Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

Arhivirane teme...

Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

PostPostao/la effe__sa » 05 lis 2011, 18:34

Mario Gomez je često tema na mnogim forumima, bilo balkanskim ili da kažemo forumima ex-yu, ali i na nekim njemačkim forumima. Gomez je bio najbolji strijelac prošle sezone u bundesligi, ove sezone ponovo pogađa i zabija važne golove za nas.
Ipak opet postoje oprečna mišljenja o Gomezu, posebno ovde na našim prostorima. Zbog svog stila igre neki ga znaju osporavat i u Njemačkoj dok tamo ipak ima više pravih fanova ili da kažemo pravih simpatizera koji ga baš vole.
Ja svakako želim da na ovoj temi detaljno diskutujemo o tome šta su kvaliteti a šta nedostaci Maria Gomeza? Zbog čega ga neki vole, a neki kritikuju? Da li ga možda u Njemačkoj gotive više jer je njemački reprezentativac? Pošto smo često pričali već o ovim mnogim stvarima da bi bilo zanimljivije ja želim da uporedite Gomeza posebno sa Pipom Inzaghijem, Carstenom Janckerom, Luca Tonijem i Edinom Džekom?Iz više razloga sam spomenuo ove napadače. Takođe bi volio da navedete koji je tip napadača zapravo Gomez i kome najviše liči po vama, ne mislim tu samo na ove nabrojane nego navedite nekog napadača koji je najsličniji Gomezu....Posebno bi volio da kažete koliko je za nas bio koristan prije Jancker ili Toni, a koliko je to danas Gomez? Da li bi možda današnjeg Gomeza zamijenili za Janckera u najboljim danima ili možda za Tonija u najboljim danima. Mislim da ovde ima dosta dobrog štofa za zanimljivu diskusiju pa me baš zanima koliko će te se uključit. :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Re: Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

PostPostao/la Lizarazu » 05 lis 2011, 23:26

Mario je Carsten-Luca...Inzaghi. :lol:

Znal' ko od njih trojice igrati fuce? Ne zna! Imamo takvog u ekipi. E sad zavisi šta hoćeš. Zbroj postignutih golova ili broj promašenih prilika. :lol:
Oni koji ga vole prate prvu stavku, dok drugi čeprkaju koliko je izglednih prilika propustio.

Ja sam negdje u sredini, niti me oduševljava, niti bi mu se napio krvi. :D
Smatram ga prolaznim rješenjem (dok ne dođe bolji) i kao takvim ga trpim. Svakako se u Bayernu neće zadržati dugo ako ne bude zabijao, a dok god zabija ja ga mogu trpiti (iako nije moj tip napadača).
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la anton 1983 » 06 lis 2011, 09:23

Prvo i osnovno ja moram reći da tog igrača obožavam! Sad zbog toga sve ostalo kaj ću reći možda će biti previše subjektivno ali ko ga jebe! :mrgreen:

Ja inaće obožavam napadače kojim ja dam nadimak TRPAČ. Gomez je takav oblik napadača, Makaay je to bio, Toni, RvN. Nistelrooya sam spomenuo sam zato da se zna da su postojali takvi a da ne igraju za BAyern. Gomez je također takav tip napadača, napadač koji boluje od kapacitetea golova na svom kontu. Onaj koji ih toliko ima da more ići po kvartu i okolo djeliti! 8-)

Gomeza ako usporedimo sa Džekom doći ćemo do zaključka da je Džeko "plemenitiji igrač", sa malo boljom tehnikom, osječajem za loptu, atraktivniji je riječ kojem ga moremo opisati. No Gomez ima nešto kaj Džeko nema a to je ono kaj se kao najjače oružje pridodavalo NEKAD najvećim napadačkim zvijerima poput našeg Davora Zuckera :mrgreen: , a to je NOOOOS za gol! To je kvaliteta koju ja najviše kod napadača cijenim, a sve ostalo mi je nebitno ako se nezoveš RONALDO (tu naravno mislim na Brazilca). Recimo Tor Haj Roy Makaay je bio jako sličan napadač kao Gomez. Da znam sad se svi čudite koji kurac? Makaaya ti cjelu utakmicu da si se ubio nisi mogao vidjeti, ali kad je pipnuo loptu, ta lopta je bila u golu. Razlika između Gomeza i Makaaya je ta što je Makaay uz svoju šugavu igru bio ATRAKTIVNIJI igrač od Gomeza i redovno je zabijao golove da ti mozak stane, pa mu čovjek njegovu nevidljivost na terenu nije zamjerio.

Većin ljudi koja ga nevoli osporava njegove kvalitete na način da on nezna igrati nogomet. Ruku na srce nisu daleko od istine. No napadaču kao što je on to baš i nije previše potrebno. Njegova karijera u Bayernu počela je onom famoznom tekmom prošle godine kada smo spušili u Dortmundu i kada je Gomez razbacivao Subotića i Hummelsa (najbolje štopere lige u tom trenutku), ko malu djecu. Tada još nije bio u pravoj formi pa je promašio prilike koje si je sam stvorio. Nakon tekme su ga novinari pitali kak je odigrao, a on im je na to odgovorio, najbolje bi vam bilo da pitate Subotića i Hummelsa. Napiso sam ovo da bih vam kolko tolko dokazao ČINJENICU da je takvu vrstu napadača koji je velik i pojava u 16-tercu jako teško čuvati, makar on nije nekakav dribler i ballkunstler! Kada se Gomez nalazi u 16 metara, obramebini igrač mora biti 100% siguran da će svaka lopta upućena prema Gomezu biti njegova jer ako je samo 99% siguran, onaj 1% će Gomezu biti dovoljno da sa nekim djelom svoga tjela napravi opće sranje!

Tako će neki reći da je Gomez ovisan o svojim suigračima i da oni trebaju napraviti posao za njega. Dečki to je istina, no isto tako ti svi koji to tvrde neće reči ČINJENICU da je on u tom poslu najbolji na svijetu, a to je za svaku pohvalu!

Moram još napisati samo dvije stvari!

U jednom treuntku Gomez je počeo dobro za Bayern igrati, bilo ga je svuda po terenu, trčo je, uzimao lopte, otkrivo se, dodava, izgledao je na terenu prejebeno! E kad je tako Gomez igrao dosta ljudi ga je hvalio, a ja sam pizdio na to jer onda nije zabijao golove i takav Gomez se meni gadi i takvog napadača ja u Bayernu neću, jer smatram samo da sa pravim Gomezom, liscem koji iz nikakve šanse kao protiv Citya zabija golove, Bayern može doći do velikog uspjeha!

Kad sam već spomenuo tekmu sa Cityem, Gomez je bio najlošiji igrač na terenu, jel tako? A kaj je lik napravio, plojhnuo je dva gola i to dva gola za pobjedu! I zbog toga ja njega OBOŽAVAM i nedam da ga se gura u neki niži rang napadača koji nisu svjetska klasa.

On je u stanju odigrati KATASTROFALNO, ali isto tako donjeti pobjedu svojoj ekipi - E to je MARIO GOMEZ i više ništa o njemu ne treba reći!

Samo ću još reći da je jedan od mogućih razloga zakaj ja njega obožavam, činjenica da ga "svi pljuju" i kad on zabije gol ja osječam nekakav inat koji čak i samnom ima veze pa nakon što trpne svoje golove ja imam tri čiste ići okolo i zajebavati ekipu!

TORMASCHINE!!!! MARIO ŠPEK-MEZ
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 06 lis 2011, 09:25

baš danas ujutro naletio sam na SPOXU na jedan članak koji je napisao jedan blogovac. ovo je link ako neko oće pročitati sve:

http://www.spox.com/myspox/blogdetail/D ... 41561.html

I u tom članku on je spomenuo Gomeza:

Ich fange gleich mal mit dem wohl polarisierendsten Spieler an der in Deutschland rumläuft: Mario Gomez.
Man gehe in andere Länder und frage dort mal nach oder unterhalte sich einfach über Fussball, den FC Bayern, die Nationalmannschaft oder wie auch immer. Dort wird Gomez als Weltklassestürmer angesehen. Bei uns wird er von 60% der Leute als Vollblinder dargestellt. Selbst wenn er gegen ManCity von 2 Toren 2 macht war er der Schlechteste auf dem Platz und überhaupt.
Jetzt frage ich mich: Tut es irgendwas zur Sache WIE jemand seine Tore schießt? Paradoxerweise ist der deutsche National-Held Gerd Müller genau so ein Stürmer gewesen. Nicht dass ich Gomez mit Müller vergleichen möchte. Aber unser geliebter Bomber war jetzt nicht unbedingt eine spielerische Augenweide. Vielmehr stand er immer richtig und hat zig Tore irgendwie reingepimmelt. Das was Gomez also mitunter auch macht. Nur ist er ne absolute Gurke. Müller der Beste der je rumgelaufen ist. Für mich völlig unverständlich.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 06 lis 2011, 09:39

Bio je jedan clanak o Gomezu na goal.shitu koji sam preveo prosli tjedan u kojem pise o njegovoj karijeri od kada je dosao u Bayern. Pa cu ga staviti ovdje.

