1. FC Nürnberg

Arhivirane teme...

Re: 1. FC Nürnberg

PostPostao/la Lizarazu » 06 kol 2011, 21:29

Nürnberg je ponovo isprasio (po duburi :D ) Herthane na njihovom bunjistu, tako da je uveliko pokvario slavlje prisutnima (preko 60 hiljada), zeljnim prvoligaske predstave. 8-)
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la Lizarazu » 05 stu 2011, 22:51

Kako je ovaj Freiburg uklet za Clubere, čudo jedno. :( Jbte, vrati se Schefer nakon 100 dana, odmah usere i na kraju se povrijedi. Tako da je morao biti zamijenjen nakon prvog poluvremena.
Opet su ih sudije unakazile (po običaju smile44 ), ovaj put im je poništen čist gol (zbog navodnog aktivnog offsidea).

Da se razumijemo, ekipa nema igru, nisu ni blizu one od prošle sezone, ali ovoliki peh.............
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la effe__sa » 05 stu 2011, 23:10

Morao je Freiburg protiv nekog bodove osvojit. :) :)
A i prvi gol Freiburga bio je dosta sretan....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lizarazu » 04 pro 2011, 20:42

Ovaj put neću kukati na sudije i pričati kako je Guerrero napravio faul nad Simonsom pri prvom zgoditku, ali ovo nije više slučajnost.
Pored svega, sudijskih nepravdi, peha sa povredama, sa financijama, odlascima najboljih igrača...ovom klubu se jednostavno ne da, da definitivno stane na zelenu granu. :neee:
Danas su bili daleko bolji od domaćina, imali 4-5 dobrih prilika, više šuteva upućenih prema golu, kornera...
A primaju tako jeftine golove.

Srećom po njih, dole u dnu je konkurencija velika (da ne kažem dobra :D ) pa se možda izvuku. Bit će teško, jer sve miriše na drugu ligu. Toliko peha na jednom mjestu rijetko dobro završi.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la effe__sa » 04 pro 2011, 21:02

Nisam gledao direktan prenos, ustvari nešto malo a poslije pogledao pregled utakmice i vidio sam da je Nurnberg imao puno više prilika i jednostavno nisu imali sreće, a HSV svoje šanse iskoristio
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 11 pro 2011, 12:47

anton 1983 napisao:Ja sam brio da će to biti X jer su oboje u kurcu. Da je Hoff igrao doma ovaj rezultat me nebi iznenadio, al ovak sam malo iznenađen jer se Nurnberg nakon odlaska 3 ŠPEK igrača jednostavo bruka u BUNDESLIGI. Kak moreš imat takvu povijest, bit iz bavarske, imati ŠPEKASTI stadion koji je navek pun i bit tak trul? Mora da je do one atletske staze...Vidio sam mnogo puta da je ona sjebale velike ekipe. Eto i Juve bio u drugoj ligi, pa prošle sezone nije opće došo do europe i sad mam čim su se preselili na stadion bez atletske staze razaraju po kvartu....Proć sa stazom!

Nurnberg jednostavno nema para i nesposoban ih je skupiti. Kao i Sechszigeri, a dolaze iz regije u kojoj je ogroman broj bogatih tvrtki.
Ako imalo itko želi kriviti Heckinga, on uopće nema nikakvu odgovornost u propadanju. Nije dobio dovoljno sredstava da potraži bolje igrače i uvidio je da bez tri onakva igrača neće biti moguće igrati lijepu igru i jednostavno promijenio koncept cijelog kluba. Zato mu je puno jeftinije bilo zatražiti ove igrače. Ja mu se divim kakve rezultate ima. :legendo:

A upravu kluba treba odvesti na jedan nurnberški proces. :mrgreen:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 11 pro 2011, 14:13

Hecking bez daljnjeg radi dobar posao, a Nurnberg će mislim ipak opstati iz prostog razloga što su kvalitetniji od ovih ekipa poput K'lauterna, Augsburga, Freiburga.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 15 pro 2011, 15:28

Spox.com napisao:Hlousek nach Nürnberg?

Und auch beim 1. FC Nürnberg wird sich ob der Abstiegsangst auf dem Transfermarkt umgesehen. Wie der "Kicker" berichtet, hat der Club die Fühler nach dem tschechischen Offensivspieler Adam Hlousek ausgestreckt.

Angeblich ist er für unter eine Million Euro zu haben. Sportchef Martin Bader bestätigt das Interesse: "Wir denken über ihn nach, weil er die Bundesliga kennt, deutsch spricht und vielseitig ist."

U 1.FCN bi mogao doći Adam Hlousek za otprilike 1 mil. €, možda i manje. Sportski direktor Bader je potvrdio interes, ali ništa konkretno.

Po meni bi ovo bio dobar transfer. On se nije baš dokazao u Kaiserslauternu, ali mislim da on može igrati u BL prema svvojem talentu i za ovu cifru je Hlousek dobar potez za skupljanje kvalitete.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Lizarazu » 17 pro 2011, 16:44

Bas me interesira mogu li zadrzati ovo vodstvo i tako napraviti senzaciju kola. Da je nezaluzeno, nije.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la Titan » 17 pro 2011, 17:21

Kakvo je ovo ubijanje :bravo:

Kapa dolje :good:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lizarazu » 08 sij 2012, 19:01

Club je doveo Balitscha iz L´kusena, koji je nakon Omara Gonzaleza (posudba povremenog reprezentativca USA) drugo pojacanje Nürnberga.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la doro » 08 sij 2012, 22:26

Lizarazu napisao:Club je doveo Balitscha iz L´kusena, koji je nakon Omara Gonzaleza (posudba povremenog reprezentativca USA) drugo pojacanje Nürnberga.

Taj balić je baš prava kuja :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lizarazu » 15 sij 2012, 18:41

Peh je veliki pratioc ovog kluba. Nakon sto je pozajmio ovog "Jenkija", frajko na prvom treningu potrgao ligamente (Kreutzbandriss), dok je ova druga pridoslica (Balitsch) isto tako povrijedjen (sta i kako, ne da mi se citati).
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la Lizarazu » 16 sij 2012, 20:46

Posto su na belaju sa svojim neuzugängetima, ocito imaju u planu ponovo udariti na trzistu.
Meta je Leonard Kweuke, napadac Sparte Prag.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la doro » 03 vel 2012, 18:09

Danas skupo prodajte svoju kožu ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva