Momčad i sve vezano za ekipu 2020/21

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano za ekipu 2020/21

PostPostao/la Lahm » 14 tra 2021, 17:55

München - Wieder einmal bewies er in einem großen Spiel seine Klasse. Das Ausscheiden im Viertelfinale der Champions League gegen PSG aber konnte Jerome Boateng trotz seiner überragenden Leistung nicht verhindern*. Es war der letzte Auftritt des Abwehr-Stars in der Königsklasse - zumindest im FCB-Trikot.

Der Vertrag des 32-Jährigen wird im Sommer nicht verlängert, obwohl er unter Hansi Flick* zu alter Stärke zurückgefunden hat. Die Akte Boateng spaltet den gesamten FC Bayern! Wie die Sport Bild berichtet, begann das Drama um den Innenverteidiger Anfang April.

Da wurde Boateng im Hotel „Vier Jahreszeiten“ in München offenbar mitgeteilt, dass man über den Sommer hinaus nicht mehr mit ihm plane. Hasan Salihamidzic begründete dies laut Sport Bild damit, dass Boateng zu verletzungsanfällig und seine Leistungen zu inkonstant seien. Die Boateng-Seite wollte dies aber nicht auf sich sitzen lassen und vereinbarte ein weiteres Gespräch für den darauffolgenden Tag.

FC Bayern: Boateng-Aus spaltet FCB! Abwehr-Star ist Opfer des Flick-Brazzo-Machtkampfes
Dieses soll an an der Säbener Straße stattgefunden haben, im Beisein von Karl-Heinz Rummenigge und Brazzo. Da klang alles plötzlich nicht mehr nach endgültigem Abschied, der FCB-Boss bat Boateng um ein paar Wochen Geduld. Auch sollten seine Berater noch mit keinem anderen Verein sprechen.

Rummenigge wusste, wie sehr Flick den Innenverteidiger schätzt, weshalb er bei dieser Personalie auf Zeit spielte. Allerdings funkte dann Uli Hoeneß dazwischen, der am Abend bei RTL deutlich machte, dass er Boateng nicht mit zur EM nehmen würde und sich stattdessen ausgerechnet für BVB-Star Mats Hummels aussprach. Ein Schlag ins Gesicht für Boateng - und Flick!

Diese Aktion machte eine Sache deutlich: Hoeneß und Brazzo waren offensichtlich gegen eine FCB-Zukunft von Boateng, Flick und Rummenigge wollten das Kapitel nicht frühzeitig schließen. Auch Salihamidzics Auftritt vor dem Viertelfinal-Hinspiel gegen PSG, bei dem Boateng beim Anschwitzen erfuhr, dass er definitiv keine Zukunft an der Säbener Straße hat*, soll bei den Teamkollegen und den FCB-Bossen für Unverständnis gesorgt haben.

Die Zukunft von Boateng wird nicht der letzte Streitpunkt im Machtkampf zwischen Flick und Salihamidzic gewesen sein. Möglich, dass auch der Coach ab Sommer nicht mehr beim FC Bayern sein wird. Zumal Flick nach dem CL-Aus gegen PSG eine Art Abschiedsrede hielt*. Jetzt liegt es am designierten Bayern-Boss Oliver Kahn, Flick beim geplanten Gespräch in den kommenden Tagen noch umzustimmen. Falls das noch überhaupt möglich ist...

Dok je god tako, nema "napretka".
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la doro » 14 tra 2021, 18:22

Oko koga se oni zavade Boatenga :lol:
Ono sto je lose na takav nacin i trenutak tak nesto napravit debilizam.

Sad cekam Kahna da konacno izadje ispod kikle al mi se cini da Uli gura kak veli Miki Najglsmana.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 14 tra 2021, 20:28

Ne odstraniš Boatenga prije 3-4 godine i svake sezone imaš ringišpil zbog njega. Samo se napuhava maksimalno ova situacija u Njemačkoj, a Schalke novi drugoligaš i ne krade cijelu sezonu svu pažnju. :haha:

Peto ljeto će konačno biti to sretno ljeto za Bayern kad je odstranjivanje Boatenga u pitanju.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 14 tra 2021, 21:47

Bayern & Germany @iMiaSanMia
RB Leipzig would only consider letting Julian Nagelsmann go for a fee of €15-20m. Leipzig want to prevent a Nagelsmann departure but are prepared for this scenario. The club already has potential replacements in sight [@Plettigoal @SPORT1]

Pošteno
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 14 tra 2021, 21:50

Jel mi imamo uopće te novce - za trenera? smile12

Inače svaka čast Matešiću i Bikovima, ne puštati takvog trenera za romantiku, ništa ili kikiriki.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 14 tra 2021, 21:55

Murta napisao:
Bayern & Germany @iMiaSanMia
RB Leipzig would only consider letting Julian Nagelsmann go for a fee of €15-20m. Leipzig want to prevent a Nagelsmann departure but are prepared for this scenario. The club already has potential replacements in sight [@Plettigoal @SPORT1]

Pošteno

To je to Ulijevo maslo jedva ceka sterat Flicka samo neznam koje igrace maestralne bude dofural novom treneru :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la CroCHEF » 14 tra 2021, 22:22

neku kvazi zvijezdu bundeslige... ala Arp
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 15 tra 2021, 07:33

CroCHEF napisao:neku kvazi zvijezdu bundeslige... ala Arp

Pusti mozda on i Hasan nadju novog Sarra ili posude zvijezdu u usponu ala costa sa bistrom glavom :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 15 tra 2021, 11:13

Koji trener je stvarno dobar za Bayern a istovremeno možemo biti 100% sigurni da neće imat iste probleme s Bracom/Ulijem kao Flick?

Postoji li ijedan trener koji nudi iste osobine kao Flick (kemija momčadi, forsira powerfussball, priča njemački perfektno, dokazao da može osvojiti sve itd.) a da je dostupan i spreman samo šutit kad mu Braco i Uli pune i režu kadar kako samo oni žele?

Mislim da nema puno takvih.

Zašto se onda češće ne prihvati mišljenje ovog trenera koji je nama dokazo da donosi uspjeh?

Umjesto skepse ka Flicku, jeli Braco stvarno pravi čovjek? jer ne bi trebalo bit riječ o njemu i slušanju Ulija, prvi zadatak bi svima trebao biti klub i štimung. A za štimung svak mora bit spreman za kompromis i da pojede svoj ego.

Ako Braco nije spreman, unatoč većoj poziciji u hijerarhiji, pomoći dokazanom treneru - JE LI BRACO/ULI VEĆI PROBLEM OD FLICKA?

----

Nigdje nećemo naići na perfektan sklad ni na perfektnog trenera ili managera. Ali radi se o dobrobiti kluba, o ljudskom odnosu prema svakom igraču i osoblju. Neke Bracine aktivnosti nisu u skladu s "familijarnim ambijentom" s kakvim se Bayern hvali.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 15 tra 2021, 11:37

Flickove mane

- zamjera mu se nepostavljanje Lucasa, Roce i sl.

Znamo zašto Lucas nije igrao češće. Alaba je lider ekipe i maltene playmaker. Flicku su te osobine prevagnule u odnosu na Lucasove agresivnosti, jer Bayern ima češće loptu i treba ti lidera u ekipi. A Davies mu treba zbog napadačkog učinka, jer Bayern ovisi o snažnim krilima.

- zamjera mu se forsiranje Boatenga i Alabe.

Objasnio sam zašto je Alaba treneru bitan. Boateng je igrao isključivo jer je Süle bio na istoj razini, ako ne i lošijoj. Ako sam ja trener, ja ću među takvim uvijek odabrat iskusTnog. A što se tiče Sülea, trener ga je moro koristiti na beku, jer je Braco krno 10 milijuna u Sarra, i tada je Boa moro igrat.

- zamjera mu se zalaganje za produžetak Boatengu.

Ako trener vjeruje iskusnom igraču i kad mu drugi takvi u obrani (Alaba) odlazi - LOGIČNO je da i u idućoj sezoni želi bar jednog iskusnog u rotaciji. Da sam ja trener bilo bi mi poželjno ući u sezonu s jednim iskusnim, umjesto sa 4 štopera s prosječnom starosti od 22 god.

- zamjera mu se što češće ne odmara neke ključne igrače.

Slažem se da je trebao probati češće s rotacijskim igračima. Bez obzira što su za Bayern nedovoljne kvalitete (Roca, Sarr, Costa, Martinez, Choupo) i što mu je većina nametnuta i što je izgubio kvalitetu koju bi sigurno stavljao (Thiago, Coutinho, Perišić). Bayernov trener uvijek mora pobjeđivati, pa ti osiguraj kako znaš.

- zamjera mu se što njegov igrač Dantas nije pokazao ništa.

Politika kluba je dovoditi mlade igrače i GODINAMA ih izgrađivat u Campusu . Braco je doveo 20ak Dantasa. Gdje su bili u 20/21? Šta je s Bracinim Arpom (5 mil plaću mu dao)?

- zamjera mu se primanje previše golova.

Kad igraš visok presing logično je da ostavljaš prostor. To je rizik kojeg svjesno uzimaš ali zato ideš na zabijanje puno golova. Al bez obzira na to, trener je uzeo treble.

- zamjera mu se rano ispadanje iz kupa i LP ove sezone.

Trener je neki dan izjavio da mu je momčad slabija od lanjske. Možemo li očekivati onda lanjske rezultate? Kad ti se dovedu 4-5 igrača u 10. mjesecu, baš imaš puno vremena na uigravanje, bez priprema, bez zimskog odmora, svako 3 dana tekma. Baš je treneru olakšano, nema šta. Pa se čudimo što ispadamo iz natjecanja i primamo bezveze golove i što su igrači umorni. Još uz to dodaš repku i ozljede igranja tu. Top!

----

za svaku zamjerku se može nać opravdan razlog, jer trener zna najbolje kako momčad diše i s kakvim momcima raspolaže.

Koja je uloga managementa? da treneru stvori uvjete za postizanje ciljeva.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 15 tra 2021, 11:52

Pitanje je ovdje u kojem kontekstu se priča...

Da li se samo priča o greškama i lošim stvarima ili o tome da li se treba dobiti otkaz?

Ako pričamo o greškama to ćemo naći, no svaki trener ima neke svoje buhe koje nikome nisu jasTne, tipa Rafinha kod Pepa ili Birindeli kod Lippija. No to su trenerske pizdarije.

Ako pričamo o otkazima, ja tu prostora za otkaz kod Flicka nevidim. Jedini razlog otkaza je neš slično kao sa Tuchelom kod BvB-a.

Problem sada veći ima uprava koja na sebe uzima teret kadroviranja nego trener koji s tom istom momčadi mora ostvariti rezultat. Sada Flick ima veći alibi za posrtanje nego što se to čini jer odlasci na papiru čak i nisu neš posebno ako zanemarimo nekadašnju veličanstvenost Boatenga, Martineza i Alabe. Problem je što ih mi nemamo " s čim" nadomjestiti i tu će uprava, a ne trener morati odigrati maestralnu ulogu.

Mi sad imamo kako stvari stoje PK "nepotrebnog kapitala u momčadi" koja ako se unoFči može tzv. mrtvi kapital pretvoriti u nešto korisno a tu je prvenstveno uprava na kušnji.

Jebe se meni što Flick sere za Boatenga i što Hasan smatra da Boa mora ići. Mene zanima kako ćeš ti to meni nadoknaditi jer ako će naša obrana sljedeće godine biti:

Davies, Reading Richards, Lucas, Dayton, Sule, Nianzou, Pavard i Sarr - e onda se rugala sova sjenici kao i u slučaku veze, ako će nam veza biti:

Leon, Kimmich, Roca, Musiala, Cuisance, Tolisso.

Što se tiće napada tu nisam baš previše zabrinut i ako se može to četvrto krilo nabaviti super, a ak bude ispljuvak tipa Perišić, koga briga - možda nam se posreći.

I tu bilo kako bilo, Flick nesnosi teret za odgovornost kvalitete slijedeće sezone, ako mu se ta kvalitete neda. Jebiga ak je Flickov poso da digne Rocu, Cuisance i Tolissa na neki zavidnu razinu onda ga jebi! Ak mora jednog od njih 3 to je ok, ali mu umjesto druge dvojice nabavi neku bolju alternativu, a ne da nam je zlo ako Kimmich ili Leon ne mogu igrati....
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 15 tra 2021, 11:58

Pa upravo tako. S koje god perspektive pogledaš - ja U FLICKU NE VIDIM PROBLEM

Zašto ga se onda tjera iz kluba? Nije da on nema vrhunsku ponudu na stolu.

Za Flicka nema puno dostojnih zamjena.
Za Bracu itekako ima zamjena i po meni mnogo vještijih i ljudski kvalitetnijih.
Samo što nema nikoga ko će bolje slušat Ulija.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 15 tra 2021, 11:59

Pa jedini razlog tereanja može biti nekakvo neslaganje i nezadovoljstvo...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 15 tra 2021, 12:02

anton 1983 napisao:Pa jedini razlog tereanja može biti nekakvo neslaganje i nezadovoljstvo...

Pa na to cijelo vrijeme aludiram! Koji je razlog neslaganja brace s njim? Kako je došlo do nezadovoljstva s trenerom?

Samo je pitanje vremena kad će Flicku puknit strpljenje. Što razumim.

Velika je šteta što smo do toga došli
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 15 tra 2021, 12:39

A gle, možda ga Hasan prima u guzu, a Flick neda, ko će ga znat...
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva