Postao/la Axe » 31 lis 2012, 18:52
Bundesliga ima puno kandidata koji bi u buducnosti mogli predstavljati jednu vrlo vaznu kariku kako u domacoj ligi tako i na Europskoj sceni. Kad kazem puno ne mislim na neku extra celiku brojku, nego na neku normalnu cifru, a siguran sam da bi mi svi prezadovoljni bili da Bundeska ima 4 ili 5 jakih klubova koji bi svake godine vodili mrtvu trku do samog kraja kako u ligi tako i u kupu.
Bayern, BvB i Schalke su trenutno tri ekipe koje su izgradile neki svoj temelj, za Bayern to vazi unazad mnogo godina i oni su od svih ovih nabrojanih najjaci i uglavnom pretendiraju na svaku mogucu borbu kada su u pitanju novci, trofeji, veliki igraci...
Pored ova tri kluba Wolfsburg, HSV, pa cak i jedan Leverkusen koji je mozda i najsiromasniji od svih, bi mogli u buducnosti predstavljati jednu vaznu kariku, samo da se dovedu pravi ljudi koji ce upravljati kolektivom kako to i treba, a ne neki madjionicari tipa Magatha koji kupuje bez garancije da ce nesto napraviti.
Novac je danas najvazniji a kako vrijeme odmice svi Europski klubovi ili barem vecina ide u minus, samo Bundesligasi stoje tu gdje jesu pa cak i vrlo cesto idu u plus. To je jedna velika prednost i ja sam siguran da ce se u buducnosti mnoge zvijezde radije odluciti igrati za neku Njemacku ekipu nego neku drugu Europsku ekipu.
Mozda sad zvucim previse subjektivno, ali mi sve navodi na taj scenario, pogotovo ako se uvede FFP pravilo, eh tada bi sva ustedjevina mogla biti iskoristena u kupovinu kvalitetnih igraca a iste sigurno ima u kasama svih Njemackih ekipa.