Bundesliga - sezona 2008/09

Arhivirane teme...

Bundesliga - sezona 2008/09

PostPostao/la Speedy » 04 ruj 2008, 13:21

Bacajte komentare na tekme u Bundesligi...
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

Re: Bundesliga - sezona 2008/09

PostPostao/la Speedy » 11 ruj 2008, 17:17

4. kolo Bundeslige:

Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC
Werder Bremen - Energie Cottbus
Hamburger SV - Bayer Leverkusen
Hertha BSC - VfL Wolfsburg
Borussia Dortmund - FC Schalke 04
1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart
1. FC Köln - Bayern München
Hannover 96 - Borussia M'gladbach
VfL Bochum - Arminia Bielefeld
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 13 ruj 2008, 16:57

Ajd nek bude u ovoj temi

Imal dve tekme upaljen e- na TV-u Dortmund - Schalke, na PC - Koln - Bayern - lud sam ko šiba!

Schalke je Dortmunda pojel! Ali nakraju je spobluval sve, očito je krivo selo.

Al koji derbi , koja tekam , sve kaj si nogometni fan može zaželjet

Prvi gol Far Fana iz penala mogo bi bit diskutabilan, ali kaj je da je Subotić je igro rukom, nakon tog gola Schalke je preuzel stvar u svoje ruke i delal od Dortmunda kaj hoće. E onda su počeli delat živci, Pander je prvi počel srat i nakon dva žuta kartona - koja su bila više nego opravdana odletel sa terena - tu je već Schalke vodil sa 0:3 - idiot. Subotić tada ispravlja svoju grešku i stepel je gol ponovo sa glavom - 3:1 - e sad mi oko više bježi na Westfallen , a kad je Frei iz neregularne pozicije zabil za 2:3, reko zajebi Bayerna , sad se ovo ide gledat! Ali jebiga onda mi ulazi Poldi i kaj sad. Niš, dolazi Ernst i sa leđa trga igrača - marš van! Schalke se grčevito branil i stvarno sam mislil da buju uspjeli, ali Bog je danas tj. sudac imao drugačije zamisli, Krstajić napravil užasTno glupu ruku i penal, koji je također brutalno diskutabilan!

Treba zapljeskati i Schalkeu i Dortmundu ali mislim da se dortmund danas ipak može zahvalit sucu za ovakav ishod.

E da u drugom poluvremenu su bila 2 crvena i 4 gola i + sranja između igrača ali sudac je odmah sudil kraj, nikakav produžetak, videl je da je vrag odnil šalu jer bi bilo još crvenih.

I na sve to dođe glupi i mutavi komentator i pohvali suca!

Sve u svemu tekma za drkanje!!!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 21 ruj 2008, 18:02

A jesu se Dortmund i HSV proslavili danas u pm...

Gomez opet zabio ali to vec spada pod sasvim normalne stvari! 8-)
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la The Scarface » 21 ruj 2008, 18:18

Eto danas je HSV spušio tako da smo mogli preuzet vodstvo na tablici, ali je to kako svi znamo neslavno završilo. :hehe:
Bome udaraju mrkvicu ovi Balkanci u Hoffenheimu.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 21 ruj 2008, 21:37

Top 11 5. kola :
Slika

Nu čuda nema ni jednog igrača Bayerna. :mrgreen:
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ponosna_bavarka » 21 ruj 2008, 22:03

mogli su bar resinga na gol :cool:
ponosna_bavarka

PostPostao/la Speedy » 21 ruj 2008, 23:14

The Scarface napisao:Nu čuda nema ni jednog igrača Bayerna. :mrgreen:

Moram priznati da sam sokiran! :lol:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Francky boy » 22 ruj 2008, 10:40

Hoffenheim će sigurno vrlo brzo postati rame uz rame sa nama.Jedan od glavnih krivaca toga je katastrofalna transfer politika (dovođenje starih i istrošenih igrača, a na budućnost niko ne misli).Poraz Dortmunda me nije iznenadio pa ta ekipa već odavno pokazuje puno slabosti u odbrani.Teško je napraviti rezultat kad u odbrani imaš dvojicu devetnestogodišnjaka.Bojim se da bi Dortmund mogao još gore potonuti.Stuttgart očekivano, ali nimalo lahko nije došao do 3 boda.A što se tiče Wolfsburga ja kad sam pričao o snazi njihove ekipe neki su se smijali, pa evo sad mogu da vide koliko su bili u krivu.Hsv me razočarao sobzirom kakve pojedince ima u ekipi.Pet kola je prošlo i može već sad da se iskristališe ekipe koje će se boriti za vrh i one koje su ozbiljni kandidati za ispadanje.
Favoriti za titulu su svakako Schalke, Bayer,HSV, Werder i ja se iskreno nadam Bayern. Borba za Cup Uefa između Wolfsburga, Hoffenheima i Stuttgart.
Cottbus je po meni sigurni putnika za drugu ligu,a tome su jako blizu i Karlsruher koji će se teško spasitit te Gladbach koji je najveće razočarenje do sad.Naravno ne treba zaboraviti ni Arminiju čije dobre igre na domaćem terenu će biti uskoro zaustavljene.Ako povučemo crtu između Bundesligi i Primere ili Serije A možemo da vidimo taj kvalitet Bundeslige u odnosu na ove dvije.U Njemačkoj imamo desetak ekipa čiji kvalitet je približan. Stim se ipak ne susrećemo u Seriji A gdje postoji pet kvalitetnih ekipa , ostalo je daleko ispod prosjeka.Jedini problem Bundeslige je škrtarenje, čiji najsvjetliji primjer je Bayern.
Ako povučemo paralelu između ekipa koje će se boriti za titulu:
Bayer L. je ekipa koja je odlikuje sjajnom saradnjom veznog reda i napada. Vezni red Rolfes-Renato- Barneta-Vidal je jedan od najtalentovanijih u Evropi.Sve mi ovo polahko liči na Bayer koji je igrao Finale LP.U napadu preporođeni Helmes koji sjajno koristi svaku šansu i Kießling koji je uvijek tu da pospremi odpadak u mrežu.Uspjeli su konsolidovati odbranu tako da su po meni vrlo ozbiljan kandidat za titulu.
Schalke dovođenjem Farfan i Engelara podigli su nivo igre za još jednu stepenicu.Sve je u ekipi posloženo jako kompaktno i harmonijski. Činimi se da je jedina slabost ove ekipe nešto sporija odbrana što ih je koštalo ispadanja iz LP. Lično moj prvi favorit uz Milan za osvajanje Cup Uefa.Znači trebat će im osvježenje u odbrani.Za neke koji neznaju Carlos Augusto Zambrano bi trebao biti zamjena za Krstajići. Ne smijemo zaboraviti Westerman koji je sigurno najbolji igrač Schalkea do sad. Igra odlično i nadam se da će te igre prenijeti i u njemaču repku. Rutten mu je napokon našao mjesto i momak igra na svjetskoj razini.Schalke je najavio pojačanja na zimi prije svega kupovanje dobro napadača koji bi se nadopunjavao sa Kuranyijem.Ako Bayern nastavi sa ovakvim igrama oni su prvi favorit za titulu.
Hsv ekipa koja je pokazala nevjerovatnu snagu kad gube. Dobro igraju i ja se lično nadam da im je meč protiv Wolfsburga bio samo loš dan. Imaju odlične pojedince koje će trebati uigrati.Odbrana koju sam smatrao najačom karikom nije se još pokazala, ali igrači svjetske klase kao što su Alex Silva ( brazilski reprezentativac) te nizozemac Mathijsen će se uigrati kroz određeno vrijeme i taj segment će mnogo bolje izgledati. Vezni red je zaista prepun sjajnih igrača (Neves , De Jong Jarolim i Trochowski) su garant da će biti puno golova.Guerrea , Olića i Petrića zaista ne treba specijalno predstavljati. radi se o vrhunskim igračima koji bi ove godine trebali eksplodirati.HSV je do sad utukao 30 mil eura na pojačanja i ako se zna da su ozbiljno zagrizli za Huntelara i Kuyta( spominje se cifra od 18 mil eura koju je Jol spreman platiti što zvuči nevjerovatno ali vrlo moguće jer iza Hsv stoje ljudi koji imaju mnogo novca ali ga do sad nisu trošili) je lično izrazio želju da radi sa Jolom nadam se da se njihova transfer politika ozbiljno mjenja. Kao moguća pojačanja u zimskom roku spominje se Leon Andreasen danski reprezentativac , te sjajni Simon Vukčević.
Werder bi opiso kao uspavang lav koji još uvijek nije pokazao sav napadački potecijal koji ta ekipa ima.Odbran dosta jak, ali jedino slabo mjesto je lijevi bek kojeg će morati pojačati. Vezni red je maestralan . Diego igrač svetske klase , Ozil momak koji će to vrlo brzo postati što je pokazao u duelu sa Bayernom , Frings koji je nosilac igre Njemačke repke te Jensen koji je dobra 6.Napadači sjajnog potencijala Rosenberg, Almeida, Sanogo te Pizza koji je dokazani igrač garant su da će biti mnogo golova u mreži protivnika.Ovo ljeto htjeli su dovesti napadača Freda , ali su previše škrtarili. U zimu će se morati pojačati u svakoj linij ako žele titulu.Za njih vrijedi izreka :" Napad je najbolja odbrana".

I na kraju ove liste favorita je moj Bayern.Svakako kvalitetnija ekipa od svih pomenutih. Ekipa sa vrhunskim igračima , ali sa očajnom igrom. Da li je Klinsman dorastao zadatku pokazat će naredne utakmice.Od ove sezone Klinsman je uveo već odavno zaboravljenu formaciju 3-5-2.Međutim igra u kojoj su odsječeni bekovi danas jednostavno ne prolazi.Ribery je definitivno pola ekipe, jer kad on ne igra Bayern je zbunjen i izgubljen.Vezni red bez klasične 6 i organizatora igre neće moći proći.Ako se ta mjesta ne pojačaju u zimu mi nemamo šta tražiti ni u Bundesligi ni u LP.U napadu tri igrača svjetske klase od kojih je samo Toni opravdao taj epitet. Klose je u izgleda velikoj krizi, a svi znaju koliko je on opasan kad je u formi. Podolski igrač ogromnog potencijala ,ali ga nije još iskazao.Ruku na srce nije ni imao prostora da ga pokaže jer je kod trenera u drugom planu ( za njega teneri obično kažu: " Mlad si možeš sjediti na klupi tvoje vrijem će tek doći". Za njemačku igra sjajno i pokazao je više puta da treneri griješe.
Moje mišljenje je da ako Klinsman ne računa da on igra u prvoj postavi onda bi ga trebali pustiti da ode jer šteta je da propada takav potencijal i talenat. To svakako nije u interesu njemačkog nogometa.Njegovo mjesto nije u Kolnu , Man Cityu ili Stuttgartu. Ako bi ostajao u njemačkoj jedino gdje bi mogao napredovati je Werder jer se radi o velikom evropskom klubu i klubu koji redovno igra LP.I na kraju da se dodirnemo Golman. Rensing je bio golman velikog potencijala kada je došao u Bayern, ali je grijanje klupe i kod njega ostavilo traga. I pred početak sezone kada su nams e nudili golmani svjetske klase kao što su Frey i Amelija uprava na čelu sa Henesom odlučila se dati priliku Rensingu i očigledno pogrešila. Činimi se da puno škripi ove sezone da bi se Bayern tek tako prošetao ligom jer i drugi se pojačavaju i napreduju .Bayernov spas eve sezone može biti samo zimski prelazni rok( Kao pojačanja spominje se Arshavin ,Tymoschuk, Gomez i Appiah.)Zaista nadam se da ćemo doći sebi i uopšte ne želim da mislim da će nam se ponoviti sezona kad smo morali u Cup Uefa. I kad gubiš ja sam uz svoj voljeni Bayern.

Osvrnut ćemo se i na Hoffenheim. Vjerovatno novog njemačkog giganta.Ekipa koja će vrlo brzo imati sve uslove za vrhunski rezultat ( izgradnja stadiona je pri kraju, zatim u toku je izgradnja supermodernog trening centra i na kraju da spomenemo da novca imaju i previše). Iza ove ekipe stoji Dietmar Hopp multimilijarder jedan od suvlasnika najveće softverske kompanije u evropi ( SAP). No svakao da on nije jedini finasijer jer iz sjene djeluju i njegovi prijatelji.Činimi se da je napokon oživljen nogomet u Manhajmu gradu koji nije imao dugo godina premijerligaša.Politika dovođenja mladih i vrlo talentovanih igrača očigledno se isplatila.Jedina slaba tačka im je odbrana koju će morati pojačati što je najavio i sam Dietmar Hopp. Vezni red je vrlo talentovan i napad sa najvećim potencijalem u njemačkoj.ključni igrači su bosanci Salihović( najbolji asistent druge lige) te Vedad Ibišević ( za njega se može reći : " Zvijezda je rođena") koji je istakao kandidaturu za zlatnu kopačku njemačke.
I na kraju da spomenemo njihovu omladinsku školu koja vrijedi za najbolju u njemačkoj.U svim konkurencijam su vodeći u Baden-Württemberg.
Mnogi ga zovu njemački Chelsi no osim plave boje nemaju ništa zajedničko. Hoffenheim neće dati za jednog igrača 30 mil eura kad za taj novac može kupiti 3 ili 4 mlada igrača od kojih će napraviti svjetku klasu. Ne treba da zaboravimo da im je skauting na vrhunskom nivou i sigurno da bi se po ovom pitanju trebali ugledati na njih.Činimi se da je njihova dobitna kombinacija novac + talenat. Ekipa koja nije u krugu favorita jer je dosta neiskusna , ali narednih godina će jurišati na titulu.

Ova godina je dokaz da u Bundesligi favoriti ne pobjeđuju uvjek.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la Michael Ballack » 26 ruj 2008, 21:03

Po mom mišljenju tabela ca na kraju sezone izgledati owako : :navijac: :navijac: :navijac:
1.Bayern
2.HSV
3.Schalke 04
4.Werder
5.Dortmund
6.Lewerkuzen
7.Sttutgart
8.Hoffenhaim

Dalje nije bitno , po meni su owe ekipe najace u bundesligi , izuzew Hoffenhaim koji se trenutno nslazi u dobroj formi ....
Michael Ballack

PostPostao/la Francky boy » 26 ruj 2008, 21:24

Leverkuzen je mnogo bolja ekipa od BVB-a ,a i Hoffenheim je u mnogo boljoj formi. Ako se Dortmund ne probudi bit će iza 10 mjesta.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 27 ruj 2008, 10:20

Frank Ribery napisao:Leverkuzen je mnogo bolja ekipa od BVB-a ,a i Hoffenheim je u mnogo boljoj formi. Ako se Dortmund ne probudi bit će iza 10 mjesta.

Evo ja ti velim da bu danas Kusen kikso - pa kud koji mili moji :ugeek:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 27 ruj 2008, 15:31

Hebate kad ovog Werdera procuri ne znaju stati, kisa golova u Bremenu! :D
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 27 ruj 2008, 16:39

wow koji rezultati! - jebote ovo smeće od HSV-a je prvo na tablici, gnoje se u 3 PM!!!!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 27 ruj 2008, 16:43

Neka neka. Drago mi je da je HSV prvi dok smo mi u qurcu. :yes:
Ovaj Werder nije normalan, opet udraju mrkvicu ko ludi.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

Sljedeće

Vrati se na: Arhiva