Momčad i sve vezano za ekipu 2021/22

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano za ekipu 2021/22

PostPostao/la anton 1983 » 21 stu 2021, 20:38

:hehe: etotototo to je sve sto sam ti htio dokazati. Imati izbor je kurva i nesmije ga bit, sam tiranija je jedini izlaz iz ovog smeća.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 21 stu 2021, 21:17

Čemu takvi postovi, ima nas tu jedva 10ak aktivnih (ako) i sad još takve teške riječi...

Zakon u Njemačkoj je nažalost takav kakav jest - necijepljeni moraju u karantenu ako budu u kontaktu. Naravno da možemo raspravljati sad o tome zašto je cijepljeni koji se ne čuva bolji od onog koji nije cijepljen a pazi se i stalno se testira. Utjecat na Bavarske vlasti nećemo kako god

I kod nas je situacija da "ne moraš" ali uvode polako da nigdje ne možeš bez potvrde. Još malo pričekajte pa kao u Njemačkoj neće priznat test, samo da si prebolio ili se cijepio. To naravno više liči na političku nego medicinsku odluku, ali svejedno ne mijenja činjenično stanje.

Klub s tog stajališta ima pravo kazniti igrača kao za bilo koji drugi prijestup. Mi prvi tu bismo kažnjavali za poraze i loše igre, što je puno apstraktnija kategorija od ovog. Ako su vlasti mogle donijeti zakon, onda jbg moraš raditi u okvirima toga. Svatko od nas osobno može imati svoje mišljenje, ali klub kao i svaka druga firma mora raditi dalje i u ovakvim uvjetima.

Ne bih nikoga tjerao na cijepljenje, ali i klub se mora zaštititi. Inače to može u nedogled, mogu nam svako malo istih 5 igrača u karantenu ići, propuštat bitne utakmice u ligi prvaka itd itd. Moraš bit spreman na posljedice ako ćeš bit dosljedan svojem stavu.
Ja ne bih išao odmah sa skidanjem plaće, ali idući put već možda da. Doduše njima je to već druga karantena, srećom prva je pala za vrijeme reprezentativne stanke...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 21 stu 2021, 21:30

ivan napisao:Čemu takvi postovi, ima nas tu jedva 10ak aktivnih (ako) i sad još takve teške riječi...

Pa bas zbog toga svega kaj si napiso! Nema vise i nesmije bit pick and choosa! Znaci ja se nisam cjepio, neplaniram se cjepit ali prihvacam cinjenicu da nemrem u kino ili poštu i ak ocu u bolnicu jer se nemrem dic iz kreveta da se moram cjepit.

Ma mene jebe pičkizam svakog antivaxera a taj pičkizam duboko u duši glasi "tek kad bude sigurno 100% ja cu se cjepit" i to licemjerje nepodnosim. Znaci neg drugi riskiraju pa cu onda ja kad je ziher. Nabijem te nakurac. Nes se cjepit nema plače i schluss jer je takva odluka i nezelim nikakve rasprave o tome.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 21 stu 2021, 23:22

Sve pet antone možemo argumentirati svatko svoje, ne moramo ići s osobnim uvredama i tu se valjda možemo svi složiti.
Jako ružno izgleda
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 22 stu 2021, 10:33

Antone, izvini, ali nisi u pravu. Ova priča sa korona virusom je maksimalno ispolitizovana. I u Srbiji se kao i u Hrvatskoj vrši veliki pritisak na nevakcinisane. To što nevakcinisani ne žele da prime neispitanu vakcinu je njihovo zakonsko pravo. Pa druže, taj Fajzer je platio milijarde dolara kazni za podmićivanje ljekara, članova regulatornih tijela, itd. To su sve opšte poznate stvari.

Prvo je nazovi struka tvrdila da su dovoljne dvije doze, pa sad ispada da ni to nije dovoljno već i treća nakon 7-9 mjeseci od druge doze. Pa onda možda i četvrta, peta, to više niko ne zna. Zemlje sa velikim % vakcinisanih (Portugal, Danska, Singapur, Izrael...) bilježe nagle skokove broja zaraženih? Kako, zašto, ako vakcina radi?

Zašto niko ne pominje prirodni imunitet stečen nakon preležane bolesti? Nikada u istoriji medicine nije savjetovano da se vakcinišeš ako nešto preležiš. Sada, izgleda, važe druga pravila. Kako ja da vjerujem vlasti u Srbiji da se brine za moje zdravlje propagirajući vakcine, a pritom hoće da dovedu Rio Tinto da kopa litijum ovdje i uništi životnu sredinu?

Na sajtu WHO ćeš naći da do sada ima preko 2,5 miliona različitih nus pijava za nepunu godinu dana vakcinacije. Sve ostale vakcine zajedno u istoriji medicine nisu to proizvele. Naravno da ljudi nemaju povjerenja.

Pogledaj dokle je vjera u vakcinu dovela Aguera. Završio je karijeru i sreća njegova jer mogao je lako i da umre. Vidi Eriksena, a nisu njih dvojica jedini primjeri. Sve ih je više. Zato sam apsolutno na strani Kimiha. Ko je Bajern da njega uslovljava? Je li Bajern iznad njemačkog zakona? Nije. Zato ima apsolutno pravo da odbije. To je lični izbor čovjeka iako se sada sve čini da se zakonski uvede kao obaveza, svjesno se ide u kršenje ljudskih prava i sve veću kontrolu ljudi. Vakcinisane niko ne kontroliše, a dokazano je da i oni prenose virus.

Ako neko smatra da se zeznuo što se vakcinisao, ne treba da nagovara druge da to rade.

Nevakcinisani nisu kukavice već logično razmišljaju. Ne žele da prime na brzinu proizvedenu vakcinu od sumnjivih proizvođača koja očigledno ne daje rezultate. Ali to javno nigdje na TV-u nećeš čuti jer tako ne odgovara inicijatorima COVID projekta. Ja lično mislim da je ovo trovanje ljudi, da li zaprašivanjem iz aviona ili kako god... Znam da ti djeluje smiješno jer ti ne vjeruješ da je svijet toliko zao, a zapravo jeste. Mislim na svjetske moćnike.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 22 stu 2021, 11:40

Miki napisao:Antone, izvini, ali nisi u pravu.

Kak Miki mozes rec da nisam u pravu ako se drzim zakona? E ajmo se svi pobunit sto je vec 59 godina ogranicenje na cestama 60 a imamo 100 puta bolje kocnice! E zasto se nebunimo? Zato jer je bas to pravo a ti meni govoris da ja nisam u pravu a zelim postivati pravo.

Ja ti kazem da je najgiora stvar Covida Miki to sto ti imas pravo glasa a nesmijes ga imati jer u tom slucaju prava nesmijes imati.

Bayern slijedi pravo a ti kontriras Bayernu sto slijedi pravo.

Znaci ja se nisam cjepio i sprenan sam podnjet sankcije svje necjpljenosti, jer ti to shvataš? Ak drzava kaze da ce mi prirez zbog toga porast 20% i vrtic djeteta porast 30% jebiga to je cijena necjepljenja koju ja mogu il nemoram prihvatit.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 22 stu 2021, 11:45

ivan napisao:Sve pet antone možemo argumentirati svatko svoje, ne moramo ići s osobnim uvredama i tu se valjda možemo svi složiti.
Jako ružno izgleda

Pa sta se kurac onda doro glupira? Nabijem takve sve nakurac! Sam ja sto reko prije nego vas je proglasio glupima i da nemate mozga.

Pazi ovo moja ekipa zavrsila pravo ekonomiju fer imaju miljone i jebene poslove i druze se u visokom drustvu. Svi odreda cjepljeni samo ja jebivjetar "sam pametan". Ono wtf!?!?! Odjebite s pametovanjem.

Ako igrac Bayerna nemre igrat jer nije cjepljen, nema plače i schluss!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 22 stu 2021, 12:08

anton 1983 napisao:
Miki napisao:Antone, izvini, ali nisi u pravu.

Kak Miki mozes rec da nisam u pravu ako se drzim zakona? E ajmo se svi pobunit sto je vec 59 godina ogranicenje na cestama 60 a imamo 100 puta bolje kocnice! E zasto se nebunimo? Zato jer je bas to pravo a ti meni govoris da ja nisam u pravu a zelim postivati pravo.

Ja ti kazem da je najgiora stvar Covida Miki to sto ti imas pravo glasa a nesmijes ga imati jer u tom slucaju prava nesmijes imati.

Bayern slijedi pravo a ti kontriras Bayernu sto slijedi pravo.

Znaci ja se nisam cjepio i sprenan sam podnjet sankcije svje necjpljenosti, jer ti to shvataš? Ak drzava kaze da ce mi prirez zbog toga porast 20% i vrtic djeteta porast 30% jebiga to je cijena necjepljenja koju ja mogu il nemoram prihvatit.

Antone, da li je u Njemačkoj po zakonu obavezno vakcinisanje protiv COVID-a? Koliko znam nije. I samim tim je zakon na Kimihovoj strani i ne može Bajern da izmišlja pravila koja su drugačija od zakona države u kojoj se nalazi taj isti Bajern. Onda bi Bajern kršio zakon.

To što si pominjao za 60 km/h po cestama, to je po zakonu i to je tačno. I ako prekoračiš tu brzinu, policajac te zaustavi, i treba da ti naplati kaznu jer si prekršio zakon. Nije svaki zakon dobar zakon, naravno, ali podložan je promjeni i vjerujem da se može tražiti njegova izmjena ako se za to nađu jaki argumenti.

Ali u slučaju vakcine protiv COVID-a Kimih ne krši zakon, shvataš? Stvar je slobode izbora, ali sloboda izbora nije ako ti nećeš da se vakcinišeš (a zakon ti dozvoljava da lično izabereš), pa ti je zbog toga zabranjen odlazak na stadion, u prodavnicu, upis fakulteta, odlazak na posao... To je onda kršenje osnovnih ljudskih prava. Ljudima se uništavaju egzistencijalna prava, kako smo to tako lako zaboravili i lako ih se odrekli (pravo na kretanje, pravo na rad...).

Naravno da ne treba bolestan da ideš na posao, ali čovječe kako si ti ako si zdrav opasan za društvo? Zato što nisi primio vakcinu? Pa ako ta vakcina vrijedi šta će onda 3 vakcinisana igrača Bajerna u karantinu zbog kontakta sa zaraženom osobom? Vidiš li tog apsurda? Ako je neprimanje vakcine jedini razlog što Bajern drži Kimiha po strani, to je kršenje njegovog prava na rad. Da li je Bajern iznad zakona? Nije, ne smije da bude. Kako se može nametati nešto što nije po zakonu obavezno, a pritom i ne daje nikakve rezulate? Ne zna se koliki imunitet daju vakcine i ako daju koliko taj imunitet traje, koliko doza će biti potrebno... Ništa se ne zna, ali se traži od ljudi da se vakcinišu. To je kršenje ljudskih prava.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Red passion » 22 stu 2021, 12:42

ivan napisao:Sve pet antone možemo argumentirati svatko svoje, ne moramo ići s osobnim uvredama i tu se valjda možemo svi složiti.
Jako ružno izgleda

Da, istina. Nema mjesta vrijeđanju, ali isto tako nema mjesta ni histerisanju i osobnim frustracijama s čime je i počelo.

Nitko ovdje nije bolestan i isto tako mi ne živimo u Njemačkoj, Bavarskoj već u Hrvatskoj. Što bi ja, ovo-ono... učini ako možeš tamo u Njemačkoj, nitko nikome ne brani niti treba tražiti dopuštenje od nekoga.

