Kakva je budućnost BUNDESLIGE?

Arhivirane teme...

Jeste li za stvaranje "velike trojke" ili "velike dvojke"?

VELIKE TROJKE - BAYERN, BVB, SCHALKE
14
82%
VELIKE dvojke - Bayern, BvB
3
18%

Ukupno glasova : 17

Re: Kakva je budućnost BUNDESLIGE?

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 16:31

Postavit ću sada u ovu temu jednu anketu - uz glasanje nadam se i nekim obrazloženjima! :mrgreen:

Znate kako sve lige imaju svoje velike dvojke, trojke i četvorke, pa me sad zanima kaj mislite o tome da li bi bilo dobro da BUNDESLIGA neplanirano stvori veliku trojku koju bi u LP svake naredne godine predstavljau Bayern, BvB i Schalke, dok bi se ostatak lige borio za to 4. mjesto koje vodi u LP?

PS:

To ne znači da ova tri kluba moraju zauzeti baš prva 3 mjesta već da svake godine budu među prva 4. pa se neki puta kvalificiraju kroz u LP.

Ili smatrate da bi bilo bolje da postoji samo velika dvojka koji predstavljaju Bayern i BvB dok bi se ostatak lige stalno borio za preostala dva mjesta?

Bilo bi COOL kad bi dobio i obrazloženja! :hehe:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 31 lis 2012, 16:45

Veliku trojku te bogati europski HSV.
Schalke je klub koji je toliko napravio za BL u LP i svi ga smatraju ozbiljnim protivnikom i apsurdno bi bilo željeti da takav klub ne bude dio bundesligaških uspjeha u Europi. Za konkuriranje u Europi je važna konstantnost koju nam Schalke može pružiti.

Također želim HSV otprije tri, četiri godine kada su radili velike trasnfere, a ulazili isključivo u EL gdje su stalno konkurirali za naslov. Ja gotovo da nisam pogledao EL otkad tamo nema HSV-a. Zamene je HSV simbol EL.
Takav HSV je idealna podrška rastu Bundeslige.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la The Scarface » 31 lis 2012, 17:25

Kao prvo bih rekao da je glupo postavljena anketa. Zašto bi osoba koja simpatizira BL rađe htjela manje jakih klubova ?

Murta je sve dobro rekao samo bih nadodao da dobro vođeni Wolfsburg može itekako pridonijeti jačini BL. VW im daje ogromne cifre te samo nedostaje sposobni sportski direktor koji bi to sve fino iskoristio.(Allofs ili Beiersdorfer).
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 17:41

The Scarface napisao:Kao prvo bih rekao da je glupo postavljena anketa. Zašto bi osoba koja simpatizira BL rađe htjela manje jakih klubova ?

Murta je sve dobro rekao samo bih nadodao da dobro vođeni Wolfsburg može itekako pridonijeti jačini BL. VW im daje ogromne cifre te samo nedostaje sposobni sportski direktor koji bi to sve fino iskoristio.(Allofs ili Beiersdorfer).

Fala KURCU! Koja ili koje ti opcije još fale?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 31 lis 2012, 18:06

anton 1983 napisao:
The Scarface napisao:Kao prvo bih rekao da je glupo postavljena anketa. Zašto bi osoba koja simpatizira BL rađe htjela manje jakih klubova ?

Fala KURCU! Koja ili koje ti opcije još fale?

Pa ne fale opcije već je logično da bi svi mi htjeli jaču Bundesligu, što je jača liga to je i Bayern jači.

Više jakih klubova, veća pozornost na ligu, bolji igrači, veći prihodi...
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 18:12

The Scarface napisao:Pa ne fale opcije već je logično da bi svi mi htjeli jaču Bundesligu, što je jača liga to je i Bayern jači.

zašto je onda anketa kriva? :roll:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 31 lis 2012, 18:20

anton 1983 napisao:
The Scarface napisao:Pa ne fale opcije već je logično da bi svi mi htjeli jaču Bundesligu, što je jača liga to je i Bayern jači.

zašto je onda anketa kriva? :roll:

Pa zašto bi itko rađe htio dva jaka od tri jaka kluba ?

Zbog straha od konkurencije ili šta ?
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 18:27

The Scarface napisao:Pa zašto bi itko rađe htio dva jaka od tri jaka kluba ?

Pa znači treba postojati neka treća opcija koju ti podupireš, jel tako? Pa daj nam reci koja je to opcija? :roll:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 31 lis 2012, 18:30

anton 1983 napisao:
The Scarface napisao:Pa zašto bi itko rađe htio dva jaka od tri jaka kluba ?

Pa znači treba postojati neka treća opcija koju ti podupireš, jel tako? Pa daj nam reci koja je to opcija? :roll:

Nema treće opcije, poanta je da bi svi htjeli što više jakih klubova. Da ima opcija za 4 jaka kluba za to bi se glasalo, da ima za 5 za to itd...

Nisam siguran da li si shvatio što sam htio reć.

Vidiš i po anketi da su glasovi 4:0.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 18:32

Vidim!

Al isto tako vidim da su vam "objašnjenja" zakurac ;)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 31 lis 2012, 18:35

anton 1983 napisao:Vidim!

Kakvo točno objašnjenje tražiš ?
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la TiLe » 31 lis 2012, 18:38

anton 1983 napisao:Vidim!

pa i nije mu baš objašnjenje zakurac. napisao je da bi mi svi voljeli što više "jakih" klubova jer bi to značilo jaču ligu, više novaca i više zvijezda. meni je isto anketa malo nerazumna. ne vidim nijedan razlog zašto bi netko glasao za ovu drugu opciju.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 18:38

The Scarface napisao:Kakvo točno objašnjenje tražiš ?

Ono koje ćeš mi ti dati za svoju tezu! 8-)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 18:43

Može pitanje tebi scar i tebi Tile i onima koji su glasali za veliku trojku.

Na koju foru vi mislite postići što više "jakih" timova i što za vas znače ti jaki timovi? Koliko su jaki ti timovi? koliko para imaju, gdje su konkurentni?

Objasnite mi na koji će način BUNDESLIGAŠKI tim doseći neki LP nivo ako tamo ne igra NON STOP? Kako će bundesligaški klub imati umsatz od 200+ milja ako ne igra LP? Što jedan HSV more postati Gigant ako 5 godina zaredom ide u Euroligu?

Dal ste vi uopće svjestni mane i prednosti velike, dvojke, trojke i toga kako je bilo prije 3 godine kada je samo Bayern bio siguran putnik u LP? Što je za BAYERN bitnije, da ima dva jaka konkurenta koji svake godine igraju LP ili da ima 5-8 klubova koji se izmjenjuju u nastupima u LP?

PUNO PITANJA! :haha:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Axe » 31 lis 2012, 18:52

Bundesliga ima puno kandidata koji bi u buducnosti mogli predstavljati jednu vrlo vaznu kariku kako u domacoj ligi tako i na Europskoj sceni. Kad kazem puno ne mislim na neku extra celiku brojku, nego na neku normalnu cifru, a siguran sam da bi mi svi prezadovoljni bili da Bundeska ima 4 ili 5 jakih klubova koji bi svake godine vodili mrtvu trku do samog kraja kako u ligi tako i u kupu.
Bayern, BvB i Schalke su trenutno tri ekipe koje su izgradile neki svoj temelj, za Bayern to vazi unazad mnogo godina i oni su od svih ovih nabrojanih najjaci i uglavnom pretendiraju na svaku mogucu borbu kada su u pitanju novci, trofeji, veliki igraci...
Pored ova tri kluba Wolfsburg, HSV, pa cak i jedan Leverkusen koji je mozda i najsiromasniji od svih, bi mogli u buducnosti predstavljati jednu vaznu kariku, samo da se dovedu pravi ljudi koji ce upravljati kolektivom kako to i treba, a ne neki madjionicari tipa Magatha koji kupuje bez garancije da ce nesto napraviti.

Novac je danas najvazniji a kako vrijeme odmice svi Europski klubovi ili barem vecina ide u minus, samo Bundesligasi stoje tu gdje jesu pa cak i vrlo cesto idu u plus. To je jedna velika prednost i ja sam siguran da ce se u buducnosti mnoge zvijezde radije odluciti igrati za neku Njemacku ekipu nego neku drugu Europsku ekipu.
Mozda sad zvucim previse subjektivno, ali mi sve navodi na taj scenario, pogotovo ako se uvede FFP pravilo, eh tada bi sva ustedjevina mogla biti iskoristena u kupovinu kvalitetnih igraca a iste sigurno ima u kasama svih Njemackih ekipa.
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva