Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

Arhivirane teme...

Re: Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

PostPostao/la Red passion » 02 ožu 2012, 10:46

To stoji jer upravo on je mrtav već par utakmica, baš kao što je i ostatak momčadi. Sve će se promijeniti boljom igrom naše momčadi, a onda će i on se nalaziti daleko više u prilikama za postizanje golova. Trenutno toga nema, a on nije igrač koji sebi stvara šanse, tj. vrlo rijetko ga se može vidjeti sjurenog na protivničku obranu i gol.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 03 ožu 2012, 12:10

Nešto mi već prolazi nekoliko dana ovako kroz glavu nikako da napišem...Kao prvo većinom sam ja zadovoljan Gomezom, često sam ga znao hvalit jer meni je super ako igrač zabija i nije mi bitno kako zabija, jer napadač je napadač i zna se njegov zadatak. Međutim uvijek se nađu ti kritičari , koji kritikuju Gomeza. Ja nekad to jesam možda spomenuo, možda doduše ovde i nisam a jesam na drugom forumu, te Gomezove igre u Stuttgartu, a eto nekako mi i ti kritičari bježe od tih njegovih nastupa tamo....Zanimljivo je naime u cijeloj stvari da onaj Gomez u Stuttgartu nije isti kao ovaj Gomez u Bayernu. A ono njegovo iz Stuttgarta bi ja volio vidjet kod nas, kad nam ne ide.....Naime kod nas je dosta vezan za šesnaesterac, a tamo je znao s loptom mnogo veći put proći, još više stvari napravit. S jedne strane možemo zaključit da je Gomez igrač koji se lako može prilagodit različitim sistemima igre (neki opet kažu da ne može i da mu ovaj naš sistem odgovara gdje on dobije servirano i onda ugura loptu u gol), a s druge strane se postavlja pitanje jel naš sistem, sistem naše ekipe ugušio možda one druge Gomezove odlike? One odlike iz Stuttgarta? 8-)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 03 ožu 2012, 12:25

effe__sa napisao: S jedne strane možemo zaključit da je Gomez igrač koji se lako može prilagodit različitim sistemima igre (neki opet kažu da ne može i da mu ovaj naš sistem odgovara gdje on dobije servirano i onda ugura loptu u gol), a s druge strane se postavlja pitanje jel naš sistem, sistem naše ekipe ugušio možda one druge Gomezove odlike? One odlike iz Stuttgarta? 8-)

jedno je bilo igrati za stuttgart a drugo za Bayern! protiv stuttgarta se igra 100% a protiv Bayerna 300% .. stuttgart je igrao s dvije špice i nije se suočavao često ni s bunkerom ni sa otporom s kakvim se Bayern redovno suočava!

Bayern (za razliku od stuttgarta) igra nešto sporiju igru s puno posjeda, puno dobacivanja i orijentiran je prema krilima, kojima PAK nije primarna zadaća nabacivati već imaju organizacijsku i egzekucijsku ulogu.. što od Gomeza traži drugi način igre nego u stuttgartu!

glavna razlika je u tome što je u stuttgartu imao više prostora. S obzirom na onakvu "tehniku" normalno da mu treba više mjesta. zato ovdje ima ulogu trpača, a nebi bilo loše da više sudjeluje u igri, makar da pokuša, a ne samo čeka..

ali opet, mislim da će uskoro početi trpati, što se bude poboljšavala igra Bayerna tako će i on više biti u šansama!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 03 ožu 2012, 12:28

effe__sa napisao:Nešto mi već prolazi nekoliko dana ovako kroz glavu nikako da napišem...Kao prvo većinom sam ja zadovoljan Gomezom, često sam ga znao hvalit jer meni je super ako igrač zabija i nije mi bitno kako zabija, jer napadač je napadač i zna se njegov zadatak. Međutim uvijek se nađu ti kritičari , koji kritikuju Gomeza. Ja nekad to jesam možda spomenuo, možda doduše ovde i nisam a jesam na drugom forumu, te Gomezove igre u Stuttgartu, a eto nekako mi i ti kritičari bježe od tih njegovih nastupa tamo....Zanimljivo je naime u cijeloj stvari da onaj Gomez u Stuttgartu nije isti kao ovaj Gomez u Bayernu. A ono njegovo iz Stuttgarta bi ja volio vidjet kod nas, kad nam ne ide.....Naime kod nas je dosta vezan za šesnaesterac, a tamo je znao s loptom mnogo veći put proći, još više stvari napravit. S jedne strane možemo zaključit da je Gomez igrač koji se lako može prilagodit različitim sistemima igre (neki opet kažu da ne može i da mu ovaj naš sistem odgovara gdje on dobije servirano i onda ugura loptu u gol), a s druge strane se postavlja pitanje jel naš sistem, sistem naše ekipe ugušio možda one druge Gomezove odlike? One odlike iz Stuttgarta? 8-)

O tome sam i ja pisao...+ bi dodao da je bio tehnički jači nego sad i puno više solo akcija...u bayernu je sve nekak na silu.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Effenberg23 » 04 ožu 2012, 16:14

Ja ću ga uvijek kritizirati jer koliko je utrošeno na njega toliko se malo vratilo...
Logičnim sljedom idem, Bayern je po imenima najjača ekipa u Bundesligi, znači vjerojatnost je najveća da napadači u Bayernu najviše lopti dobivaju za postignit gol(što pasom što odbijancom)....logično po utakmici ima bar 4-5 čistih prilika za gol...
U bayernu je on sam napadač, znači sve te prilike idu na njega....po meni je on trebao više dati nego što ima....pa po Bogu svaki iole napadač bi zabio u takvim uvjetima bar do sada 10-15 golova....ne znam, po meni je on čisti promašaj, previše statičan, ne pokazuje neku volju...
Olić bi u najmanju ruku zabio isto koliko i ovaj da igra stalno, a Gomez plaćen 30 milja Olić 0 milja smile44
Effenberg23
TORero

PostPostao/la Lucimar » 04 ožu 2012, 17:25

meni nije krvio sto je on placen 30 milja, jer je on na trzistu tad toliko vrijedio
ali bilo je toliko boljih igraca u tom trenutku za te pare

jednostavno odvratan lik, i ne mogu da vjerujem da je on nekom dobar igrac
pa sto efenberg kaze, on ima 10 lopti po utakmici iz kojih se moze dati go, nisu sve 100 % naravno
od tih 10 ni jednu ne stvori sam

dajte mi primjer kad je gomez zabio dobar go ?
znam jedan kad je imo loptu na desnoj nozi i prebacio je na lijevu brzo, igrac proletio ispred njega i zabio ga onda lijevom
ne znam protiv koga je bilo to, prosle sezone

osim toga ne mogu se sjetit dobrog gola da je dao

nemojte samo pricat da to nije njegov stil igre i slicno, covjek daje samo zicere a i to vrlo rijetko s obzirom na broj prilika koje ima po mecu
ne moze ti to biti prvi centarfor ekipe, inzaghi je bio takav ali ni u jednom timu nije bio prva opcija u napadu, ili je igrao u tandemu sa nekim ili je bio joker
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la CroCHEF » 04 ožu 2012, 17:42

Lucimar napisao:dajte mi primjer kad je gomez zabio dobar go ?
znam jedan kad je imo loptu na desnoj nozi i prebacio je na lijevu brzo, igrac proletio ispred njega i zabio ga onda lijevom
ne znam protiv koga je bilo to, prosle sezone

Napoli, Herta, (protiv Weredera ali je Ribery uletio s strane i zabio, sve je Gomez napravio), za repku je zabio dosta lijepih.
Danas su na sport1 raspravljali o onoj prilici Gomeza jucer kad je presao golmana, da uopce nije njegova krivica jer je kao napadac napravio sve dobro (prosao golmana) i pucao na gol.
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Speedy » 04 ožu 2012, 18:07

Zar smo dosli do toga da je postalo bitno da li nam napadaci daju lijepe golove ili ne? :doh: Ja bi se sada trenutno veselio ko malo djete kad bi dobivali tekme s onim golovima Gomeza s dva metra! :bravo:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Effenberg23 » 04 ožu 2012, 19:21

Speedy napisao:Zar smo dosli do toga da je postalo bitno da li nam napadaci daju lijepe golove ili ne? :doh: Ja bi se sada trenutno veselio ko malo djete kad bi dobivali tekme s onim golovima Gomeza s dva metra! :bravo:

bit nije toga dali napadači daju lijepe golove ili ne, već jesu li "trpač" kao što ga vi nazivate ili "potrošač lopti" kao što ga ja nazivam...
Bayern koliko se ja sijećam nikada nije imao u svojoj povijesti nekog napadača koji daje atraktivne golove(npr.neki južnoamerikanci itd.)....ali nije nikada ni imao nekog napadača koji sve čeka da mu se sve servira ne trudi se ni malo, i pri tome promaši bar 4-5 koliko toliko čiste prilike na utakmici....nebih se ja ni bunio na to što se ne trudi, imali smo mi i takvog još jednog (Luca Toni - do duše uvijek se gradio tražio prostor itd.no dobro) ali se bunim na to što ne zabija 70%-100%-tne prilike...dok ih je talijan sve spremao....
svaka njemu čast ima 18-19 golova već koliko ne znam točno, ali ruku na srce od onoliko silnih prilika koliko ti ih namire suigrači imali bi i ja, vi itd. bar 10-ak a ne igramo prof.nogomet.
Ili je loša forma, ili sistem mu ne paše, ne znam šta je nek se nešto mijenja ali je u bayerno bio i sad je loš ili prosječan napadač...to su čiste činjenice...
Effenberg23
TORero

PostPostao/la Effenberg23 » 04 ožu 2012, 22:41

LuctL napisao:Je li ti znaš da je Gomez jedan on najboljih napadača na svijetu što se tiče omjera udaraca i golova?

Nije da ga branim, i ja bi ga sjeo na klupu, dao Petersenu priliku, al reći da je potrošač je smiješno. Fulava zicere, nema tehniku, ima jebenu frizuru, al potrošač nije.

hmmmm....ovo mi baš ne ide u glavu :?:
ako imaš po utakmici 4-5 čistih prilika i većinom ne zabiješ nijedan ili zabiješ na jednoj 3-4 gola(jer mu je većina golova sa malo utakmica, primjer herta, meni se čini 3, freiburg 4 itd.) jeli to potrošač lopti?
ok, možda sam se malo krivo izjasnio, potrošač čistih prilika....ne znam kako da to nazovem...nadam se da si me razumio :D
nisam čisto mislio da sili i da non stop troši lopte, nego većina što mu dođe potroši baci u bunar :D previše je on ljen da potroši puno lopti :D
loše mi ide ovo izražavanje :lol:
Effenberg23
TORero

PostPostao/la Lucimar » 04 ožu 2012, 23:11

nije bitno kakve on golove daje
bitno je da covjek ne doprinosi igri ni na jedan nacin

da stavis drvenu lutku ribery i roben ce je pogoditi i ona ce dati go

taj covjek ne pokazuje apsolutno nista za sto se moze reci da nebi pokazao i neki prosjecan napadac iz lige 5 a on je glavni igrac bayerna prakticno
pa onakve golove bi dao i ja

@luctl
daj mi izvor po kojem je gomez jedan od najboljih u odnosu udaraca i golova ?
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 05 ožu 2012, 12:24

Lucimar napisao:nije bitno kakve on golove daje
bitno je da covjek ne doprinosi igri ni na jedan nacin

da stavis drvenu lutku ribery i roben ce je pogoditi i ona ce dati go

taj covjek ne pokazuje apsolutno nista za sto se moze reci da nebi pokazao i neki prosjecan napadac iz lige 5 a on je glavni igrac bayerna prakticno
pa onakve golove bi dao i ja

@luctl
daj mi izvor po kojem je gomez jedan od najboljih u odnosu udaraca i golova ?

Neće jer obojica fulavaju ko blesavi(ribery npr. 2 150% šanse protiv basela) a robben nije dao gol od univerzijade 87!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 05 ožu 2012, 12:59

Sad ak je taj Gomez tak mutav onda ziher i olić i petersen mogu to odraditi bez prevelike muke. Znači i ja bi bio prvi strijelac svijeta da mi takvi igrači dodaju loptu. majke mi ako veće kretenarije i gluposti nisam čuo. Koliko je Gomez u svom postavljanju i egzekuciji genijalan to je nešto fascinantno. No isto tako svakom igraču dođe suša, samo smo mi toliko glupi da kad on samo u 3-4 utakmice ne zabije gol, postaje smeće od igrača :lol: Pa ne možeš u ekipi imati 10 igrača koji kombiniraju. Kad imaš Gomeza moraš znati iskorištavati njegove kvalitete i kolko god to ljudima bilo čudno, mi to u Bayernu znamo raditi, a to da bi neko drugi zabijao više ne bi, jer bi igrali sa drugačijim tipom napadača na drugačiji način te bi slabiji egzekutori poput riberya, Mullera i Robbena dolazili u više šanse te promašivali više.

Nemogu vjerovati da ljudi neshvaćaju koliko je Bayernovoj usamljenoj špici teže IGRATI nogomet, nego napadaču Napolia koji ne trga beton i dobiva prostora. Sa drugačijim tipom napadača znači Cavanijem na kojeg većina vas svršava, Bayern nebi bio bolji, već drugačiji...

A trudim se zato kaj oću, tek tolko da me Speedy više nemaltretira! :mrgreen:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Mrš » 05 ožu 2012, 13:52

mrzin ovo reć ali: JESAN VAM REKA. Ja znan dobro kakav je Gomez igrač, a ti antone nastavljajući njega branit samo dalje dokazuješ i utvrđuješ činjenicu da si nogometno inkompetentan. i tvrdnja da ne bi bili bolji s npr. Cavanijen ti ne drži vodu ni malo

i de ajde mi sad ''gurni Ibrahimovića'', čovika koji Milana sam na svoju ruku vodi do naslova pogledaj samo sad kakav je hattrick zabija ovi vikend. moraš malo smanjit to svoje sljepilo Gomezon i uvidit da on nije taj kakvin ga ti vidiš

malo više virujte školovanom fudbaleru :mudrac:
''what Platini could do with a ball, Maradona could do with an orange''
Mrš
Školovani fudbaler

PostPostao/la anton 1983 » 05 ožu 2012, 14:04

A što ti misliš da mene boli kurac što neko misli da gomez ne valja ili osporava na jedan neargumentirani načiin Gomezove kvalitete.

još od niti jednog pljuvača Gomeza nisam pročitao post koji je stvarno objasnio zašto taj igrač nevalja, ma niti jedan jedini post, dok sam ih ja bar iljadu napisao zašto je on bombetina od napadača! ;)
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva