Momčad i sve vezano uz ekipu, 2011/2012

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano uz ekipu, 2011/2012

PostPostao/la Miki » 21 srp 2011, 17:54

Joj, jedva cekam da igramo protiv Kuzena u BL. Pa zbog Vidala treba da ih nabusimo 5:0, bem ih manite. Sad nesto razmisljam, ma zao mi je sto kod nas nije dosao. Nije on kriv, nego ovi iz uprave Kuzena i je*eni Feler, ne bi ga oni nama prodali ni za 15 miliona, radije ce ga dati Juventusu za 12. A taj Juventus mi je isti kao i Siti, povraca mi se od njih. :sick: Kad god je neki igrac na transfer listi, odmah su u igri ova 2 glupa kluba, pas im mater. Kako mi drago bude sto smo ih isprasili 4:1, gluperde jedne. A tog Kuzena ima da izujemo iz kopacki, pa ce zazaliti zbog Vidala, hocu da ih ponizimo!!!
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la cruz » 21 srp 2011, 20:01

Miki napisao:Joj, jedva cekam da igramo protiv Kuzena u BL. Pa zbog Vidala treba da ih nabusimo 5:0, bem ih manite. Sad nesto razmisljam, ma zao mi je sto kod nas nije dosao. Nije on kriv, nego ovi iz uprave Kuzena i je*eni Feler, ne bi ga oni nama prodali ni za 15 miliona, radije ce ga dati Juventusu za 12. A taj Juventus mi je isti kao i Siti, povraca mi se od njih. :sick: Kad god je neki igrac na transfer listi, odmah su u igri ova 2 glupa kluba, pas im mater. Kako mi drago bude sto smo ih isprasili 4:1, gluperde jedne. A tog Kuzena ima da izujemo iz kopacki, pa ce zazaliti zbog Vidala, hocu da ih ponizimo!!!

a nije moj Miki to baš njihova krivnja... :roll:

- sve je počelo DOGOVOROM Vidala i Hoenessa & Heynckesa, tj dolazim u Bayern, ako niš onda dogodine
- Völler i Holzhäuser naravno ŠPORTSKI gledano nisu željeli ovu sezonu ojačati i ovako prejakog Bayerna sa svojim najboljim igračem
- Bayern je igrao na strpljenje imajući na umu Vidalovu riječ...
- kako je L'kusen reko da ga samo prodaje u inozemstvo, normalno da su se javili drugi klubovi, ej, vidal za 15mil, jackpot... posebno za klubove poput juve-a i napoli-a
- e, tada dolazi zanimljivi dio, kojeg je hoeness INDIREKTNO rekao... juve je njega dobio za samo 10-12 mil, ha? da, ali je hoeness rekao čim je južnoamerikanac dobio lovu on je pristao... ja pretpostavljam da će on i kusen dobiti dosta love, koji milijun "each" što se neće unositi u iznos transfera, Juve je znači potrošio sigur 20mil na taj biznis, a Bayern je ostao kratkih rukava jer nas je Vidal doslovno zajebo i lagao!
- na kraju je hoeness reko javnosti neki tamo razlog ("ne bi on izdržo u kusenu godinu dana da oni znaju da će u bayern ić slj. sezone") iako svi imalo prosjvjetljeniji znaju o čem je zapravo riječ ;) nije uli glup niti si je htio stvarati neprijatelje u kusenu i juventusu

samo pročitaj/pogledaj hoenessove izjave i bit će tii jasniji moj post

nadam se da sam pomogao :)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 21 srp 2011, 21:13

@cruz: slažem se s tobom....tu se radilo o žestokom pranju novca...a na sve te svinjarije u fudbalu Uefa mirno gleda...fudbal će se uskoro ogadit svima ak se nastavi s ovakvim podlim radnjama....mi u ovom slućaju ispadamo looseri al kad se uzme u obzir da smo mudro 2 velika transfera realizovali (neuer i boateng) onda smo u jednom morali i izgubit
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Stefan Effenberg » 21 srp 2011, 21:16

slažem se s vama.

no, iako je vidal klasa igrač, trenutno nije neophodan.

dakle, nimalo ne žalim zbog njegova odlaska u juventus jer se otvara prilika da druge sezone u vatru bude bačen Emre Can.
Stefan Effenberg
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la effe__sa » 21 srp 2011, 21:19

Stefan Effenberg napisao:slažem se s vama.

no, iako je vidal klasa igrač, trenutno nije neophodan.

dakle, nimalo ne žalim zbog njegova odlaska u juventus jer se otvara prilika da druge sezone u vatru bude bačen Emre Can.

jasno je da smo mi na njegovoj poziciji dobro popunjeni, al zbog svoje prgavosti, borbenosti, a uz to i ubojitosti kad raspali loptu il napravi neki drugi čudesni potez on bi dobro došao nama...al ja isto i za njega kažem kao što sam za coentrao-a da ako igrač nema karakter onda i nije za bayern
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 21 srp 2011, 22:35

effe__sa napisao:jasno je da smo mi na njegovoj poziciji dobro popunjeni, al zbog svoje prgavosti, borbenosti, a uz to i ubojitosti kad raspali loptu il napravi neki drugi čudesni potez on bi dobro došao nama...al ja isto i za njega kažem kao što sam za coentrao-a da ako igrač nema karakter onda i nije za bayern

slažem se, ono, 230% :bravo: i što se kvalitete vidala tiče i ovog u vezi karaktera i Bayerna :good:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 21 srp 2011, 23:04

Vidal je svoje rekao i napravio, ja sam mu sada spustio palac dolje zbog ovog poteza. Nisam bijesan i razočaran što je to napravio, ali eto... šteta što one cruzove i moje misli da se nisu obistinile ove ili naredne godine. Šteta, ali ok... Luiz Gustavo ima budućnost širom otvorenu i svjetlu u našem klubu, pa čak i David Alaba ukoliko Tymo bude otišao nakon ove sezone.
Ima već sada dovoljno kruha u našem klubu, neće biti gladnih. :smile30:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Francky boy » 22 srp 2011, 19:28

Fritz-Walter-Medaille uzrasta do 17 godina odnio Emre Can kao igrač koji je ove godine najviše pokazao.Bit će ovaj malac bombetina za 2-3 godine.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la cruz » 22 srp 2011, 22:27

možda je 2-3 godine preambiciozno, imat će on i padova i uspona i posudbi i sva ostala sranja van nogometa koja idu uz te godine, ali ako se stvarno izdvaja među vršnjacima onda se od njega može puno očekivati

ja recimo očekujem da će tek za 2-3 godine imat status kakav sad alaba ima, a alabino vrijeme dolazi slijedeće sezone, a ako bude i ove - niko sretniji od mene :D
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Axe » 22 srp 2011, 22:48

Nije bas vezano za temu, al' ne znam gdje da drugo napisem.
Nasa nekadasnja nada Sosa je novi clan Ukrajinskog Metalista. Koji pad u karijeri. :neee:
Koliko su samo u nasoj upravi pogresno procijenili ovog igraca, ja sam fakat mislio da ce on biti igracina.
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 23 srp 2011, 12:08

Axe napisao:Nije bas vezano za temu, al' ne znam gdje da drugo napisem.
Nasa nekadasnja nada Sosa je novi clan Ukrajinskog Metalista. Koji pad u karijeri. :neee:
Koliko su samo u nasoj upravi pogresno procijenili ovog igraca, ja sam fakat mislio da ce on biti igracina.

ma to ti je problem kad jedan igrač ima talenta al je toliko lijen da trenira da sebe totalno uništi...on jednostavno nije bio tako jaka ličnost da može u jakom evropskom klubu igrat
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 25 srp 2011, 08:08

otkad je rummenigge rekao da nema više transfera odjednom postade jako dosadno, kako oko Bayerna tako i na forumima :)

otvorim Bayernov dio TZ-a i da vidiš tema... :lol:

Obiteljski ručak ekipe, boateng ne razumi alabu zbog akcenta, lucio produžio s interom, prijateljska protiv navijača, itd. nema šta, gori u Bayernu

ali nema veze, meni je draže, sjetih se turbulencija oko riberya i reala :x ovako sve mirno, pripreme teČu kako trebaju i za 6 dana počinje sezona!

audi cup će bit svakako dosadan isto ko i liga total cup, tako da se moramo još malo strpiti
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 25 srp 2011, 13:13

To je sve uredu. Ljeto je za odmor i punjenje baterija za novu sezonu. :P Kad nisam visio na forumima i bio na netu, onda je bilo kupanja, igranja nogometa, odlaska na more, kod dede i bake u Hercegovinu i drugih sadržaja... To je bilo vrijeme odmaranja od Bayerna. :D
Malo pauze od Bayerna ne škodi, jer isčekivanje za sezonom je još veće i jače. :yeee:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 25 srp 2011, 15:00

kakvo bola odmaranje od Bayerna :o

znaaam, šalim se ;)

ja odo u četvrtak na kupanje errr.... alkoholiziranje, tako da me nema na forumu do nedilje, tj. tako da ćete se napokon moći odmoriti od mene i napuniti baterije haha :lol: :zivio:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Francky boy » 25 srp 2011, 23:25

Košarkaški klub Bayern polahko sklapa ekipu za novu sezonu.Budžet kluba je nepoznat, ali nagađa se da bi trebao biti oko 8 mil eura.Bayern je u svoje redove doveo neke vrlo talentovane igrače pa bi sljedeća sezona mogla biti plodonosna kad su rezultati u pitanju.Konkurenti su ALba i Bamberg koji će imati iznimno jake rostere jer igraju Euroligu.Inače BAyern će igrati drugo po jačini takmičenje (Eurocup) pa bismo sa guštom ove godine mogli pratiti i košarku.

Kad su pojačanja u pitanju došli su:

SHARROD FORD (Sutor Montegranaro) - 15,8 poena i 10,4 skoka čime je ponio epitet najboljeg centra italijanske lige.Jedno vrijeme se spominjao kao moguće pojačanje za našu reprezentaciju (BiH).

ROBIN BENZING (ratiopharm Ulm) - Slovi za jednog od najtalentovanijih igrače Njemačke ako ne i šire.Prošle godine je postizao 15,1 poen i imao 4,5 skokova po utakmici.

JE KEL FOSTER (Vanoli Cremona) - Kao i Ford prošle godine igrao je vrlo zapaženo u Seriji A.Važi za sjajnog šutera pogotovo za tri poena.Uz prosjek od 12,2 poena i 3,3 skoka zna i da asistira sa preko dvije asistencije po utakmici (2,1).Šut za tri poena od skoro 40 posto (37%)

JAN-HENDRIK JAGLA (Asseco Prokom) - prošle godine sezonu je počeo u Turk Telecomu, a kasnije se pridružio Prokomu.Najbolje partije pružao je u VTB ligi gdje je za Prokom postizao 11 poena uz 8,5 skokova.Bio je jedan od lidera Njemačke na SP 2010 gdje je uz 13,8 poena imao i 6,2 skoka.

BEN HANSBROUGH (Notre Dame Fighting Irish) - Radi se o jednom od najboljih šutera NCAA lige gdje je prošle godine bio lider vrlo poznatog Collegea koji je na kraju regularnog dijela bio rangiran na 9. mjestu (345 Collegea ) . 18 poena, 4 asistencije i 3 skoka u prosjeku uz šut za tri poena od 40 posto je statistika koja ga izdvaja kao najbolje Bayernovo pojačanje ove godine.

PHILIPP SCHWETHELM (Eisbaeren Bremerhaven) - još jedan u nizu vrlo mlaidh igrača i velikih talenata njemačke košarke.I pored mladosti (21 godina) jedan je od najzaslužnijih što se njegov tim našao u play - offu .Zanimljivost ovog igrača je šut po čemu je bio broj jedan u cijeloj ligi.Od 147 ošutanih trica pogodio je 66 što je procenat od 45 posto.Inače bilježio je 10 poena uz 4 skoka prošle godine.

Ako ovom timu dodamo Jonathana Wallacea koji je nazaslužniji za ulazak BAyerna u prvu ligu (15,6 poena- radi se o strašnom igraču ogromnog potencijala) ,njemačke reprezentativce Steffen Hamann, Demonda Greena, bivšeg reprezentativca Roberta Garretta, nekad odličnog Dariusa Halla koji je devedesetih godina bio jedan od najbolji igrača francuske lige koja je tad bila jedan od najboljih, Aleksandra Nađfejia koji je ostavio dubok trag u njemačkoj košarci (zadnjih 10 godina igra u BBl-u),Bogdana Radosavljevića koji slovi za jednog od najvećih talenata na centru kad je Evropa u pitanju. Tu su još BAstian Doreth i Beckham Wyrick bivši igrači Bamberga.Vrlo jak tim koji bi mogao biti i dodatno pojačan sa Nowitzkim u slučaju da pauza u NBA-u potraje cijelu sezonu.

Generalni sponzor je Flyeralarm.

Slika
Francky boy
akademski građanin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva