Miki napisao:Normalno da nisu izjavili jer se praktično ne dozvoljava da se javno govori protiv vakcina, valjda to vidiš i znaš. Uzmi samo Đokovićev slučaj kada je prošle godine rekao da ne želi da prima u svoje tijelo nešto za šta nije siguran kakav će efekat imati, a bilo je pomena da će to biti uslov za putovanje što se evo ispostavlja kao tačno. I onda su mediji osuli drvlje i kamenje prema njemu. Sada ne želi da se izjasni da li je ili nije vakcinisan, a i dalje ga pljuju zbog toga.
Aguero je promovisao vakcine i vakcinisao se. Jedne od mogućih nuspojava vakcina su miokarditis i perikarditis. Ali i ti to vjerovatno smatraš teorijom zavjere. Obojica su zamalo umrla na terenu i to od srčanih smetnji. Obojica poznati sportisti na vrhunskom nivou i eto tek tako se to desi? Da, dešavale su se takve stvari i ranije, ali ne u tako kratkom razmaku. Istraži malo koliko sportista je u posljedjih pola godine-godinu imalo slične probleme. I više nego dovoljno da se posumnja. Ali naravno niko zvanično neće dovesti u pitanje religiju zvanu vakcine jer su one eto jedini spas... Izgleda da ti i dalje vjeruješ u bajke, tj. da je Kinez pojeo supu u koju je uskočio šišmiš i tako se eto virus krenuo širiti.
Pratiš li imalo Srećka Sladoljeva, Nadu Jurinčić, Ivana Vilibora Sinčića? Ili su i oni svi teoretičari zavjere?
Ovaj upis tek sad vidim misleći da nisi ništa replicirao.
O sunce ti poljubim...
Gdje sam ja bilo što isključio u jednom trenutku?
Ja samo kažem dokazi, zakoni i ništa više, ništa teoriziranje, hipotetika, sumnja, teorije zavjere i to. Dokaži, a do tada nastavi sumnjati i vjerovati dok konačno ne saznaš istinu.
Na svoje mišljenje imaš pravo ko i na vjerovanja oko svega, ali u ovom slučaju bez dokaza to nije to jer inače bi neka konkretnija i bolja rješenja od ovog cijepiva sada postojala i išlo bi se u tom smjeru, a pravila što Anton kaže sam moraju se poštovati i to je to. Nema tu filozofije i debate, ovo je utrka s vremenom i to maratonska.
Od aviona i HAARP-a zapravo dalje ne trebam ni ići ako si i dalje na liniji iz 2013. i 2014. Još koji link stoji uz to prije 7 godina...
ivan napisao:PS: Miki ne vjeruješ valjda u globalne teorije zavjere, pa nitko se ni s kim ni za manje gluposti ne može dogovoriti, a da se cijeli svijet udružio u nekon zavjeri da cijepe ljude... Kina Amerika, Rusija, EU... Nema šanse
Otvori ovaj link iz 2014. na Chatu i pročitaj par stvariOn ne iznosi gotove i nepobitne dokaze i činjenice, meni je to na kraju jedino bitno u ovoj priči.
Na svoje stavove i mišljenja ima pravo, ali nemati pojma da je u Njemačkoj postojeći zakon kojeg Bayern primjenjuje je neinformiranost i za nas dezinformiranje. Čak kaže da nema nikakvih podataka o učinkovitosti cijepiva, a ja već 5 mjeseci non-stop čitam informacije na domaćim i stranim portalima ovisno o proizvođaču, što se mijenja, kakav je trend opadanja postotka itd.
Čak mi je susjeda farmaceutkinja prije 5 mjeseci pričala o cijepivu, kako nastaju, zašto i kako je prije 40-50 godina trebalo 10-20 godina nešto za stvoriti, a zadnjih 10-ak godina i danas 5-10 godina za stvoriti ih, razlika između mRNA i vektorskog cjepiva itd. na seljački način da uspijem nešto razumijeti.
Miki kaže da ja vjerujem u bajke o šišmišu... Ja kao ni on ni cijeli planet
ne zna niti odakle je virus osim što zna da je iz Kine jer je sve krenulo tamo. Ne zna ni kako je nastao, je li umjetno stvoren ili nije, je li pušten namjerno ili ne, je li ovo došlo prirodnim tokom stvari u životu ili ne kao svojevremeno kuga, kolera, žutica, španjolska gripa, ebola, je li taj šimšiš, kameleon bio ili ne, laboratorij ili ne...
S bilo kojom osobom s kojom sam imalo pričao zadnji 18 mjeseci ne zna nijedan odgovor, a svatko ima svoje teorije, pretpostavke i na kraju sve ide dalje i sve je u zraku, ništa crno na bijelo.
I prije 6-7 godina je krenula ta neka političko-ideološka fama sa cjepivima određenih grupacija i pojedinaca pa gdje je to bilo došlo do prije 2-3 godine da su djeca oboljevala od praktički izumrlih bolesti i zaraza, a Pernar i co. pričali priče s pravima itd.