Momčad i sve vezano uz ekipu, 2011/2012

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano uz ekipu, 2011/2012

PostPostao/la effe__sa » 09 pro 2011, 15:48

A nekako baš malo pratimo istočno-evropsko tržište...Mogao bi Bayern dosta tu igrača naći...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 09 pro 2011, 16:12

Zato i kažem... Nemoguće da ne postoji u Rumunjskoj, Bugarskoj nekakvi novi Hagi, Chivu, Mutu, Stoičov, Ukrajini Shevchenko, Tymoshchuk, Rusiji Arshavin, Karpin, Češkoj Nedved, Poborsky... Totalno smo nezainteresirani za slavenski dio Europe. Pa makar da i stranci budu, ali da su odlični u tim ligama. :?
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la CroCHEF » 09 pro 2011, 21:27

SlikaSlika

Gang
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nRXSHLl5DvQ[/youtube]
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 10 pro 2011, 00:21

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Speedy » 10 pro 2011, 09:11

Kako će izgledati Bayernov kadar u budućnosti?

U proteklih par sezona Bayern je uvijek imao puno igrača u svom kadru. Dosta tih igrača bili su nepotrebni, te su popunjavali kvantiteu, umjesto kvalitete. Dolaskom van Gaala kadar je rastao, ali se s vremenom počeo čistiti, te smanjivati. Umjesto kvantitete, Bayern se okrenuo tome da ima manji kadar sa "zgusnutom" kvalitetom.

Ako donosimo zaključak prema kadru iz ove sezone, činjenica je da će se Bayernov kadar u budućnosti sastojati od 20 igrača, plus 3 vratara. U nogometu postoji jedna filozofija koja kaže kadar se treba sastojati od 15 prvotimaca, te 5 igrača koji će popuniti rupe po potrebi , tako da za svaku poziciju postoje minimalno dva igrača. Kada se pogleda kako si je Bayern za ovu sezonu posložio kadar, možemo zaključiti da će se u budučnosti primjenivati baš ta filozofija, koju favorizira i sam trener Bayerna. Sa igračima koji su dovedeni prošlo ljeto, te odlascima onih koji su bili višak u klubu, možemo reći da si je Bayern napravio savršene temelje za imanje takvog kadra u slijedećih nekoliko sezona, ako ne i duže.

Naravno sve se ne može riješiti u jednom prelaznom roku, tako da trenutačni kadar Bayerna treba na određenim pozicijama promijeniti ili bolje rečeno poboljšati. Bayern već ove sezone primjenjuje tu filozofiju pa da vidimo tko su ti igrači koji imaju prednost pred drugima, te što bi se moglo promijeniti. Ako krenemo od obrane odmah ćemo naići na problem. U Bayernovom kadru nalazi se 7 obrambenih igrača od kojih se u većini slučajeva koristi njih 5. To su Lahm, Buyten, Badstuber, Boateng i Rafinha. Lahm i Badstuber imaju zagarantirano mjesto u prvih 11, dok se preostala trojica bore za dva mjesta u prvih 11. Već sada se može zaključiti da Bayern u obrani ima manjak onih igrača na koje se ozbiljno računa, te bi se iz toga dalo zaključiti da Bayern za slijedeću sezonu mora dovesti minimalno jednog igrača i to po mogućnosti stopera.

Lahmova zamjena je Contento. Bolju zamjenu za Lahma niti netreba tražiti, jer po prirodi taj igrač se rijetko ozlijedi, te kad je spreman igra, pošto je kapetan Bayerna. Što se tiče štopera postoje njih trojica (Buyten, Breno, Boateng), koji se bore za jednu poziciju i Badstuber koji je standardan član prvih 11. Buytenu i Breni istiće ugovor te bi se Bayern trebao odlučiti ko će od njih dvoje ostati. Dvojica ne bi smjela ostati jer na taj način neće se otvoriti mjesto za još jednog štopera, te se kvaliteta kadra u obrani nebi poboljšala. Trenutačno rješenje glasi dovesti štopera koji je bolji od Buytena te gurnuti Buytena na klupu te tako dobiti 6 obrambenih igrača na koje se uvijek može računati. Može se i produžiti ugovor sa Brenom no sa tim potezom postoji opasnost da bi si Bayern nepotrebno stavio još jednu plaču na teret od koje nebi imao baš previše koristi. Da se radi o nekom drugom igraču, a ne Breni, onda taj potez niti nebi bio toliko loš jer bi Bayern imao 8 obrambenih igrača, što znači da bi bili duplo pokriveni na svakoj poziciji bez da neko iz vezne linije mora po potrebi igrati u obrani, kao što su to morali učiniti Tymotschuk i Luis Gustavo.

U veznoj liniji ne nedostaje igrača, no manjka onih koji mogu kvalitetno zamjeniti prvotimce. Schweinisteiger je igrač koji je motor Bayerna te se može reći da u vezi ima status kao što Lahm ima u obrani. Bolji igrač od Alabe ili Pranjića kao zamjena za tu poziciju ne treba, dok ga i Kroos također može mjenjati no onda se koncepcija Bayernove igre mora mjenati. Pored njega u vezi igraju Tymotschuk ili Luis Gustavo, koji popunjuju i kvantitetu i kvalitetu za tu poziciju. Tymotschuku na kraju sezone istiće ugovor te Bayern ovdje ima isto mogućnost da dovede možda još boljeg igrača umjesto njega, ako će smatrati da im je to potrebno.

Sada dolazimo do krilnih pozicija te onoga gdje je Bayern najtanji. Kada u ekipi imate Robbena i Riberya, onda je teško za očekivati da ćete si uz to priuštiti i dobru zamjenu. Dobra zamjena na tim pozicijama danas košta, traži veliku plaću i ono što je najbitnije želi igrati. Iako se Robben i Ribery dosta ozlijeđuju teško je naći takvog igrača koji će popuniti sve one gore navedene kriterije i da još uz to bude zamjena, te čeka ozlijedu tih igrača. Bayern u kadru ima samo još jedno pravo krilo koje u biti samo popunjuje kvotu igrača, a to je Usami za kojeg se može reći da je njegovo dovođenje bio samo markentinški trik. Kao zamjene na krilima još uskaću, Muller, Olić i Alaba kojima to nisu prirodne pozicije. Koliko god to bilo teško, Bayern će morati nači kako da dovede još jedno kvalitetno krilo a da svi budu sretni.

Kad je u pitanju napad, Bayern je tu dobro popunjen sa 3 napadača, Gomez, Olić i Petersen te još po potrebi može uskočiti leteći Muller koji je opcija za sve pozicije u napadačkom dijelu tima. Oliću na kraju sezone istiće ugovor i Bayern treba dobro razmisliti kako popuniti tu poziciju i da li uopće dovoditi napadača, kada se taj pored Gomeza koji isto tako baš i nema problema sa ozlijedama, neće previše naigrati.

Da sumiramo. Ovo su igrači koji trenutačno predstavljaju onih magičnih 15 o kojima se govorilo na početku teksta:

Obrana: Lahm, Badstuber, Buyten, Boateng, Rafinha
Veza: Schweinsteiger, Tymotschuk, Luis Gustavo, Kroos, Alaba
Krila: Ribery, Robben
Napad: Muller, Gomez, Olić.

Pošto će Pranjić i Olić definitivno napustiti klub, njima još pridodamo Brenu ili Buytena te prema onome kako se odnose prema Usamiju, možemo zaključiti da će Bayern u sljedećem ljetnom prijelaznom roku imati jako puno posla, koji će biti sve samo ne jednostavan. Kada se pogleda ovih 15 navedenih igrača, vidimo da nedostaje jedan štoper, da Alaba nebi trebao spadati u taj kontigent igrača, da nedostaje krilo, te da odlazi Olić i možda Tymotschuk. Što znači da Bayern mora dovesti minimalno trojicu igrača koji mogu konkurirati za prvih 11, plus možda još dvojicu koji će ispuniti kvotu od 20 igrača.

Napisao: Antonče
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 10 pro 2011, 09:49

Ha ha ha ha, kako sam dobar! :lol: Da ga jebeš oni čitaju moje komentare! :mrgreen:

anton 1983 napisao:Eto sad pročitah tekstić na TZ-u da si Robben povećanje plaće može "abšminkati". Sad kad si malo razmislim nebi se čudio da se mi na kraju sezone baš odlučimo za njegovu prodaju te dovedemo reusa baš da bi direkt zamjenio Robben, a ne da bi bio još jedan dodatan igrač.

Speedy, to je trebala biti posebna tema :mrgreen:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 10 pro 2011, 18:34

anton 1983 napisao:Speedy, to je trebala biti posebna tema :mrgreen:

I sta sam ja to kao trebao znati? Sto si si ti zbrijo da ja mogu citati milsi ili? :mrgreen: Nikad nije kasno da se otvori ta tema, samo treba imati volje! :)
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 11 pro 2011, 11:22

Istina, još malo pa bu se i ona vratila. Nova vlast, pred Europom smo, mora bit bolje! :mrgreen:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 11 pro 2011, 14:30

http://www.bild.de/sport/fussball/franc ... .bild.html
Slika

E ovo mi se sviđa. :)
Najbolji Ribery svih vremena - kaže Bild. U tekstu se navodi kako je Ribery najefikasniji vezni igrač sa 8 postignuti pogodaka, te najbolji asistent bundeslige sa 9 asistencija. Najuspješnije je francuski igrač bundeslige svih vremena po broju pogodaka (39 pogodaka, Micoud u svoje vrijeme zabio 31). Ribery kaže da se osječa sjajno isto kao pod Hitzfeldom i da se nada da će na ljeto moći reći da je ovo njegova najbolja sezona karijere.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 11 pro 2011, 23:40

Kad sam vidio tekst htio sam napisat samo da ga ne ureknu, i sad citam da TZu da sutra ide doktoru te da se boji da nece moci igrat protiv Kolna :(

Neki problemi s misicima mislim.

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 12 pro 2011, 00:58

CroCHEF napisao:Kad sam vidio tekst htio sam napisat samo da ga ne ureknu, i sad citam da TZu da sutra ide doktoru te da se boji da nece moci igrat protiv Kolna :(

Neki problemi s misicima mislim.

Ma bit će i to dobro mislim. A odigrao je sve utakmice ove sezone u bundesligi, to je sjajno.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 12 pro 2011, 10:40

Ne znam zaš, ali moro sam ovo reći. Sa Klinsmannom smo u ovo vrijeme imali isti broj bodova, no nakon 16. kola 2008/09 smo bili drugi jer je Hoffenheim imao bolju gol razliku! Kad se sjetim koji je razkog zakaj sam napisao ovaj podatak javim vam! Možda je to zato kaj nedovoljno kritiziramo Juppa i možda bi trebali malo više...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 12 pro 2011, 13:16

Ja ga redovno kritiziram i islim da je 4 poraza puno previše za polusezonu i to za jedan Bayern ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la FCB m@niac » 12 pro 2011, 15:20

Jupp je čoek koji zna kaj radi, točno se zna ko ima kakav zadatak i kolko se očekuje od njega. Netreba sad krivnju za poraze na trenera svaljivat, jer smo puno golova dobili od individualne pogreške pojedinca.
Nekak imam osječaj da je Jupp čovek koji bu ostal u Bayernu duže vrjeme....sad koje je to duže vrjeme, teško je reći jer sve ovisi koji je prag tolerancije kod uprave...a pošto je Bayern trenutno u fenomenalnoj poziciji na svim frontovima...za kritiku razloga nema! ....vidiš...možda je baš tu greška... :?
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la Mačak » 13 pro 2011, 12:53

anton 1983 napisao:Ne znam zaš, ali moro sam ovo reći. Sa Klinsmannom smo u ovo vrijeme imali isti broj bodova, no nakon 16. kola 2008/09 smo bili drugi jer je Hoffenheim imao bolju gol razliku! Kad se sjetim koji je razkog zakaj sam napisao ovaj podatak javim vam! Možda je to zato kaj nedovoljno kritiziramo Juppa i možda bi trebali malo više...

Pa baš i nismo toliko loše igrali taj dio sezone pod Jurgenovim vodstvom, naravno izuzmemo li onaj debakl prilikom gostovanja zelenih iz Bremena.

Dobro se sjećam da smo imali jedan jeben niz od 10 uzastopnih pobjeda, nije to baš za podcijeniti, u tim sedmicama smo derali sve pred sobom, u ligi, u ligi prvaka Lyona i Fiorentinu, tako da je baš nezahvalno porediti se s prvim dijelom te sezone, jer sve ono što su sagradili u prvom dijelu, u drugom je olako srušeno kao kula od karata.

Bodova je sasvim dovoljno, ali moram priznati da su i 4 poraza previše za jednog Bayerna. Da je tu 7 remija, možda bi malo i ljepše bilo, ali ja sam prezadovoljan ovim dijelom sezone, pogotovo kada se još u obzir uzme težina grupe u Evropi, izostanak glavnog igrača, ipak se može reći da smo se uspješno odhrvali tom kriznom periodu. ;)

A Jupp je imao i grešaka, to se mora reći, ali otkud nama pravo, taj trenerski posao se nama čini dosta jednostavnijim nego što ustvari i je, odavde nama to izgleda dosta površnu, taj igrač tu, taj tu, ali da li je ustvari biti trener dosta teže od onog što mi zamišljamo? :? Pojedine mase dosta olako kritikuju poteze trenera, da li je to opravdano? :?
Mačak
'U vreci'

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva