Bundesliga 2021/22

Arhivirane teme...

Re: Bundesliga 2021/22

PostPostao/la Lahm » 03 lis 2021, 17:30

Union i dalje drzi kurs. :bravo:
Najjaci klub u metropoli, a bome i u bivsoj DDR ako se pogleda trenutacno stanje na tablici. :bravo:
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Miki » 03 lis 2021, 18:14

Trener Frankfurta je rekao da dolazi po 3 boda u Minhen. Ko bi rekao da je blizu toga... To bi bio šamar u dobrom trenutku, da ne pomislimo da smo nedodirljivi.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la doro » 03 lis 2021, 20:08

I uzeo ih je a nema ni teme otvorene :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 04 lis 2021, 07:33

A nije problem otvorit temu, nekad jednostavno ne stignem, posebno vikendom kada ne želim doticaj s tehnologijom ako je fino vrijeme vani.

To traje jednu minutu, pa kad netko ugleda da nema teme nek slobodno otvori, ne mora stavljat sliku i detalje.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 04 lis 2021, 07:38

Miki napisao:Trener Frankfurta je rekao da dolazi po 3 boda u Minhen. Ko bi rekao da je blizu toga... To bi bio šamar u dobrom trenutku, da ne pomislimo da smo nedodirljivi.

Slažem se da je šamar došo u dobrom trenutku.

Nemamo se šta žalit. Npr. Real Madrid dvije zadnje tekme - dva poraza (šerif i espanyol)
...samo velim

Dobro je sve. Idemo dalje.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 04 lis 2021, 11:58

cruz napisao:A nije problem otvorit temu, nekad jednostavno ne stignem, posebno vikendom kada ne želim doticaj s tehnologijom ako je fino vrijeme vani.

To traje jednu minutu, pa kad netko ugleda da nema teme nek slobodno otvori, ne mora stavljat sliku i detalje.

Isti slučaj i kod mene nažalost + rijetko sam na privatnom kompu a preko moba tlaka radit teme. Trebat će se malo više potruditi
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 22 lis 2021, 10:11

"Farmers League"... nadimak kojeg je Bundesliga davno dobila ali imam osjećaj da se sada spominje više nego ikada.

Alfred Draxler je napisao kratak ali točan članak o tome.

Bundesligaši izuzev Bayerna su konstantno loši u Europi, liga je sve manje i manje atraktivna do te mjere da joj se ismijavaju, uzalud pametna njemačka filozofija "keine verrückte Dinge machen". Tako je bilo i prije korone da se ogradim. Ima tu zanimljivih utakmica i tempa, ali nije to to.

A tamo najmnogoljudnija zemlja s vjerojatno najjačom ekonomijom kontinenta.

U nedjelju će Draxler pričati s Rummeniggeom konkretno o ovoj temi na Bild TV. Baš me zanima šta Rolex veli.

---

Mi ovdje godinama pričamo o tome, svak ima svoje recepte za popravak stanja ali njemački klubovi jednostavno nemaju načina da stvore momčadi koje će u kontinuitetu postizati rezultate u Europi i uzet naslov BL.

Je li Bayern kriv što kupuje igrače od BL klubova? hmmm... Ne rade li to i drugi klubovi unutar svojih liga?
Puno stvari tu ima...

Ali po meni jedna činjenica strši iznad novca i mentaliteta: KOMPETENCIJA
u 10 godina nitko osim Bayerna nije uspio ništa ozbiljno postići u Europi osim Leipziga, koji je tek 2016 ušao u 1.ligu... ni unutar lige a kamoli u europi
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 22 lis 2021, 11:15

Trebalo im je 6 godina i brutalno silovanje Ajaxa cool0044 da to skuže i napišu što sam ja i još neki govorili davnih godina o ligi pa je to bila negativa, pretjerivanje. :D

Prekrasno su se sjetili.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 22 lis 2021, 13:49

Što se tiče Bayerna i kupovanja igrača unutar lige... Ma te jadnike ne smeta što Bayern kupuje, nego što pametno kupuje. Klasični Englez koji nije nikad gledao ništa osim premier lige i malo LP sere jer smatra da Bayern mora platit Upamecana 80 milja zato što i engleski klubovi plaćaju neke anonimce iz svoje lige po 60-70. Ali mislim o tome je nepotrebno raspravljat uopće...

Svatko tko ima zrno soli u glavi zna da je Bayern jedina svijetla točka njemačke lige, a nikako obrnuto. Leipzigov uspjeh je super i svaka im čast, ali je isto tako i porazna činjenica jer su uspjeli preskočiti ostale klubove u svega par godina. Pa čak i Dortmund kratkoročno.

Da u Njemačkoj ima još netko jak da uzme naslov, a čak i uz ovakav Bayern bilo je šansi pod Kovačem i CA da nas skinu s trona ali nisu znali, nitko se ne bi obazirao na stanje uopće kao ni u francuskoj ili italiji i što ti ja znam. Iako bi u europi koja je jedina realno mjerilo i dalje bili kita... Ali glavna je zabava srat po Bayernu jer mi se trebamo spustit dvije stepenice dolje da netko uzme naslov i onda je sve ok...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 22 lis 2021, 13:56

U tome i je bit. Bayern se mora spustit dvi razine da bi netko primiriso. A što ne može netko podići se bar jednu razinu. Podigne možda u jednoj polusezoni pa ga nestane 5 sezona ili ispane iz lige :lol: (HSV, S04 und Werder lassen grüßen)

Zato aludiram, uz sve ostale "prepreke", da je kompetencija najveći problem.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 22 lis 2021, 14:36

@Ivane u pravu si. S druge strane, nas ne zanima što drugi misle o nama kada govore o ligi. Iritantno je koliko se o nama i našim problemima, štucnama, maseru i kome već ne svakodnevno priča već 15-20 godina u Njemačkoj, a koliko se o svim tim 'velikim' njemačkim klubovima ništa nikad ne priča zadnjih 15-20 godina.

Još manje me briga za te fore Engleza oko preplaćivanja sve do jednog nogometaša zadnjih 12 godina u nogometu i što nije 80 već 5-40 mil. € i sl.
Oni nemaju nijedan super bogati klub u domaćem vlasništvu, ni jedan jedini klub! :rtfm: :popcorn: Svoj nogomet su rasprodali i sve se bazira na vlasništvu Arapa, Amerikanca, Rusa, Singapuraca, Kineza, Egipćana itd. i na stranim nogometašima, ne na domaćim vlasnicima i domaćim igračima kao što je to slučaj u Španjolskoj.

Sadašnje stanje u Bundesligi se jedino može gledati kroz povijest iste lige i to ne ovu od zadnjih 15 godina, nego tamo od prije 25-30-40 godina. Bayernova priča je počela krajem 60-ih i cijele 70-te, a istovremeno je bio i veliki europski Mönchengladbach. No ovo danas je došlo s Hoeneßom 1979.
U Gladbachu toga nikad nije bilo i nakon 80-ih oni su ko klub bili gotovi umjesto da su i dalje bili rame uz rame do danas s Bayernom(malo sutra, jel da...). Nije bilo ni u Dortmundu, Schalkeu, Hamburgu, Frankfurtu, Leverkusenu, Stuttgartu, Berlinu...

Talijani 80-ih, Španjolci 90-ih, pa na kraju i Englezi krajem 90-ih godina su to sve promijenili s lovom. Nijemci s ničime.

A svi zaboravljaju ili su zaboravili gdje je i kakav je bio Bayern od 2002. do 2009., a i prije dolaska Hitzfelda.

Bayern je najbolji klub na svijetu u doslovno svemu osim u domaćem natjecanju u kojem igra i to ga ne pogađa na europskom planu kako smo se pribojavali zadnjih 10 godina. Samo mu u ligi nedostaje 3-4 kluba ko Manchester City, Real Madrid, Juventus, Barcelona. S njima bi sve puno lakše bilo i svako kolo lige bi bilo ko prije 12-13 godina neizvjesno.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lahm » 23 lis 2021, 15:51

"idealan scenariji " za " konkurenciju " koji kratko traje....

Nagy u svom prvom mandatu osvaja sve. U drugoj godini samo ligu, no i to je uredu. U LP ispada u prvoj k.o. fazi na opce iznenadjenje svijeta.

Egal. Nagy ide <<all in>> u trecoj godini zeli ponovno sve osvojiti, no osvaja samo superkup.

Cijeli svijet pise o prekinutoj dominaciji Bayerna u Buli.

Nagyu je svega dosta, uzima odmor od Bayerna, tik pred pocetak sezone.

Uprava sokirana, ne zna sta ce, uzima "trenercinu" Favrea na dvije godine.

Dvije godine susa, cijeli svijet pise o "velikoj krizi " koju trese München i klub.

Favre dobije otkaz, uzima EtH i ponovno krece dominacija

:mrgreen:
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la anton 1983 » 24 lis 2021, 06:57

Ma nema tu vise spasa, to je gotova prica. Jebote ja sam izgubio volju za BUNDESLIGU.

Ma jos tamo davne 2007 8 pa cak i od 2000 pa sve do 2013 bilo je puno raznih prvaka u BUNDESLIGI i tada je liga bila cak i zanimljiva iako je iskljucivo zbog bayernove financijske dominacije koje nema i nije bilo nigdje u europi Bayern je u glavama ljudi unaprijed bio prvak. Ja sam se protiv tih stavova borio iz petnih žila, neki ce znati, ali sada vise toga nema. To sto su ljudi mislili napokon se ostvarilo i tu nema povratka.

Nije bitno tko je prvak nego je samo bitno ko moze biti prvak. Eto Lille je osvojio prvenstvo ali svi samo vide PSG. Tako i u BUNDESLIGI Bayern.

Sve dok nece postojati klub koji ce moci dati ajmo reci 10 posto manje place ukupno i jos jedan recimo 20 posto manje place, tu kruha nema.

Ljudi moraju htjet doc u Bundesligu jer mogu zaraditi i dok toga nema nece bit ni konkurencije za Bayern. Odstete su tu nebitne.

Ovo do kud je BvB doso to je vrh i nema dalje. Jedina šansa je da dode neko ko cem moc svake godine dodatnih 100 milja dat za place. Recimo dode VW i da svake godine BvB u 120 milja ohne wenn und aber i to se obaveze na 10 godina. E onda bi šansa postojala.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la melodyne » 24 lis 2021, 22:49

Mark van Bommel vise nije trener Wolfsburga.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 25 lis 2021, 03:57

melodyne napisao:Mark van Bommel vise nije trener Wolfsburga.

Un faking beliveble!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva