Transferi i špekulacije u Bundesligi

Arhivirane teme...

Re: Transferi i špekulacije u Bundesligi

PostPostao/la anton 1983 » 14 lip 2009, 09:44

Francky boy napisao:Da ali ako se osvrneš na pojedine klubove vidjet ćeš da je za veliki broj klubova prognozirao čak i 0 ili neki mezirnih 1-2 mil eura.Jedino gdje je pretjerao je Stuttgart u svim ostalim je ispod očekivanog.

Za te di je napisano 0 kn ili 1-2 milje oni niti neće potrošiti više - ti možda sve skupa skupiš 5 milja. Sam je problem kaj je kod nekih klubova kao kod stuttgarta pretjerano za nekih 20 miljona eura ili recimo isto tako kod Wolfsburga. Kod njih su napisali 44 ali ako se proda Džeko...

Ak dođemo do 200 super :mig:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 14 lip 2009, 10:16

anton 1983 napisao:
Francky boy napisao:Da ali ako se osvrneš na pojedine klubove vidjet ćeš da je za veliki broj klubova prognozirao čak i 0 ili neki mezirnih 1-2 mil eura.Jedino gdje je pretjerao je Stuttgart u svim ostalim je ispod očekivanog.

Za te di je napisano 0 kn ili 1-2 milje oni niti neće potrošiti više - ti možda sve skupa skupiš 5 milja. Sam je problem kaj je kod nekih klubova kao kod stuttgarta pretjerano za nekih 20 miljona eura ili recimo isto tako kod Wolfsburga. Kod njih su napisali 44 ali ako se proda Džeko...

Ak dođemo do 200 super :mig:

Bayern Munchen predviđaju 80 mil( što je moguće sobzirom da poziciju golmana i desnog beka nismo riješili.Znači između 75 i 80 mil eura.
Wolfsburg 44 ako prodaju Dzeku( ovo je malo smiješno.Oni će potrošiti min 50 mil eura , a da ne prodaju Dzeku)
Stuttgart 40 ( ovo je nerealno( moja procjena je oko 20- 25 mil eura ,Možda će biti više ako prodaju Tascija)
Hertha će nešto potrošiti ,Sobzirom da su prošle potrošili oko 3,5 ( 6,4 mil potr-2,9 prodaj=3,5).Prodaju Simunića i cijena je 7 mil eura.Oni će potrošiti novac od Simunića i bit će na nuli.
Hsv puno pozicija treba zakrpati i mislim da će utući oko 20 mil eura( jer HSv je ove godine od prodaj i potrošnje zaradio 22 mil eura (31,7 potrošili, prodali 53,7mil eura)
BVB (oni su već potrošili 4,2 mil eura( traže napadača i moguće još jedno riješenje u odbrani) Mislim oko 10 mil eura da će biti.
Hoffenheim ( doveli su brazilca za 4,5 mil.Pri kraju su razgovori oko Zucllinija.Potreban im je bar je to najavio trener štoper, zadnji vezni i još jedno lijevi bek)Oni će potrošiti sigurno preko 20 mil eura.
Schalke 5 sigurno neće potrošiti(jer će što prodajom sigurno potrošiti preko 15 mil eura.Prodaju mislim na Rakitića i Altintopa.
Bayer će potrošiti preko 10 mil eura u to nema sumnje.
Werder će potrošiti oko 20 mil eura
Hannover bi trebao potrošiti preko 5 mil eura.Ako nekog prodaju i više.
Koln .Na podolskog su potrošili 10,Još tu pozicija treba zakrpati.16 mil eura je realno.
Frankfurt je prošle godine potrošio 7 mil eura.Otprilike tu sumu će potrošiti i ove.
Bochum je prošle izdvojio 4,5 mil eura.Slično očekujem i ove godine.
Gladbach će potrošiti 15 mil eura(Marinova prodaja će veći dio finansirati)
Freiburg oko 2 možda koja stotina hiljada više jer su novajlija.
Mainz također kao i Freiburg oko 2mil eura
Nurnberg odlaskom u drugu ligu zaradio od prodaje oko 14 mil.Kupovao je za 4 mil eura.Moja procjena je da će bar pola od zarađenog potrošiti.To je 5 mil eura.Ipak su novajlija i vjerujem da im neće želj biti ponovno ispadanje.

Kad se sračuna sve.

