Šta nudi Ancelotti Bayernu?
Sučin on može obogatit ekipu ovu?
Jesu li ga glavni igrači više cijenili 09/2016 ili 09/2017?
sve su to pitanja malo prekratkoročna za moj gešmak.
------
zadržat ću se pak sekund:
biti ću realan i pošten, isto kao što Pep nije imao sreće s najjačim ekipama Europe, tako ni talijan nije imao sreću protiv osvajača reala zbog sudaca..
Realno je da je Pep imao bolju momčad, Ribery, Robben i Lahm su bili mlađi, Ancelotti to nema.
Ni Ancelottiju ni Pepu se nisu ispunili Transferwünsche, a očekivanja drakonska.
Ancelotti je doveden da svašta nešto uradi (specijalac za LP, remont-tranziciju itd) - težak posao.
Ali ono što mu zamjeram je to što nema ovu skupinu zvijezda pod kontrolom. FALI ČVRSTA RUKA.
ti moraš u Bayernu biti spreman udarati šamarčine i predvidit kada će nešto krenuti po zlu. A krenulo je....
Po dosadašnjem prikazanom - Ancelotti je preblag i zato se slažem s njegovim mentorom, Arrigo Sacchijem, koji je točno pogodio u srž - onoga šta ja mislim: "Čovjek postaje stariji i gubi zanos i motivaciju. Takav je život i meni izgleda da bi Bayernu trebale promjene"
to nije upućeno samo na trenera nego na cijeli klub. na to aludiram. Problem je mnogo veći nego samo u Ancelottiju.
Možda nam baš treba NOVI Bayern s trenerom i upravom gdje je prosjek godina 45, a ne ko sada 62
Umjesto Ulija - Philipp Lahm
Umjesto Rolexa - Max Eberl (Role se svakako lagano povlači sa značajnijih mjesta..)
Umjesto Ancelottija - Tuchel/Klopp
Slijedeće ljeto se zahvaliti igračima od 32+ godina
lupam, ali šalu na stranu, primaklo se vrijeme tome, a Ancelotti je samo dio toga.
Imali smo eru u kojoj su nas trenirali najugledniji treneri svijeta: van Gaal, Heynckes, Guardiola, Ancelotti. Imali smo uspjeha ko nikad, a treble je dokaz da smo sve postigli. Sjajnu smo generaciju napravili, razvili filozofiju prebrutalnu, čime je njemačka osvojila SP na kraju krajeva; napravili prebrutalan stadio i campus, itd. Uprava je odradila svoje i mislim da treba malo dalje gledati, ne samo u Ancelottija.
Zadržavanje ove hijerarhije je na kraju krajeva i rezultiralo da Lahm neće u Bayern, ni Eberl, ni drugi top ljudi, već dovodiš jednog totalno neiskusnog Salihamidžića - što je na rubu sramote.Pisao sam o tome, znam kako je kad niko neće u tvoju firmu jer ne želi da ga krkani od gazda maltretiraju.