Od velikih kritika do uspjeha

Donosimo vam pogled na karijeru Bayernovog najboljeg napadača Marija Gomeza. Otkako je prešao iz redova Stuttgarta u Bayern za rekordnu cifru od 30 milijuna eura Mario Gomez je bio kontroverzna figura u redovima tog nogometnog velikana.

Za neke on je bio upravo ono što je trebalo Bayernu unutar šesnaesterca dok je za neke on bio precijenjen i to možda s dobrim razlogom. On je napadač kojeg ne krasi sjajna tehnika i ne sudjeluje puno u igri izvan šesnaesterca ali isto tako to je igrač koji zabija mnogo golova.

Mario Gomez je zabio oba gola u pobjedi Bayerna protiv Manchester Cityja ovog utorka u sklopu nogometne Lige prvaka te je s tim pogotcima podebljao svoju statistiku ove sezone koja je impresivna, dvanaest golova u jednanest nastupa. U posljednjih 47 nastupa Mario Gomez je postigao nevjerojatnih 50 golova.

Ali prije samo 16 mjeseci stvari su se odvijale drukčijim tokom. Tadašnji trener Bayerna Louis van Gaal nije bio veliki obožavatelj njemačkog reprezentativca te je više preferirao Miroslava Klosea i našeg Ivicu Olića. U finalu Lige prvaka 2010. godine bio je tek treća opcija za Louisa van Gala te odigrao zadnjih desetak minuta.

Samo godinu dana nakon njegovog prelaska iz Stuttgarta u Bayern, Mario Gomez je proglašen promašajem. Zabio je 14 golova u 45 nastupa što je bio njegov najlošiji "score" još do sezone 2005/06. Jednostavno, nije odgovarao Gaalovom sistemu.

Na ljeto, Liverpool pokazuje interes za njemačkog napadača, međutim uprava Bayerna se nije htjela odreći usluga najskupljeg napadača u klupskoj povijesti. Stoga je Ulli Hoeness odlučio zadržati Gomeza.

Sezona 2010/11 je počela jednako za Gomeza koji je većinom svoje vrijeme provodio na klupi za pričuve. Nakon što su prvi izbori Louisa van Gaala, Miroslav Klose i Ivica Olić u šest utakmica bili izuzetno neefikasni, nizozemski trener nije imao izbora nego ponovno dati priliku Mariju Gomezu koji je tu priliku iskoristio na najbolji mogući način.

Iako nije uspio postići pogodak u utakmici protiv Borussije Dortmund, to mu je pošlo za "nogom" u utakmici protiv Hannovera u kojoj je postigao hat-trick i od te utakmice nikad se više nije osvrnuo prema nazad.

Nakon što je uspio izboriti poziciju u prvih jedanaest, Mario Gomez je zabio 38 golova u 37 nastupa. Završio je sezonu kao prvi strijelac lige s 28 pogodaka i jedino je Lionel Messi zabio više pogodaka u Ligi prvaka od njega. Gomez je predvodio Bayern u vrlo teškoj sezoni i da nije bilo njega Bayern nikad ne bi imao priliku zaigrati protiv Cityja kao što je to bio slučaj u utorak. I zamislite, u kolovozu 2010. godine, on je bio gotovo napustio Bayern.

Karijera Marija Gomeza u Bayernu:

Slika

Najbolji strijelci od sezone 2007/08 (sva natjecanja):

Slika

Samo dvanest mjeseci prije prelaska u Bayern, Gomez je odigrao jako loše Europsko prvenstvo te svoju lošu formu preneo i u sljedeću sezonu ali ubrzo se vraća i završava sezonu s 35 golova u 44 nastupa.

Iako je imao loših razdoblja u svojoj karijeri, Mario Gomez je bio jedan od najučinkovitijih napadača Europe u posljednjih nekoliko godina. U posljednjih dvanaest mjeseci pokazao je svoju klasu i sjajnu formu. Čak iako njegov stil igre nije najlijepši, nakon njegovih pogodaka protiv Cityja, vrijeme je da mu se prizna ono što zaista jeste a to je strijelac svjetske klase! On je to svojim radom zaslužio.
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la effe__sa » 06 lis 2011, 09:47

Ti si @antone sasvim dobro opisao Gomeza. Ja sam isto jedan od onih koji voli napadače koji znaju trpat. Makaaya si spomenuo, on mi je bio jako drag i simpatičan lik, jer je bio sjajan strijelac koji baš ko što gore kažeš izgubi se na terenu i odjednom bljesne, odlika Makaaya je bio izuzetno jak šut i iz daljine, mali broj šansi je znao promašit.
Inače namjerno sam gore uzeo i primjer Carstena Janckera, jer nekad kažu za Gomeza da je kao drvo, panj i sl. A šta je onda s Janckerom, ako poredimo Gomeza s Janckerom onda Mario ima fantastičnu tehniku naspram Carstena, a i Carsten je imao svojih zasluga za Bayern, ali kod njega su korpulentnost i snaga igrale značajnu ulogu, zapravo Carsten skoro pa da nije znao fudbal, ali opet je znao razgrnut igrače oko sebe i zabit pogodak. Znači kada govorimo o ovom da neko ne zna fudbala igrat zna se na šta mislimo ali je činjenica da je svaki fudbaler dobar fudbaler ako od njega ima neke koristi na terenu. Napadači se najviše ocjenjuju prema broju postignuti golova, rijetko ko jednog napadača dugo trpi u napadu ako taj dugo ne zabija. Prema tome Gomez radi dobro svoj posao. Usporedbe s ostalim napadačima ću još spomenut u nekom narednom postu. A i ovaj blog @antone sjajno neke stvari opisuje
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 06 lis 2011, 10:00

Kad si već spomenuo Janckera ja znam da je on jenput zabio škarice, ali se nemrem sjetiti protiv koga pa zato nemrem naći taj gol! Ali pazi Carsten Jancker i škarice! :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 06 lis 2011, 10:17

anton 1983 napisao:Kad si već spomenuo Janckera ja znam da je on jenput zabio škarice, ali se nemrem sjetiti protiv koga pa zato nemrem naći taj gol! Ali pazi Carsten Jancker i škarice! :D

Gola se tog ne mogu sjetit, ali čini mi se da je u finalu protiv ManU-a izveo škarice i pogodio prečku :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 06 lis 2011, 10:19

Sad bi moglo biti nagradno pitanje hoče li Gomez ikad i kada postici gol škaricama??? :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 06 lis 2011, 10:47

effe__sa napisao:Sad bi moglo biti nagradno pitanje hoče li Gomez ikad i kada postici gol škaricama??? :D

Kog briga za skarice, ko ce jos zabit gol jajima :lol:
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 06 lis 2011, 12:59

Mislim da ovdje ima taj gol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mk12m7-fYSA[/youtube]

Njegovi golovi su zbilja monstruozni. 8-)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Mrš » 06 lis 2011, 13:24

da mu se svako malo ne dešavaju oni potezi od kojih se diže kosa na glavi, moga bi ga možda i tolerirat
''what Platini could do with a ball, Maradona could do with an orange''
Mrš
Školovani fudbaler

PostPostao/la effe__sa » 06 lis 2011, 14:44

Na ovom clipu zaista ima par jako atraktivnih golova Janckera...znalo se njemu i to desit. Bio je to lik koji je isto na poseban način ostavio traga a ja dugo pamtim njegov gol iz 99 godine, kada smo igrali četvrtfinale čini mi se sa Kaiserslauterenom i Carsten opali jednu loptu ona se tako specifično bilijarski odbije od dvojice igrača i završi u golu. Zanimljiv je i njegov gol kada je vrebao priliku golmanu iza leđa, golman ga ne vidi spusti loptu na zemlju, a Jancker se prišunja i zabije gol :D
Inače što se tiče usporedbi Maria i Pipa Inzaghija moram reči da Pipo je mnogo više puta znao samo ugurat odbijenu loptu ili zabiti gol sa 2-3 ili et 4 metra...Gomez je npr. zabio mnogo više golova iz daljine nego Pipo, al et kod Gomeza ljudi vide samo one golove koje ugura sa 2-3 metra
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 06 lis 2011, 18:53

LuctL napisao:Meni je žao ljudi koji zaista misle da je Pippo bio loš nogometaš. Govorim BIO, jer je Pippo svojedobno bio zasigurno u TOP3 napadača na svijetu. Ali eto, svatko ima svoje mišljenje.

Niko ovde nije rekao da je Pipo bio loš nogometaš, nego da jednostavno kada se uporede golovi njega i Gomeza da je veliki broj gomezovih golova bolji i da su brojni i sa veče distance od onih Pipovih....Samo sam usporedbu napravio, a Pipo jeste bio veliki, samo nije imao neku tehniku i smatran je velikom zvijezdom, a Gomez toliko golova zabije pa ga neki ne smatraju velikim u tome je trebala biti poenta. Iako naravno Inzaghi je pri kraju svoje karijere pa je osvojio više trofeja s klubom a Mario za tim ima još priliku.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 06 lis 2011, 19:05

LuctL napisao:Meni je žao ljudi koji zaista misle da je Pippo bio loš nogometaš. Govorim BIO, jer je Pippo svojedobno bio zasigurno u TOP3 napadača na svijetu. Ali eto, svatko ima svoje mišljenje.

Kad je to Pippo bio među top 3 napadača ?
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

Sljedeće

Vrati se na: Arhiva