Bayern je odlučio napraviti to i to svojim igračima i to je tako, nema dalje rasprave. Šteta za momčad je poprilična posebice kad imamo 5 zamjena, kadar je manji za 2 jako bitna igrača.

Ja recimo nigdje ovo nisam čuo ni vidio ni pročitao što @Miki kaže za Agüera i Eriksena do ovdje na forumu i 100% da čitam u komentarima članaka pitaj Boga koga sve ne na društvenim mrežama, a pročitam osim hrvatskih, engleskih i njemačkih i španjolske i brazilske/portugalske sportske medije.
Ni sami Agüero i Eriksen nisu ništa rekli, ali neki očito 'znaju' bolje nego sami liječnici i igrači koji su stradali bez da su ih uopće vidjeli i pregledali.

Ali kad opet vidim ovo kukavice, zaprašivanje aviona, 5G, HAARP, incijatori COVID projekta... nema dalje. :nocomment:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 22 stu 2021, 13:04

Miki napisao:
Antone, da li je u Njemačkoj po zakonu obavezno vakcinisanje protiv COVID-a? Koliko znam nije. I samim tim je zakon na Kimihovoj strani i ne može Bajern da izmišlja pravila koja su drugačija od zakona države u kojoj se nalazi taj isti Bajern. Onda bi Bajern kršio zakon.

Ako ti je Miki kurac u šupku znači da si karan svidalo se to tebi ili ne. Nemoj opet fulat cijelu Srbiju.

Na temelju kojeg kurca ako ne zakonskog kurca Bayern igracima nece dat plaču to ti meni reci?

Sve dok postoje cigarete i alkohol nezelim čuti ni N od Antivaksera!

Bog tj doro prica o odlasku iz kluba iz revolta!!! Pa napisti planet ak ti nije drag koji k tu kurac radis?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 22 stu 2021, 13:43

anton 1983 napisao:
Miki napisao:

Ako ti je Miki kurac u šupku znači da si karan svidalo se to tebi ili ne. Nemoj opet fulat cijelu Srbiju.

Na temelju kojeg kurca ako ne zakonskog kurca Bayern igracima nece dat plaču to ti meni reci?

Sve dok postoje cigarete i alkohol nezelim čuti ni N od Antivaksera!

Bog tj doro prica o odlasku iz kluba iz revolta!!! Pa napisti planet ak ti nije drag koji k tu kurac radis?

Pa znači samo represija, bajo moj, pa kud koji mili moji... Kakva ljudska prava, kakve gluposti... Ne mislim pritom na alkohol i cigarete.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Miki » 22 stu 2021, 13:50

Red passion napisao:
Jako ružno izgleda

Da, istina. Nema mjesta vrijeđanju, ali isto tako nema mjesta ni histerisanju i osobnim frustracijama s čime je i počelo.

Nitko ovdje nije bolestan i isto tako mi ne živimo u Njemačkoj, Bavarskoj već u Hrvatskoj. Što bi ja, ovo-ono... učini ako možeš tamo u Njemačkoj, nitko nikome ne brani niti treba tražiti dopuštenje od nekoga.

Bayern je odlučio napraviti to i to svojim igračima i to je tako, nema dalje rasprave. Šteta za momčad je poprilična posebice kad imamo 5 zamjena, kadar je manji za 2 jako bitna igrača.

Ja recimo nigdje ovo nisam čuo ni vidio ni pročitao što @Miki kaže za Agüera i Eriksena do ovdje na forumu i 100% da čitam u komentarima članaka pitaj Boga koga sve ne na društvenim mrežama, a pročitam osim hrvatskih, engleskih i njemačkih i španjolske i brazilske/portugalske sportske medije.
Ni sami Agüero i Eriksen nisu ništa rekli, ali neki očito 'znaju' bolje nego sami liječnici i igrači koji su stradali bez da su ih uopće vidjeli i pregledali.

Ali kad opet vidim ovo kukavice, zaprašivanje aviona, 5G, HAARP, incijatori COVID projekta... nema dalje. :nocomment:

Normalno da nisu izjavili jer se praktično ne dozvoljava da se javno govori protiv vakcina, valjda to vidiš i znaš. Uzmi samo Đokovićev slučaj kada je prošle godine rekao da ne želi da prima u svoje tijelo nešto za šta nije siguran kakav će efekat imati, a bilo je pomena da će to biti uslov za putovanje što se evo ispostavlja kao tačno. I onda su mediji osuli drvlje i kamenje prema njemu. Sada ne želi da se izjasni da li je ili nije vakcinisan, a i dalje ga pljuju zbog toga.

Aguero je promovisao vakcine i vakcinisao se. Jedne od mogućih nuspojava vakcina su miokarditis i perikarditis. Ali i ti to vjerovatno smatraš teorijom zavjere. Obojica su zamalo umrla na terenu i to od srčanih smetnji. Obojica poznati sportisti na vrhunskom nivou i eto tek tako se to desi? Da, dešavale su se takve stvari i ranije, ali ne u tako kratkom razmaku. Istraži malo koliko sportista je u posljedjih pola godine-godinu imalo slične probleme. I više nego dovoljno da se posumnja. Ali naravno niko zvanično neće dovesti u pitanje religiju zvanu vakcine jer su one eto jedini spas... Izgleda da ti i dalje vjeruješ u bajke, tj. da je Kinez pojeo supu u koju je uskočio šišmiš i tako se eto virus krenuo širiti.

Pratiš li imalo Srećka Sladoljeva, Nadu Jurinčić, Ivana Vilibora Sinčića? Ili su i oni svi teoretičari zavjere?
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 22 stu 2021, 14:04

Miki napisao:
Pa znači samo represija, bajo moj, pa kud koji mili moji... Kakva ljudska prava, kakve gluposti... Ne mislim pritom na alkohol i cigarete.

Ne represija nego samo jednakost i utopija. Znas li ti Miki moj sto je demokracika? 20 glupana ima vise prava nego jedan pametan inteligentan covjek. Nema ovdje represije nego si je to covjek izabro a ti seres kak nema izbor.

Niko Kimmichu nije reko nepostoji nacin da nezaradis placu nego ako oces placu e onda radi ono sto rade svi.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 22 stu 2021, 14:21

anton 1983 napisao:
Miki napisao:

Ne represija nego samo jednakost i utopija. Znas li ti Miki moj sto je demokracika? 20 glupana ima vise prava nego jedan pametan inteligentan covjek. Nema ovdje represije nego si je to covjek izabro a ti seres kak nema izbor.

Niko Kimmichu nije reko nepostoji nacin da nezaradis placu nego ako oces placu e onda radi ono sto rade svi.

Ima i toga što kažeš. U svakom slučaju puna podrška Kimihu. Bajern jeste jedan od najvećih klubova kada se gledaju osvojeni trofeji, ali ovaj put su za mene lično zakazali. Naravno, moje mišljenje je njima nebitno, ali se vidi da je Bajern u ovom slučaju odlučio da slijedi put gdje nije dozvoljeno misliti svojom glavom i postavljati pitanja.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Miki » 22 stu 2021, 14:21

anton 1983 napisao:
Miki napisao:

Ima i toga što kažeš. U svakom slučaju puna podrška Kimihu. Bajern jeste jedan od najvećih klubova kada se gledaju osvojeni trofeji, ali ovaj put su za mene lično zakazali. Naravno, moje mišljenje je njima nebitno, ali se vidi da je Bajern u ovom slučaju odlučio da slijedi put gdje nije dozvoljeno misliti svojom glavom i postavljati pitanja.
Miki
Don Quijote

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva