Momčad i sve vezano uz ekipu - 2013/2014

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano uz ekipu - 2013/2014

PostPostao/la Lahm » 02 svi 2014, 10:43

ivan napisao:
PITANJE: Mislite li da Bayern stvarno treba nove igrače da bi bio uspješan pod Pepom ili je postojeći kadar dovoljan? Dakle ne pričamo o vraćanju na Heynckesov tip igre nego provođenje Pepovih ideja.

Treba onda detalljna analiza kadra, i njegove igre.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la ivan » 02 svi 2014, 10:45

Lahm napisao:
ivan napisao:
PITANJE: Mislite li da Bayern stvarno treba nove igrače da bi bio uspješan pod Pepom ili je postojeći kadar dovoljan? Dakle ne pričamo o vraćanju na Heynckesov tip igre nego provođenje Pepovih ideja.

Treba onda detalljna analiza kadra, i njegove igre.

Uf, rado da imam vremena :D Čisto neki osobni osvrt s obzirom na viđeno do sada?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 02 svi 2014, 10:59

Ako se ne varam Bayern je 2009. počeo s novom filozofijom, doveden je Van Gaal koji je u momčad usadio igru na posjed lopte.

Nakon Van Gaala je došao Jupp koji je nastavio s igrom na posjed lopte s poboljšanom defenzivom. Jupp je nakon svoje prve sezone implementirao i kontrapresing kojim je Klopp harao u BL. Nakon toga je osovjio sve živo s igrom koja se na kraju krajeva ipak bazirala na posjedu lopte (te godine smo poslije Barce imali najveći posjed u Europi).

Pošto je već klub krenuo s filozofijom igre na posjed lopte učinjen je sljedeći korak i doveden je trener koji je trebao dodatno nadograditi trenutačnu igru. Mislim da i novom treneru treba dati vremena da pokuša implementirati svoje ideje i zamisli do kraja, na kraju krajeva i Juppu je trebala ta jedna sezona (smiješno mi je što ovo uopće pišem nakon osvojene lige u rekordnom roku, ispadanja iz 1/2 finala LP-a i igranju finala kupa).
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 02 svi 2014, 11:02

Gvardiola je nastavio da njeguje igru sa povećanim posjedom lopte, ali je zato defanziva otišla u 3 lijepe.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la UltrasMentalita » 02 svi 2014, 11:04

to sranje koje on pokušava implementirati u našu ekipu je obična izdrokotina i topovsko meso za jače klubove
UltrasMentalita
Apostol

PostPostao/la Miki » 02 svi 2014, 11:13

UltrasMentalita napisao:to sranje koje on pokušava implementirati u našu ekipu je obična izdrokotina i topovsko meso za jače klubove

Koliko znam, problem sa ovakvom igrom je bio i protiv Arsenala, sa kojim smo igrali prije te famozne utakmice u Berlinu. U tom dvomeču je na kraju presudio crveni karton za Ščensnog, čime je nama posao bio znatno olakšan, iako je Arsenal u prvih 15 minuta već trebao da vodi sa 1-2 razlike. Arsenal nije imao dovoljno kvalitetan igrački kadar da se suprotstavi Bajernu. Osim utakmice u Mančesteru protiv Sitija, Bajern nije dobro odigrao niti jedan meč protiv jačih rivala. Čak i ono u Dortmundu je bilo više posljedica srećnih okolnosti nego neka razlika u kvalitetu. Uostalom, opeglali su nas i u Superkupu, a i kući. Siti nas je dobio u Minhenu i umalo poslao na 2. mjesto na tabeli. To je činjenica. Prosječni Junajted nas je namučio tamo, a u Minhenu smo spašavali živu glavu. O Realu ne treba ni trošiti riječi.
Zadnja izmjena: Miki; 02 svi 2014, 11:17; ukupno mijenjano 1 put/a.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 02 svi 2014, 11:14

Kako se vrijeme i raspoloženje mijenja :
UltrasMentalita napisao:Ono smo se jučer ja i Miki sprdali jer prcamo Pandu malo ne mislim ono ozbiljno šta ti je :D

;)

A Mikijeve postove uopće ne moram ni citirati, ti si poznat da ideš za onim kako vjetar puše. Unutar jedne sezone ćeš barem 3 puta promijeniti mišljenje o treneru i igri.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 02 svi 2014, 11:24

The Scarface napisao: ;) A Mikijeve postove uopće ne moram ni citirati, ti si poznat da ideš za onim kako vjetar puše. Unutar jedne sezone ćeš barem 3 puta promijeniti mišljenje o treneru i igri.

Računi se uvijek svode na kraju sezone. Vjerovatno je i uprava bila prezadovoljna do te krize igre i rezultata. Sada ovaj poraz protiv Reala, a pogotovo ako se desi protiv Dortmunda u finalu Kupa, stvara potpuno drugačiju sliku o Pepovoj prvoj sezoni u Bajernu. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Lahm » 02 svi 2014, 11:35

+++ Thiago wird im Pokal-Finale nicht von Anfang an spielen

+++ Bayern beim HSV mit der "besten Leistung, die möglich ist

+++ "Wenn ich nicht gewinne, dann bin ich ein Risiko für den Verein"

+++ Pep kann sich Wechsel von Müller nicht vorstellen

+++ Guardiola ist zufrieden mit dem Kader

Thiago nece igrati od samog pocetka u finalu kupa
Bayern ce ici na HSV sa najboljom performansom, koja je moguca
"Kada gubim, onda sam riziko za klub "
Pep ne moze zamisliti odlazak Müllera
Guardiola zadovoljan kadrom
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la dbriseva » 02 svi 2014, 11:52

Spominje se kako je nezadovoljan i Thomas Müller, koji bi također mogao prema Manchester Unitedu. Naime, novi strateg Uniteda će biti otkriven u srijedu, a to bi trebao biti Louis van Gaal. Nizozemski stručnjak i njemački nogometaš odlično su surađivali u Bayernu, te bi sada mogao za svojim bivšim šefom.
Fiat iustitia et pereat mundus!
dbriseva
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la UltrasMentalita » 02 svi 2014, 12:48

Ovo s Pepom nije zajebancija nikakva ......;)

Neću više pisati ništa o njemu sve će se vidjeti na kraju , da on nije trener za Bayern ...
UltrasMentalita
Apostol

PostPostao/la Red passion » 02 svi 2014, 15:09

ivan napisao:PITANJE: Mislite li da Bayern stvarno treba nove igrače da bi bio uspješan pod Pepom ili je postojeći kadar dovoljan? Dakle ne pričamo o vraćanju na Heynckesov tip igre nego provođenje Pepovih ideja.

Odgovor ćemo dobiti u isto ovo vrijeme 2015. godine. Stvari će nakon toga biti potpuno jasne. Kakvi će biti naši rezultati i kako će naša igra izgledati. Neću donositi prebrze zaključke.

Od Juppa sam 2012. bio isfrustriran onim neuspjesima i onom nedostatku muda u jačim utakmicama(Dortmund, Gladbach, Leverkusen, tada dobri Hannover i Mainz) u ligi i Europi, no poslije je shvatio što mu je učiniti kako bi se određene stvari eliminirale, pa je poslije dobio nogomet kojem se svi fanovi iz Engleske, Italije i Španjolske ne mogu danas nadiviti.
Čak sam malo u sebi nakon Chelseaja priželjkivao otkaz, ali opet sam ga previše cijenio i volio za ono što je napravio u Bayernu 90-ih, pa s Realom 98', pa onda u Leverkusenu kako je on taj klub vratio na staze LP.

Guardiola je možda išao glavom kroz zid. Naša petoljetka(kao što je on to imao na Camp Nou od 2008-2012.) je trebala početi, a on je već svojim dolaskom prekrižio Juppoov nogomet i odbio je slijediti prošlu sezonu gdje bi tek sitnih izmjena trebaloo unijeti u Bayerna, toliko da se jedva primjeti a onda eventualno s rezultatima početi mijenjati.
On to nije napravio pa se nije uživalo u igri protiv slabijih ekipa, a od sezone samo pamtim Schalke, City, Bremen kao svjetle trenutke gdje se moglo i uživati. On je htio biti isključivo dosljedan sebi, a sad na kraju je ostalo rasulo - pad forme važnog dijela igrača, izgubljen ritam i stil, kriza identiteta, igrači ne znaju više što i kako i zašto nešto rade.

Je li to ok? Vrijeme će svoje reći :arrow: tek nakon iduće sezone!

A najbolja razlika između van Gaalovog koncepta i Guardiolinog koncepta se mogao vidjeti na SP-u 2010. u finalu Nizozemska i Španjolska.
Dobro, nije u pitanju van Gaal već van Marwijk, no opet se vidi linija razdvajanja između nizozemskog i katalonskog stila. Del Bosque ga je išao pokorno kopirati s Barcinim igračima kao okosnicom repke, tako što se odrekao odmah Aragonesovog pristupa kojeg je ovaj svojevremeno kritizirao kao pomalo dosadnim i neučinkovitim. Čak je i svoj stil koji je imao u Realu isto otpisao.
Na kraju je opet briljirala Nizozemska u stilu Bayerna prošle sezone, ali je Robben promašio 'nemoguće' 2 lopte 1 na 1 s Ikerom u toj 2010. kad mu je sve ulazilo. Dakle, u začetku su i tu problemi postojali protiv takve vrhunske ekipe.

Vidjelo se isto s atraktivnim Rijkaardom ogromna razlika u igri Barcelone od 2003-2008. i 2008-2013.

Jednostavno se model potroši, a mi prošlosezonski model nismo ni potrošili, već smo ga nakon jedne sezone otpisali(odluka i stvar izbora našeg trenera).

Nizozemski i brazilski stil u osnovi imaju isti cilj s katalonskim - dominirati. No način na koji se dolazi do dominacije i ono posebno, na koji se to prezentira, je potpuno drugačiji. Možda se ja varam ili me oči lažu, ali cijelo vrijeme imam takav utisak.

dbriseva napisao:Spominje se kako je nezadovoljan i Thomas Müller, koji bi također mogao prema Manchester Unitedu. Naime, novi strateg Uniteda će biti otkriven u srijedu, a to bi trebao biti Louis van Gaal. Nizozemski stručnjak i njemački nogometaš odlično su surađivali u Bayernu, te bi sada mogao za svojim bivšim šefom.

To bi sad moglo biti ludilo... Guardiola ide uzimati nove igrače, a van Gaal samo baci pogled na Bayern, uzme fino Müllera, Kroosa i još par igrača i na konju je. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 02 svi 2014, 15:16

Generale, možda mi odgovore dobijemo i ranije, nikad se ne zna koliko će Pep imati vremena....
Vatra će itekako goriti ako na primjer izgubimo od BVB-a, posebno će goriti ako doživimo debakl.
Ja samo govorim o mogućim scenarijima, jer ja Pepa nisam otpisao.

Generalno, evo poklasmo se i na forumu oko toga, jel Pep sve zabrljao ili je ipak dobar i treba mu vremena? A nikako da realno sagledamo stvari i da shvatimo da je istina na sredini. Pep je dosta toga napravio dobrog, ali je napravio i određene greške i ne tako male. Kada se malo zamislim, on dobro poznaje Real i njegove igrače i opet ne uspije skoro pronaći niti jednu slabu tačku kod njega, a mi ispoljimo toliko slabosti.
S druge strane Pepu treba dati priliku i ta igra na posjed je sjajna stvar, ali mora igra biti dinamična. Pep u timu mora naći prostora za Mullera, Javija, ohrabrit i osnažit Goetzea da on sav svoj raskoš i talenat pokaže. Prosto da vidimo sav taj sjajni repertoar umjetnički, kakav Mario ima....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 02 svi 2014, 15:29

Ehhhhhh vidiš ti sad to... :) Ja njega nešto posebno ne doživljavam, a njegov nogomet uopće ne volim kad ga gledam na terenu u Bayernu ili Barceloni što je bio 4-5 godina prezentiran, no to opet meni ne znači kako bi ja sad htio da on ode tek tako nakon jedne sezone u Bayernu.
Slična stvar se priželjkivala sa Juppom 2012., onako vrele glave su svi spustili njemu palac dolje, ovdje na forumu je bio šikaniran od nekih, a od nekih kritiziran zbog nedostatka muda i ideja u onim okršajima s Dortmundom i Gladbachom.
E pa ja na kraju nisam htio njegov otkaz iako je znalo zvoniti kako je takva sezona nudila tu šansu klubu.
Uli je svom prijatelju dao priliku da odradi ugovor do kraja i popravi stvari, a onda je Jupp zgrabio lovu i pokrpao sve rupe koje su nas činile slabima, a on shvatio kako nogomet i nije baš onakav kakav je bio prije 10-ak godina pa je još više upregnuo i na kraju doveo do općeg ludila i nevjerice.

Chelsea 2012. me dobrano rasturio i ohladio od usijane glave, sad već mogu malo drugačije gledati i svoj klub i ostale klubove.

Guardiola MORA dobiti vremena, a to vrijeme je barem druga godina/sezona ugovora. Ako nakon toga se ne vide ispunjena očekivanja i klub ne izgleda kako se zamišljalo, onda ga treba otpustiti, a samim time bi došli u poziciju kako on izvan Barcelone nije uspio biti jednako velik kao što se smatralo i kako je nogomet izvan Katalonije sasvim neka druga priča.
S time onda slijedi, što bi u Engleskoj morao napraviti, a upravo mu je u Cityju se najbolja prilika ukazala napraviti sličan klub s hispano-latino okosnicom što je Pellegrini napravio ove sezone.

Nema drvlja i kamenja sada, nego pustiti čovjeka da odigra kup utakmicu i vidimo na čemu je klub i što će za narednu sezonu poduzimati.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la TiLe » 02 svi 2014, 15:45

Je li istina ovo za Mullera da govori da je nesretan i da bi mogao otići ili se opet izmišljaju gluposti?
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva