Igrači koji su (po meni) svjetska klasa:Manuel Nojer, svakako svjetska klasa. Ima ponekad žutih minuta, ali se istakao u duelima protiv najjačih timova. Po meni, najbolji golman na svijetu trenutno.
Filip Lam, igrač koji maltene ne zna šta znači biti povrijeđen. I ne da samo igra stalno, već i to bude jako kvalitetno. Što Anton kaže "nepoderivi" Lam, najbolji desni bek na svijetu.
Bastijan Švanjštajger, ako je iko do sada sumnjao u njega (među njima sam i ja bio) ove sezone nas je sve razuvjerio. Gospodar sredine terena i sigurno među top 3 najbolja vezna igrača svijeta.
Frank Riberi, jedan od simbola novog Bajerna. Igrač koji kao da je Nijemac, a nije. Pravi borac, lav, dirigent, virtuoz sa loptom. Svjetska klasa bez dileme.
Tomas Miler, igrač koji građom više podsjeća na košarkaša (sjećate se njegovog pik en rola protiv Barse u Minhenu

) ili na odbojkaša, ali igrač kojeg NIJEDAN tim ne bi izostavio iz startnih 11. Jednostavno, ima osjećaj za fudbal. Možda ne zna da predribla 3 igrača i da gol, ali ga zato ima kad ga najviše trebamo. Nema dileme da je igrač svjetske klase.
Arjen Roben, igrač koji mi je od svih iz Bajerna najviše živaca pokidao zbog svoje egoističnosti. Ali zbog svih onih dobrih partija protiv Fiorentine, Mančestera, Barselone, Juventusa, mora se reći da je svjetska klasa. Ima jedan jedini dribling što zna, a opet ne mogu da ga zaustave.
Igrači koji su blizu da budu svjetska klasa: David Alaba, bek budućnosti. Svega 20-ak godina, a toliko iskustva u nogama. Definitivno, jedan od najvažnijih šrafova naše mašinerije.
Havi Martinez, usuđujem se reći Bajernova kupovina decenije. Koliko smo samo mi dobili sa ovim igračem. Njega namjerno nisam stavio u svjetku klasu, jer je tek sezonu kod nas, ali svojim partijama itekako to zaslužuje. Vođa Bajerna u godinama koje slijede.
Đerdan Šaćiri, igrač nevjerovatnog potencijala, ali ograničene inteligencije, što se donekle može vezati za njegove korjene (nacije koja baš i nema čime da se pohvali kada je inteligencija u pitanju). Ima dosta kvaliteta, ali da bi postao TOP klasa, treba mu "ono nešto".
Mario Gomez, trpač, daje u nekim važnim utakmicama golove, ali za mene ne spada u TOP klasu. Ne mogu ga staviti u ravan sa napadačem tipa Ibrahimović, Van Persi. Jednostavno, treba više da učestvuje u igri, kao Mandžukić. Da trči, grize, a ne da se šetka kad lopta nije kod njega.
Dante, pokazao mnogo ove sezone, ali sa 28 godina. To ga sprječava da ga stavim u gornju listu. Jednostavno, ne možeš tek u tim godinama početi da pružaš vrhunske partije da bi bio TOP klasa. Ok, jeste u Menhengladbahu počeo dobro od ranije da igra, ali je to bilo sa 25-26 godina, što je takođe kasno.
Luis Gustavo, igrač koji bi u većini velikih klubova bio starter. Kod nas ima nesreću da na njegovoj poziciji imamo Švajnija i Martineza. Odigrao najbolje protiv najjačih, ali ipak ne mogu da ga stavim u isti koš sa Martinezom, jer je Martinez ipak još jedan level iznad.
Toni Kros, igrač na koga sam skroz zaboravio, pa ću ga sada dopisati. Mlad, perspektivan, ali treba još da radi na sebi da bi se svrstao u red sa najjačima. Fizička snaga mu je slabija strana, iako se tu dosta popravio u odnosu na prošlu godinu. Njegovim odsustvom sa terena nismo mnogo izgubili, što dovoljno pokazuje koliko smo samo jaki.
THE END!!!