Da se i ja priključim u predviđanje:
- Nizozemska vs
Češka - ovo je dosta veliki hmmmm susret. Nizozemci su definitivno bolja momčad s više istaknutih pojedinaca koji mogu riješit utakmicu, ali Čehi su iznimno disciplinirani i fizički moćni. Prvo sam stavio Nizozemce, ali onda sam promijenio na Češku zbog tradicije i činjenice da bi ih mogli ubit prekidima. Al isto tak bez znanja rezultata utakmice Wales - Danska, rekao bi da Nizozemci imaju najbolje šanse nakantat protivnika jer će Česi teško ako prvi prime gol.
-
Belgija vs Portugal - teško mi je tu tipovat na Portugal kad više nisu onako kompaktni kao na prošlom Euru. Plus, Belgijanci su jedna od rijetkih i uigranih i definitivno boljih momčadi od Portugala. Mislim da će se sve znat u prvih 10 minuta. Ako Belgija sabije Portugal u svojih 30 metara, nema šanse da ovi izdrže ispod 2-3 gola.
-
Hrvatska vs Španjolska - navijački, jbg, čak i bez Perišića. Ovo će biti zanimljivo tko preuzima igru. Iako se Dalić busa u prsa da ćemo mi biti ofenzivni, neće biti lako. Najveća šansa nam je da igraju Morata i Moreno jer je našima puno lakše braniti dva klasična napadača. Ako bude Moreno u sredini, a Sarabia i Olmo na krilima, obrana bi mogla biti jako ranjiva.
-
Francuska vs Švicarska - nevoljko stavljam na Francuze jer Švicarci su baš ekipa kakva im ne paše. Kompaktna, trkačka, disciplinirana, neće jurit. Ako Francuska ne zabije dovoljno rano, mogli bi biti jako ranjivi na kontre. Ali realno imaju puno bolji kadar i mislim da prolaze.
- Engleska vs
Njemačka -

iskreno Englezi su mi malo precijenjeni i nekako sam od svih parova (izuzev već prošle Italije) najuvjereniji u prolaz Švaba. Ne čak u pogledu kadra, nego imam dojam da Southgate jako malo izvlači iz njih.
-
Švedska vs Ukrajina - Bunkeraši sa sjevera protiv nekonzistentnih Ukrajinaca. Iskreno nemam pojma, tu stvarno može biti sve. Može se ukrajinski napad razigrat i razbit ih, ili Švedi zabit prvi gol i onda na kontre još 2-3. Idem čisto po tome da su ovi prvi žuto-plavi pokazali više od drugih.