Definitivno Favre i Nagelsmann. Malo koji trener na listi bi odgovarao Bayernu, a ima nekih i koji su više želje nego realne mogućnosti kao nasljednici. Najgore je što Favre nije ni u užem krugu Bayerna ili je on jedan od onih koji bi mogao isto kao grom iz vedrog neba iskočiti. Kovaču nisam još sklon iako se najviše o njemu govori u medijima.
Pochettino mi je želja, ali totalno mi je nerealan još nekoliko godina. Klopp neće napuštati Liverpool.
Favre nema međunarodno iskustvo, ali je zato taktičar i znalac, a po onome kako ga opisuju, on gaji ofenzivan i brzi nogomet, a ima isto tako i kontre kao moćno oružje koje je protiv Bayerna uspješno koristio.
Nedostatak mu je isto tako što nije radio s grupom velikih igrača i ekipom koja je stalno pod pritiskom i ogromnim očekivanjima. Isto tako ističu kako je perfekcionista i prilično tvrdoglav i blagi ekscentrik, a mi baš smo imamo iskustva s tvrdoglavima i ekscentricima, bilo da je riječ o bivšem treneru Guardioli, bilo da je riječ o Tuchelu kojeg smo zadnjih 5 mjeseci FANTASTIČNO lansirali u PSG ili Englesku.
Što onda reći za Juliana... On tek uči ozbiljne trenerske korake, premlad za trenera u profesionalnom nogometu, ali prošao je već neke stvari mada to spada u amaterski nivo nogometa, a s druge strane je postigao dosta s Hoffenheimom.
Uvijek sam se pitao kako bi određeni stariji igrači reagirali na trenera koji je mlađi od njih. To ne znam da sam ikad doživio i vidio. U Hoffenheimu to još hajde, ali u Bayernu s Riberyjem i Robbenom... To bi bilo ludo.
Jedino čega se sjećam još iz starog nogometa je Viallija u Chelseaju koji je bio player/manager, Dennisa Weisa iz Millwalla koji je bio isto igrač/trener i kapetan ekipe. Za ostale primjere ne znam.
Svi su nam rizik, samo je pitanje s kojim bi trenerom pogodili i je li to uopće moguće nakon Guardiole i Heynckesa.