ivan napisao:PITANJE: Mislite li da Bayern stvarno treba nove igrače da bi bio uspješan pod Pepom ili je postojeći kadar dovoljan? Dakle ne pričamo o vraćanju na Heynckesov tip igre nego provođenje Pepovih ideja.
Odgovor ćemo dobiti u isto ovo vrijeme 2015. godine. Stvari će nakon toga biti potpuno jasne. Kakvi će biti naši rezultati i kako će naša igra izgledati. Neću donositi prebrze zaključke.
Od Juppa sam 2012. bio isfrustriran onim neuspjesima i onom nedostatku muda u jačim utakmicama(Dortmund, Gladbach, Leverkusen, tada dobri Hannover i Mainz) u ligi i Europi, no poslije je shvatio što mu je učiniti kako bi se određene stvari eliminirale, pa je poslije dobio nogomet kojem se svi fanovi iz Engleske, Italije i Španjolske ne mogu danas nadiviti.
Čak sam malo u sebi nakon Chelseaja priželjkivao otkaz, ali opet sam ga previše cijenio i volio za ono što je napravio u Bayernu 90-ih, pa s Realom 98', pa onda u Leverkusenu kako je on taj klub vratio na staze LP.
Guardiola je možda išao glavom kroz zid. Naša petoljetka(kao što je on to imao na Camp Nou od 2008-2012.) je trebala početi, a on je već svojim dolaskom prekrižio Juppoov nogomet i odbio je slijediti prošlu sezonu gdje bi tek sitnih izmjena trebaloo unijeti u Bayerna, toliko da se jedva primjeti a onda eventualno s rezultatima početi mijenjati.
On to nije napravio pa se nije uživalo u igri protiv slabijih ekipa, a od sezone samo pamtim Schalke, City, Bremen kao svjetle trenutke gdje se moglo i uživati. On je htio biti isključivo dosljedan sebi, a sad na kraju je ostalo rasulo - pad forme važnog dijela igrača, izgubljen ritam i stil, kriza identiteta, igrači ne znaju više što i kako i zašto nešto rade.
Je li to ok? Vrijeme će svoje reći

tek nakon iduće sezone!
A najbolja razlika između van Gaalovog koncepta i Guardiolinog koncepta se mogao vidjeti na SP-u 2010. u finalu Nizozemska i Španjolska.
Dobro, nije u pitanju van Gaal već van Marwijk, no opet se vidi linija razdvajanja između nizozemskog i katalonskog stila. Del Bosque ga je išao pokorno kopirati s Barcinim igračima kao okosnicom repke, tako što se odrekao odmah Aragonesovog pristupa kojeg je ovaj svojevremeno kritizirao kao pomalo dosadnim i neučinkovitim. Čak je i svoj stil koji je imao u Realu isto otpisao.
Na kraju je opet briljirala Nizozemska u stilu Bayerna prošle sezone, ali je Robben promašio 'nemoguće' 2 lopte 1 na 1 s Ikerom u toj 2010. kad mu je sve ulazilo. Dakle, u začetku su i tu problemi postojali protiv takve vrhunske ekipe.
Vidjelo se isto s atraktivnim Rijkaardom ogromna razlika u igri Barcelone od 2003-2008. i 2008-2013.
Jednostavno se model potroši, a mi prošlosezonski model nismo ni potrošili, već smo ga nakon jedne sezone otpisali(odluka i stvar izbora našeg trenera).
Nizozemski i brazilski stil u osnovi imaju isti cilj s katalonskim - dominirati. No način na koji se dolazi do dominacije i ono posebno, na koji se to prezentira, je potpuno drugačiji. Možda se ja varam ili me oči lažu, ali cijelo vrijeme imam takav utisak.
dbriseva napisao:Spominje se kako je nezadovoljan i Thomas Müller, koji bi također mogao prema Manchester Unitedu. Naime, novi strateg Uniteda će biti otkriven u srijedu, a to bi trebao biti Louis van Gaal. Nizozemski stručnjak i njemački nogometaš odlično su surađivali u Bayernu, te bi sada mogao za svojim bivšim šefom.
To bi sad moglo biti ludilo... Guardiola ide uzimati nove igrače, a van Gaal samo baci pogled na Bayern, uzme fino Müllera, Kroosa i još par igrača i na konju je.