Liga Prvaka 2011/12

Arhivirane teme...

Re: Liga Prvaka 2011/12

PostPostao/la Titan » 08 ožu 2012, 14:58

CroCHEF napisao:
In memory of Neutral napisao:Ovo je realnost, Barca pa Real, pa ostali kasne svjetlosnih godina. Mislio sam da se Bayern može nositi sa Realom, no vidim ne mogu ni sa Mainzom, Gladbachom, BvB-om, Leverkusenom...

Dobro Bayern se dobro ne nosi s njima, a sta je onda s Barcom zasto zaostaju 10bodova za realom... zasto se nemogu nositi s
Getafeom i ostalima. Sad zbog ove utakmice opet su najbolji klub u svemiru. Isto je i Bayern dobio s 12:2 pa je bila pedala. Igra se na dvije utakmice i svaki klub koji pokaze muda Barci moze se nositi s njima.
Al koga boli k, iduce kolo ce dobit APOELA, a polufinale protiv OMa ili Benfike

Koja je ovo sezona da oni igraju na najvećem mogućem nivou ?.

Ljudi igraju na 100 strana, buše Real kad god stignu. Pogledaj kada su gubili utakmice njihov sastav, prvij 11, nakve Rodrige i raju stavljao Pep. Moraju jednom zijaniti titulu, ne mogu uvijek osvajati protiv Reala koji ulaže ogromne novce svake sezone, te dobija ove "male" ekipice. Kada igraju protiv te iste Barce ne mogu pole proći . Valjda si gledao Real-Barca posljednjih 5-6 utakmica.

Pokazao je Bayer da ima hrabro srce :lol: pa je počeo sa 2 napadača, pa je primio sedmicu koju ne možeš naručiti ni u Čevabdžinici.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Mrš » 08 ožu 2012, 15:04

LuctL napisao:Ili na onaj način koji ti "ne priznaješ" - fizički. Uostalom, više ih je klubova tako dobilo nego na način koji si ti opisao :P

ako pod fizički misliš na puno trke i agresivnosti u duelu, bacanje na glavu na svaku li-la loptu onda se to u ''mom'' načinu podrazumijeva i bez toga ne ide. a ako si mislio na udaranje i nesportski način, onda te ne podržavam nimalo
''what Platini could do with a ball, Maradona could do with an orange''
Mrš
Školovani fudbaler

PostPostao/la effe__sa » 08 ožu 2012, 15:13

Mrš je ovaj put dosta dobro opisao kako se Barca može dobit. Ovaj put se svakako slažem. Može to Mrš kad hoće, samo mu ne valja kad previše krene ljuto i vrijeđa ljude. Ali ovako je dobar, kad to staloženo objasni i argumentira. :) ;)

@Luctl: Svakako da treba dodat i te fizičke borbe, znači ulazit žešće u duele s njima...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Hantraga » 08 ožu 2012, 15:33

The Scarface napisao:Po Wikipediji oba stadiona imaju jednake dimenzije.

I ja sam to gledao, ali sam ubijedjen da nije tacno. Pa ocigledno je da je Camp Nou travnjak maksimalnih dimenzija, ni priblizno bilo kojem drugom u Evropi. ;)
BUNDESLIGA - Fudbalski NBA
Hantraga
JetSet

PostPostao/la Hantraga » 08 ožu 2012, 15:49

Nisam siguran, ali sam ubijedjen. :lol:

Ne znam, sve je moguce, mozda je i do kamera koje su na Allianzu nisko postavljene.
BUNDESLIGA - Fudbalski NBA
Hantraga
JetSet

PostPostao/la doro » 08 ožu 2012, 15:55

LuctL napisao:Mislim da si u krivu, jer i AA i Camp Nou imaju maksimalne dopuštene dimenzije. Razlika je to što je kod AA imaš pola metra-metar od linije terena, dok u Barceloni imaš i previše prostora oko samog igrališta pa se steče dojam o većim dimenzijama.

Nou camp je širi a pusti dimenzije na wikiju neko je neš sjebao ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Titan » 08 ožu 2012, 16:09

Može se na Wiki prepraviti šta se god hoće. Mogu napisato ako hoću 10000000x100000000, dvije tipke i to je to ;)

Nego, svi pišu o dječijem vrtiću zvanom Bayer, a niko o velikom Apoelu koji je pokazao kako se sa disciplinom i taktikom dođe do top 8.

Ljudi su čisti primjer svi u odbranu, biće 1-2 prilike koje ćemo iskoristiti.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 08 ožu 2012, 18:00

Apoel sam eto htio pohvalit još prije, ali zaboravio sam u brzini :) Oni su napravili največe iznenađenje od kako se Liga prvaka igra u ovom formatu. Čudo je bio njihov ulazak u grupnu fazu, pa ogromno čudo ulazak u osminu finala, a sad mega, mega čudo i senzacija nad senzacijama ulazak u četvrtfinale.
Apoel je stvarno pokazao sjajnu disciplinu, borbu i vjeru od sebe, pa svi su njihovi dosadašnji protivnici bili individualno jači.

A Olympique Lyon nije više ona stara ekipa, pod sumnjivim okolnostima su ušli u osminu finala, tako da je sveukupno gledajući njihovo ispadanje zasluženo, pa i ne tako nezasluženo.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Titan » 08 ožu 2012, 18:10

Lyon je čisti primjer da im je novac bitniji od neke slave. Oni kupuje igrače koje prodaju za 2-3x više novca nego što su u njih ulagali. Ako nekada i osvoje prvenstvo bravo oni, ali većinom služe za afirmaciju igrača.

Oni su čisti primjer da je fudbal postao sam biznis gdje se uspjehi stavljaju u drugi plan, a ekonomija na 1 mjesto. Bitnije je da se zaradi nego da se osvoji neka titula. Tako je krenuo i Bayern ima već neko vrijeme. Oni bi rado išli dalje, napredovali, ali neće da ulažu kvalitetno. Dovode se polovnjaci i ovo pišem po 100 put, gdje se na osnovu stare Bayernove slave dižu ti isti igrači te im se diže cijena na tržisšti i rejting , a opet ih kao ne prodaju.

Neka Apoel zapadne sa Benfikom imaju nade. :)
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 08 ožu 2012, 18:18

In memory of Neutral napisao:

Neka Apoel zapadne sa Benfikom imaju nade. :)

Neka polako. Apoel ili Benfica će nas zapast. :) ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 08 ožu 2012, 18:36

In memory of Neutral napisao:Oni su čisti primjer da je fudbal postao sam biznis gdje se uspjehi stavljaju u drugi plan, a ekonomija na 1 mjesto. Bitnije je da se zaradi nego da se osvoji neka titula. Tako je krenuo i Bayern ima već neko vrijeme. Oni bi rado išli dalje, napredovali, ali neće da ulažu kvalitetno. Dovode se polovnjaci i ovo pišem po 100 put, gdje se na osnovu stare Bayernove slave dižu ti isti igrači te im se diže cijena na tržisšti i rejting , a opet ih kao ne prodaju.

Speedy, vrijeme je da mi ubaciš neke smajliće koji si pucaju u glavu ili koji su jako uvredljivi! Malo stanem, al nemrem zdržat predugo jer me non stop neko povlači za jezik! :neee:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 08 ožu 2012, 18:58

Sta fali, treba dodati malo ulja na vatru! :haha: Vis i sam otkako je zakljucana tema od TORera da ljudi nemaju o cemu pisati! :mrgreen:

Sto se smajlica tice, ak nađes neki dobar budem ga stavio! :bravo:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 08 ožu 2012, 19:00

Speedy napisao:Sta fali, treba dodati malo ulja na vatru! :haha: Vis i sam otkako je zakljucana tema od TORera da ljudi nemaju o cemu pisati! :mrgreen:

Sto se smajlica tice, ak nađes neki dobar budem ga stavio! :bravo:

Ja sam brio da se ti u to kužiš..Treba mutavog Scara pitat, on to ziher zna...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Titan » 08 ožu 2012, 19:01

Joj njega, eto nije tako. Svake godine se fale toliko da su u plusu a nigdje pametnih i mudrih investicija u igrački kadar s kojim bi mogli parirati u Evropi. U finalu protiv Intera puka slučajnost i sretne okolnosti. Posebno utakmica sa Unitedom te godine.

Dođe se to četvrtfinala Bayern zaradio ovoliko, Bayern zaradio onoliko. Kukaju dok traje sezona i onda počnu pričati biće bolje next one i ulože poneki miliončić u 2 igrača i predstavljaju ih kao čudotvorce.

Tako je bilo kad je došao Ribery. Pa tako je bilo kada je došao Robben. Tako je bilo kada je došao Neuer. Uvijek nach pleite neki malo veći ulog i onda dizanje u svemir kvaliteta tih igrača koju ne vidimo protiv Leverkusena, Gladbacha itd.

Novac je u bayernu bitniji od uspjeha. Novac dolazi od uspjeha, ali prije se nije moralo toliko ulagati da se osvoji Bundesliga, no sada ? . BvB bez najboljeg igrača "hara" ligom, dok se Bayern guba od ekipa koji ispadaju od Ukrajinaca u Eurokupovima.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Speedy » 08 ožu 2012, 19:01

anton 1983 napisao:Ja sam brio da se ti u to kužiš..Treba mutavog Scara pitat, on to ziher zna...

Nemas se ti tu sta kuziti i nekuziti, jednostavno mi je mrsko sada traziti smajlice po netu! :mrgreen:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva