Momčad i sve vezano za ekipu 2022/23

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano za ekipu 2022/23

PostPostao/la cruz » 03 tra 2023, 08:30

Bio sam zbunjen kad je objavljen otkaz JN-u, ali sada mi je potpuno jasno.
Ako na sve ovo NE gledamo romantično i sportski, onda itekako ima smisla.

Zamisli da imaš poduzeće svoje, utučeš silu novca (svoju cijelu ušteđevinu) u kvalitetu osoblja, R&D, opremu, logistiku, marketing itd. (FCB) i zaposliš neiskusnog mladog ali jako talentiranog poslovođu (JN).
Iako to funkcionira ok, ti vidiš da gubiš korak nad najvećim konkurentima, do te mjere da neće bit vajde od investicije ni kratkoročno ni dugoročno, jer poslovođa ne radi kako si zamislio.

Cijelo si mu vrijeme davao bezuvjetnu podršku (JN), ispunjavao mu želje i nadao se razvoju, međutim vidiš da to ne funkcionira kako smatraš da bi realno moglo i trebalo. Ne gledaš samo slijedeći korak nego slijedećih pet, moraš tako gledat i reagirat.

U isto vrijeme, vidiš da je na tržištu tata mata koji je konkurentima pomogao izvlačiti maksimum (TT), koji je provjeren i prošao već to što tebi treba i još želi raditi za tebe.

Šta ćeš uraditi?
Nastavit vjerovat neiskusnom koji ne drži sve pod kontrolom (plus ode na skijanje kada se sezona lomi)
ili angažirati vrhunskog igrača - kako bi izvukao maksimum iz tvoje ogromne investicije?

Bi li bio spreman pogazit sve svoje izjave o lojalnosti tom mladom? Na kraju ostavljaš ego iza sebe i radiš šta je nužno :idk: Pa neka "selo laje"
Znaš da će neiskusni jednog dana bit fantastičan, ali nek se praksa negdje drugo, tvoj ulog je prevelik da bi se zajebavao.

___

Ovo je možda loša usporedba, ok, ali sam htio ukazat na to da Kahn i Hainer i Braco - imaju najteži zadatak, najodgovorniju ulogu. Ne može nitko reć da su bili loši prema JN u zadnjih godinu i pol. Ali posao je posao, donosiš teške odluke jbg. Svi se smiju kako je Bayern puno platio za dovođenje JN, kako ga još 3 godine moraju plaćat, ali ti ljudi ne razumiju izraz "skin in the game". Moraš puno potrošit da puno i zaradiš, moraš puno udarca i primit da dobiješ nakon 12 rundi. Ti ljudi gledaju individualno, šefovi gledaju sveobuhvatno. Nije ovo nikakav financijski poraz ako se ova sezona pretvori u uspješnu. Dapače! Oni su ovdje "riskirali" ali ovaj rizik je došao u fazu da ga se MORA preuzeti/prihvatiti.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 03 tra 2023, 09:03

A što se tiče igrača, u ovoj sezoni su mnogi ispod očekivane razine, ali ajmo vidit najplaćenije, koji moraju najviše i doprinijeti:
1. Mane - razočaranje
2. Neuer - razočaranje zbog idiotluka
3. Müller - životna forma
4. Kimmich - životna forma
5. Sane - razočaranje

2 od 5 su na nivou. A tko je dao identičnu izjavu "otkaz treneru je rezultat igre nas igrača"? Müller i Kimmich.

Ako Mane, Sane i Gnabry DRASTIČNO ne podignu formu pod Tuchelom - ja bi ih prodao. Pusti mi "mia san mia", to je samo jedna velika barijera.

Bayern plaća preko 60 mil godišnje za ta tri igrača. Platili smo preko 90 mil odštete samo za njih. Ako ne pokažu lajstung - ja bi ih gledao sve prodati. Imamo mi igrača koji više zaslužuju da budu među top 5 u plaćama.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 03 tra 2023, 10:44

Potpuno se slažem za prodaju ova 3 dilkana koji puno zuje a malo meda daju.Dalje Mia San Mia se počep ajmo reci iskorištavat u krive svrhe.
Ovo je biznis je al nije i samo biznis treba ljubavi i romantike a ova 3 dilkana ju nezaslužuju.Kredit samo prema zaslugama.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 03 tra 2023, 10:46

Iako ga je Hasan Salihamidžić ponudio brojnim klubovima, iskusni defanzivac nije 'pomakao prstom' da bi se transfer završio.

Zbog nedostatka volje i lijenosti Sarr nije završio transfer, ali prije svega definitivno je riječ o novcu jer je Senegalcu sasvim lijepo u Minhenu bez obzira što ne igra.

On u Bayernu zarađuje 2.5 miliona eura godišnje. Dobro zna da takvu cifru neće nigdje drugo dobiti i ne želim apsolutno ništa mijenjati.

Još i šverca dilkan :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 03 tra 2023, 11:23

doro napisao:Potpuno se slažem za prodaju ova 3 dilkana koji puno zuje a malo meda daju.Dalje Mia San Mia se počep ajmo reci iskorištavat u krive svrhe.
Ovo je biznis je al nije i samo biznis treba ljubavi i romantike a ova 3 dilkana ju nezaslužuju.Kredit samo prema zaslugama.

Ne znam... romantika jest bitna, ali i biznis i romantika trpe - kada nema učinka.

Meni je to tako glupo i amaterski, da kada Bayern napravi nepopularan potez, odmah ga se hvata za jaja, tj za mia san mia. Nema ljubavi kada netko ne pridonosi.

Napisao sam gore usporedbu, nadam se da je jasnije. Uz svo dužno poštovanje, respekt, ljubav i sve, ali nećemo Bayern srozavat na razinu SV Tennenlohe, a ujedno očekivati treble svake godine. Ne funkcionira to tako. Teške odluke poštujem jer su - teške. Treba muda. I zato ih ne može svak ni donit
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 03 tra 2023, 11:53

Pa zato i reko kombinacija a romantika i krediti igracima po zaslugama a ova 3 ih nemaju.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 03 tra 2023, 11:53

"Julian Nagelsmann nije trebao ni smio ići na skijanje nakon poraza u Leverkusenu. Da je ostao u Münchenu, sigurno bi čelnici kluba s njim obavili razgovor u ponedjeljak ili utorak i vjerojatno do svega ovoga ne bi ni došlo. Tko zna što bi se događalo da nije bio na skijanju i da su ga mogli kontaktirati", rekao je Hoeness.

"Nije trebao ići na odmor. Bilo je igrača koji su ostali u Münchenu tijekom reprezentativne pauze, poput Thomasa Müllera. Oni su sami trenirali jer njihov trener nije bio tu, bio je na skijanju", zaključio je bivši slavni igrač Bayerna.

Pa ti skijaj sa njuškalom :mrgreen:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 03 tra 2023, 13:54

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1642624968063082497

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1642623602968219648

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1642620043161632770
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 05 tra 2023, 13:40

Ma ništa od tog cigana kak stoje stvari bolje...dosta više bacanja tolike love u obranu.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 05 tra 2023, 14:09

Bude li Tuchel forsiro Pavarda desno - odoše nam i Pavard i Cancelo za par mjeseci.

Ne znam zašto se Tuchel uopće drži četvorke otraga kad može igrat s trojicom.
3-1-5-1 je najbolja formacija za ovu ekipu u ovom trenutku, po meni bar.

Pavard desni štoper, Cancelo desni winger i uvjeren sam da će bit stabilnija obrana. Protiv PSG-a smo pokazali to.

City će nas zgazit budemo li se zafrkavali ko do sad. Protiv City-a (a i ostatak sezone) ja bi ovo postavio:

-----Pavard------Upamecano-----De Ligt-----
Cancelo------------Kimmich-----------Davies
--------Musiala------Müller-----Goretzka----
---------------------Choupo-------------------

ALI! nije formacija glavna točka, nego je mentalitet. Ako imaš mentalno jaku i koncentriranu ekipu, di svak igra pametno - nije ni bitno koju od ove dvi formacije koristiš
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 05 tra 2023, 20:04

Following the recent partnership with Los Angeles FC, Bayern are now arranging a cooperation with a club from Montevideo (Uruguay). In the future, other cooperations with teams from Africa and Austria are also conceivable in order to spot talents & develop players/coaches.[@BILD]
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 07 tra 2023, 06:01

Matthaus je u jednoj od posljednjih kolumni napisao da je "nestao Mia-san-Mia osjećaj, da nedostaju toplina i zajedništvo u klubu i da je atmosfera drugačija nego prije. Znam da i drugi tako razmišljaju".

"Gdje je nestala 'Mia san mia'? Pitao bih te, Lotare: Šta misliš pod 'Mia san mia'? Stalno nas optužujete da je nestala, ali uvijek se pitam na šta tačno mislite pod tim?", upitao je legendarni golman svog bivšeg saigrača.

"Olivere, ja ne vodim privatni rat ovdje. Možete me nazvati bilo kada", odgovorio je stručnjak Skyja, no Kahn mu opet uzvraća: "Lotare, samo sam ti postavio jedno pitanje".

"Slušajte: Znam i dosta ljudi u Bayernu. Znam i one s kojjima sjedite u Bayernu, a možda ih i ne poznajete, ne znate ni ko su".

"To nisu argumenti, poznajem ljude", ubacio se Kahn.

"Oni kažu da je drugačije nego što je bilo. Nisu rekli da je gore nego sada, ali je drugačije", dodaje Lothar.

"Ne znam da li su se stvari promijenile. OK, obratite pažnju. Možda jedan ili drugi malo pate od gubitka pamćenja. Pa, čak i kada smo igrali, vjerovatno se još uvek sjećate: uvijek je bilo odluka koje nisu bile lake. Oduvijek je bilo dosljednih izbora i odluka – i to je najvažnije – koje se moraju donijeti za uspjeh ovog kluba, a koje nisu uvijek popularne. Opravdali smo to jako, jako dobro, a stalno ta insinuacija da ne održavamo stil Bayerna. Bio bih oprezan kod takvih stvari", dodao je Kahn

Počeli ih jebat u mozak al istina je ....Uprava i igraci su mentalno slabi i sljede loš trend gay politike.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 07 tra 2023, 07:01

To lagano nestaje i neki strani igrači to možda koriste kao frazu, floskulu.

De Ligt je ovdje najjači kad je taj mentalitet u pitanju uz naravno Müllera cijelu karijeru. Gnabry, Sané, Coman, Mané i ne.

Mazraoui, Stanišić bi takvi isto trebali biti. Kimmich i Goretzka... hmmm... imam neke dvojbe u zadnjih pola godine oko njih.

Pare i društvene mreže, privatni ugovori sa sponzorima su sve.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 07 tra 2023, 12:02

Baš to naša krila su mentalno vodica otud i takva forma.Repka im propada zbog toga...pedercici i razmažene bebe važne samo sebi i plakanje.

No budimo iskreni pregromna lova i stvaranje bogova od balavca koji napucavaju loptu te emigranti i mješanje s njima je to napravilo pogotovo u repki.

Mi smo tehnički vrlo jaki a mentalno jedva prosjecni otud i te oscilacije.

Slažem se Kimmich me razocarao baš u mentalitetu više sam ocekivao....coman,sane i gnabry su obicni modni macori....
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 12 tra 2023, 08:05

Miki napisao:
anton 1983 napisao:Gledo sam doppelšpek i bas nisam nis skuzi. Hasan mi je cak izgledao zbunjeno i iznenadeno. Al koja sezona.... da ce na ljeto sljedit to sto vidim da ce sljedit nisam imao u sedmi a kamoli u sesti!

A šta misliš da slijedi na ljeto? :roll:

Jel sad vidiš Miki moj?

Bayern je knjiga koju čitam žmirečki 8-)
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva