Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

Arhivirane teme...

Re: Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

PostPostao/la Effenberg23 » 11 ožu 2012, 16:39

LuctL napisao:Da, ali nije se iskazao u onim tekmama u kojim smo izgubili. Nije nikad ništa sam napravio, ergo nije svjetska klasa.

Samo što ljudima nije jasno, da i ovakav tip napadača kakav je Gomez (koji ne može predriblat igrača, već koji čeka šansu) može biti svjetska klasa.

Oko toga se možete prepirat koliko god hoćete, zato bi ja ovu temu :lock:

A, ako netko ponovno načme :banned:

I svi mirni.

:bravo: mislim da ja ne trebam ništa odgovarat...sve si rekao :bravo: samo se ne slažem s tim da se tema ključa, treba imati na forumu neke teme koje će zapalit malo atmosferu, jer šta će nam forum ako samo raspravljamo o utakmicama i pričamo sve isto, i svi se oko svega slažemo....to je dosadno :mig:
Effenberg23
TORero

PostPostao/la Murta » 11 ožu 2012, 17:15

Effenberg23 napisao:tipično....igrač za golove u utakmicama gdje ne padaju odlučujući golovi već kada svakog ide pa mora i njega, jedini je napadač na terenu...mora zabit i on ponešto...ali ok, protiv hoffe se raspucao, čekam ga u utorak, tu mi se mora pokazat :mig:

To da Gomez ne igra dobro u velikim utakmicama je urbani mit kao i onaj da Englezi puno više trče. To što Gomez razbija male ne znači da on nije kvalitetan na velikima, ali ne može svatko zabiti hat-trick u svakom derbiju kao Messi. :neee:

U zadnje tri sezone Bayern je odigrao ove velike utakmice:
2009/10 - United 2X, Lyon doma, finale LP, Schalke - polufinale Pokala
2010/11 - Inter 2X, Schalke - polufinale Pokala
2011/12 - Dortmund BL, Napoli 2X i City doma).

Prvu sezonu Gomez nije bio značajna karika Bayerna pa je značajniju rolu imao samo protiv Uniteda. Tada ga je Ferdinand morao preuzeti (NE, VIDIĆ NIJE MOGAO), čime je otvorio prostor Oliću da uništi Vidića svojom brzinom.
Protiv Lyona i Schalkea nije imao veliku minutažu. A protiv Inter su svi igrali kao govna i jedine Bayernove akcije su bili Robbenovi solo prodori. To nije igra za Gomeza.

U 7 velikih utakmica tijekom zadnje dvije sezone, kada je stalno startao, Gomez je zabio 7 golova (Inter, Inter, Napoli, Napoli, Napoli, City, City). Nije zabio Schalkeu, Dortmundu i Napoliju u Italiji.
U 4 od 7 velikih utakmica u kojima je Gomez zabio Bayern je pobijedio 3.
Ili bolje rečeno, Bayern je zadnje dvije sezone pobijedio u 3 od 7 velikih utakmica i sve isključivo Gomezovim golovima.

BAYERN NIJE DOBIO NITI JEDNU VELIKU UTAMKMICU U KOJOJ GOMEZ NIJE ZABIO!
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Murta » 11 ožu 2012, 17:16

Effenberg23 napisao:tipično....igrač za golove u utakmicama gdje ne padaju odlučujući golovi već kada svakog ide pa mora i njega, jedini je napadač na terenu...mora zabit i on ponešto...ali ok, protiv hoffe se raspucao, čekam ga u utorak, tu mi se mora pokazat :mig:

To da Gomez ne igra dobro u velikim utakmicama je urbani mit kao i onaj da Englezi puno više trče. To što Gomez razbija male ne znači da on nije kvalitetan na velikima, ali ne može svatko zabiti hat-trick u svakom derbiju kao Messi. :neee:

U zadnje tri sezone Bayern je odigrao ove velike utakmice:
2009/10 - United 2X, Lyon doma, finale LP, Schalke - polufinale Pokala
2010/11 - Inter 2X, Schalke - polufinale Pokala
2011/12 - Dortmund BL, Napoli 2X i City doma).

Prvu sezonu Gomez nije bio značajna karika Bayerna pa je značajniju rolu imao samo protiv Uniteda. Tada ga je Ferdinand morao preuzeti (NE, VIDIĆ NIJE MOGAO), čime je otvorio prostor Oliću da uništi Vidića svojom brzinom.
Protiv Lyona i Schalkea nije imao veliku minutažu. A protiv Inter su svi igrali kao govna i jedine Bayernove akcije su bili Robbenovi solo prodori. To nije igra za Gomeza.

U 7 velikih utakmica tijekom zadnje dvije sezone, kada je stalno startao, Gomez je zabio 7 golova (Inter, Inter, Napoli, Napoli, Napoli, City, City). Nije zabio Schalkeu, Dortmundu i Napoliju u Italiji.
U 4 od 7 velikih utakmica u kojima je Gomez zabio Bayern je pobijedio 3 i u njima je Gomez bio JEDINI strijelac.
Ili bolje rečeno, Bayern je zadnje dvije sezone pobijedio u 3 od 7 velikih utakmica i sve isključivo Gomezovim golovima.

BAYERN U ZADNJE 2 GODINE NIJE DOBIO NITI JEDNU VELIKU UTAMKMICU U KOJOJ GOMEZ NIJE ZABIO!
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Effenberg23 » 11 ožu 2012, 17:27

kao što bi moj profesor hrvatskog rekao, "mnogo vike ni za što" :lol: šalim se :lol:
E ovako, kakva mi je to svjetska klasa, da čovjek koji doveden za 30 milja, jedini napadač u ekipi zabija kada ekipa igra dobro, a kada ekipu ne ide onda je nitko i ništa i berzinom svjetlosti se utopi u momčadsko sivilo :mig:
znači, kada smo god bili u teškoj situaciji, kada ekipu nije išlo, on nije mogao izvest jedan potez ili dva da izvuče nešto :!: već je radio čuda kad je cijela ekipa bila u formi :!:

a molim te ne ubacuj Gomeza u onu utakmicu sa Man.Utd.da je nešto dobro odigrao, nemoj se prosipat....tu se zna tko je odigrao i tko je zabio da se prođe dalje a to su Bilal Robben i Olinho....i tada, (ja to izrazito cijenim) kada je Man.Utd. lomio Bayerna na Old Traffordu tada se iz niotkud ukazao Olinhjo i sve opet učinio ništavnim i mogućim....to su za mene potezi svjetske klase, a ne dat 13 golova iz 3-4 utakmice u Bl(iako nije ni ovo za podcjenit - dapače - ne zezam se) ali drkat sad zbog toga i dizat ga u nebese, e NEĆU!!!!!!!!
Effenberg23
TORero

PostPostao/la The Scarface » 11 ožu 2012, 17:45

Gomez sad u BL ima 122 gola u 206 nastupa, jučerašnjim hat-trickom je prestigao i Klosea.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Murta » 11 ožu 2012, 17:47

Effenberg23, podsjeti me idući vikend da na snimci Bayern - Utd pokažem što mislim, nemam sad vremena to pregledavati i označavati. ;)

Effenberg23 napisao:E ovako, kakva mi je to svjetska klasa, da čovjek koji doveden za 30 milja, jedini napadač u ekipi zabija kada ekipa igra dobro, a kada ekipu ne ide onda je nitko i ništa i berzinom svjetlosti se utopi u momčadsko sivilo :mig:
znači, kada smo god bili u teškoj situaciji, kada ekipu nije išlo, on nije mogao izvest jedan potez ili dva da izvuče nešto :!: već je radio čuda kad je cijela ekipa bila u formi :!:

Gomez nije igrač koji ć napraviti potez kojem će se ljudi diviti, nego onaj koji će proklinjati i svi neutralni gledatelji. ;)

Effenberg23 napisao:ali drkat sad zbog toga i dizat ga u nebese, e NEĆU!!!!!!!!

Ovo zapravo nitko ne očekuje, već da ljudi počnu cijeniti ono što Gomez donosi Bayernu, a ne da žele nove igrače na toj poziciji. Unatoč svim zvijezdama koje igraju za Bayern, na kraju su glavna razlika između pobjede i poraza bio Gomezovi golovi.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la cruz » 11 ožu 2012, 18:17

Murta napisao:
da ljudi počnu cijeniti ono što Gomez donosi Bayernu, a ne da žele nove igrače na toj poziciji. Unatoč svim zvijezdama koje igraju za Bayern, na kraju su glavna razlika između pobjede i poraza bio Gomezovi golovi.

u serious??? :shock:

ja imam jako visoko mišljenje o tvojim postovima Murta, ali ovdje si me malo izbacio iz takta :roll:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 11 ožu 2012, 18:37

Nisam mislio na to da je on koristan u stvaranju razlike i važan za igru, Schweini, Lahm, Ribery, Kroos, Muller, Robben i stoperski par imaju puno veći utjecaj na igru, ali kad se sve poklopi pobjede nam donose Gomezovi golovi. Može se reći da on kupi slavu svih ostalih, ali čini se da oni sami ne mogu.
Oni rade fenomenalne stvari u igri, ali sve to na kraju upravo Gomez pretvara u golove.

Nešto kao Eto'o u Barci nekada. Svih ostalih 9 igrača puno više doprinosi pobjedi, ali Eto'o je stvarao razliku pobjede i poraza. Kad je došao Ibra koji nije mogao trpati, Barcelona nije bila niti izbliza nepobjediva kao nekad.
A mislim da ćete se svi složiti da Ibra 10 puta više sudjeluje u igri od Eto'oa.

Takva je situacija s Gomezom. Kad njega nema, Bayern izgleda bolje na terenu, ali to je sve bezopasno. ;)
Murta
Sekretar
Sekretar

Prethodni

Vrati se na: Arhiva