cruz napisao:Jesi ikad gledo na youtube-u Robbena na Bayernovom treningu?
Dobije loptu -
cut inside - gol.
Slijedeća akcija, opet isto opet gol.
Svi ga znaju, ali đaba ti krećit.
Lewa je mašina, bit će ultra motiviran i zabit će nam, so what? Treba igrati najbolje što se može i ostvariti pobjede. Oće li Lewa zabit ili ne nije najbitnije.
Ma sve ja tebe shvatam i znam to se kod Robbena hiljadu puta vidjelo na isti fazon i hiljade se puta diskutovalo po raznim emisijama, portalima i slično. To je fenomen.
Nego ipak su oni meni različite ličnosti. Lewa je previše opsjednut sobom, on nekad zanemari timski uspjeh isto kao da ne skonta da je trofej s ekipom bitniji. Raduje se on tim trofejima, ali je tip hajmo reći malo više dječak, tinejdžer, nije dobar s glavom...

Npr svako će naći smisao u odlasku Alabe u Real, može se više razloga naći od promjene, pa do toga da osjetiš takav klub, koji evo i zadnjih par godina je u samom vrhu. Ali rijetko će ko (osim zagriženih Barcinih navijača) shvatiti prelazak Lewe u Barcu. Kad normalan čovjek to posmatra, onda shvati zbog kakvih je gluposti prešao tamo...
I još plus treba napomenuti da Lewa nije uvijek i nije protiv sviju zabijao u LP, a što se motiva tiče,koliko je on motivisan, naši će isto tako biti da ga zaustave. A nema ti ništa gore, ako Bayernova ekipa zapne i ima motiv da nešto odradi..
A u konačnici si u pravu nije bitno hoće li on zabiti, bitno je da mi u tim duelima budemo bolje. To mi je i najbitnije. Oko Lewinog odlaska se nisam mnogo zamarao, samo eto što mi taj odlazak nije ostavio sad neku prazninu i da za tim nešto tugujem. Ali ne treba mu osporiti da je imao veliki udio u našim uspjesima. Samo vamo je i ekipa radila za njega, imao je podršku i ekipe i uprave. Rummenigge je onda u prvoj pandemijskoj godini sredio da se održi dodjela Fifine nagrade za najboljeg igrača, jer se znalo da će je on dobiti. Ali njemu je ta nagrada malo, bitniji je kao Balon D'or. A sve smo pričali, možda to jeste bitnija nagrada, ali zato što je ljudi uzdižu. Sve su to minorne stvari oko kojih se Lewa opterećuje i onda vidiš da čovjek baš puno glavom i ne razmišlja...