Bayern 75-80
Wolfsburg 50
Stuttgart 20-25
Werder 20
Hsv 20
Hoffenheim 20
Koln 16
Gladbach 15
Schalke 15
Bayer 10
BVB 10
Hertha 7
frankfurt 7
Hannover 5
Nurnberg 5
Bochum 4,5
Mainz 2
Freiburg 2
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 14 lip 2009, 10:21

Ti mater ne da ćemo potrošiti 259 nego ćemo probit granicu od 300 milja!!! :haha:

Koja si ti lujka - pa kak ti ovo moreš napisat!!! :buhhaa: :hehe:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 14 lip 2009, 10:28

anton 1983 napisao:Ti mater ne da ćemo potrošiti 259 nego ćemo probit granicu od 300 milja!!! :haha:

Koja si ti lujka - pa kak ti ovo moreš napisat!!! :buhhaa: :hehe:

Napiši gdje sam nerealno nešto napisao.Nemoj džabe baljezgati ,Napiši gdje dam cifru profulao.Najviše mrzim kad neko počne sa vređanjem bez argumenata.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 14 lip 2009, 10:36

Ja tu vrijeđanje nevidim, ja sam vidim da si ti probil granicu od 300 milja! :cool:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 14 lip 2009, 10:37

anton 1983 napisao:Ja tu vrijeđanje nevidim, ja sam vidim da si ti probil granicu od 300 milja! :cool:

Da si pročitao dobro tekst vidio bi da su moja predviđanja itekako realna.I ovo su predviđanja za cijelu godineu naravno.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 14 lip 2009, 10:39

Joj daj, sad ti tu meni pričaš i o zimskom roku - to nikoga nezanima nego ga samo zanima ljeto. I tvoje prognoze da se ubiješ nemogu biti realne jer si "potrošio" iznad 300 miljona eura...

Ne da si svakom dao maximum maximuma nego si to prenapuho u 3 PM. Ja ti savjetujem da sad napraviš prognozu sa minimalnim kaj oćekuješ i onda ćeš možda doč do neke realne cifre...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 14 lip 2009, 10:45

anton 1983 napisao:Joj daj, sad ti tu meni pričaš i o zimskom roku - to nikoga nezanima nego ga samo zanima ljeto. I tvoje prognoze da se ubiješ nemogu biti realne jer si "potrošio" iznad 300 miljona eura...

Ne da si svakom dao maximum maximuma nego si to prenapuho u 3 PM. Ja ti savjetujem da sad napraviš prognozu sa minimalnim kaj oćekuješ i onda ćeš možda doč do neke realne cifre...

Bayern 43
Wolfsburg 4
Hsv 0
Stuttgart 0
Werder 2
Koln 10
Gladbach 6,5
Hertha 0
Frankfurt 750 hiljada
Schalke 0
Bayer 5,25
Hannover 0
Bochum 0
BvB 4,2
Hoffenheim 4,5
Nurnberg 0
Mainz 300 hiljada
Freiburg 900 hiljada

-------------------------
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 14 lip 2009, 10:49

E ovo je sad već puno realnije :mig:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 14 lip 2009, 14:28

+++ Ersetzt Milans Philippe Senderos (24) bei Hertha BSC den Kroaten Joe Simunic? Das spekuliert die Schweizer Zeitung „Blick“. Der Schweizer Nationalspieler gehört eigentlich dem FC Arsenal und war nach Italien ausgeliehen. +++
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 15 lip 2009, 08:15

Ove sezone jako je teško procijeniti koliko će bundesligaši potrošiti na pojačanja. "Problem" leži u tome što se jako puno ŠPEKulira o prodaji igrača i to će uvelike utjecati na ukupnu sumu novca koji će se uložiti u ekipu. Dosta klubova niti nema novaca ili moraju prodat igrače da bi pokrpali minuse u budžetu pa je kod nekih pitanje da li će uoće išta uložiti u ekipu.

Pa evo moje procjene:

Wolfsburg: Kod nijh dosta ovisi o tome dal će ili neće prodati Džeku jer oni će eventualno dopeljati srednjeg branića, desnog braniča, možda još jednog veznog, al to je jako upitno i jednog do dva napadača (ovisi o prodaji Džeke).

Potrošnja: 15-25 MILIONA eura

FC Bayern: Ako se neproda Ribery nema razloga niti naznaka da će biti još nekih velikih ulaganja u kadar. Eventualno još taj desni bel i /ili golman.

Potrošnja: 65-70 MILIONA eura

Vfb Stuttgart:
Oni su dosta velika nepoznanica. Iako su uzeli jako puno novaca od prodaje Gomeza i možda se još skupi koji euro od prodaje nekog drugog, po tradiciji Švabi neće puno ulagati u ekipu. Napadač, eventualno vezni i mislim da je to to.

Potrošnja. 10-17 MILIONA eura

Hertha BSC: Hertha ima financijskih problema i moraju prodati igrače, zaraditi oko 5 milja na prodaji da bi pokrpali rupe u budžetu. Lako je moguće da samo dovedu igrače na posudbu ili dovedu igrače kojima ističe ugovor.

Potrošnja: 0-5 MILIONA eura

HSV: Oni moraju dosta kupovati i njihov budžet za bundesligaške prilike nije mali. Smatram da će potrošiti sve novce koji su im na raspolaganju.

Potrošnja: 15-20 MILIONA eura

BVB : Doveli su već Hummelsa, špekulira se da bi još mogli napadača. Pošto neidu u europu novaca je manje, a nekakvih velikih prodaja kako sad stvari stoje i neće biti.

Potrošnja: 8-10 MILIONA eura

Hoffenheim : Kod njih je sve moguće, imaju novaca ali paze kako ih troše. Sigurno će dovesti još kojeg igrača, te ne bi iznenadilo da jedan od tih bude malo skuplji.

Potrošnja: 10-15 MILIONA eura

Schalke 04 : Kod njih skoro sve ovisi o tome koga će prodati i koliko će novaca dobiti za prodaju svojih igrača. Pred magathom je veliki posao, navodno za pojačanja ima samo 5 miliona eura te će ostatak novaca morati skupiti prodajom igrača iz trenutačnog kadra. Imajuči na umu da oni režu troškove, nekih velikih transfera i prevelikih ulaganja ne bi trebalo biti.

Potrošnja: 5-10 MILIONA eura

Bayer Leverkusen : Oni baš i nemaju prevelike potrebe da dovode igrače jer im je prvih 11 dobro pokriveno. Sada kada se Helmes ozlijedio možda se dovede još jedan napadač, ali pošto je več doveden Derdiyok nemožemo očekivati da će u taj dio ekipe biti uložen neki veliki novac. Eventualno se možda dovede još jedan obrambeni i dosta ovisi o tome dal će Barnetta napustiti klub.

Potrošnja: 8-13 MILIONA eura

Werder Bremen: Dobili su novac od Diega ali ove godine nema nastup u LP pa se tako može reči da je ta prodaja Diega samo bila kompenzacija. Svi očekuju da će Werder puno novaca uložiti. A istina je puno drugačija, Werder treba pokrpati dosta rupa u ekipi ali po starom običaju oni neće dovoditi skupe i provjerene zvijezde nego će pokušat sa jeftinijim igračima i mladim talentima.

Potrošnja:13-18 MILIONA eura

Hannover 96: Oni također moraju srezati troškove, ali nekakvog sitnog ulaganja će bit, ništa previše i bit će to jako jeftini igrači s tim da su već doveli nekoliko igrača bez odštete.

Potrošnja: 2-4 MILIONA eura

1 FC KOLN: Koln nas je iznenadio. Već su dali 10 miljona eura za Podolskog i još planiraju dovest neke igrače. Koln se malo zaigrao i ja mislim da oni troše puno više nego što mogu, kako misle to u budučnosti nadoknaditi to ćemo tek vidjeti.

Potrošnja:13-16 MILIONA eura

Od ostalih klubova valja samo još spomenuti Gladbach koji je već dosada dosta potrošio i mislim da će potrošiti još malo. Doveli su Bobadilu koji bi trebao garantirati golove. Najvjerojatnije će ih napustit njihova mlada zvijezda marko Marin za kojeg će dobiti nekih 7-9 miljona eura i barem pola toga novca možemo očekivati da će uložiti u nove igrače.

Potrošnja: 9-11 MILIONA eura

Frankfurt, Bochum, Freiburg, Mainz, Nurnberg su klubovi manje platežne moči i od njih netreba očekivati previše. Tu i tamo možda se potroši koji milijonček. Za ovu petoricu predviđam zajedno:

Potrošnja: 7-12 MILIONA eura

Kad se sve zbroji neka minimalna potrošnja svih klubova zajedno trebala bi iznositi 180 miljona eura, puno ispod te brojke sigurno neće ići. Ako idemo gledati maximalnu brojku za koju manje smatram da je vjerojatna, bundesligaši bi trebali potrošiti 246 miliona eura.

Neka sredina bi iznoslina oko 213 miliona eura i mislim da će se oko ove cifre vrtiti iznos koji će bundesligaši potrošiti ovo ljeto.

Veliki sam optimista i mislim da će granica od 200 miljona eura biti probijena.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 15 lip 2009, 09:35

Ja mislim da je Koln dao samo 7 milijuna za Podolskog. Kad je on odlazio iz Kolna, u ugovoru je imao klauzulu da 30% idućeg transfera ide Kolnu. Budući da je Koln dao 10 milja, 30%(odnosno 3 milje) ide natrag Kolnu.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 15 lip 2009, 09:46

murta6 napisao:Ja mislim da je Koln dao samo 7 milijuna za Podolskog. Kad je on odlazio iz Kolna, u ugovoru je imao klauzulu da 30% idućeg transfera ide Kolnu. Budući da je Koln dao 10 milja, 30%(odnosno 3 milje) ide natrag Kolnu.

Kolko ja znam nije - mi smo dobili 10 milja. Al tak svejedno jer oficijalno se piše da je on plačen 10 milja iako tih 10 milja Koln neće odmah dat isad - to je koda mi sad pišemo da smo za Gomeza dali 12 milja pa onda slijedeće sezone ponovo piše 12-15...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 15 lip 2009, 10:05

Onda je valjda pao neki dogovor da se ta klauzula ukine, ili ona ne vrijedi za Koln :good:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 16 lip 2009, 08:18

Jedan veliki i skup promašaj napušta Schalke - Orlando Engelaar trebao bi potpisati za Panathinaikos - još sve nije rješeno ali izgleda da će uskoro biti. Naravno Schalke će popušiti na ovom transferu ali bolje izvuči išta nego ništa. Još se nezna kolka bi bila odšteta al ja brijem negdje oko 3 miljona eura - prije godinu dana došo je za 5,5 milja.

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... athen.html
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva