LuctL napisao:Ali, napadače ne smijete cijeniti po tome. Napadač ima ulogu postizanja golova. Dok to radi, meni je odličan. Sad, ako on pravi protivničke igrače budalama svojim driblanjem, to je samo dodatni bonus.
Dok je brdo golova u sezoni od strane napadača, sve je dobro. Kad nikako ne ide ili napadač ne ispuni očekivano, ne razvije se i sl., onda se već traže nova rješenja.
Samo danas vlada to silno izdrkavanje na lopti, u kojima ja uživam najviše u malom, dvoranskom nogometu, a ne u ovom pravom na stadionima i travi.
Robinho je šuplja rupa, koliko god on bio atraktivan igrač i znalac s loptom. On igra na bljeskove, barem kad je postizanje golova u pitanju. To većinu klubova neće zadovoljiti. Usudio bi se reći da je to više s marketinške strane dobro za klubove i 'nabrijane' gledatelje kako oni rade sve ono što sami ne mogu, a to je nebitno.
Tevez? Otkako ga je Ferguson prodao, glumi nekakvog šerifa i nikad zadovoljan. Nediscipliniran igrač je postao. Torresa više nitko ne doživljava preozbiljno kao prije.
Mi s Gomezom smo dobili što smo htjeli, golove. I to je uprava jedino i htjela nakon odlaska Makaaya i Tonija. Čisto sumnjam da Ulija zanima njegovo ponižavanje protivnika na terenu. Pa ni Ribéry koji ima to u sebi i bilo je dio njega više ne radi toliko niti želi.
Napadač je u nogometu da zabija golove, ništa više. Priče o modernom nogometu, napadačima, ovima-onima, to je sve nebitno ako imaš velemajstora 'stare škole' koji radi posao onako kako se od njega očekivalo.