Matthias Sammer i njegova zasluga za uspjeh Bayerna

Arhivirane teme...

Koji je glavni razlog Bayernovog uspjeha u ovoj sezoni?

Anketa je završila: 18 stu 2012, 23:29.

jednostavno ekipa je sazrijela i naučila iz grešaka i sama doprinosi uspjehu
1
13%
Jupp je promijenio neke stvari u svom radu i tako smo postali još jači i stabilniji
6
75%
Matthias Sammer je donio pobjednički mentalitet i glavni je razlog Bayernovog uspjeha
1
13%
Ovaj uspjeh je samo prolazan, još mnoge se stvari moraju promijenit da bi to bilo dugoročno
0
Nema glasova

Ukupno glasova : 8

Matthias Sammer i njegova zasluga za uspjeh Bayerna

PostPostao/la effe__sa » 12 stu 2012, 23:29

Naziv teme sve govori.
Mattias Sammer je stigao da malo pročešlja redove našeg kluba, da usadi pobjednički mentalitet ekipi, da doprinese na neki način novoj filozofiji, da malo uzburka strasti u pozitivnom smislu. Koliko je u svemu tome uspio? Da li je zaista Sammer zaslužan za naš trenutni uspjeh i sjajan bilans u svim takmičenjima? Ili je možda Sammer samo smetalo za Heynckesa, neko ko samo puca na njegovu poziciju??
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Re: Matthias Sammer i njegova zasluga za uspjeh Bayerna

PostPostao/la Elber » 12 stu 2012, 23:37

Ako bi mogao glasati na sva cetiri odgovora mislim da nebih pogrijesio

Jbg na kraju sezone cemo podvuc crtu i sabrat utiske
Elber
Član
Član

PostPostao/la TiLe » 12 stu 2012, 23:41

mislim da je malo prerano za ovu temu. o kakvom uspjehu imamo pričati ako se sjetimo da smo i prošle godine imali jednako dobar start? kad završi sezona onda ćemo moći raspravljati je li sammer dobar potez uprave ili ne.

ali što se tiče ovoga dosada viđenog meni se sviđa. iako se u medijim stvara slika da on i heynckess ne mogu funkcionirati, čini mi se da se nadopunjuju dosta dobro. ekipi treba netko tko će otvoreno progovoriti ako se nešto ne radi kako treba,
netko tko će bez dlake na jeziku kritizirati i trenera i igrače. treba nam njegov njemački, pobjednički mentalitet.
ako ga do kraja godine uspije prebaciti na cijelu ekipu onda ćemo ga moći zvati punim pogotkom.

u te pretenzije na mjesto trenera čisto sumnjam.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 12 stu 2012, 23:45

Sad je zanimljivo da se vidi šta mislite. :) Podvlačićemo crtu na kraju sezone, to je logično, ali htio bi vidjet kakvo sad mišljenje vlada. Kao prvo ovde treba raspravljat o Sammeru, a anketa se malo odnosi i na druge stvari, ali je vezana i za njega.

I još jedna napomena već imamo bolji skor nego prošle sezone u ovo vrijeme. :) Al to samo onako usput, to nije sad toliko bitno za temu. ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Elber » 12 stu 2012, 23:52

Znas kako

Jebeno mi je sad ocijeniti rad sa strane. Dok ekipi ide dobro ja imam osmijeh od uha do uha i neosvrcem se toliko na desavanja okolo

Cim nam nebude islo kako treba onda pocinjemo gledati okolo i traziti krivca i paliti lomacu

jbg takva smo mraka
Elber
Član
Član

PostPostao/la cruz » 13 stu 2012, 10:49

kad effe već tako želi :) sada su stvari na mjestu, Bayern je moćan i nema se tu koga izašta kriviti, tako i Sammera.

iako ja idalje ne znam šta on točno radi što uveliko utječe na ekipu, pretpostavljam da to ipak ima nekakve veze za motiviranjem.. Mislim da je njemu glavni cilj da ekipa ne zaluta u oblacima nakon mnogobrojnih pobjeda...

ako je to njegova uloga onda ju dobro obavlja, jer ekipa ima konstantu i igrači često naglašavaju da ih ne zanima šta će bit na kraju sezone već da gledaju samo na slj. tekmu

...aber, schau mer mal... :a045:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la nele-BHF » 13 stu 2012, 18:57

Veliki broj stvari se poklopio ove sezone. :bravo: Doveli smo prave igrače, prvotimci su na nivou, zamjene su nam u rangu Cityjeve klupe, Jupp je do sada rotirao savršeno, svi su igrali po potrebi i što je najbolje dali i više od očekivanog, i još ono što nije vezano konkretno za nas, BVB je ove sezone tropa u BL pa tako da nemamo pravog konkurenta i nekog pritiska.

Ako ovako nastavimo salatara je tu, dok za kup treba i malo sreće, ali ne sumnjam da ćemo i to "dići".

LP je da se igramo... :D :bravo:
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Lizarazu » 13 stu 2012, 20:07

effe__sa napisao:Naziv teme sve govori.
Mattias Sammer je stigao da malo pročešlja redove našeg kluba, da usadi pobjednički mentalitet ekipi, da doprinese na neki način novoj filozofiji, da malo uzburka strasti u pozitivnom smislu. Koliko je u svemu tome uspio? Da li je zaista Sammer zaslužan za naš trenutni uspjeh i sjajan bilans u svim takmičenjima? Ili je možda Sammer samo smetalo za Heynckesa, neko ko samo puca na njegovu poziciju??

Imam jako pozitivno misljenje o Zami. Jos kao igrac se probijao kroz trnje (DDR situacija), pokazivao moral, bio korak ispred svih, nikada se nije predavao niti bojao, jednom rjecju pravi lider, vodja i karakter koja svaka uspjesna ekipa treba imati.
Kao trener je isto tako bio uspjesan /malo ga Udo poducavao :) i onda slijedi karijera u DFB-u. Rezultati su poznati.

Sve ovo sto si rekao postoji i jako se radujem njegovom prisustvu/pojavi/radu.
Posto je slab diplomata mora se dobro paziti, jer mu je sef jos opasniji od njega. Neka mu ovo bude godina ucenja/upoznavanja na novom tlu sa zeljom da se (koliko toliko) identifikuje sa klubom radi dalje i dugorocne saradnje.

Ako se JH odluci povuci i Bayern ne nadje adekvatnu zamjenu, nemam nista protiv da Motzki nastavi raditi kao trener.
P.S. Cujem da je sugerisao kod vGaala da Arjena postedi. I to mu je pos`o. :mrgreen:
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la Murta » 13 stu 2012, 21:11

Vidim ja da ne mogu bez jednog kilometarskog posta svakih nekoliko dana. :mrgreen: Malo ću offtopičariti, ali Sammer je tu prekratko da o njemu mogu napisati ozbiljan post s dobrim početkom i krajem.

Zato počnimo od Nerlingera. On je u Bayern došao 2008. kada sam ja očekivao da tu poziciju zauzme Allofs. To mi je bilo "non plus ultra", uopće nisam imao ikakvu alternativu od tuđih direktora. :a045:
Za mene je Nerlinger bio neugodno iznenađenje. Ako smo već na tu poziciju dovodili bivšeg igrača, onda sam očekivao Linkea. On mi je izgledao kao osoba za tu poziciju.
Malo me razveselilo što Nerlinger ima poslovnu školu. Zbog toga sam ga smatrao dovoljno kompetentnim. :|

On je u svoje 3 (ili 4, godinu dana je bio "Team manager") godine rada uglavnom bio marginaliziran, ali je napravio neke pozitivne pomake otvarajući Bayernu nova tržišta igrača. Konkretno tu mislim na Englesku, na Bainesa (pa i Jenningsa) i na Japan (Usami). U tom pogledu sam ga iznimno cijenio, ali ja općenito ne volim kada je netko odgovoran za nešto, a drugi odlučuju umjesto njega. smile44

Jednostavno mi je bio pretih i donekle ga krivim za svađu Hoenessa i van Gaala zato jer je on bio spona između uprave i trenera. Kad je posao trenera dobio Heynckes, uopće nisam razmišljao o Nerlingeru.
S Heynckesom je Nerlinger jako dobro surađivao, vidjela se kemija u radu između njih. Ali kad se Heynckes počeo miješati u kadrovsku politiku, Nerlinger tu više nije imao mjesta. KHR je bez ikakve diskusije i dan danas, kao što je bio i onda, naš glavni operativac (ne nužno kadrovski, nego kao vođa kluba), a Hoeness je Heynckesov osobni prijatelj. Zato je i Nerlinger u konačnici dobio otkaz. :mig:

Sammer je 2009. trebao postati naš trener, ali (sva sreća da) nije. On se u svom poslu isprofilirao do 2011. kada za mene postaje najbolji sportski direktor u Njemačkoj. I danas je on to za mene, a jedina konkurencija mu je Heldt koji je savršeno iskoristio priliku u Schalkeu. Ne mogu ne spomenuti da radi možda najbolji kardovski posao zadnjih nekoliko godina. Jedno je biti na dnu i dići se kao Dortmund, a drugo je uz sve probleme ostati na vrhu, kao Heldt u Schalkeu. Allofs mi je pao u očima (kao kandidat za Bayern), ali za Wolfsburg je ogromno pojačanje. :bravo:

Znači, Sammer dobiva posao nakon izgubljenog finala LP. Nerlinger je, čini se, žrtva tog neuspjelog pothvata, ali kasnije se saznaje da su prvi razgovori vođeni u 3. i 4. mjesecu 2012. što potvrđuje moju raniju tezu da Nerlinger jednostavno nije mogao ostati sportski direktor Bayerna pored Heynckesa, Rummeniggea i Hoenessa.
Sammer je za mene (a vjerujem i za Ulija) osoba koja nastavlja Ulijevu politiku u Bayernu. Ne postoji nitko tko toliko slično razmišlja kao on. Nerlinger je pokušao biti Ulijev učenik, ali to se ne uči. Jednostavno moraš biti takav.
Bayern je sa Sammerom dobio svog starog Kaisera Ulija s čelavom glavom (link za objašnjenje). :mrgreen: Nerlinger je tu drugi Wilhelm, samo što je ovaj bio ludo konfliktan, a Nerlinger upravo suprotno.

Ovoljetni transferi se ne mogu pripisati Sammeru jer ih je uglavnom vodio Rummenigge. Zbog jasnih razloga koji nemaju veze s Nerlingerom. Ali ću reći da je on imao konačnu odluku što se tiće Martineza.

Sammerov utjecaj na ovu momčad je prvenstveno psihološki. Iako se dosta itiće njegov autoritet i volja, rekao bih da je više njegov dolazak pokazao da Bayern ne želi druga mjesta, nego što je sam Sammer imao nekakve govore ili slično čime bi utjecao na mentalitet momčadi. Ali njegov način rada jest. Ono što znamo o njemu govori o nekome tko želi samo najbolje rezultate i to postiže radom. Nije slučajno da se u našoj igri vide značajni pomaci unaprijed nakon što se detektira neki problem. :smajl007:

Što ja očekujem od Sammera u budućnosti? On bi trebao preuzeti sve Hoenessove uloge u klubu zadnjih godina, dok će on postati samo dio nadzornog odbora, kao svojevremeno Franz. Rumenigge u klubu ostaje dulje, a njega će zamijeniti netko sličan (Tarnat recimo), ili Kahn/Effenberg. Očekujem da se vratiti preeferiranju njemačkih igrača, da će klub izgraditi bolji (točnije rečeno, organiziraniji) sustav rada s mladima i da će Bayern konačno dobiti dugoročnog trenera. Ovo zadnje je svaki navijač Bayerna (uključujući i Hoenessa) očekivao dolaskom novog trenera, a nikad to nismo dobili.

Ako ga i ne volite, bar će biti zanimljiv kad potpuno preuzme svoj posao. :mrgreen:

Glasao sam za 2. opciju, razlog je sve ono što sam pisao u temi "Novi trener" prošlog vikenda.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 13 stu 2012, 22:30

Murta ti si dosta toga dobrog rekao. A po meni je Sammer najveće pojačanje ovog ljeta od kojeg ćemo imati ogromne koristi (to sam vjerovatno i prije spominjao). Naime na psihološkom planu on mnogo toga donosi i svakog igrača može učiniti psihički jačim. Jednim dijelom je to već sada uradio, a mnogo još efekata će se tek vremenom osjetit.

On obavlja mnoge razgovore s igračima, sve detaljno prati i analizira, a jako je bitna jedna stvar u odnosu na Nerlingera, naime Matthias skida pritisak u medijima sa ekipe i trenera. On se tako postavi u intervjuima da ne dozvoljava medijima da udaraju po ekipi i da kopaju po određenim mjestima. Sammer je jednostavno pojava, zna s medijima, a zna i komunicirat s igračima, u dobrim je odnosima npr s Riberyjem još od prije, cijeni ga Hoeness, poštuju ga i ostali u klubu. On je prava ličnost za naš klub, bio lider i predvodnik ko igrač, a i sad je takav ko sportski direktor. Iako se naravno mora pazit, ko što Lizarazu reče, jer mora nekad temperament držat u granicama. Mali kontraefekti su bili i po pitanju tih priča koje su više mediji napuhali, kako se miješa u posao Juppa, pretenduje na njegovo mjesto i slično.

U svakom slučaju će Sammer mnogo više toga dobrog donijet, njegov doprinos i podmlatku Bayerna će biti veliki, jer će i tu napraviti dobru koordinaciju.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Vrati se na: Arhiva