Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

Arhivirane teme...

Re: Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

PostPostao/la The Scarface » 06 lis 2011, 19:21

LuctL napisao:Sezona 2002/2003. I naredne dvije-tri. Ilitiga, dok je Milan drmao.

A, i prije prelaska u Milan je bio najjači u Italiji, nakon toga je potvrdio klasu i ostatku svijeta.

Henry,Raul,Ronaldo,Ruud,Shevchenko ?
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 06 lis 2011, 20:08

Ja Pippu przirem. Onaj dan kad on završi karijeru ja bum slavio. Kolko god to zlobno zvučilo, ja bih htio da ga neko brutalno ozlijedi i da na taj način završi karijeu! :evil: :twisted:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 06 lis 2011, 21:01

Mrš napisao:da mu se svako malo ne dešavaju oni potezi od kojih se diže kosa na glavi, moga bi ga možda i tolerirat
:bravo:

ja mislim da se oko ovoga gomez može raspravljat beskrajno, bez nalaženja kompromisa!

ovo što je MRŠ napisao, to je i moje mišljenje!

ja ga cijenim, jer treba gledat i sa ljudske strane, on je odličan momak, muster-profi, korektan kako prema suigračima, tako i protivnicima i sucima, nije od skandala, ima najbolju frizuru svih vremena, itd

vi koji volite trpače i koji cijenite samo statistiku, šta ću vam ja, meni je draži jedan propali robinho (ili sličan igrač) koji zabije 2-3 gola u sezoni nego drvo od kojeg se lopta odbija i koji zabije 30.000 golova u sezoni, as simple as it gets ;)

tu rasprava počinje, a bome i završava, jer ja nemam šta više reć za gomeza!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 06 lis 2011, 21:13

LuctL napisao:
Recimo da Gomez postane sa kojih 32-33 godine najbolji strijelac euro kupova, svjetskih prvenstava ili što ja znam. Biste li ga i dalje gledali kao drvo, ili ipak sa malo više respekta.

anton 1983 napisao:I ne samo to! On iza sebe ima ekipu koja se spremna za njega žrtvovat jer zna da on nije sebični gad koji će sebi pripisati zasluge za svoje golove već će svoju radost podjeliti sa ostatkom ekipe! Jel znate kako će se razvijati ŠPEK-MEZOVA karijera? On će još neko vrijeme (teško je reći koliko dugo), biti tretiran kao panj napadač, idot, smeće i govno koje vrijedi maximalno 15 miljona eura, no onda će se ljudima upaliti lampica. Kada dođe taj trenutak (isto tako ne znam kad će se to dogoditi), Mario ŠPEK-MEZ biti će od strane SVJETSKIH medija lansiran u orbitu jer će njegova statistika pokazati da se radi o monstrumu koji para protivničke veze. Jednostavno njegova statistika će ga u datom trenutku gurnuti u sami svjetski nogometni vrh i taj igrač stajat će uz bok najboljim napadačima svijeta, a vjerojatno i najboljim napadačima u povijesti nogometa. Pippo je jako dugo bio tretiran kao jedan antinogometaš koji je zalutao u nogomet i taj period trajao je jako dugo. No nakon nekog vremena ljudi su poćeli obračati pozornost na njegovu statistiku i odjedanput on je postao jedan od najvećih napadača u povijesti koji se bori sa raulom za prvo mjesto najboljeg strijelca u povijesti europskih natjecanja!

Sad si zamisli koliko ja unaprijed vidim! :smile30:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 06 lis 2011, 22:20

cruz napisao:
vi koji volite trpače i koji cijenite samo statistiku, šta ću vam ja, meni je draži jedan propali robinho (ili sličan igrač) koji zabije 2-3 gola u sezoni nego drvo od kojeg se lopta odbija i koji zabije 30.000 golova u sezoni, as simple as it gets ;)

Kao prvo gdje baš uze Robinha? Pa to je jedan toliko veliki potrošač lopti da je to nevjerovatno, a nije uspio u Cityju, nije u Realu i našao se u trenutno "super jakom" milanu :)
E upravo kod ovog odbijanja lopti kao od panj nastaje največa diskusija, jer Gomezu se nekad tako odbiju lopte a nekad čovjek ima i sjajan prijem, čak zna napravit i dribling, a veliki broj napadača koji se vode kao veliki niti znaju driblat, niti znaju primit loptu, više bi se primjera igrača moglo naći koji trpaju samo glavom i postanu super jaki, veliki napadači ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Hantraga » 06 lis 2011, 22:52

Effe moram te, prije svega, pohvaliti za jako kvalitetnu temu. :bravo:

Procitam uvodni post i krenem da napisem nesto.
Zatim odlucim da, ipak, procitam i ostale postove. I onda naletim na antonova razmisljenja.
Shvatim da otprilike sve sto sam htio napisati, taj GAD je vec reako. :evil:

anton 1983 napisao:Ja inaće obožavam napadače kojim ja dam nadimak TRPAČ. Gomez je takav oblik napadača, Makaay je to bio, Toni, RvN. Nistelrooya sam spomenuo sam zato da se zna da su postojali takvi a da ne igraju za BAyern. Gomez je također takav tip napadača, napadač koji boluje od kapacitetea golova na svom kontu. Onaj koji ih toliko ima da more ići po kvartu i okolo djeliti! 8-)

Potpuno isto razmisljamo.
Nema mi drazeg igraca od onog kojeg nigdje nema cijelu utakmicu, zaboravite da uopste i igra i on se jednom pojavi i odluci utakmicu.
Rud je vjerovatno najbolji takav igrac, a ne zaostaje previse ni TrezeGOL.
Ali nije ni nas Mario daleko.

Takvi igraci su osudjeni na veliki broj kritika.
Uporedio bih Gomeza sa Elberom. Ne znam da li postoji covjek koji ne cijeni Giovanea, cak i navijaci drugih klubova. Gomeza mnogi ne vole, smatraju ga panjem. Ako se pogleda statistika, to postaje jako zbunjujuce. Super Mario ima bolju statistiku, a ipak ga se pljuje sa svih strana.
Ljudi jednostavno vole atraktivnost, dok ucinkovitost cesto pada u drugi plan. To nikada necu moci prihvatiti. :nono:

U ovom trenutku, ja ne vidim boljeg egzekutora u svijetu fusbala.
Kada je neko najbolji u poslu koji radi, onda je definitivno svjetska klasa.
A ima vala i najjebeniji friz. Ubjedljivo. 8-)
BUNDESLIGA - Fudbalski NBA
Hantraga
JetSet

PostPostao/la Lizarazu » 06 lis 2011, 22:55

LuctL napisao:Recimo da Gomez postane sa kojih 32-33 godine najbolji strijelac euro kupova, svjetskih prvenstava ili što ja znam. Biste li ga i dalje gledali kao drvo, ili ipak sa malo više respekta.

Gledao bi ga isto kao da me sada upitaš, je li bolji Pipo ili Raul. Je li bolji Ronaldo ili RvN. Ili u krajnjem slučaju, Šuker ili Salinas. Ne znam, možda griješim u usporedbama (jer sam u žurbi) ali moraš shvatiti neke stvari.
Za nekog ti je dovoljna sezona, 2-3 da vidiš šta imaš i sa čime se možeš ponositi. Neko može trajati čitavu vječnost, ali opet ga ne možeš pravo zavoljeti. Razlog - često, prečesto nerviranje, zbog nečega što je nedopustivo za igrača njegove kategorije i rejtinga.
Znači, meni, tebi i ostalim navijačima, ne treba biti prva spona njegov učinak na kraju krajeva, nego posmatranje njegove čitave igre tokom sezone/a.
Trpa li - dobro je! Pogotovo ako ekipi dobro ide. Fula li - može mu se oprostiti ako zbog toga ekipa ne ispašta.
Problem je u tome što mi (koji ga ne mirišemo) mjerimo njegove zasluge samo na golovima. Jer igrač koji te ne može oduševiti potezom ili nekom ekstra igrom, pažnju plijeni samo golovima.
Kad se gleda malo sa udaljenosti, meni je draži igrač koji je postigao manje golova za Bayern a oduševio me sa svojom igrom.
Tu se kriteriji razlikuju i time se sva priča završava.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la effe__sa » 07 lis 2011, 07:52

Lizarazu napisao:Znači, meni, tebi i ostalim navijačima, ne treba biti prva spona njegov učinak na kraju krajeva, nego posmatranje njegove čitave igre tokom sezone/a.
Trpa li - dobro je! Pogotovo ako ekipi dobro ide. Fula li - može mu se oprostiti ako zbog toga ekipa ne ispašta.
Problem je u tome što mi (koji ga ne mirišemo) mjerimo njegove zasluge samo na golovima. Jer igrač koji te ne može oduševiti potezom ili nekom ekstra igrom, pažnju plijeni samo golovima.
Kad se gleda malo sa udaljenosti, meni je draži igrač koji je postigao manje golova za Bayern a oduševio me sa svojom igrom.
Tu se kriteriji razlikuju i time se sva priča završava.

Ali hajmo malo zanemarit statistiku i te stvari. Statistika na strani Gomeza ok, ali često ispadne kao da čovjek nikad nije postigao efektan, kvalitetan, atraktivan gol, ispadne kao da su svi golovi otpaci. A veliki broj golova su mu u karijeri bili jako lijepi za oko. Masu napadača ćeš naći ne znaju ni loptu potkopat, samo znaju "zarovit" , opalit je pa ako uđe , uđe.
Samo što je meni specifično kod Gomeza je to da čovjek u jednoj utakmici ne može da se sastavi s loptom, ne može da je primi kako treba, a u nekoj narednoj napravi par tako fini poteza za nepovjerovat, pa čak i neki dribling. Ali je naravno njegova prednost i ta i veliko oružje što i kad se ne sastavi s loptom kako treba i tada je u stanju gol postici :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 07 lis 2011, 09:01

Ma ajde... Puno rasprava, a Gomez je klasa i to iz razloga što svoj posao korektno odrađuje. Otkako je proradio u Bayernu, jedino duga pauza bi mogla poremetiti tako nešto.

Meni je Luca Toni bio čudan tip za lige izvan Italije, a u Njemačkoj je dokazao da unatoč svojem nedostatku brzine, povremenom 'klackanju' lijevo-desno kad je na nogama itekako zna zabiti golove, baš kao i u Italiji. :)

Ja od napadača ne tražim da budu Ronaldo ili Eto'o, jer oni su zbilja poseban slučaj. Pato je takav profil napadača, ali njega ozljede koče da doslovno eksplodira zadnje 2-3 godine.

Za Janckera(193 cm) je zbilja čudno gledajući sve one golove kako nije mogao dići razinu svoje igre za još 1-2 stepenice i biti igračem kao što su to Gomez ili Toni bili, inače poprilično visoki napadači(189 i 195 cm), no ipak je dosta puta imao svojih 5 minuta(a proslave golova su bile kod njega najbolje, kao svađanje s protivničkom klupom i dizanje srednjaka :mrgreen: ).

Gomez zna zabiti atraktivan gol, ali kad čovjek totalno hladno sve gleda, koga zanima atraktivan gol na utakmici ako si već dobio 3 u mreži? Gol je gol, ma kakav god on nama bio. Bodovi i statistika se na kraju gledaju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a0kJOPXPwxE[/youtube]

Ja se sjetim onog pogotka Gomeza iz 07/08. kada je u Münchenu zabio za vodstvo Stuttgarta, sa nekih 20 metara lijevom nogom ga je zavukao iza Kahna, prava golčina. :bravo:

A Inzaghi... Za njega sve statistika govori. Svi će možda reći šta taj radi u nogometu, a on eto... zabija golove sve te silne godine u Milanu i Juventusu. Mnogo napadača ne zna ni biti u karijeri toliko puta na pravom mjestu u pravo vrijeme kao što je on. Po tome je eto Filippo Inzaghi unikatan i k tome još uvijek pod ugovorom, a 38. na leđima. 8-)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 07 lis 2011, 09:20

Otvorene su 3 teme, o Robben, Kroosu i Gomezu. I kolko vidim najviše se udara u Gomezovoj temi...Ko bi reko a? Ja sam ipak brijao da je ljudima oko toga previše za srat, ali očito nije jer ŠPEK-MEZ je jednostavno postao magnet za svjetske mase. Toliko je on VELIK. I to kaj sam sad napisao nije bezveze, već to je također dokaz da je on svima jedan jako zanimljiv igrač. Razlog tome sigurno nije da je ŠPEK-MEZ loš igrač...

Inaže Liza tebe baš nisam skužio kaj si htio reći...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 07 lis 2011, 09:47

anton 1983 napisao:Otvorene su 3 teme, o Robben, Kroosu i Gomezu. I kolko vidim najviše se udara u Gomezovoj temi...Ko bi reko a?

Pa normalno da ce tema o njemu biti najaktivnija, ipak je rijec o napadacu a po takvim igracima se uvijek najvise pljuje ili ih se dize u nebesa!

Ova tema je pun pogodak i bit ce jos veca brutala kada Gomez pocne lose igrati! Onda ce se javljati svi njegovi kriticari i s uzitkom ce pljuvati po njemu a ako bude konstantno zabijao onda ce se to smatrati kao sasvim normalna stvar! :lol:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 07 lis 2011, 09:48

Speedy napisao:bit ce jos veca brutala kada Gomez pocne lose igrati!

Samo jedan mali ispravak; on uvijek loše igra, pitanje je samo dal će zabiti gol ili ne? :lol:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Mrš » 07 lis 2011, 10:09

vi koji uspoređujete Raula i Ruuda sa Gomezom i Pippom blago rečeno nemate blage veze o nogometu. Raul i Ruud za razliku od ovih panjeva imaju osjećaj za loptu i ultra mekan prvi dodir koji ih je i činio monstrumima u 16ercu. ovoj dvojici ostaje njuh za gol, dok Gomez uz to ima i snagu koju Pippo ne posjeduje.
''what Platini could do with a ball, Maradona could do with an orange''
Mrš
Školovani fudbaler

PostPostao/la anton 1983 » 07 lis 2011, 10:14

Mrš napisao:vi koji uspoređujete Raula i Ruuda sa Gomezom i Pippom blago rečeno nemate blage veze o nogometu. Raul i Ruud za razliku od ovih panjeva imaju osjećaj za loptu i ultra mekan prvi dodir koji ih je i činio monstrumima u 16ercu. ovoj dvojici ostaje njuh za gol, dok Gomez uz to ima i snagu koju Pippo ne posjeduje.

To niko i ne osporava ovdje, samo smo rekli da su na sličan način zabijali golove. Niko ovdje nije niti tvrdio da raul i rvn nisu bolje tehnički potkovani...Ako je neko o tome neš napisao onda smo baš tvrdili da su Raul i RvN u tim kategorijama bolji ;)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Mrš » 07 lis 2011, 11:16

@ Luctl

sve si i sam reka na kraju. ako zna (uz to da da gol) i predriblat igrača to je dodatni BONUS. e, po meni je Bayern klub koji zaslužuje taj bonus, koji zaslužuje imat takog igrača. (Aguero, Džeko, Tevez, Villa, Eto'o, Ibra, Torres-prije pada forme, Benzema, Rooney, itd.)

i nemojte sad odma počet o tome da Bayern neće platit za takog, jer nisan na to ni mislija. svi ovi šta san nabroja nisu oduvik bili to šta su sad. ajmo nać takog dok mu je 20 godina pa da u nas postane novi ''Rooney'' recimo a ne budućnost gradit na nekom drvetu od metar i devedeset

jer, zapantite ovo, sve je lipo sad dok pobjeđujemo laganini Freiburge, Mainzove i to ali koštat će nas. kad dođemo u polufinale lige prvaka i igramo protiv Reala di stoji 1-1 u 89. minuti nakon šta je prva završila 0-0 u Madridu. Ribery gura Gomezu u dubinu loptu i ovaj izlazi sam na Casillasa i on umisto da si štopa lipo i stavi je u malu mrežu on da dug for i Casillas kupi loptu. Bayern ispada. e onda meni dođe da upucam i sebe i njega i sve oko sebe

to je razlika između Gomeza i ovi šta san nabroja napadača. a sad, druga je stvar kakvog Bayerna vi želite a kakvog ja
''what Platini could do with a ball, Maradona could do with an orange''
Mrš
Školovani fudbaler

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva