan je dobro objasnio taj jedan faktor. Slično je s drugim 'nogometnim nacijama' poput Engleske, Nizozemske, Francuske itd.

ali kad pogledamo povijest npr svjetskih prvenstava, njemačka je druga najuspješnija nacija. To je činjenica jbg. Tako da ništa neobično ako potrefi neakav period kada nemaju weltklasse momčad i posložene okolnosti.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 03 pro 2020, 09:57

Njemačka je imala tu prelaznu fazu i jako se isprobavalo. Ono kad vidim da se hala sa 3 pozadi, spalil bi neš kad je poznato da švabi nemaju bekove i maltene niti jedna švapsa ekipa to neigra.

Low je jednostavno moro odabrat i uvijek igrati 4 2 3 1 ili 4 3 3

Da nije glup posto, najveći problem Lowa bio bi Kimmich. Svi ga vide z vezi, no Elf ko Elf je ukupno jača ekipa ako Kimmivh igra na beku zbog izbora igrača.

Kao što smo mi bili jači sa Thiagom i Leonom u vezi, a Kimmichom na beku, nego u bilo kojoj drugoj kombinaciji kad je Kimmich u vezi iako je Kimmivh uber mega špek mitfilder.

Ako Mullera ne zoveš,

onda ti je veza već složena - Kroos, Leon, Kai - i ne pipaj, ne seri, ne zmišlaj toplu vodu! Mi smo došli na vrh svijeta sa Deanom, Brozovićem i Modrićem i znalo se ako stavljamo najjaču postavu da igraju ta tri igrača.

Bez obzira na raznorazne Canove, Gundogane, Švabi moraju igrati sa Kaijem, Leonom, Kroosom u vezi i Kimmichom na beku, a sa ovim ovim ostalim, prtljaj do mile volje moje Lowe....
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 03 pro 2020, 12:29

doro napisao:Nebitna je boja koze al general to ne gleda rasisticki koliko skuzio vec da Njemci kao velika nacija kad maknemo strance i mjesane nemogu imat spicu,bekove i stopere.

Upravo to, nebitno je to sve. To je zemlja koja ima stanovnika da se usereš.
I tih 15-20 milijuna stranaca ili onih stranog porijekla s njemačkim papirima jer opet ostaje praktički 65 milijuna etničkih Nijemaca pa opet ćorak, pomalo veći čini mi se.

Stvar je da jedna velika nogometna zemlja koja ima 4 naslova SP-a i najviše nastupa u finalima SP-a, osvojena 3 Eura i još 3-4 izgubljena finala Eura, hrpu međunarodnih klupskih trofeja i finala kroz u zadnjih 60 godina jednostavno od 2000. do danas kronično nema kvalitativno i kvantitativno lijeve i desne bekove, nema top klasične napadače i sad opet nakon strelovite 2010. i 2011. nema više ni nekakve top stopere da izbacuje 6-7 godina.

Takva zemlja daje premalo ploda za svoju tradiciju, infrastrukturu i dr. Da ne govorim kakvu ultrakonzervativnu, zadrtu i ekscentričnu nogometnu kulturu upravljanja klubovima i navijanja imaju. :lol:

Nešto je prilično trulo kada 20 godina ne možeš stvoriti top napadače i bekove za obje strane.

Golmana, srednjih i ofenzivnih veznjaka imaju na vagone i strašna kvaliteta i kvantiteta je to :good: :drool: , s krilima je situacija isto jako dobra mada su im 3-4 propala(Reus, Schürrle, Götze, Draxler).
Ovo ostalo praktički nepostojeće od vremena Ulfa Kirstena, Klinsmanna, Völlera, Ziegea, a to su već 90-te, pa i 80-te. :?

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1334149358284120068

Löwa treba odstraniti, a oni čine sve da on ostane što duže, bacaju i žvaču dvosatne analize umjesto da već sada imaju jednog izbornika spremnog preuzeti ekipu i s ovim što imaju digne za 40-50% ekipu po pitanju svega.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 03 pro 2020, 22:16

Red passion napisao:Takva zemlja daje premalo ploda za svoju tradiciju, infrastrukturu i dr. Da ne govorim kakvu ultrakonzervativnu, zadrtu i ekscentričnu nogometnu kulturu upravljanja klubovima i navijanja imaju. :lol:

Naveo si titule, uspjehe, pa sam se ja osvrnuo sada na ovaj tvoj kritički dio. Ovo često spominješ, tu navijačku scenu i njihove poglede, koje nazivaš ultrakonzervativnim. Mislim da tu previše kritikuješ.
Treba se staviti u poziciju jednog Nijemca velikog zaljubljenika u fudbal i koji još ima svoj omiljeni klub u Njemačkoj, može biti u njegovom gradu, a i ne mora. Znamo kako je to u Njemačkoj i na Zapadu. E sada tom navijaču je super što može otići na utakmicu svog kluba, pogledati je i uz to će vidjeti dosta kvalitetan fudbal. Mislim generalno u Njemačkoj kao i u ligama petice općenito, igra naravno kvalitetan fudbal u odnosu na manje lige. Što bi sada taj navijač poželio da njegov klub preuzme neki tamo arapski šeik ili neki Kinez i da stadion bude popunjen tim nekim kineskim turistima, a da lokalno stanovništvo nema opće pristup stadionu. Prije par mjeseci sam gledao reportažu, mislim na njemačkom SKY-u gdje se stanovnik Liverpoola , dugogodišnji navijač tog kluba žali da ne može doći do karte svog omiljenog kluba. Mislim i to su strašni primjeri. Otišao sam malo sada i šire, jer ovo je tema njemačke reprezentacije. Ali hoću malo šire da pogledamo stvari. Znači i mi većina na forumu smo bili u Njemačkoj, dosta nas vezani na različite načine s Njemačkom i navijamo prije svega za Bayern, a držimo fige i drugim njemačkim klubovima u Evropi, pa i repki. I volimo znači ludo Bayern, ali ja ovdje, samo da bude jasno, nemam ništa protiv tog globalnog pogleda, globalnog razvoja klubova (da tako nazovem), samo je presmiješno kada za jedan klub, ljudi tako zbog nekog vlasnika krenu navijati i navijaju par mjeseci i dobiju najbolja mjesta na tribinama, a da na istim više nema mjesta za prave navijače Liverpoola, Manchestera, Arsenala i slično. U Engleskoj na prvi pogled odmah možeš i na tv-u uočiti da je tu sve više klasičnih turista. Pa više čak u Engleskoj nema onog pravog engleskog huka sa tribina. Znači treba se malo zapitati zašto bi to jedan Nijemac poželio da se u njegovoj državi dešava. A više puta smo govorili da to pravilo 50+1 je čak zaobiđeno i u Njemačkoj, a i da imaju i drugi modeli da se klubovi razvijaju. Samo što to neki u Njemačkoj koriste, a pojedine pogrešni ljudi na pogrešnim mjestima vode u sunovrat.

A da se skroz vratimo na njemačku repku, tu imaju Nijemci velike uspjehe, najuspješnija su evropska reprezentacija i to im je najbitnije. Dok imaš kod Engleza situaciju, da godinama , desetlječima prevladava pretežno veliko luzerstvo njihove reprezentacije. To kažem, bez da bi nekog omalovažavao, a uzdizao Nijemce koji su mi dragi, nego što je to istina i što se to ne može zanemariti. Znači oni imaju svoje stadione, tradiciju koja im je svetinja, kao što im je reprezentacija svetinja. A ovaj gore dio koji se dotiče klubova, o tome se može šire i na drugim temama, iako je to sve i prežvakano i nekad izlizano djeluje.
Red passion napisao:Nešto je prilično trulo kada 20 godina ne možeš stvoriti top napadače i bekove za obje strane.

Golmana, srednjih i ofenzivnih veznjaka imaju na vagone i strašna kvaliteta i kvantiteta je to :good: :drool: , s krilima je situacija isto jako dobra mada su im 3-4 propala(Reus, Schürrle, Götze, Draxler).
Ovo ostalo praktički nepostojeće od vremena Ulfa Kirstena, Klinsmanna, Völlera, Ziegea, a to su već 90-te, pa i 80-te. :?

Jesi li ovo svjesno zanemario Klosea prije svega, a i Gomeza (jest da je on manje bio uspješan u repki), jer ni njih ne svrstavaš u etničke Nijemce... :D :D Skoro ćeš postati ko Miki.... :lol:
A ovo generalno o stvaranju top napadača i bekova, treba tu imati na umu, da jednostavno niti jedan tip igrača se ne može isklesati. A s druge strane, jeste tu bilo propusta u razvijanju igrača za određene pozicije. Npr. u periodu nakon 2000. pa do 2006. se pogotovo intenzivno radilo na razvoju tih centara za razvoj mladih igrača, jer se gledalo da se kriza prevaziđe a i da se svjetsko prvenstvo na domaćem terenu dočeka spremno, a naravno i da se postane opet konkurentno za sami vrh. I onda je sve to se i dostiglo titulom 2014. godine.
E sada isto tako, ponukao si me, da i ovdje postavim pitanje, a koliko bi to Francuzi imali velikih zvijezda ili na primjer i Holanđani (iako je naravno Holandija puno manja od Francuske i Njemačke, to se mora uzeti u obzir) da nije bilo kolonija i koje to kod njih igrače možemo smatrati etničkim Francuzima ili etničkim Holanđanima?? :D

Red passion napisao:Löwa treba odstraniti, a oni čine sve da on ostane što duže, bacaju i žvaču dvosatne analize umjesto da već sada imaju jednog izbornika spremnog preuzeti ekipu i s ovim što imaju digne za 40-50% ekipu po pitanju svega.

Ovdje se slažem, pa mislim najveći će sunovrat i poraz za njemački fudbal biti, ako se na narednom EURO-u ne ode daleko (a cilj je najmanje polufinale) , znači ako se posrne u ranoj fazi, a sve se to moglo spriječiti. Evidentno je da Löw više ne dopire na pravi način do ekipe i zato se morao napraviti presjek. Sada jedino na neku silu, na neke posebne čudesene impulse unutar ekipe se na EP može ostvariti veći uspjeh.
Löw je pored osvojenog SP, osvojio Kup konfederacija sa faktički B timom, pored tih titula, a prije svega ove svjetskog prvaka, može ostati upamćen po ogromnoj i uvjerljivoj pobjedi nad Brazilom, koju moguće niti jedna reprezentacija protiv tog protivnika na takav način neće ponoviti, pa onda ubjedljive pobjede protiv Engleske i Argentine (2010.). Ali sada postoji mogućnost da mu se pored onakvog debakla protiv Španije nedavno, ponovo takvi debakli, pa da sroza svoj ugled i postane upamćen i po više takvih blamaža. Zato je treba podnijeti ostavku i to čak već nakon SP 2018., jer Njemačka je do tada znala ponekad ispasti u grupi na evropskim prvenstvima, ali je tada to bilo prvi put na svjetskom prvenstvu. Jednostavno to rano ispadanje je trebalo biti dovoljan signal da je kraj njegove ere. A nakon toga svoje naume o uspješnom renoviranju ekipe nije ostvario, tako da je to onda bio dodatni argument da napusti kormilo. Ali trenutno je vodstvo DFB-a i strukture unutar istog najlošije nego ikad što je to bilo u historiji.

A što se tiče uvodnog dijela, tu sam prije svega imao namjeru da se osvrnem na tvoje poglede po pitanju njemačkog sistema u fudbalu. Tu u svakom slučaju mislim da oni niti su naivni, niti prave neke velike greške, nego oni se prije svega ponose svojim proizvodima kao što su reprezentacija i plus Bayern. Koliko Bayern u Njemačkoj bilo i ljubitelja fudbala koji ga mrze, jer prije svega navijaju za neki drugi klub, pa pokazuju onda neki i zavist prema Bayernu, opet je veliki dio Njemačke kojim se tim gigantom i ponosi.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 04 pro 2020, 00:16

Ti i ja @effe se oko toga ne možemo nikako složiti jer ja sam po tebi prekritičan u nečemu, a ti si za mene u nečemu premlak. :) Našli bi se mi već na zajedničkoj točki kad bismo pogodili neki dobar kut gledanja. :D

Napadače Njemačke koliko god sam obožavao i igrali su za nas(Gomez, Klose, Podolski), pa čak i pomalo zaboravljenog Kießlinga, nije mi to to u cjelosti.
Gomez nakon Bayerna nikad nije imao karijeru kakvu je imao sve vrijeme prije toga.
Klose je u Bayernu skroz podbacio ko napadač.
Podolski je samo u mojoj glavi prije 13-14 godina bio budući Gerd. :mrgreen: :oops:
Jednostavno mi fali tu klasa-dvije više kod njih ili vještine s loptom i bez lopte koje imaju Lewandowski, Haaland, Aubameyang, nekoć Makaay i dr. stranci. Na takve i dan danas Nijemci čekaju da imaju jednog ili dvojicu, pa i mi u Bayernu jednoga Švabu nakon Gerda Müllera da se pojavi. :) S Lewyjem smo se iz sezone u sezonu sve više usrećili.

Ne možeš ciljano i fiksno stvoriti igrače za određene pozicije :good: :good: , a opet očekuješ kod takve nogometne nacije i tolikog broja ljudi, tolike tradicije i strasti prema nogometu da se nađe barem njih 5-6 nadarenih i da barem 1-2 postanu svjetske klase, a 1-2 vrlo dobri igrači za neki nivo.
I mislim da 20 godina nije malo razdoblje gdje ti je samo Lahm bio svjetska klasa i stvarno bek za pamćenje u povijesti nogometa.

Rau, Jansen i Durm su potpuno podbacili kao lijevi bekovi. :mrgreen: Arne Friedrich mi je bio jako drag igrač, baš sam ga volio, a nikad nije bio kapacitet za nešto veliko u klupskom nogometu. Hertha mu je bila sve u životu. :)
Treba li Andreasa Hinkela kao beka spomenuti? :haha: :haha:

DFB je izgleda pogubljen, jako loš, tko zna čime se oni i bave uopće.
Löw sam ne može i neće dati ostavku jer to se kod njih ne radi ni kad je najgore. Taj ide dok ide. On nijednom nije pomislio na ostavku. Gdje će on majketi sutra uopće raditi u nogometu nakon Njemačke? Probaj pretpostaviti. :lol:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 04 pro 2020, 20:29

anton 1983 napisao:Njemačka je imala tu prelaznu fazu i jako se isprobavalo. Ono kad vidim da se hala sa 3 pozadi, spalil bi neš kad je poznato da švabi nemaju bekove i maltene niti jedna švapsa ekipa to neigra.

Low je jednostavno moro odabrat i uvijek igrati 4 2 3 1 ili 4 3 3

Da nije glup posto, najveći problem Lowa bio bi Kimmich. Svi ga vide z vezi, no Elf ko Elf je ukupno jača ekipa ako Kimmivh igra na beku zbog izbora igrača.

Kao što smo mi bili jači sa Thiagom i Leonom u vezi, a Kimmichom na beku, nego u bilo kojoj drugoj kombinaciji kad je Kimmich u vezi iako je Kimmivh uber mega špek mitfilder.

Ako Mullera ne zoveš,

onda ti je veza već složena - Kroos, Leon, Kai - i ne pipaj, ne seri, ne zmišlaj toplu vodu! Mi smo došli na vrh svijeta sa Deanom, Brozovićem i Modrićem i znalo se ako stavljamo najjaču postavu da igraju ta tri igrača.

Bez obzira na raznorazne Canove, Gundogane, Švabi moraju igrati sa Kaijem, Leonom, Kroosom u vezi i Kimmichom na beku, a sa ovim ovim ostalim, prtljaj do mile volje moje Lowe....

To sve kaj si napisao govorim vec dulje vrijeme
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 08 ožu 2021, 10:16

https://www.instagram.com/p/CMIoIDpAs4F/

Njemačka 3 mjeseca prije Eura:

Gündogan, Goretzka, Kimmich u životnoj formi. Tu su još Kroos, Havertz, Can, Brandt...
Müller je već godinu i pol dana neki skroz novi igrač isto u top formi.

Sané i Gnabry su isto izvrsni kad se sve zbroji i oduzme. Krila su pokrivena uz uvjet da nema ozljeda.
Neuer je apsolutni broj 1 na svijetu i najbolji ikad golman, a ostalih 5-6 golmana trebaju se boriti za 2 ostala mjesta.

U napadu nema Lewyja :D , samo Werner. Tu su Nijemci tradicionalno mršavi u 21. st., bez svjetske klase i prave mašine od napadača.

Zadnja linija Bogu za plakati. Skockat stopere sa Hummelsom, Süleom i Boatengom, bekovi kako bude.

Kad sumiram, premršavi su ili nepostojani u vrhu napada i na bekovima, pa i stoperi donekle u kakvom su stanju već 4-5 godina.

Vidi se po jako malom broju nastupa za reprezentaciju na Wikipediji gdje je jako trulo i zašto su očajni.

Od svega ostaloga se može superjaka momčad složiti. Izbornik naravno potpuno promašen, slabi cijelu ekipu za 40-50%.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 08 ožu 2021, 20:13

Posto je obrana kaos Kimmicha treba stavit na beka i vratit Hummelsa i Mullera,a lijeve bekove forsat Maxa i Gosensa koji su solidni al bolji od ostalog srota koje Low stavljao.

Werner
Gnabry-Muller-Sane
Kroos-Leon
Max-Hummels-Sule-Kimmich
Neuer

Na klupi imas Havertza,Cana,Gintera,Gundagona,Ter Stegena,Brandta,Draxlera,Reusa,Arnolda itd.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 09 ožu 2021, 09:53

Gündogan definitivno u prvih 11. Jedan od Kroos-Goretzka bi morao ispasti jer ovaj igra u životnoj formi.

Čak bih Kroosa maknuo iz prvih 11, Turčin mi je veći trkač, više s loptom igra.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 09 ožu 2021, 10:02

Pa kakvo je sad stanje s Müllerom i Elfom?

Löw kao forsira mlađe, za tu poziciju ima Havertza, ajmo reć i Brandta i uvodi sad Musialu.

Kod Müllera je jasno, ili će momčad bit građena oko njega ili neće ga nikako bit, ne vidim da ikakva sredina ima smisla...

Ali najbitnija stavka: Müllerov mentalitet. Kad možeš imat takvog igrača jbt pa stavi ga pa makar i u špicu.

Njemačka ima kvalitetu tehnički ali ja tu ne vidim typen wie Müller.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 09 ožu 2021, 10:08

Što je Müllerov mentalitet? :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 09 ožu 2021, 10:11

Red passion napisao:Što je Müllerov mentalitet? :)

Kolovođa. Potiče druge na požrtvovnost i na ekstra korak. On je bogatstvo. A da ne pričam o “čudnoj” ulozi koju je teško braniti i predvidjeti klasično školovanoj obrani.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 09 ožu 2021, 10:22

Nisu ga ni imali kad su Lahm i Schweini postali kapetan i zamjenik prije 11-12 godina pa su na kraju vukli Elf narednih 4-5 godina.
To će valjda sada s 26 godina pokazati Walter i Lav, Bayernovo srce veznog reda.

btw. to što kažeš onda samo pokazuje da unatoč kvaliteti i talentu bez karakternih linija i karizme današnji nogometaši u nemaju nešto dosta bitno što su imali oni prije 15-20-40-50 godina u istoj toj dobi. Obični strojevi kapitala, manekeni i šminkeri s gomilom novaca odgojeni na feminizmu. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesliga