Momčad i sve vezano za ekipu 2024/25

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano za ekipu 2024/25

PostPostao/la anton 1983 » 27 svi 2025, 14:12

Cruz aj spiči placu od Jamala i novi ugovor. Mozda onda neki nesto shvate....

Dajem ti tu cast :geek:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 27 svi 2025, 14:16

anton 1983 napisao:Cruz aj spiči placu od Jamala i novi ugovor. Mozda onda neki nesto shvate....

Dajem ti tu cast :geek:

nisam skužio :oops: samo mi kratko daj kontekst
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 27 svi 2025, 14:18

Pa lik produzuje do 2031 i navodi se da ce zaradivati x milijona."a kako je to moguce kad ima samo 17 godina". Tu unutra se negdje krije prica o glupoj upravi po pitanju Musialinog i Wirtzovog ugovora.

Pa ti onda upisi koliko iznosi x :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 27 svi 2025, 14:28

Ha... to je top tema! Ali čuješ, tako rade veliki klubovi zar ne?

Najboljem mladom igraču dadneš uvjete koji su identični najboljem iskusnom igraču.

U Bayernu je to Kane sa 24 mil. Musiala ima sada plaću ko Gnabry, ali s maksimalnim bonusima može doći do Kane-ove plaće.

U Barci Lewa ima najveću plaću (navodno 26 mil), Yamal je sada dobio isto 26 mil. Njihovi navijači slave tu odluku prezaduženog kluba. Naši navijači pljuju po klubu koji nema ni centa duga.

Zanimljivo.

Real je čak dvojici mladih igrača dao identičnu plaću kao najplaćenji iskusni igrači: Vinicius i Bellingham. Nitko nije žugno. Ali Musiala tek treba odigrati 12 dobrih sezona zaredom da to zasluži.

Vinicius, Bellingham i Yamal su isto nakon 2 sezone dobili top ugovore. Ali Bayern je glup.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 28 svi 2025, 08:43

To je ogroman rizik al nekad pogodiš mislim na ful mlade igrace.Riskiraš nekad al nikako ne biti pravilo.

Talent bez puno rada,ustrajnosti ne znaci ništa.

Pandorina kutija je otvorena.

Musiala ima 20 +5 tak se bar pricalo.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 28 svi 2025, 09:11

Na više izvora čitam 18,8 plus 6 mil. Nebitno. Uglavnom je taj rang.

Naravno da je rizik, ali ne ideš u taj rizik bezveze sa svakim igračem. Već samo sa baš baš rijetkima.

Radi se o vanrednom talentu, za kojeg postoji vanredna potražnja jer svaki klub želi takvog španera kojem je vijek trajanja preko 10 godina.

U takvim mladim igračima (Yamal, Musiala, Wirtz, Bellingham, Vinicius) već sada imaš:
top igrača
budućnost
marketinšku atrakciju
igrača na kojem ćeš zaradit 170-180 milijuna ako ga odlučiš prodat

Ne kupuješ gotovu kuću, već investiraš u izgradnju najatraktivnije ville u gradu koja je skoro useljiva.
Ne daješ takvim igračima ogromne plaće zbog nagomilanih zasluga iz prošlosti, već zbog sadašnjosti i budućnosti koju gradiš na njima kao klub.

Ko ne zna pojam investicije taj ni ne može shvatit ove poteze. A najbogatiji investitori jedini imaju mogućnost za takve investicije.

Real je investirao 160 mil samo u odštete za ta dva igrača. Bayern i Barca nisu ništa uložili. Zato još manje "boli" ovakav ugovor.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 28 svi 2025, 10:08

Sve 5 al imat i Wirtza takvog a jedn drugom smetaju neznam.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 28 svi 2025, 10:13

Sve je to lijepo @Cruz i ja se u potpunosti slažem, no kada imaš likove koji to nisu a vode kako te iznose "treba pratiti", tu nastaje ogromni problem.

Drugim rječnikom, ti igrači su direktori/upravitelji imenovani od strane vlasnika kompanija, a ostali su samo niži stručnjaci i djelatnici koji su zabrijali kako i oni isto trebaju imati kao i ovi ako ne odmah onda za par godima neovisno o kvalitetama.
Svi znamo da to tako ne ide u stvarnom svijetu niti to tako funkcionira u nogometu u kojem ne postoji nikakav red i nikakvi uređeni odnosi, ograničenja, pravila poslovanja i igre već sve stalno funkcionira kako se kome prohtije.

Ja sam recimo u potpunosti za zabranu i eliminaciju prava prvokupa(buy-back clause/Rückkaufoption) i sign-on-fee
Posudba je već postojana i dovoljna za sve, a ti ako nećeš svog igrača razvijati, hoćeš prodati, onda poslije plati puno skuplje sve i dodi u situaciju da drugi na kraju kod nove prodaje ga možda dobiju.
Ovo gdje mrcine diktiraju i kada ostanu bez svojih omladinskih igrača ili klinaca koje su doveli od neke desete strane prije toga pa onda opet odlučili drugačije i prodali uz fige u džepu uopće nije u duhu sporta i smanjivanja ove ekstremne neravnoteže zadnjih 20-25 godina što se okotila i metastazirala.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 28 svi 2025, 11:24

Cim uđe brutalna lova u bilo koju sferu stvore se hrpa holštapera i mafija legalna tako je to.

Dok kod se to ne uvede u red tako bude bilo.

Singing fee mislim ono dobiš placu npr na 4 godine top, igraš za kurac klub nemre smanjiti placu a ako ga otera još mu mora platititi isto i za trenere totalno izokrenuta logika.

Puno toga treba tu srediti ali se nece jer se okrece ogromna brutalna lova.Bacaju se tu milijoni eura koda su lipe ili bonboni pez.

Nego mene zanima:

Dali je Musiala zdrav i spreman za igru?

Isto pitanje i za Upu nit je ozdravio niti produžio ugovor?
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 28 svi 2025, 11:35

Al čekajte malo... Može to sve biti frustrirajuće, ali niko klubove na to ne sili. Tko nama kaže daj mu takvu i takvu plaću ili takvu i takvu odštetu? Nitko, klub je taj koji radi pick and choose i bere plodove ili trpi posljedice.

Iako klubovi imaju previše novaca, ako predugo radiš krivo odeš ti u kurac. Tako da će to nekada proći, a nekada neće.

Evo recimo svi oćete sterat Sanea. Sane oće ostat za 12 + 3 (recimo). S druge strane imate Rodryiga, a on je 80 + 20 i 20 milja plata. E sad bi vi Rodryga ua 65 milja i 14 milja plaća - e to nejde.

I onda delaš odabir ili bu Sane za to ili bu Rodrygo za to. I kak god okreneš ti se bluje... No na kraju svega klub je taj koji odlučuje i stvarno može reći, ma ko Vas jebe, dat ćemo mi priliku Telu koji nas ne košta ništa...

Cijela ponata u tom bacanju novaca je pogodit sa igračem...

Imajte na umu da se nitko nije bunio na odštetu i plaću Sanea kad je dolazio niti novi ugovor Gnabrya, Comana i Leona. No nažalost klub je tu fulo. S druge strane imamo dok Daviesa i Musialu recimo pa sad i Olisea...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 28 svi 2025, 14:34

Ja sam bio protiv Sanea pa mi smo htjeli dati 125-150 milja na kraju se lik strgo i koštal 50 i tu sam bio protiv.

Place Comanu,Gnabryu i Leonu kad su plakali za povišicu bio sam protiv itd.

Pa Rodrygo bi bio zvijezda i za prvu momcad dok je šane šleper kojeg se produživa za klupu ogromna razlika e sad jbg alk se Rodrygo ne snađe u Bayernu iz nekog razloga.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 28 svi 2025, 15:02

doro napisao:Ja sam bio protiv Sanea pa mi smo htjeli dati 125-150 milja na kraju se lik strgo i koštal 50 i tu sam bio protiv.

Place Comanu,Gnabryu i Leonu kad su plakali za povišicu bio sam protiv itd.

Pa Rodrygo bi bio zvijezda i za prvu momcad dok je šane šleper kojeg se produživa za klupu ogromna razlika e sad jbg alk se Rodrygo ne snađe u Bayernu iz nekog razloga.

Evo sad majke mi testiramo tvoju inteligentnost!

Sane ide proč - evo dobiješ što si htio.

Za njega u ekipu dolazi Rodryigo - odšteta je 100 miljona eVra, signing on fee je 15 miljona eVra. Redovna plaća je 17 miljona eura bonusi su 5 miljona eVra - 17 + 5.

Da li potpisuješ Rodryiga?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 28 svi 2025, 15:07

Naravno, svaki transfer je hit-or-miss. Kao i produžetak. Dosta se mora poklopit.
Mjerodavan je na kraju uspjeh ekipe - u odnosu na očekivanja.

Sanea ne volim i ne razmišljam logično kad je on u pitanju. Ali ta tvoja logika je vjerojatno ta koja će prevladat, naći će se deal neki i ostat će u Bayernu (s obzirom šta mu se nudi).
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 28 svi 2025, 15:39

cruz napisao:Naravno, svaki transfer je hit-or-miss. Kao i produžetak. Dosta se mora poklopit.
Mjerodavan je na kraju uspjeh ekipe - u odnosu na očekivanja.

Sanea ne volim i ne razmišljam logično kad je on u pitanju. Ali ta tvoja logika je vjerojatno ta koja će prevladat, naći će se deal neki i ostat će u Bayernu (s obzirom šta mu se nudi).

Sane ne bu osto i to uopće nije bitno. Bitno je da se kaže da se klubove ne stišće da rade ono što rade.

Mi sad tražimo novog "Sanea", kao što smo tražili prije 4 godine i opet se može dogoditi da kupimo "krivo". S druge strane klub, kao klub može reč, e neću ja dat sada te pare za Rodriyga, neg ću produžit sa Saneom ili ću pak probat s Telom - klub je taj koji odlučuje, a i grači su tu da ga metnu ili ne...

Evo sad navodno Real pušta Alabu Free - sad ćemo vidjet kak će to proć iz Realove perspektive...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 28 svi 2025, 15:48

Pa nitko nije ni reko da se klubove stišće no super su oni(uprava) koja najmanje greši jer sve greše a intelegentne one koje ne rade iste greške nin stop u tom je poanta.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva