Toni Kroos - koliko je on ustvari dobar?

Arhivirane teme...

Toni Kroos - koliko je on ustvari dobar?

1.) Dovoljno dobar da igra u prvih 11
16
70%
2.) Igrač koji bi trebao biti zamjena u Bayernu
5
22%
3.) Nema smisla da ga na klupi držimo, nego ga treba prodati
2
9%

Ukupno glasova : 23

Re: Toni Kroos - koliko je on ustvari dobar?

PostPostao/la doro » 25 stu 2012, 12:51

Pa upravo mu ta najviše fali sad kad je počeo više asistirat i zabijat....on je drugačiji tip igrača(playa) od gotze-a il ozila nije toliko pokretljiv al trenutno paše u naš sistem sa brzim i pokretljivim riberyjem,mullerom i shaqom.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la katsche » 25 stu 2012, 15:53

meni je Kroos odlican, sta kod drugi mislili o njemu

ein Juwel des deutschen Fussballs

Jawohl!
:bravo:
katsche
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 27 sij 2013, 10:50

Slika

Kak se ovaj Kroos mutavo izražava!!! :neee: NE KANN NEGO WERDE i zbriši na kraju glagol!!!!! smile44
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 04 tra 2013, 10:56

Imam dojam da ljudi izbjegavaju ovu temu i nisu svjesTni što smo mi sa Kroosom izgubili.

Kroos je igrač za kojeg se ja bojim da će nam u LP faliti (za prvenstvo i kup nam ne treba). Zbog njega protivničke momčadi moraju igrati drugačije, nego kad igramo sa Mullerom ili Šaqom. Sa njima dvojicom smo čak možda i više ranjiviji, s tim da je Kroos igrač koji ima jeben pregled, šut i pass koji će nam ziher faliti. Malo me strah da ga nećemo uspjeti zamjeniti kako treba te da će nam u krucialnim utakmicama njegova genijalnost faliti, a da negovorim kako ćemo bez njega MORATI IGRATI DRUGAČIJU IGRU.

Da bi to usporedio, to bi bilo, kao kad bi se Barci ozlijedili Xavi ili Iniesta. Nisam ziher sad kaj bi njima bilo gore. S jedne strane Xavi je kapetan, ali igra defanzivniju poziciju od Inieste i za njega baš nemaju pravu zamjenu dok za Iniestu imaju Fabregasa, ali onda Barca igra puno drugačije nego sa Iniestom u srednjem redu. Eto toliko će nama faliti Kroos...

Još kad znamo da za te pozicije sada imamo samo 4 igrača, a to su 3 pozicije, onda se ipak malo usereš, pogotovo kad znaš da je jedan od tih igrača Robben koji mora igrati, a može se ozlijediti - ovo čak više i nije copranje.

Opcija kada se Schweini povlači na poziciju Kroosa a iza njega u NOTWENIDGKEITU igraju LG i Martinez mi se uopće ne sviđa. U tom slučaju bi rađe Alabu stavio u vezni red, a Contenta na lijevog beka....

Sada samo ne želim čuti pizdarije sa taktikom od dva napdača, jer to se neće dogoditi, niti to nemjenja stvari na bolje, niti nam daje opciju više kada pričamo o tekmama protiv Juvea, BvB-a, Barce i Reala...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la nele-BHF » 04 tra 2013, 11:31

Pa jučerašnja taktika je za PRORobbena kao što si ti savršena. Šta ima dumati bezveze.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Miki » 04 tra 2013, 11:53

Ako se već morao povrijediti, bolje on nego Ribery, Schweinsteiger, Dante. Jeste dobar igrač, ali mu fale muda da postane vrhunski igrač. Jednostavno u mojim očima nema isti status kao npr. jedan Ribery. Mi smo protiv Juvea poslije gola bili prinuđeni da se povučemo. Čim je Roben ušao umjesto gore pomenutog, dobili smo na prodornosti. Jeste organizator i sve to, ali u velikim tekmama ga često baš i ne primjetim. Stavio bih Shaqa na njegovo mjesto.
Zamislite taj trojac Ribery - Shaqiri - Robben.

"--" "--" "--"
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 04 tra 2013, 12:12

nele-BHF napisao:Pa jučerašnja taktika je za PRORobbena kao što si ti savršena. Šta ima dumati bezveze.

Poanta je da to tako uvijek i protiv svakog protivnika možda neće funkcionirati i da će ti protiv većine njih trebati Kroos - da se razmemo tu se misli na gostujuću tekmu protiv Juvea i eventualno polufinale i finale...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 05 tra 2013, 16:48

Šta je tu je, važno da imamo sada klupu da popunimo rupu. To što ostali nisu isti igrači ko Kroos, a Bože moj... :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Titan » 11 kol 2013, 18:57

Da otklonimo zauvijek tu dilemu zvanu sposobnost Toni Kroosa.

Toni Kroos, 23 godišnjak iz Bayerna je rođen u Greifswaldu. Sa samo 17 godina punio je sve moguće novine sa svojim sjajnim partijama na svjetskom prvenstvu u-17 u 2007 godine u Južnoj Koreji. Tada se poigravao sa svojim protivnicima pokazajući sav svoj potencija. Sjećam se kao jučer kada sam sa prijateljima prilčao o Kroosu kao velikom talentu, igraču, ma superstar. Zanimljivo je da je za Njemačku do 17 godina odigrao čak 38 meča i postigao je 18 golova iako igra u veznom redu. Na tom prvenstvu je proglašen za najboljeg igrača.

On je došao u Bayern 2006 godine za sumu od 2.3 miliona eura. Tada ja imao samo 16 godina. Većinom je igrao za juniore, kasnije u drugom timu. 2009 je posuđen Leverkusenu gdje je u prvoj sezoni bio solidan, dok je u drugoj briljirao postigavši 9 gola uz velikih 12 asistencija. Mislim da je Leverkusen završio tada na drugoj poziciji no nisam siguran. Nakon te sjajne sezone se vraća u Bayern gdje je stagnirao jednu sezonu, te posljednje dvije gdje se probudio pokazujući u nekim mečevima svoju čaroliju.

Za Elf ima već 35 nastupa i 4 gola.

E sada te neke usporedbe. Prije svega želim napomenuti da je Toni ozbiljan momak, nema tu neke glume i neozbiljnosti iako je već mlad postao poznat. Nema tu ludovanja po klubovima, opijanja. Prati dosta tenis, ima djevojku, uglavnom nikad nije popunio neke novine sa nekim glupostima koji nemaju veze sa fudbalom. Samim tim je pokazao o kakvoj se ličnosti i karakteru radi što se i oslikava na samom terenu. Nesebičan je, pravi timski igrač, ne gleda ličnu statistiku da popunio neki zbir golova i asistencija. Tehnički je među najboljim igračima na svijetu, ima pregled, ima taj pas, centaršutevima pogađa trepavice saigrača. Njegov najveći problem je "nestanak" na terenu u nekim mečevima. Momak se ne nudi dovoljno, kao da ne želi preuzeti ulogu kojom bi eksplodirao. Dosta me podsjeća na Bastiana koji je igrao lijevo krilo, desetku, kasnije čak i lijevog beka. Tako je bilo sve dok nije došao na poziciju zadnjeg veznog gdje briljira. Toni po meni ima veći potencijal, čak veći da bude bolji igrač od samog Bastiana Schweisteigera. Još je veoma mlad, 23 godine, Basty je u tim godinama snimao šutinge sa svojom djevojkom. Toni je onaj tip igrača za kojeg trener može staviti ruku u vatru da neće pogriješiti bez veze. Onaj igrač koji će doći iz drugog plana i utišati protivničke gledatelje i probuditi ih u realnost.

Ja sam ga 100x kritizirao, naravno da ne čita ovaj forum, možda ne čita niti jedan, no kritika = davanje još više od sebe na treningu, terenu jer je Toni pravi profesionalac. Lično ga vidim kao našeg novog Đenerala nakon što Basty ostari malo, a do tada može igrati u veznom redu bez problema gdje stiče potrebno iskustvo za najvažniju poziciju u timu, za onu koja spaja odbranu sa napadam, pozicija modernog zadnjeg veznog igrača što se igra kod Pep-a.

Sretno mu, navijam za njega kao što sam ranije rekao.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la marac » 11 kol 2013, 19:40

:lol: :lol: :lol:

Ak se ne varam, na nekom od drugih topica su decki citirali taj tvoj post s nekog drugog foruma ... tak da .. sve znamo kaj mislis o njemu jos prije nego si napisao (cp) ovo :twisted:
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Titan » 11 kol 2013, 19:54

Nisam znao, halalite :)
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lennon » 03 ruj 2013, 20:40

Slučajno naletjeh na tu temu.
I opet moram navesti, jedini vezni igrač Bayerna koji zaista ima top u nogama i ne libi ga se pokazat. Joj kako volim kad jednu zašafla s 25 metara, mislim da bi i drugi trebali više to činiti.
Izuzetno izuzetno jak na lopti, ne možda toliko okretan, al u paru s brzim i okretnim djeluje fenomenalno. Čak ga se može koristit na svim veznim mjestima koje imamo u kadru.
Da je sutra finale lige prvaka, i da su svi zdravi, i da ja izabirem današnji sastav, mislim da bi Toni bio nutra. A i na trnsfermarktu ga se procjenjuje na 32 milj eura. Pametnome dosta...
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 04 ruj 2013, 08:53

Zapravo sada si postavljam jedno pitanje, odnosno više njih. Koja je budućnost Tonija Kroosa pod Pepom, što Pep očekuje od Tonija, obzirom na veliku komncentraciju kvalitete u veznom redu, koliko će Toni igrat?
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 04 ruj 2013, 09:10

Po meni to ovisi koliko on misli da mora igrati. Što oću reči.Lako jemoguće da on ovaj ugovor do 2015 ne produži jer oće novi izazov di će više igrati PO NJEGOVOM MIŠLJENJU: Kroos nije igrač kojeg se samo tako otpiše....
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lucimar » 04 ruj 2013, 16:56

kros je definitivno buducnost bayerna
ali mora shvatiti da je ta njegova buducnost vjerovatno vezana za vjecitu borbu za prvi tim, da ce se tesko ikada izboriti za status nedodirljivog kakvog imaju bastian ili lahm npr.

sad je na njemu da li ce radije biti dio rotacije u jednom od najjacih timova svijeta ili ce biti jedan od glavnih igraca u nekom leverkusenu ili eventualno valensiji...

ja se iskreno nadam da ce odluciti da mu je bolje ovo prvo :)
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva