anton 1983 napisao:Zato ti kažem polako. teško je za shvatiti nekome što ja pišem. nemožeš prošlost samo tako izbrisati no nekad moraš poćeti iznova i treba vremena da prošlost postane " nebitna". To se sada događa kod nas. Kadar se sad poćeo slagati kak Bog zapoveda. prvih 11 je predobro, moglo bi se reći najbolje kaj smo imali u proteklih par godina i to će se sada nadograđivati te ćemo postepeno napredovati sa sve manje onih problem akoje smo imali u prosšlosti. Na taj način micati ćemo se prema europskom vrhu. Prvo dođu transferi, pa igrači, pa stabiliziranje i tek onda rezultati. Nemožemo mi sada mam hapiti rezultate..Pomak se vidi u tome što ćemo mi u ovom trenutku reći da su od nas jedino jači Barca i real, a da sad mi moremo bez pol frke igrati sa svima ostalima, dok to dosad nismo mogli...
Ma meni je to sve jasno. Korak po korak se ide, nikako drugačije. Samo ne smije se najednom stati(jedna sezona masovna kupovina, druga ništa). Dosad se u praksi pokazalo da svaki put nismo do kraja pojačali ekipu, da uvijek 2-3 rupe bi ostale. Sa ulaganjem u obranu, prvenstveno stopere, mi ćemo valjda to sve konačno zatvoriti.
Meni je veći problem što se u klubu struka previše zanosi i stavlja tamo gdje na kraju se pokaže da nam nije mjesto. Treba opreznije izjave davati, što prijašnjih sezona nekad nije bio slučaj, pa bi na kraju sezone bilo galame i traženja individualnih krivaca i čega već ne zbog određenih neuspjeha.
Neki igrači, poput Schweinija, su sada rekli da nam je CL sada veći prioritet, a bojim se da se to tako ne smije razmišljati unatoč domaćinstvu tog natjecanja, odličnim igrama u nekim utakmica itd. Isto tako i neki navijači(pa i ovdje takvih ima) previše su se zaletjeli s CL kao nečim pod MUSS/MUST. To neće ići tako i totalno je nerealno zalijetati se jer ovo se ne igra svake 4 godine ko Euro i SP niti igraju samo igrači iz istoimene zemlje pa da se planira pokoravanje natjecanja.
Ja želim da mi opet 3 naslova u nizu osvojimo ko u vremena kad su Uli i legende osvajale 74',75' i 76', no gledajući ostale momčadi kako kadrovski i igrački izgledaju(Španjolce prvenstveno), to baš neće ići olako osim da ih se šutne van natjecanja.
E sad, poanta je da treba raditi na tih 2 vrhunska pojačanja po prijelaznom roku što je Jupp govorio i riješiti ovog ljeta našu obranu da možemo imati idućih 5-6 godina mir na stoperima. Ta 2 vrhunska pojačanja znače i jaču klupu. Nije da tražim odmah ovog ljeta kompletiranje svega, ali očekujem još veću silu i kvalitetu, kako u kadru, tako i u našoj igri, tj. pristupu na terenu. Strpljiv sam i pun razumijevanja, ali kada krenu gluposti kao u van Gaalovoj 2. sezoni ili onoj s dovođenjem Klinsmanna, e onda se već čovjek pita "zašto to Uli, zašto to Kalle?"
Nismo još dorasli upravo zbog utakmica protiv Hoffenheima, Augsburga i sličnih protivnika gdje smo ih zbušili u 1. dijelu, a u drugom nošalantno igrali. Barca tako ne igra, nego barem 80 minuta tjera isto, ode na 3-4-5 razlike i svi sretni. Takav pristup i mi moramo ugraditi u svoju igru, bez obzira na umor i sl. Nema umora, imamo 4 kola manje od gotovo svih top liga, zimsku stanku i opet se žalimo. Zato i ta klupa treba tjerat nekad prvotimce kad se iscrpe od igre ili kad su ozljeđeni i kažnjeni.
Isto tako, mladići se kod nas nekako brže moraju razvijati kao u drugim euro klubovima. Ako već nisu u startu nositelji igre, prvotimci, onda probat više nešto drugo. Nekakve posudbe na jednu sezonu gdje će odigrati sve utakmice u 1. ligi i vratit se kući da igraju kod nas. Nije mi baš zgodno čekati igrače 4-5 godina kao Schweinija i Kroosa. To treba smanjiti na vrh vrhova, 3 sezone. To barem sve mislim kad je u pitanju europska natjecanja, dok ovako kako je, odlično je za BuLi iako i tu se mora konačno srediti i pošteno kvalitetu i klasu opravdati sa sezonom bez poraza ili jednim porazom, 90 bodova i sl. što si i ti sam spominjao na početku sezone.
Respekt prema svim ekipama, srčanosti, radu i trudu, ali mislim da mi to možemo kad gledam kako smo isprašili sve ekipe u tzv. skupini "smrti" CL.